Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w rodzinie mamy jest sporo kobitek, które na pierwsze mają Maria a posługują się drugim. W sumie nie wiem czemu tak jest. W rodzinie taty, czyli też moich kochanych dziadków jest jeden taki pryzpadek i dotyczy siostrzenicy mojej babci. No i tu uwaga, to właśnie moi dziadkowie tak upracie mówili do niej z drugiego imienia, bo im sie bardziej podobało, że w końcu jej własni rodzice się poddali i wszyscy używają drugiego! Moja babcia jest z tego bardzo dumna i często się chwali, że to jej zasługa. Pewnie liczą na powtórkę z rozrywki.
W ogóle to mam do Was pytanie. Od paru dni jak kładę się spać to mam takie dziwne uczucie. Tzn zupełnie inaczej czuję ruchy małego. Czuję jakby takie szybkie pulsowanie głęboko w brzuchu, jakby aż przy kręgosłupie. Jak przyłożę ręce do brzucha to wcale tego nie czuć, tylko czuję to w środku. To takie wrażenie jakby mi jakieś serduszko tak szybko biło gdzieś przy kości ogonowej. Zastanawiałam się czy to może być czkawka, ale byłaby to bardzo szybka czkawka. Martwię się, że to może być coś złego. W dzień mały kopie i przekręca się chociaż nie jakoś bardzo intensywnie to widzę jak brzuch się porusza. -
Oj mamusie
cały dzień Was poczytywałam, ale się nie odzywałam bo u mnie nic się nie działo
Mąż miał dzisiaj urlop i cały dzień spędziliśmy na ogrodzie czytając książki, grillując i siedząc sobie w basenie
Super dzionek
A jutro o 6 rano kierunek Sopot i cały dzień przyjemności
Tak więc odezwę się w niedzielę
A co do opuchlizny stopy o którą rano pytałam - ciśnienie mierzyłam i jest ok, napisałam jednak smska do mojej ginki i powiedziała, że nie mam się martwić, mogę smarować Lioton1000... jestem ciekawa jak jutro moja stopa będzie wyglądać po całym dniu nad morzem, ale postaram się dużo wypoczywać czy to siedząc gdzieś na lodach czy to leżąc na plażyJuż namiocik plażowy spakowany
A w ogóle to moje puchnięcie mnie dziwi, bo tylko prawa stopa spuchnięta do rozmiaru XXL a lewa w ogóle niewzruszona...
-
Io wrote:U mnie w rodzinie mamy jest sporo kobitek, które na pierwsze mają Maria a posługują się drugim. W sumie nie wiem czemu tak jest. W rodzinie taty, czyli też moich kochanych dziadków jest jeden taki pryzpadek i dotyczy siostrzenicy mojej babci. No i tu uwaga, to właśnie moi dziadkowie tak upracie mówili do niej z drugiego imienia, bo im sie bardziej podobało, że w końcu jej własni rodzice się poddali i wszyscy używają drugiego! Moja babcia jest z tego bardzo dumna i często się chwali, że to jej zasługa. Pewnie liczą na powtórkę z rozrywki.
W ogóle to mam do Was pytanie. Od paru dni jak kładę się spać to mam takie dziwne uczucie. Tzn zupełnie inaczej czuję ruchy małego. Czuję jakby takie szybkie pulsowanie głęboko w brzuchu, jakby aż przy kręgosłupie. Jak przyłożę ręce do brzucha to wcale tego nie czuć, tylko czuję to w środku. To takie wrażenie jakby mi jakieś serduszko tak szybko biło gdzieś przy kości ogonowej. Zastanawiałam się czy to może być czkawka, ale byłaby to bardzo szybka czkawka. Martwię się, że to może być coś złego. W dzień mały kopie i przekręca się chociaż nie jakoś bardzo intensywnie to widzę jak brzuch się porusza.Io lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
verynice wrote:Oj mamusie
cały dzień Was poczytywałam, ale się nie odzywałam bo u mnie nic się nie działo
Mąż miał dzisiaj urlop i cały dzień spędziliśmy na ogrodzie czytając książki, grillując i siedząc sobie w basenie
Super dzionek
A jutro o 6 rano kierunek Sopot i cały dzień przyjemności
Tak więc odezwę się w niedzielę
A co do opuchlizny stopy o którą rano pytałam - ciśnienie mierzyłam i jest ok, napisałam jednak smska do mojej ginki i powiedziała, że nie mam się martwić, mogę smarować Lioton1000... jestem ciekawa jak jutro moja stopa będzie wyglądać po całym dniu nad morzem, ale postaram się dużo wypoczywać czy to siedząc gdzieś na lodach czy to leżąc na plażyJuż namiocik plażowy spakowany
A w ogóle to moje puchnięcie mnie dziwi, bo tylko prawa stopa spuchnięta do rozmiaru XXL a lewa w ogóle niewzruszona...
