Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
akuszerka89 wrote:W chinczyku za 20 zl:-Dhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualny
-
Hehe wiem ze to brzmi dziwnie dla tradycjonalistow ale ja jestem takim typem ze lubie sponanicznosc. Zupełnie nie odpowiada mi wizja typowego wesela, te miesiące stresu i przygotowań, kupa pieniędzy, po to tylko zeby zadowolić rodzine, dac im sie uchlac i najeść w jedna noc? najchętniej wyjechalabym na Hawaje wzięła ślub przy najbliższych i resztę czasu wylegiwala sie z nimi na plazy. Taki mieliśmy plan ale teraz nie możemy wiec ślub weźmiemy w sekrecie w Kanadzie z dala od rodziny! Ciekawe tylko co na to rodzice mojego chłopaka, którzy całe zycie zbierali kase dla swoich dzieci i dwójce z nich juz wyprawili bollywoodzkie wesele na 500 osób. Ale sie wkurza ze ich nie słuchamy
nie mam zamiaru urządzać wesela dla ich sąsiadów i znajomych tylko dlatego ze według ich tradycji tak wypada i wstyd. Moze jestem wredna ale chce zobaczyć ich minę jak sie dowiedzą ze ich plany legły w gruzach i ze jestesmy dorośli, sami decydujemy i juz nie moga mi wiecej wiercić dziury w brzuchu ze mamy nieślubne dziecko!
Majeczka2014, magdzia26, Tysia87, kark, anulka81, Diabla85, karolcia:)))), deidre lubią tę wiadomość
-
Nelus ja wyszłam z tego samego założenia - nie będziemy wydawać kupy pieniędzy na wesele (i tak nas nie stać) bo wzięliśmy kredyt na mieszkanie. Zastaw się a postaw się to w ogóle nie wchodziło w grę.
Prawie wszyscy byli niezadowoleni (szczególnie babcie i ciotki itd.) - ale zrobiliśmy tak jak nam pasujei było cudnie!
stardust87 wrote:Dziewczyny, a będziecie robić masaż krocza? Bo ja wg belly powinnam od jutra i nie wiem czy to coś da.. Macie jakieś olejki do tego? Polecicie coś?
mozebyć nawet zwykla oliwa z oliwek. na szkole rodzenia polozna bardzo polecala ten masaż kroczaNelus, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Nenka z mila checia ale to juz od nikogo nie zalezy.. zostalo czekac
Nelus ja tez chcialam tak skromnie i spontanicznie ale niestety moj.P jest.tradycjonalista i nie dalo sie Go przekonac a o samhm cywilnym nie chcial skyszec tak jak ja i koscielnym ale ze zalezalo mi na dziecku wiec uleglam bo tak mnie Cwaniak pod wlos wzialno ale na szczescie dobrze sie bawilam wiec nie narzekam bo nie moge
bylo minelo
Nelus lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
Karolina najwazniejsze to zeby sie do niczego nie zmuszac i wyprawic slub taki jaki nam sie marzy bez zadnej presji,a jesli dobrze sie bawiliscie to najwazniejsze, o to chodzi !
czesto sie slyszy ze panna mloda wszystkim sie stresuje, skacze nad goscmi zeby im dogodzic, obwinia sie ze cos tam nie wyszlo tak jak mialo... mnie to przeraza! slub jest dla nas nie dla rodziny. niestety mojego chlopaka rodzice tego nie rozumieja i skoro slub mialby byc za ich pieniadze (bo nam nie odbilo zeby wydac kase na 500osob) to na ich zasadach
dlatego o wszystkim dowiedza sie po zeby czasem nie probowali ingerowac w nasza decyzje
Kaarolina lubi tę wiadomość
-
Nelus, bardzo madrze robisz, ze robisz 'po Waszemu'. Bo o tobw tym wszystkim chodzi. To slub Twoj z nim, a nie Wasz z rodzina
Sluchajcie, wymodlilam burze! Lalo tak strasznie, ze pryskala na mnie mgielka przez otwarty balkon. Normalnie oberwanie chmury- chwile,ale z.grubej rury. A teraz powietrze jest cudoooowne, pachnace i swieze.Nelus lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Dzień dobry
Nie mogę spać kurde juz od 4maz obok chrapie z psem pod pacha a ja leze i zwijam się z bólu bo Marcel tak kopie, jeszcze w okolicy pępka gdzie najmocniej boli..chyba jest podekscytowany wycieczka nad morze
zaraz wstaje i zrobię nam śniadanie i kanapki na drogę. Tak wiec milej soboty dziewczyny!
Ps. Assantea, jak dobrze ze juz w domku jesteście!
Karolina też się tam nie daj w tym szpitalu!stardust87, Fipsik, magdzia26, Paula55, betinka lubią tę wiadomość
-
Hehe a ja nie spie prawie wcale tutaj co chwile.przychodza z jakas tabletka, z mierzejiem tetna, z zastrzykami worki juz mam takie pod oczami jakbym ladnie balowala wiec mam nadzieje ze w pon mnie wypuszcza i odespie
Dzien dobry Mamusie..
