X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogółem moi rodzice nam pół wyprawki zasponsorowali, a mama i tak wciąż sie poczuwa i cos dokupuje, a to body, a to pajacyk, az mi głupio bo zaraz wyjdzie ze na małą wydadzą więcej niz my :P pierwsza ich wnuczka i to dalej od nich i mama wariuje :) az ja musze uspokajac ze nie trzeba :) ale fakt, że nas poratowali i bez ich pomocy nie moglibysmy sobie pozwolic np na nowy wózek czy monitor oddechu

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula z rossnet był konkurs dla przyszłych mam trzeba było tylko udostępniać link dla każdej osoby oddzielnie wydzielony i ja wklejałam go i tu i na facebooku ;) i oczywiście na innych miesiącach też i jak ktoś dzięki Twojemu linkowi wszedł to Ty zgarniałaś punkty i wygrywasz albo nie :D
    mi Hela przypomniała o nim bo całkowicie zapomniałam :P

edit. Nie nie tłumaczyła się ale było widać że jest zdenerwowana ale grunt że mam swoje śpioszki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 19:24

Paula55, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak uzywa sie tych foczek do kapieli o ktorych piszecie? Bo to jakas czarna magia dla mnie, nigdy sie z nimi nie spotkalam:-P

Aaa no i do tesciow przywiezli wlasnue noworodka- chlopca, wiec bede mogla pr

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, cieszę się że wszystko ok! Moja siostra w ciąży też miała kolkę, leżałą 3 dni. O tej z październikowej słyszałam, bo mam znajomą z "Październikowe" i dziś pisała, że dziewczyna w 29 tyg.dostała krwawienia i zrobili jej cc. Ponoć z dzidziusiem i z nią wszystko w porządku. Maluch sam oddycha.
    W ogóle ostatnio słyszę o różnych przypadkach. Kobiecie w 31 tyg. ciąży odeszły wody, urodziła bliźniaki. Kolejna też w 31. cc też bliźniaki,ale ona krwawiła przy przodującym, jedno dziecko 1900, drugie chyba 2000 i wszystko w porządku. Ogólnie kobitka kilka miesięcy leżała w szpitalu. Wcześniej jej dzieciaczki miały podawany coś na płucka. Mnie brzuch dziś ciągnie a przy chodzeniu masakra. Aż sama się zaczynam bać....

doti77 lubi tę wiadomość

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniec sobie obsluge noworodka:-)

O matko, jak to zabrzmialo:-P

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Patu Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Dziewczyny a jak uzywa sie tych foczek do kapieli o ktorych piszecie? Bo to jakas czarna magia dla mnie, nigdy sie z nimi nie spotkalam:-P

Aaa no i do tesciow przywiezli wlasnue noworodka- chlopca, wiec bede mogla pr

wkłada się do wanienki, na to kłądzie się pieluszke i wtedy kładziesz dziecko :) ponoc duza pomoc szczególnie na początek jak ktos wprawy nie ma za bardzo

Tysia87 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    No widzisz Karolinko!!!! Super. A wytlumaczyla sie pipa jakos???? Z kad miala paczke???
    Ejj co wy za konkursy wygrywacie,co? :P

Patu powiem ci ze my ta nianie na wyrost kupilismy ;) ale wizja domu staje sie bliska wiec sie przyda. Poza tym w Pl bedzie nie zastapiona bo moja mama ma duzy dom, rodzice T to samo wiec niania jak znalazl :) ale w waszym przypadku faktycznie zbedna :)

Akuszerka to tylko na porod czekac ;) ja jestem w proszku haha :)

Polecam brać udziały w konkursach :) nóż widelec a może się udać :) mi się 2 razy pofarciło.
    Wygrałam 2 butelki od Canpol i zestaw śliczniaczków na każdy dzień.
    A drugim razem w innym konkursie paczkę kosmetyków niemowlęcych i dziecięcych o wartości 200zł plus dużego pluszaczka- psiaczka :)

