X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka nie nasza verynice na szczescie :P
    Jakas z pazdziernikowych dostala krwawienia i ja karetka zabrala...
    Noo tydz jakos tak jak piszesz wlasnie :/ ale podobno wszystko ok.

Iwona ja jeszcze lozeczka nie kupilam nawet haha :)
    A gdzie tam do pakowania torby :p pewnie bede ostatnia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wygralam w konkursie rossmana 1 nagrode, zestaw avent, chyba tam jest laktator i smoczek - glupi to ma szczescie :) teraz czekam na maila z nr nagrody :)

Patu, Szonka, Ewi25, verynice, kark, Majeczka2014, Io, betina89, anulka81, nenka, Tysia87, doti77, ofcooo lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Patu jaki masz monitor oddechu i laktator???

monitor długo sie zastanawiałam czy brac pod materac czy przenosny, ale w koncu po kilku opiniach, że jak dziecko nieco większe to zaczyna go uwierac wzięłam pod materacyk angelcare z dwiema płytkami.

a laktator był wybór między avent lub tomee ręczne a elektryczny canpol babies ale jednak wygrał elektryczny :) zobaczymy we wrzesniu czy nie będę żałowała...

zdjęcia porobie jak juz wszystko będzie gotowe całej wyprawki w pokoiku, bo teraz w czasie remontu to każdy kąt domu czymś zawalony :D i nawet nie mam gdzie dobrze tego poukładac.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Ptu zdjęcia poproszę :)
    Tak patrze, że już łóżeczka macie poustawiane a moje jeszcze w kartonie. Ja narazie nie bede miała sypialni dla maleństwa, jedynie kącik w naszej więc jeszcze troche poczekam, bo bedzie sporo ciaśniej.

my też mamy tylko jedną ścianę przeznaczoną dla małego :) i w szafie miejsce na ubranka, swoje mieszkanie dopiero za rok jakoś będziemy mieli.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka - ja się nie rozpakowałam i nie zamierzam jeszcze przez miesiąc się rozpakowywać ;) :)

Paula55, Szonka, betinka lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela a co to za konkurs byl? Co troche slysze ze ktos cos wygral w rossmanie :p
    Gratulacje wogole :)

Patu ja tez mam angelcare. Pytalam na czarwcowkach bo tam uzytkuja ten model co ja mam czyli monitor plus niańia z kamera i sa bardzo zadowolone. Podobno nie bylo zadnych falszywych alarmow :)
    A laktator to chyba mamy ten sam :)

My tez bedziemy miec tylko maly kacik w sypialni dla synka poki co... Ale trudno :)

Patu lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• pralinka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My łóżeczko rozłożymy w sierpniu, bo nie chce by sie kurzylo hehe a poza tym na razie nie robimy pokoiku dla malenstwa bo latwiej na poczatku jak bedzie lozeczko obok naszego lozka:-) komode juz mamy zlozona, dlatego od jutra licze na slonce i ruszamy z praniem!

Paula, nie widzialam u mnie Fairy bio..moze bedzie w Rossku...

betina89, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi mam taka sama wanienke :D
    Paula cale szczescie nic sie nie stalo ! Ufff

A ja mam nowine :D Jakies 20minut temu Babsztyl ktory odebral moje spioszki przyniosl mi je do domu!!! Chyba ja na poczcie znalezli bo dzisiaj rano dzwonili do mojego P i ustalila babka z Nim ze kase Nam oddadza... ale widocznie znalezli tego Babsztyla a ja mam Swoje SPIOSZKI JUPI ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 19:08

Patu, Majeczka2014, Paula55, Io, Ewi25, betinka, Zaczarowana, verynice, ofcooo, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Hela a co to za konkurs byl? Co troche slysze ze ktos cos wygral w rossmanie :p
    Gratulacje wogole :)

Patu ja tez mam angelcare. Pytalam na czarwcowkach bo tam uzytkuja ten model co ja mam czyli monitor plus niańia z kamera i sa bardzo zadowolone. Podobno nie bylo zadnych falszywych alarmow :)
    A laktator to chyba mamy ten sam :)

My tez bedziemy miec tylko maly kacik w sypialni dla synka poki co... Ale trudno :)

moja bratowa tez uzywała, a jej synek miał bezdechy więc mu zycie uratowało. a ja kupowałam bez niani, bo dom mamy mały kilka pierwszych miesięcy i tak będziemy spac w jednym pokoju raczej, więc nie kupowałam.

u nas robimy małej osobny pokoik, w którym z początku my będziemy spac na materacu :D ha ha :) bo jednak za bardzo bym sie bała na samym początku ją zostawic, no i do karmienia pewnie będę wstawała to im blizej tym lepiej, a u nas w pokoju nie ma miejsca by wstawic wszystkie rzeczy dla niej, a łóżka nie będziemy przenosic na kilka miesięcy z sypialni, więc zostaje materac :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela ja też wygrałam :D :D :D :D to teraz co czekamy na maila??

