Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Diabla piękny brzuszek, okrągły jak piłeczka!
Paula zazdroszczę takiej opieki zdrowotnej, moja siostra tez rodziła w Anglii i mega zadowolona! Nie strasz nas tym widokiem 10cm, matko mam nadzieje ze mój tam nie bedzie zaglądał :p co do ślubu to kiedy bierzecie? Super ze bedziesz wsród najbliższych ci osób w tak ważnym dniu, tez bym chciałano i ja tez marze o białej sukni, juz nawet wiem jaka bym chciała miec
tylko ze u nas jesli dojdzie do wesela to bedzie musiało byc dla dwóch kultur i wtedy bede musiała rownież założyć tradycjonalna hinduska czerwona suknie, zrobic henne na rękach i stopach i założyć milion bransoletek
eh jak fajnie by było gdyby rodzice mojego S byli bardziej wyrozumiali
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Nelus tak to dzis ta babka przedstawila ze ja naprawde juz mogla bym isc rodzic. Zreszta znajome to samo mowily co ona dzis wiec mysle ze nie mija sie to z prawda
ale zobaczymy po wszystkim
Mamy termin na 1.08.2015wiec praktycznie za rok
tak na spokojnie, zebym doszla do siebie i zebysmy sobie wszystko pozalatwiali bo duzo organuzujemy na odleglosc
Powiem ci ze mi sie zawsze podobaly wesela innch kultur... Strasznie mnie to krecitu w Szkocji jak tylko mam okazje podejrzec wesele (w kosciele) to chetnie patrze
A u ciebie tez bylo by super..taka odmiennosc, inne tradycjegenialnie
-
Ja mam spotkanie z panią doktor za niecałe 2 tyg i tez mamy omawiać sprawy porodu. Choć w Kanadzie jest jedna z najlepszych opiek medycznych na świecie to nie liczę na cud ze w tym małym miasteczku bedą jakieś super możliwości! Ale zobaczymy, moze tez niedługo opuści mnie strach i powiem ze chce juz rodzic
Szkockie wesele to musi byc ubaw i ten widok facetów tańczących w spódniczkach bezcennypamietam jak bawiłam sie z nimi na mistrzostwach Europy w Poznaniu, oni sa mega pozytywnie zakręceni!
-
Wiesz... My tu jakos bardzo konkretnie nie omawialsmy co i jak. Bo ona za kazdym razem mowila ze to bardzo indywidualne i dlatego kazda kobieta bedzie miec pomoc i wsparcie przynajmniej jednej lub dwoch poloznych.
Ale na tyle co nam opowiadziala jestem spokojna
Ja na szkockim weselu nigdy nie bylam ale wystarczy mi to jak oni sie zachowujabylam tu w klubie i ponownie nie poszlam...
Oni tu dla rozrywki pija pija i jeszcze raz pija.. Mysle nie w niczym nie ustepuja Rosjanom
Ile razy widzialo sie na ulicy mloda dziewczyne zalana w trupa z dupa i pipa na wierzchu
A w pracy pon zawsze wygladal tak samo i zaczynal sie od pytania: gdzie pilas i czy cos pamietasz
Dla nich impreza byla udana wtedy jak nie pamietasz jak dotarlas do domu
-
Mhm takie pijane laski z cipka na wierzchu tez widziałam w Anglii w bristolu, byłam w szoku bo ludzie nawet nie zwracali na to uwagi! Ale w poznaniu ci kibice bylo mega wporzadku, wiadomo pili duzo ale jaki mieli przy tym pozytywny nastroj! Polacy jak zwykle robili zadymy a szkoci mimo swojej przegranej spiewali "Polska biało czerwoni", potem owineli mnie swoją flaga i tańczyli dookoła! Fajne mam z nimi wspomnienia
Paula55, karolcia:)))) lubią tę wiadomość
-
Hej wam, troche bylam odcieta od swiata internetowego i nie ma opcji nadrobienia bo chyba bym miala ze 100 stron do czytania! ja w koncu wyladowalam z terminem na sierpien bo bedzie cesarka. No i teraz troche jestem spokojniejsza bo jakby znam dokladna date choc wiadomo ze moze byc alarm wczesniej hehe. Synuś rosnie, moj brzuch tez, poki co mam 15kg na plusie a w poniedzialek wizyta to mam nadzieje ze nie bedzie duzo wiecej
z wyprawki jeszcze wanienki brakuje ale co na jakas liste zajrze czy do sklepu w necie to sie okazuje ze jeszcze troche drobiazgow nie mam, miedzy innymi dla siebie na czas pobytu w szpitalu. Pogoda fajna bo mozna tylko sukienke zarzucic na siebie ale pqre stopni moglo by spasc. Pozdawiam was i wracam do lezakowania z ksiazka
Nelus, kark, betinka, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Wiadomo Nelus ze nie wszyscy tacy sa
sa tez naprawde w porzadku ludzie
sama mam takich znajomych.
