X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark u mnie Maly jest strasznie ospaly malo co sie rusza.. jedyna aktywnosc wykazuje po sterydach na plucka...a co do zatrucia to nie wiem bo nawet badan w tym kierunku mi nie zrobili..

Nelus no to super i zrob zdjecie jak bedziecie Im to mowic bo to moze byc pamiatka na cale i to calkiem niezla :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się sobotnio :)

betinka śliczny maluch i jakie ładne zdjęcie :) Co do wymiarów, to mój maluch ma podobnie jak u ciebie. Brzuszek i główka są większe od nóżki. Mi tak wyszło na 2 usg u dwuch różnych lekarzy i obydwoje powiedzieli, że nie ma w tym nic niepokojącego, bo wszystkie wymiary mieszczą się w nrmach.

assantea bardzo cieszę się że już jesteście w domku :)

Nelus super taki spontaniczny ślub :) Przynajmniej unikniecie stresu, ciach pach i po sprawie :)

U mnie remontu ciąg dalszy, upały na zewnątrz i pył w domu wykańczają mnie, na szczęście w poniedziałek już ma być koniec i będę mogła dalej kompletować wyprawkę dla maluszka :)

W niedzielę wywożę dzieci do babci i będę miała odpoczynek do końca wakacji :) Mam nadzieję że nie wykończę się z nudów ;) Nie pamiętam kiedy był ostatnio taki czas w moim życiu, że nie było obowiązków ( w sensie praca, dzieci itd), chyba ostatnio jak miałam wakacje na studiach :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) witam się w 34 tygodniu :) i o 100g lżejsza niż tydzień temu. Nie wiem czy to dobrze. Oj tak bardzo się boję, że w poniedziałek mój groszek okaże się malutki :| Chciałabym, żeby ponad 2kg ważył... Ale chyba marne szanse :|

edit: O, ale belly mnie troszkę pocieszyło w cotygodniowych informacjach. Zobaczcie co piszą: "Jeśli martwiłaś się przedwczysnym porodem, możesz teraz odetchnąć. Urodzone teraz, Twoje dziecko nazwane zostałoby dzieckiem urodzonym przedwcześnie, a nie wcześniakiem. Różnica polega na tym, że przedwcześnie urodzone dziecko ma już prawdopodobnie rozwinięte płuca, zatem jest niewielkie ryzyko że trafi na oddział intensywnej terapii. Generalnie dzieci nie mające problemów zdrowotnych, urodzone pomiędzy 34-37 tygodniem, radzą sobie na świecie już całkiem dobrze i w dłuższej perspektywie nie odstępują kroku dzieciom urodzonym o czasie." :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 08:46

Nelus, akuszerka89, anulka81, magdzia26, Gosia19 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust to faktycznie bardzo pocieszające :) mozna odetchnąć z ulga!

stardust87 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i nie bój sie ze dziecko bedzie za małe, my wrzesniowki mamy szczescie do pulpecikow :D

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) i gratuluję decyzji o ślubie, fajna :) "chyba weźmiemy ślub" :D Ale koniecznie daj foto nasza wrześniowa ślicznotko :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Kark u mnie Maly jest strasznie ospaly malo co sie rusza.. jedyna aktywnosc wykazuje po sterydach na plucka...a co do zatrucia to nie wiem bo nawet badan w tym kierunku mi nie zrobili..

nie zbadali Ci moczu? do diagnozy gestozy wystarczy nadcisnienie plus bialko w moczu. nie potrzeba zadnych specjalistycznych badan

kark lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają detektory tętna płodu - jaki model wybrałyście? Jesteście zadowolone? Poważnie rozważam zakup ale na taki za 500 zł mnie nie stać a te do 200 zł (np baby Sound b) nie wiem czy to tylko nie gadżety.

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

U nas szykuje się dziś straszny upał i chyba uciekamy na działkę.

Assantea - a może spróbuj wypożyczyć? U nas w szpitalu wisiały plakaty o wypożyczalni laktatorów, detektorów tętna itp. Może w Twoim mieście też coś takiego jest. Nie wiem czy warto wydawać tyle kasy na końcówce ciąży. Lepiej sobie pożyczyć.

Edit: Nie wiem czy jużbyłoo tym na forum, ale zapytam. Od wczoraj mam bóle brzucha jak na okres. Trwają krótko, ale czuję się dosłownie jak przed okresem. Nie czuję skurczy tylko taki dyskomfort w brzuchu charakterystyczny dla okresu. Czy to normalne, czy może mam się niepokoić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 09:41

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    nie zbadali Ci moczu? do diagnozy gestozy wystarczy nadcisnienie plus bialko w moczu. nie potrzeba zadnych specjalistycznych badan
    Nie ani krwi mi nie pobierali a co najleosze w tym wszystkim jest ze nie wiem skad ale maja wyniki :D ordynator w srode zlecila ogrom wynikow do zrobienia i nikt mi nawet kropelki krwi nie pobral o moczu nie wspomne a w czwartek na obchodzie mowi ze mam wszystkie wyniki dobre a mnie zatkalo i slowem sie nie odezwalam bo jakis cud sie stal bo jak gdzie kiedy? Haha po prodtu tak traktuja tu pacjentow "nie swoich lekarzy".

