Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No kurcze, zostawić Was na chwilę zrobienia śniadanka, prania i zmywania, a nadrabiania.....
Io, jednak ja Cię przebiłam z kg22 na ten moment! Ale puchnę przeokropnie. Wczoraj nie byłam w stanie złączyć kolan, ani zgiąć nóg do końca. Dzisiaj chyba nawet mam pięty spuchnięte.
Co do laktatora, to ja mam ręczny Tommee Tippee Closer to nature. Kupiłam od razu, żeby w razie czego wiedzieć, ile mam mleka, jakby mi się wydawało, że mały nie dojada. No i większość opinii, jakie czytałam, mówiło, że to własnie ręczny lepiej rozkręca laktację, niż elektryczny.
Ale się najadłam na śniadanko! Zrobiłam naleśniki z serkiem, jagodami i malinami. Pychota!
Jeszcze 7h i oglądamy Matiego!!!!!!!magdzia26, justyna14, Io, stardust87 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Ja mam taką pralkę, że nie moge ustawić delikatnego programu, kiedyś próbowałam, to niedoprała, chyba nie pobrała proszku
Ja piore w Loveli, mam trzy butle ale jak sie skończą to widziałam w rosmanie płyn jakiś no name za 10 zł też dla dzieci specjalny
To i ja wrzuce wzruszający filmik
https://www.youtube.com/watch?v=gZujYUcY5xc -
Betinka ja sobie nie wyobrazam jechac z recznym do rozkrecenia laktacj
Najpolularniejsza metoda to 7-5-3 o ile dobrze pamietam i dziekuje postojechyba by mi reka odpadla
Ja na swoim mam 3 predkosci i 3 moce ssania wiec wlaczam i w tym czasie mam chwile dla siebie
Reczny jest super jak raz za ile sie chce mleko odciagnac
-
Paula55 wrote:Mi tez sie te lozeczka z ikei podobaja ale nie wiem czy sa solidne i czy sie moijemu spodobaja
U nas tez bedzie biale. Do tego biala komoda
No ńic,,, pojedziemy, zobaczymy
Lo co polozna to inaczej mowizreszta jak sie tu juz chyba wszystkie przekonalysmy teoria jedno a praktyka drugie
Ja kupiłam Frankowi łóżeczko z Ikei i powiem Wam, że jest naprawdę solidne i jestem z niego zadowolona. Ja kupiłam Gulliver. -
Diabla85 wrote:Ja kupiłam Frankowi łóżeczko z Ikei i powiem Wam, że jest naprawdę solidne i jestem z niego zadowolona. Ja kupiłam Gulliver.
To jest to co sie jeden bok zdejmuje i jest lozko???
Jak tak to moja szwagierka je kupila i sa zadowoleni. A druga kolezanka mowila ze ogladali i bylo liche...
Ale moze nie bylo dobrze skrecone... Tez sie na nie napalilam
-
Paula55 wrote:Betinka ja sobie nie wyobrazam jechac z recznym do rozkrecenia laktacj
Najpolularniejsza metoda to 7-5-3 o ile dobrze pamietam i dziekuje postojechyba by mi reka odpadla
Ja na swoim mam 3 predkosci i 3 moce ssania wiec wlaczam i w tym czasie mam chwile dla siebie
Reczny jest super jak raz za ile sie chce mleko odciagnac
Do rozkręcania najlepsze dziecko w sumieZObaczymy jak to w praniu wyjdzie i tyle!
Paula55 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Paula55 wrote:To jest to co sie jeden bok zdejmuje i jest lozko???
Jak tak to moja szwagierka je kupila i sa zadowoleni. A druga kolezanka mowila ze ogladali i bylo liche...
Ale moze nie bylo dobrze skrecone... Tez sie na nie napalilam
Tak, to jest to co można bok wyciągnąć i jest łóżeczko dla starszego dziecka. Powiem Ci, że na wystawkach w Ikei to różnie są te rzeczy skręcane i wiadomo milion ludzi dotyka, rusza i ogląda z każdej strony. Jak się dobrze skręci to nic nawet nie drgnie. -
nick nieaktualnyPaula55 wrote:No wlasnie tu nie ma takich proszkow TYPOWO dzieciecych
tu wogole sie tak nie cackaja jak w pl ze wszystkim
Poszukam na ebayu jeszcze...
paula ja juz kupilam proszki, jedny jaki dla dzieci znalazlam to Fairy Non Bio z takim dzidziusiem na opakowaniu. Kolezanka w nim prala i chwali sobie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 12:21
-
nick nieaktualnyAha, ktoś wcześniej pytał czy też w szpitalach nic nie mówili. Mi, ani mężowi, ani rodzinie nic nikt nie mówił. Ale najlepsze było jak powiedziałam pielęgniarce, że cały czas mnie szyjka boli i kłuje i czy mogłaby poprosić ginekologa, żeby mnie zbadał. W gabinecie, po badaniu:
Ja: Wszystko w porządku panie doktorze?
Doktor: Tak, w porządku.
Ja: Ale to dlaczego kłuje, nic się nie dzieje z szyjką?
Doktor: Kanał wewnętrzny rodny jest zamknięty, a szyjka miękka rozwarta. Dziecko ma główkę wysoko, więc nie szykuje się do porodu.
Ja: Ale przepraszam, bo nie rozumiem, to szyjka jest zamknięta czy otwarta?
Doktor: Kanał rodny jest zamknięty.
Ja: A szyjka rozwarta?
Doktor: Szyjka jest miękka jak do porodu.
Ja: ... Aha, a czop chociaż jest?
Doktor: Tak.
Także... Ja dalej nic nie wiem i nic nie rozumiem, w poniedziałek na wizycie u nowej gin się pewnie dowiem.
A wczoraj powiedziałam mężowi, że kurde musimy wreszcie wybrać imię, bo jakby miało być najgorsze z najgorszych to chcę dziecko zdążyć ochrzcić, a on do mnie, że on chce Michała Juniora... I szlag mnie chyba trafi kiedyś z tym facetemWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 12:40
Tysia87 lubi tę wiadomość
-
Co do laktatora to też mam jakiś ręczny-koleżanka mi pożyczyła, jak będzie lipny to zawsze mogę zakupić elektryczny.
A co do prania to ja mam do białego Dzidziuś a do reszty Kokosal, taki bezbarwny hipoalergiczny do delikatnych rzeczy i ubranek niemowlęcych-uwielbiam ten zapach