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyWłaśnie jak ja patrzę na ceny staników mojego rozmiaru na allegro to widzę, że się zaczynają od 50zł. W sklepie, gdzie będę mogła przymierzyć pewnie wyjdzie koło 100zł...
Dlatego zaczynam się zastanawiać czy nie kupić zwykłych i nie przerobić ich tak:
http://brafittingpulawy.blog.pl/2011/03/29/karmnik-ze-zwyklego-biustonosza/
Betinka to ja obstawiam 2450g, a co
Akuszerka, a kiedy dają zzo do cesarki? W sumie chciałabym być jak najszybciej na chodzie, a wydaje mi się, że po zzo byłoby szybciej niż po zpp. Bo wtedy chyba muszą dać dużą dawkę, żeby kobieta im nie zaczęła skakać podczas operacji na stole...
A słuchajcie, jakie macie ręczniki/okrycia kąpielowe dla maluchów? Próbowałyście już je jak się zachowują po praniu i czy w ogóle chłoną wodę? Bo ja właśnie siedzę na allegro i jeżeli ktoś ma jakąś firmę czy aukcję/sprzedawcę gdzie już zdążył namacalnie przetestować ręcznik to będę wdzięczna
Uff, dobrze, że już jestem w domu, mam dostęp do internetu cały czas i mogę sobie z wami o pierdołach gadać -
nick nieaktualnyA co do drugiego imienia, to mój młodszy brat ma tylko jedno i zawsze wszyscy się z niego przez to śmiali. Ja tego nie rozumiem, bo co to za skaza, że ma się jedno imię lub dwa, ale wiem, że brat zawsze w szkole to przeżywał i narzekał mamie dlaczego mu tylko jedno imię dała.
My córkę mamy Antonia Michalina, więc maluchowi też damy dwa, żeby mi kiedyś głowy nie suszyłO ile oczywiście zdecydujemy się wreszcie na pierwsze imię
Jak narazie mąż zrobił listę, które jemu się podobają a ja je akceptuję:
Florian, Kajetan, Gabriel, Jacek i Kaspian. Możecie mi je wybijać z głowy, z chęcią przekażę wasze argumenty mężowiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 17:41
-
justyna14 wrote:jeśli dobrze kojarze to na liotonie 1000 jest napisane że kobiety w ciąży mogą stosować ale tylko do 3 trymestru, w 3 już nie, także doczytaj
O widzisz... no ja na razie używam tego sprayu chłodzącego i pocieszam się, że takie już uroki ciąży...przy problemach niektórych z wrześniówek to mogę mieć cały czas stopę spuchniętą, bo to właściwie żadna dolegliwość... -
Dzięki stardust87. Chyba wychodzi na to, że trafił nam się wadliwy model, bo to zwalnianie, to jeszcze jak cię mogę, ale terkotanie przy schodzeniu z wyższej prędkości na najniższą itp. jest straszne. Na bank dziecko się tego przestraszy, także dziś ją oddamy i kupimy chyba jednak tę droższą jeśli w sklepie nie usłyszę żadnego terkotania
A wiesz może jak nazywa sie ten model, który macie ?
