X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana huśtawka nazywa się butterfly garden papasan.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina biedulko Ty nasza, naprawde masz ciągle pod górkę. Mam nadzieje, ze wszystko się ułoży. Trzymaj się tam :)
    Dziewczyny czy wasi lekarze mówią wam ile macie wód płodowych. Bo mój mówi, ze ja mam sporo ok 20 czegoś tam ale mam sie nie martwić bo to jeszcze nie jest wielowodzie. No ale oczywiście ja poczytałam o tym wielowodziu i sie martwię. Mam nadzieje, że nie potrzebnie.

magdzia26 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskaźnik wód płodowych nazywa się AFI ja mam 14. Podobno norma jest od 10 do 25, ale to niepotwierdzona informacja.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moj gin mowi ze norma AFI to od.5-20 ja mam 18scie :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - to dobrze, że nie rodzisz. No ale z tym ciśnieniem to nieciekawie. Moje też zamiast lepiej to gorzej. Ciekawe co mi powie gin we wtorek.

Assantea się nie odzywa. Mam nadzieję, że u niej ok.

A mój młody prawie wcale się dzisiaj nie rusza. Już o niczym innym nie myślę. Jadłam słodycze, piłam cole, przewracam się z boku na bok, dźgam go i nic. Pare razy coś tam poczułam ale takto nic. Przed chwilą miał czkawkę, ale nie wiem czy to może mnie uspokoić. W końcu to nie ruchy. Aż mi się płakać chce tak się martwię. Zwłaszcza po tym co assantea pisała.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W necie piszą, że AFI powinno być pomiędzy 5-6 a 20-25. Więc już sama zgłupiałam i nie wiem, ale nie ma co się martwić nawet jak ma się 20, bo to jeszcze mieści się w normie według wszystkich informacji :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Wskaźnik wód płodowych nazywa się AFI ja mam 14. Podobno norma jest od 10 do 25, ale to niepotwierdzona informacja.
    Moja gin mowila, ze norma od 5 do 25, u mnie ostatnio bylo 16, 7 :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam trochę nietypowe pytanie jak uspokoic dziecko w brzuszku? Mały dziś jest tak aktywny że już mnie wszystko boli kopie cały czas ma przerwy może 5 minutowe, normalnie juz mam łzy w oczach jak mnie kopie po zebrach pachwiny mnie bolą, skóra na brzuszku wokół pępka to aż mnie piecze bo on ciągle się tam przeciąga. Jak chodzę to mniej kopie ale napiera strasznie na pęcherz i kluje w pochwie wiec długo nie da się chodzić. Może macie jakiś pomysł na to moje dziecko z ADHD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 20:25

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo jeśli do jutra się nie będzie ruszał, to jedź na KTG do szpitala, będziesz spokojniejsza. Mój czasem też ma takie leniwe dni. Zazwyczaj jak kilka dni pod rząd jest bardzo aktywny to później "odsypia". U Twojego pewnie też tak jest.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mama dała kase na taki leżaczek bujaczek :) http://allegro.pl/show_item.php?item=4395011668

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje dziecko z reguly to istny huragan i bombardier ale wczoraj i dzis ma ewidentnie lenia w tylku...
    Cos sie wypchnal kilka razy i tez cisza... Moze takie dni maja.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Wspaniałe wieści :) A jakiegoś portretu nie masz dla nas? :)

Ja za godzinę startuję na moje USG. Jak tylko mój Bączek nie schowa buźki, to sesja gwarantowana ;) Obstawiacie wagę? Na ostatnim usg w 29tyg+0 ważył 1854g :>
    Niestety Nikos nie lubi być fotografowany :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • betinka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jesteśmy po USG. Mój bob jest w 96 centylu :S Lekarz podsumował 'Dziecko jest olbrzymie!'. Wygrała Kark, strzał w 10 :) 2450g!

Mati siedzi cały czas główką w dół, brzuszkiem do mojego brzucha się przytula i niestety buzię namiętnie wtula w łożysko, przez co robiliśmy akrobacje, nawet na siedząco, żeby pamiątkowe zdjęcie strzelić i wyszło tylko 1, zniekształcone trochę, na którym wygląda jak ja po urodzeniu :D Poliki jak u grubaska i szeroki nosek. Skubany spał jak zabity, mlaskał sobie tylko, a teraz oczywiście się ożywił. I tak, jak myślałam - to, czym tak mocno mnie dźga to stopy, a nie kolana. Dobrze je wyczułam przez skórę jednak ;)
    Facio powiedział, że kompletnie nie ma się do czego przyczepić. Ilość wód płodowych mam w normie, więc wielki brzuch mam przez wielkie dziecko.

magdzia26, anulka81, Io, Kaarolina, turkawka, Paula55, Nelus, stardust87, nenka, verynice, kark, Ewi25 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Mój syn ma jednak troche sumienia i zlitował się nad matką. Z tego zamartwiania, aż się popłakałam (masakra co robią z człowiekiem hormony) i chyba młody się zlitował bo parę razy się ruszył. Co rpawda bardzo delikatnie jak na niego i nie jestem jeszcze zupełnie uspokojona, ale mam nadzieję, że to dobry znak i się rozrusza. Przerazilo mnie to owijanie się pępowiną. Skąd ja mam wiedzieć czy on nie jest owinięty i czy to jego leniwy dzień czy może coś mu sie dzieje. Nawet nie mam na to wpływu.

Paula55 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze mój tylko mój mały tak strasznie rozrabia w brzuchu a reszta ma lenia.

Io nie martw się mi siostra tłumaczyła ze jak nie czuje ruchów to najpierw trzeba zjeść coś słodkiego i położyć się na lewym boku jeśli do 20 min nie poczuje ruchów to położyć się chwilę na plecach i znowu na lewym boku poczekać 15 min jak mimo to nie ma ruchów to jechać na IP.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój ostatnio też leniuszek nic na niego nie działa nawet cola wiec nie wiem o co chodzi może porostu zbiera siły żeby dać popalić mamusi po porodzie :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mój dzieciaczek to taki maluszek w porównaniu do waszych...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No betinka Ty jednak jesteś rekordzistką na naszym forum, a raczej Twój Mati z tą wagą kolosa :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Widzę ze mój tylko mój mały tak strasznie rozrabia w brzuchu a reszta ma lenia.

Io nie martw się mi siostra tłumaczyła ze jak nie czuje ruchów to najpierw trzeba zjeść coś słodkiego i położyć się na lewym boku jeśli do 20 min nie poczuje ruchów to położyć się chwilę na plecach i znowu na lewym boku poczekać 15 min jak mimo to nie ma ruchów to jechać na IP.

No ja właśnie cały dzien tak się przewalam z boku na bok żeby go sprowokowac i dopiero jak ja już sie załamałam to on postanowił pokazać, że jednak tam jest. Oby się jeszcze rozruszał, żebym mogła spać spokojnie.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka ale Mati juz jest duży :-) super że wszystko jest ok. A za ile masz kolejna wizytę?

‹‹ 1187 1188 1189 1190 1191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