hela, doti77, ofcooo, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lozeczko stoi juz w sypialni, materacyk lezy, wietrzy sie i przechodzi naszymi bakteriami:-) torba do szpitala tez juz spakowana, dla malego tez. Ogolna wyprawka tez kompletna, brakuje mi huz chyba tylko organizera na lozeczko zeby miec wszystko pod reka i lezaczka (ten mam nadzieje dostac od przyszlej chrzestnej:-D) No i juz jestem spokojna, jak maly sie urodzi to M kolderke powlecze i juz:-) chociaz zastanawiam sie z ta kolderka, czy nie powlec jej troche wczesniej i nie wlozyc jej do naszego lozka zeby byla taka troche juz zuzyta przez nas i cala w naszych bakteriach:-DDD

betinka lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka- toz juz prawie sierpien:-)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogłam się spodziewać, że jak wejdę po kilku h nieobecności to będzie co czytać :) nadrabiacie weekend :)

Ja też zamawiam Canpola laktator. Nad nianią/monitorem będę się zastanawiać jaki no i dziś też zastanawiałam się nad termometrem. Jaki macie? Jaki polecacie?

Kupiłam dzisiaj płyn do prania do koloru i białego i do płukania DZIDZIUSIA :) Znalazłam w Carefourze :))) mieli tam spory asortyment takich rzeczy. Jelpa, Lovele, jakiś Bambio czy jakoś tak-nie pamiętam ..no i Dzidziuś też był :)
    zakupiłam też przy okazji osłonki Aventa na sutki, dość drogo chyba w aptece kosztowały bo 41 zł?! Jak szłam do kasy zauważyłam takie miseczki i zgarnęłam jedną żeby mieć gdzie przechować wodę do przemywania buźki :) tym samym poszło prawie już 1000zł ,ale wszystko dla Małej :)
    Wczoraj przyszedł zamówiony kocyk-jestem zadowolona , a dziś butelki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratuluję wygranej :D

• Patu Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    mogłam się spodziewać, że jak wejdę po kilku h nieobecności to będzie co czytać :) nadrabiacie weekend :)

Ja też zamawiam Canpola laktator. Nad nianią/monitorem będę się zastanawiać jaki no i dziś też zastanawiałam się nad termometrem. Jaki macie? Jaki polecacie?

Kupiłam dzisiaj płyn do prania do koloru i białego i do płukania DZIDZIUSIA :) Znalazłam w Carefourze :))) mieli tam spory asortyment takich rzeczy. Jelpa, Lovele, jakiś Bambio czy jakoś tak-nie pamiętam ..no i Dzidziuś też był :)
    zakupiłam też przy okazji osłonki Aventa na sutki, dość drogo chyba w aptece kosztowały bo 41 zł?! Jak szłam do kasy zauważyłam takie miseczki i zgarnęłam jedną żeby mieć gdzie przechować wodę do przemywania buźki :) tym samym poszło prawie już 1000zł ,ale wszystko dla Małej :)
    Wczoraj przyszedł zamówiony kocyk-jestem zadowolona , a dziś butelki ;)

ja płaciłam cos ok 20 zł chyba za osłonki jak dobrze pamiętam. na pewno nie więcej

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę Wam troszkę, że macie gdzie układać ciuszki, że możecie prasować, prać :) ja nawet na tą chwilę nie mam gdzie trzymać przygotowane ciuszki. Niestety nie wiem nawet kiedy coś ruszy i kiedy kupimy komodę :/ nie chcę na ostatnią chwilę prać i prasować. Czy jak np. poprasowałabym i uprała ciuszki to można je przechować w kartonach? Kurcze, trochę mi się nie widzi to,ale musimy czekać bo remont cały czas przeciąga i wszystko będzie na ostatnią chwilę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    ja płaciłam cos ok 20 zł chyba za osłonki jak dobrze pamiętam. na pewno nie więcej

no to sobie Apteka nieźle policzyła. Byłam pewna, że max 30zł mogą kosztować bo tak słyszałam. Chciałam na allegro,ale jakoś zdecydowałam na aptekę.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Karolinko!!!! Super. A wytlumaczyla sie pipa jakos???? Z kad miala paczke???
    Ejj co wy za konkursy wygrywacie,co? :P

Patu powiem ci ze my ta nianie na wyrost kupilismy ;) ale wizja domu staje sie bliska wiec sie przyda. Poza tym w Pl bedzie nie zastapiona bo moja mama ma duzy dom, rodzice T to samo wiec niania jak znalazl :) ale w waszym przypadku faktycznie zbedna :)

Akuszerka to tylko na porod czekac ;) ja jestem w proszku haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja mama sie pytała czego mi brakuje jeszcze i wzięła na siebie kupno kocyka i jednego zestawu pościeli do łóżeczka :) jeden kocyk dostalismy od cioci w prezencie. i jeden ja kupiłam taki z ozdobnym misiem przyszytym, więc zakupy kocykowe mam z głowy.

w sumie mi dziwnie, bo juz nie mam czego kupic :P brakuje tylko wózka, ale juz wybrany i leżaczka do wanienki, ale tez juz wybrany. brak mi czegos nie czytając opinii i nie zastanawiając się co będzie lepsze :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka kocyk to ten minky przyszedl???
    Pochwal sie :) faktycznie zdarli z ciebie za te oslonki :/
    Nie przejmuj sie... Ja tez ńie mam komody wiec nie biore sie jeszcze za pranie :)
    Damy rade ;)
    Ja termometr zamawiam na gemini cardioline :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