Ja chciałabym robić masaż krocza, ale w sumie nie wiem jak i nie wiem właśnie jaki olejek do tego stosować. Najbardziej odpowiadałoby mi gdyby Mąż mi to robił, ale nie da się raczej, bo ja chcę to przed spaniem robić, a on późno w nocy wraca z pracy
Co do drugiego imienia - ja mam dwa imiona i nigdy w niczym mi nie przeszkadzały, serio - żadnego problemu z tym nie miałam, wręcz przeciwnie - zdarzyło się np. w bibliotece, że mieli jeszcze jedną kobietę o takim samym imieniu i nazwisku, więc wtedy na karcie dopisywali mi drugie imię i o pomyłce nie było mowyJa chciałabym dać drugie imię Julce, ale w sumie nie mam na nie pomysłu... A to, że rodzina sama sobie zmienia imię dziecka albo posługuje się drugim, to dla mnie jest nie do pomyślenia. Chyba udusiłabym, gdyby zaczęli mi wymyślać jak będą mówić do mojej córki
Jakoś dziś niemrawo się czuję. Pogoda piękna, 26 stopni, musimy jechać na zakupy i pozałatwiać parę spraw, a mnie słabo na myśl o tym. Mąż zrobił sobie na śniadanie jajecznicę na boczku, a mnie mdli od tego zapachu -
betinka wrote:Wspaniałe wieści
A jakiegoś portretu nie masz dla nas?
Ja za godzinę startuję na moje USG. Jak tylko mój Bączek nie schowa buźki, to sesja gwarantowanaObstawiacie wagę? Na ostatnim usg w 29tyg+0 ważył 1854g :>
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
A gdyby do mojego dziecia zaczeli by gadac innym imieniem niz ma to poprostu dlugo by go nie zobaczyli a mojego focha i pretensje dlugo by pamietali! Sorry ale jak ktos nie jest w stanie pojac jak dziecko ma na imie to trudno!
Ja wogole kime zaliczylammisiek polecial mi do sklepu bo chrupki serowe i gruszkowe piwo bezalko
A co do drugich imion... Ja i moj brat mamy drugie. Moj T tez ( o co sie klucil ze swoja mama ostatnio ktora uparcie twierdzila ze nie ma) ale nie wiem czy synkowi damy
Io lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
akuszerka89 wrote:Hej hej:-)
Ciecia cesarskie wykonuje sie tylko w 3 rodzajach znieczulania - zewnatrzoponowe, podpajeczynowkowe lub ogolne. Najczesciej robione jest podpajeczynowkowe i po nim trzeba lezec 8 godzin plackiem, poniewaz wczesniejsze ruszanie sie moze spowodowac zespol popunkcyjny i ogrooomne bole glowy, nudnosci, wymioty, ndwrazliwosc na dzwieki i swiatlo itp.
Piszecie o wielkich cycach - ja przed ciaza nosilam staniki 80 J a teraz nawet nie wiem jaki mam rozmiar, bo zakladam tylko sportowe, karmic tez bede w sportowych, bo watpie ze znajde secjalne na moje cycoliny.
A propo zapalenia piersi i zastoju pokarmu co scisle wiaze sie z doborem dobrego stanika do karmienia - piersi matki karmiacej sa jak bardzo dojrzale brzoskwinie albo nektarynki, wystarczy niewielki nacisk, a robia sie zgnile. Tak samo jest z piersiami, nacisk zle dobranego biustonosza moze powodowac zapalenia i zastoj pokarmu.
Z takich przyjemniejszych informacji to z racji tego ze z Mezem przyjechalismy na 3 dni do Wawy to postanowilam odwiedzic lekarke, ktora mnie operowala i pomogla zajsc w ciaze. Zrobila USG i maly wazy 2100 g i wszystko z nim spoko:-) po porodzie mam jej wyslac mmsem zdjecie po czesci jej dziela:-)https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Io wrote:No właśnie a mówiąc o problemach to co u Karoliny i Assantea?
Edit: Zaczarowana, no ja właśnie zamierzam dusić w razie czego.i na dodatek tetno juz zaczyna szalec i co to bedzie tego nikt nie wie.. ech
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 19:44
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png