Wogole to oni mimo wszystko sa baardzo pomocni i pozytywnie nastawieni do swiata
Maja to czego Polakom brakuje czyli luz i optymizmtego mogli bysmy sie od nich uczyc
Le'nutka a czemu bedzie cc? Z uednej strony fajnie ze znasz juz date kiedy zobaczysz dzidzie a z drugiej ja sie panicznie boje operacji i ciezko by mi bylo z mysla ze mnie pokrojaale wiadomo ze jak mus to mus
Wogole dzis nam ten caly porod tak pieknie polozna przedstawila ze nic tylko czekac na ten dzien. I z tego co mowila u nas w szpitalu 90% rodzi bez znieczuleniapoprzestaje tylko na wannie lub na gazie
super bo jesli uda sie rodzic w wodzie to nie bede musiala miec znieczulenia
Mowila ze o znieczulenie wolaja kobitki ktore maja bole krzyzowe bo to podobno jest makabraNelus lubi tę wiadomość
-
Lo prowadzi listę, jesli chcesz to napisz tu dokładna datę porodu i imię dziecka to cie dopisze, a Stardust kolekcjonuje nasze numery tel w razie czego, trzeba ja tylko dodać do znajomych i wysłać jako wiadomość prywatna
miłego lezakowania
Paula55, Io, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Oh to tak jak tutaj, deszcz juz trzeci dzien! Do tego wszędzie w okolicach były okropne upały i teraz pala sie lasy a razem z wiatrem przenosi sie dym takze wyglada to jakby zbliżał sie koniec swiata, nawet jak wychodzi słońce to jest zamglone i dziwnie różowe. Trochę jak księżyc! Przez to ostatnio budze sie w południe i myśle ze jest jeszcze noc bo taki mrok! Horror
-
Nelus ty choc mialas upaly
U nas jak jest te 20 kilka stopni to szkoci bez koszulek biegaja bo mysla ze to srodek lata
Ale w tym roku i tak nas pogoda rozpieszcza bo niewiele pada
Kurde cos mnie zoladek bolizjadlam rosolek i mam nadzieje ze sie poprawi...
Wogole bylam dzis w hm za tymi stanikami co dziewczyny pisaly i wyobrazcie sobie ze taki duzy, dwupoziomowy sklep a. Ńie bylo bielizny
A dzial maternity to ze 3 wieszakigrrr. I stanikow do karmienia nie kupilam....zastanawiam sie czy zaryzywokac i na necie nie zamowic...