WCzoraj ta co lezala ze mna tez w 32tyg co krwawila(nie wiedzieli skad) zabralina porodowke mam nadzieje ze ani Jej ani Maluchowi nic nie jest..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
nick nieaktualnyTeż mam kartę ruchów ze szpitala
Tylko u mnie właśnie młody od tego jak fachowo się nazywa "porodu niedokonanego" szaleje i już o 9 zaznaczam pierwszą kratkę. Mnie najbardziej przerażało jak mnie podpięli do ktg, ja się czułam słaba (chyba przez tą utratę krwi), a młody miał cały czas tętno 175, skaczące do 180 i wyłączające ktg... Wtedy pomyślałam, że h.j, niech się rodzi 1,5kg, żeby tylko się urodził, bo aż się bałam, że mu serce wyskoczy. Potem aż do wypisu zawsze miał 140-150, ale szaleje już codziennie w ciągu dnia, dosłownie robi sobie może 0,5h przerwy w spaniu
Assantea, super wieści, domu najlepiej, jak będziesz u swojego gina może zapytać o te leki na lepsze przepływy, one też podkręcają wagę maluszków i wtedy nie ma stresu, że się urodzi 2kg maleństwo
Betinka, to następnym razem ja się już nie wybijam z wagą, bo ci wywróżę takiego kolca, że będziemy razem płakać przy porodzie
Karolina, ja przynajmniej leżałam na zwykłej ginekologii, nie patologii ciąży, bo nie było miejsca, ale cieszyło mnie to, że np. leżę z kobietami po usunięciu macicy czy mięśniaka, bo inaczej bym chyba zwariowała ze stresu.
A z ciśnieniem to niefajnie. W tamtym szpitalu wysyłali chyba 3 kobiety do innych szpitali na cc, bo miały wysokie ciśnienie właśnie i do tego zatrucie. Nie masz zatrucia ciążowego ani nic, tylko to ciśnienie? A Krzysiu w porządku przy twoim ciśnieniu?
Ja też wymagająca nie jestem i 36 tydzień mi w zupełności wystarczy
Nelus, super wieści! Oby znajomi mieli czasA rodziców olej, dokładnie jak piszesz, to wasz wielki dzień i wy to macie czuć, nie teściowie!
Verynice, a ty się ciesz, że to mąż chrapie. Ja we wtorek budzę się w nocy, a tu chrapie mąż i chrapie, więc już go miałam pacnąć ręką po twarzy jak zwykle i dosłownie w ostatniej chwili zatrzymała mi się ręka nad twarzą jakiejś kobiety i dotarło do mnie, że jestem w szpitalu! A chrapała identycznie jak on! Ale bym jej pobudkę zrobiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 07:06
Nelus, betinka lubią tę wiadomość
-
Oh Karolina biedna ty
nawet ci pospać nie dają?! Co do tej dziewczyny to daj znać czy wszystko wporzadku, myśle ze 32 tydz to jest juz w miarę bezpieczny szczegolnie kiedy waga dziecka jest wysoka. Juz kiedyś pisałam ze mój brat urodził sie w 31 tyg z waga 1300g i zdrowy jak ryba;)
Ale mam dola! Mojego chłopaka pies ma infekcje łapki która zaczęła sie od pazura i postępuje dalej. Prawdopodobnie bedzie jej trzeba amputowac łapkę a ona tak kocha grać z nami w piłkę, biegać i pływać ehh do tego ma obciążona wątrobę dlatego w razie amputacji nie bedzie mozna jej podać żadnych mocnych środków przeciwbólowych. Serce mi sie kraje bo ona jest tak słodka i kochanajuz nie mówiąc ile to wszystko nas kosztuje... a dziecko w drodze
To moja 13 letnia kisia, trzymajcie proszę kciuki zeby sie z tego wylizala
-
Witajcie dziewczyny
mały się nade mną zlitowal i dał mi pospać, chyba się zmęczyl całodziennymi harcami i był zmęczony bo cała noc przespal a ja wstawiłam tylko dwa razy na siku
Wczoraj wieczorem byli u nas znajomi z dziećmi, koleżanka stwierdziła że mam ogromny brzuch na co kolega stwierdził: chyba nie pamiętasz swojego taki to ty miałaś w piątym miesiącu a potem to był olbrzymale się uśmiałam, no a koleżanka juz nic nie powiedziała o wielkości mojego brzucha.
Dziś idę na miasto poszukać dobrego stanika sportowego bo tu zachwalacie.
Miłego poranka i smacznego śniadankaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 07:37
kark, magdzia26, ofcooo lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Anulka ale jej ostro pojechał
ja mam wrażenie ze wszystkie kobiety tak gadają nam ze mamy wielkie brzuchy bo same nie pamietają swoich albo jeszcze nie były w ciazy. Z tego co widzę to u nas na forum 90% z nas słyszy jakieś docinki
Nasi znajomi maja czas w następna sobotę wiec juz pewno bierzemy ślub! Ale jaja, nadal nie wierze bo tak z dnia na dzien nas natchnelo. Moja przyjaciółka sie poplakala, mówi ze nie mam wyjścia i w piątek pojadę z nią kupic jakaś sukienkę bo w byle czym mnie nie puści no i udostępni nam miejsce u siebie na ogrodzie z basenem i tam ten facet przyjedzie dac nam ślub. Dostałam kilka zdań ktore bede musiała powiedzieć po ang, pewnie ze stresu wszystko przekręcea rodzina mojego chłopaka dowie sie dopiero 3 sierpnia na becikowym, bedzie supriceee
anulka81, akuszerka89, kark, Tysia87, Diabla85, magdzia26, betinka, ofcooo lubią tę wiadomość
-
No i super Nelus! Wszystkir tu zyczymy Wam ogromu szczescia:-)
A co do tych stanikow to najlepsze jest to, ze rozmar biore m/l bo l/xl jest za duzy:-D Nie jest on jakis wypasiony, ale cycki trzyma w miare w gorze i nic nie cisnie:-)Nelus, magdzia26 lubią tę wiadomość