• Patu Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Doti, cieszę się że wszystko ok! Moja siostra w ciąży też miała kolkę, leżałą 3 dni. O tej z październikowej słyszałam, bo mam znajomą z "Październikowe" i dziś pisała, że dziewczyna w 29 tyg.dostała krwawienia i zrobili jej cc. Ponoć z dzidziusiem i z nią wszystko w porządku. Maluch sam oddycha.
    W ogóle ostatnio słyszę o różnych przypadkach. Kobiecie w 31 tyg. ciąży odeszły wody, urodziła bliźniaki. Kolejna też w 31. cc też bliźniaki,ale ona krwawiła przy przodującym, jedno dziecko 1900, drugie chyba 2000 i wszystko w porządku. Ogólnie kobitka kilka miesięcy leżała w szpitalu. Wcześniej jej dzieciaczki miały podawany coś na płucka. Mnie brzuch dziś ciągnie a przy chodzeniu masakra. Aż sama się zaczynam bać....

to maluszek miał wczesniej steydy ze sam oddycha tak szybko? miałą jakies komplikacje,zagrożoną ciąże czy co sie stało ze zaczeła krwawic?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to gratki :) pochwal sie nagroda jak dostaniesz:) grunt ze spiochy dotarly!!!

Akuszerka jak to do tesciow przywiezli noworodka??? Jacys znajomi??

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Majeczka kocyk to ten minky przyszedl???
    Pochwal sie :) faktycznie zdarli z ciebie za te oslonki :/
    Nie przejmuj sie... Ja tez ńie mam komody wiec nie biore sie jeszcze za pranie :)
    Damy rade ;)
    Ja termometr zamawiam na gemini cardioline :)

tak :) ten Minky :) różówy w grochy:)
    http://allegro.pl/babylux-wiosenny-kocyk-minky-bawelna-75-x-100-i4425062419.html

No nic, nie będę ubolewać na 10 czy 15 złotami :)
    Musimy dać radę :)
    zerknę sobie na ten termometr. Dziś tylko udało mi się wejść na google i poczytać opinie i już sama ześwirowałam. Tyle opini... no i mało kto chwali te bezdotykowe, do ucha, czoła... a ja sobie nie wyobrażam wkładać w pupcię termometru :) mam schizę , że robię krzywde dziecku haha

• betinka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Karolina, sukces!!! Gratuluję zwrotu śpioszków! :)

Paula, razem puściłybyśmy chatę z dymem w 24h :D

Kurcze, jakoś mi dziwnie dzisiaj. Jak trochę dłużej postoję, to mi się zaczyna słabo robić - taki ścisk w głowie i brzuchu, ręce ciężkie jakby nie moje i ogólne otępienie. Jak siedzę w pionie to to samo :/

Kaarolina, Paula55 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    to maluszek miał wczesniej steydy ze sam oddycha tak szybko? miałą jakies komplikacje,zagrożoną ciąże czy co sie stało ze zaczeła krwawic?

nie znam szczegółów. Też w szoku jestem, że niby samo oddycha? Tylko tyle wiem na tą chwilę

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dostaniemy z Helą to samo ja nawet nie pamiętam co tam ma być ale jak Hela pisze że laktator to fajnie by było bo jeszcze nie kupowałam :D

Paula55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, niechcący polubiłam Twój wpis o ten krwawiącej z październikowe :/ niechcący :)

• Patu Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Patu, niechcący polubiłam Twój wpis o ten krwawiącej z październikowe :/ niechcący :)

powinna byc opcja cofająca lubie, bo tez czasem jak czytam na telefonie to kliknie sie przez przypadek. jak dobra wiadomosc to spoko, gorzej jak o porodzie w 7 miesiącu :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    powinna byc opcja cofająca lubie, bo tez czasem jak czytam na telefonie to kliknie sie przez przypadek. jak dobra wiadomosc to spoko, gorzej jak o porodzie w 7 miesiącu :)

dokładnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My póki co to wszystko narazie sami kupujemy :) T mama nie żyje, T ojciec wiek 67 lat, nie myśli o takich rzeczach :), ja ze swoimi nie mam kontaktu i mieć nie będę. Babcię mam jedną,ale ona jest przesądna i nie jest za kupowaniem dla dziecka rzeczy przed ciążą :) ciocie mam dwie, jedna zapowiedziała że ma dla Małej 3 kompleciki :) ale to pewnie po porodzie. Od siostry dostałam troszkę ciuszków po mojej chrześnicy. T ciocie chyba też raczej z tych przesądnych, że przyjdzie czas to pewnie coś sprezentują Małej. Mam też kilka sióstr ciotecznych, więc odwiedzin pewnie z prezentami też będziemy mieć. Nie oczekuję nic od nikogo- to ich wola, ich gest :) mi tylko może się miło zrobić. Ale brakuje mi słowa otuchy, wsparcia... Czasami mam takie chwile dołujące.. Brakuje Chociażby pomocy własnej matki, która napewno jakby była pomogłaby mi w praniu,prasowaniu, gotowaniu obiadów. Mój T pracuje, nie wymagam od niego też żeby latał ciągle przy mnie. Stara się jak może. Ale po prosu czasami czuję się ze wszystkim sama... jakby nikt nie rozumiał, że może mnie boleć brzuch, krzyż, głowa..że mi niedobrze... W ciąży jestem, siedzę w domu to przecież mam czas na wszystko i najlepiej odrazu nie wiadomo ile sił na wszystko. Teraz przy końcówce jest ciężej. Nawet te zakupy sprawiają mi problem. Chwila latania a ja już padnięta.

I mnie wkurza mnie mój T :) jego zdaniem ze wszystkim zdążymy i mamy sporo czasu!!!! Jak to słyszę to mam łzy w oczach. Bo on chyba nie zdaje sobie sprawy, że różnie teraz może być. Coś czuję , że we wrześniu będę śmigać z żelazkiem i praniem :/ Mam nadzieję, że Małej nie będzie się śpieszyć... Byle by w terminie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 19:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmieniając temat :) bo troszkę wyżaliłam (ale chyba potrzebowałam)

kupujecie podgrzewacze do butelek? No i standardowe dodatkowe pyt: Jaki? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 19:56

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka moj P tez mial takie podejsci i powiedzialam Mu ze moze byc tak ze obudzi sie z reka w nocniku jak ja bede rodzic to bedzie mial 3 dni na skonczenie remontu,wyprasowanie i popranie wszystkiego i mnie nie bedzie interesowac jak to zrobi ale bedzie musialo byc zrobione i koniec :)
    Ale po moim pobycie teraz w szpitalu i z ta swiadomoscia ze Maly moze wyjsc w kazdej chwili wzial sie za robote i juz tego od Niego nie slysze ;)

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam większość bodziaków z krótkim rękawem, dosłownie po kilka sztuk z długim. Body z krótkim będę zakładać pod pajacyka albo pod kaftanik. Z długim to pod śpiochy albo do spodenek. Kupiłabym może więcej tych z długim rękawem, ale jakoś ciężko było mi je dostać.
    Ewi25, my mamy Baby design Lupo Comfort :) A fotelik do tego Maxi cosi Cabriofix. Zazdroszczę Ci tej normalnej wanienki! Też taką chcę :( A tu same jakieś udziwniane, tak mnie to wku..., że głowa mała. Zaczynam żałować, że z Polski sobie nie przytachałam wanienki hahaha :P
    Doti, super, że u Ciebie już o.k.

Przyszła nam jedna paczka z moimi rzeczami z Pl. Już ją rozpakowałam i trochę porządziłam się w domu, ciekawe czy teść będzie miał focha :P Zaraz zabieramy się z Mężem za robienie spagetti, muszę uważać żeby znowu się nim nie przejeść, bo potem do wieczora będę umierać, a muszę dziś jeszcze wcisnać zupę owocową, bo ostatnio narobiłyście mi smaka, ugotowałam cały gar, a tylko ja ją jem i zaraz się pewnie popsuje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 19:57

doti77 lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