Karolaa ale robisz "smaka" na polskie morze
Odpoczywaj kochana!Karolaaa91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja muszę przyznać, że zawsze chciałam tak jak Nelus
Nawet śnił mi się ślub jak w "Uciekającej pannie młodej" - jakieś ciche, piękne miejsce, ja, ksiądz, wybranek no i świadkowie. Rodzinie by się powiedziało później, to nie oni są najważniejsi w takim dniu
Niestety mąż uwielbia wesela, imprezy, najchętniej takie na 200 osób, więc każdy musiał iść na kompromis i oba (cywilny i kościelny) były imprezowe, ale na małą liczbę osób (25 i 85), mimo iż i rodzice i mąż widziałam, że chcieli bardziej zaszaleć
Mnie też boli, wzięłam dodatkową dawkę magnezu i nospę i czekam, żeby przeszło...
No proszę, coraz więcej cesarek nas czeka we wrześniu -
nick nieaktualnydoti77 wrote:Cos mnie brzuch boli mocno,i plecy z tylu na dole,okropnosc. Mam nadzieję ze przejdzie,jak nie to na IP trzeba będzie jechać.
Ewi25 lubi tę wiadomość
-
My dziś można powiedzieć remontowo. Przyjechały części łóżka, które mój mąż robił sam z desek. Poskładaliśmy, przy okazji sprzatanie, przewieszanie półek, w łóżku jest szuflada to pościele poukładałam. Padam na pysk
W taki upał cokolwiek robić to makabra. Jak ułożę pościel to może jakieś zdjęcie cyknę jego dzieła :>
magdzia26, Paula55 lubią tę wiadomość
-
Nelus wrote:Doti moze weź nospe i połóż sie na boku! Mam nadzieje ze ci zaraz przyjdzie iobejdzie sie bez ip a jak nie to nie zwlekaj! Na pewno bedzie dobrzehttps://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
Własnie wróciłam z działki. Oto aktualna lista:
Czekamy:
1. 01.09 doti77 – Damian - cc
2. 02.09 deidre – Igorek
3. 03.09 K_A_M_A – Maciek
4. 04.09 Quatriona – córeczka
5. 04.09 Szonka – Szymonek
6. 05.09 hela – Sebastian
7. 05.09 turkawka – Staś
8. 07.09 stardust87 – Hubert
9. 07.09 Nelus – Livia
10. 07.09 Kaarolina – Krzyś
11. 09.09 Gosia19 – Lenka
12. 09.09 ofcooo – Łucja
13. 09.09 dba – synek
14. 10.09 Paula55 – Tiago
15. 10.09 martusia86 – Marcel
16. 10.09 kark – synek - cc
17. 11.09 AniaDS – Maja
18. 11.09 betinka – Mati
19. 12.09 lo – Kubuś
20. 12.09 Karolaaa91 – Olivier
21. 12.09 iwo_na – Czarek
22. 12.09 Zaczarowana – Julia
23. 12.09 assantea – Ignaś
24. 13.09 Ewi25 – Michał
25. 13.09 Tysia87 – synek
26. 13.09 pralinka – synek
27. 13.09 aswalda – Kacperek
28. 15.09 verynice – Marcel
29. 15.09 akuszerka89 – Filip
30. 15.09 aleksa.wawa – Dominiś
31. 15.09 BlackLuna – Kornelia
32. 16.09 nenka – Marika
33. 16.09 anulka81 – Szymuś - cc
34. 16.09 b-c – córeczka
35. 17.09 aluśka1987 – córeczka
36. 19.09 afrykanka – Emilie - cc
37. 21.09 jovi81 – Franek - cc
38. 21.09 betina89 – Amanda
39. 22.09 madiiiii – Liwia
40. 23.09 Karolcia:)))) – Emilka
41. 23.09 justyna14 – Ola
42. 23.09 Fipsik – Jagoda - cc
43. 24.09 JagoodkaK – Nina
44. 24.09 marta_kwk – Wojtuś
45. 24.09 Beataa25 – Antoś
46. 25.09 zoi – Ania
47. 25.09 Diabla85 – Franek
48. 26.09 magdzia26 – Nikoś
49. 27.09 Majeczka2014 – Maja
Le'nutka - tak jak pisała Nelus, jak dasz dane to Cię dopiszę.