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojaaa :/ matko gdzie wy do szpitali jezdzicie :/ co jeden to lepszy..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Nelus super z tym ślubem! Zróbcie po swojemu :) A no i fota obowiązkowa ;)

Nelus lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io jak szybko mija to nie ma sie czym martwic bo to te niby przepowiadajace skurcze sa jak sie utrzymuje dluzej to lepiej jechac sprawdzic tak mi pani przy polozna przy przyjeciu powiedziala i mnie opierdzielila ze za pozno przyjechalam ho 3 dni zwlekalam i dlatego u mnie sie te skurcze tak rozkrecily..

Io lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik ja mam dwa szpitale do wyboru i w tym.co che rodzic od 30 wysylaja wszystkie.pachentki z zagrozeniem porodu do tego co teraz leze bo maja oiom noworodkow a w moim gdzie jest moj lekarz nie ma i przyjmuja dopiero od 36tygodnia ciazy wiec ja wyboru nie mam za duzego w tym momencie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 09:50

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Fipsik ja mam dwa szpitale do wyboru i w tym co chce rodzic od 30 wysylaja wszystkie pacjentki z zagrozeniem porodu do tego co teraz leze bo maja oiom noworodkow a w moim gdzie jest moj lekarz nie ma i przyjmuja dopiero od 36tygodnia ciazy wiec ja wyboru nie mam za duzego w tym momencie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    a ja witam się w 31 tyg!
    Miłego dnia!!!

stardust87, magdzia26, betinka, Nelus lubią tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Karolina - u mnie one się pojawiają i zaraz przechodzą. Wczoraj dwa razy miałam, w pierwszej chwili strasznie się zdziwiłam bo od grudnia tego nie czułam. Jak wstałam do toalety, żeby sprawdzić czy nie ma krwi to zaraz przeszło. Dzisiaj na razie raz przez chwile miałam. Myślałam, że te skurcze to będę czuć po prostu jak skurcze. To mam nadzieję, że poród to będzie tylko mega silna miesiączka, bo to się da wytrzymać. Jakby się za często powtarzały te bóle to najwyżej podjadę do szpitala.

A Ty to masz tam niezłe przeboje. Może opracowali metodę bezdotykowego pobierania krwi :P Dochodź tam do siebie i szybko wracaj do domu!

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja sie witam w 33 tyg ;) alez czas zapinkala :)

Lo ja juz kiedys tez tu oisalam o tych bolach ;) u knie staja sie czestsze ale nie sa to typowe skurcze wiwc luz :)

Nelus odwazna decyzja ze slubem :) ale jesli sobie tak wymarzyliscie to wszystkiego dobrego i czekamy na focie :)

Ehh ja bym nie chciala zeby mnie wesele ominelo. My robimy na 150 os ale nie dla nich tylko dla nas :) ja sobie nie wypbrazam brac slubu w tajemnicy bo moja rodzina to dla mnie najcenniejszy skarb i to z nimi chce przezyc ten dzien... :)
    Przygotowania to dla mnie sama radosc i przyjemnosc :) mam tyyle frajdy z wybierania orkiestry, samochodu, menu... :)
    Poza tym nie wyobrazam sobie nie miec w tym dniu przy sobie rodzicow... Dla mnie osobiscie byl by to w pewien sposob brak szacunku dla nich... Oni dla mnie poswiecili wiele w zyciu i ich nie obecnosc nie miesci mi sie w glowie.
    Ale wiadomo ze kazdy ma prawo wyboru i to jest cudowne :)

My zjemy sniadanko, ogarniemy sie i lecimy na szkole rodzenia :)

Gratuluje wam nowych tyg! Alez nas to zbliza to naszych dzieciakow!!! :)

Io, stardust87, magdzia26, betinka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io ja jak ostatnio trafiłam do szpitala to miałam takie właśnie napięcie jak na okres. Mój gin powiedział ze jak są często to mam brać nospę jak po niej nie przechodzi to do szpitala. W tej chwili łykam nospę 3x1 i jest ok.

EDIT: ja ta nospę łykam tez ze względu na twardnienia brzuszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 10:23

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Nie było mnie ,bo niestety po burzy nie mieliśmy internetu.Dopiero przed chwilą naprawili.Będę musiała Was później nadrobić,albo dopiero jutro.Dzisiaj musimy z mężem wziąźć sie za samochód w środku,czyszczenie totalne.Wczoraj ostatni dzień syn miał rehabilitacji.Jeszcze mieliśmy chwilę grozy,bo jak jechaliśmy właśnie na tą rehabilitację,to duży samochód z firmy Raben,mało co nas nie zmiażdżył.Mieliśmy pierwszeństwo,a ten wdarł się rozpędzony przed nami..Strasznie się przestraszyłam,ale na szczęście oprócz hamulców abs szybko zadziałał i w ostatniej chwili zatrzymaliśmy się.Odezwę się później,albo jutro.Pozdrawiam.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