Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Szonka nie nasza verynice na szczescie
Jakas z pazdziernikowych dostala krwawienia i ja karetka zabrala...
Noo tydz jakos tak jak piszesz wlasnieale podobno wszystko ok.
Iwona ja jeszcze lozeczka nie kupilam nawet haha
A gdzie tam do pakowania torby :p pewnie bede ostatnia
-
a ja wygralam w konkursie rossmana 1 nagrode, zestaw avent, chyba tam jest laktator i smoczek - glupi to ma szczescie
teraz czekam na maila z nr nagrody
Patu, Szonka, Ewi25, verynice, kark, Majeczka2014, Io, betina89, anulka81, nenka, Tysia87, doti77, ofcooo lubią tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Patu jaki masz monitor oddechu i laktator???
monitor długo sie zastanawiałam czy brac pod materac czy przenosny, ale w koncu po kilku opiniach, że jak dziecko nieco większe to zaczyna go uwierac wzięłam pod materacyk angelcare z dwiema płytkami.
a laktator był wybór między avent lub tomee ręczne a elektryczny canpol babies ale jednak wygrał elektrycznyzobaczymy we wrzesniu czy nie będę żałowała...
zdjęcia porobie jak juz wszystko będzie gotowe całej wyprawki w pokoiku, bo teraz w czasie remontu to każdy kąt domu czymś zawalonyi nawet nie mam gdzie dobrze tego poukładac.
-
iwo_na wrote:Ptu zdjęcia poproszę
Tak patrze, że już łóżeczka macie poustawiane a moje jeszcze w kartonie. Ja narazie nie bede miała sypialni dla maleństwa, jedynie kącik w naszej więc jeszcze troche poczekam, bo bedzie sporo ciaśniej.
my też mamy tylko jedną ścianę przeznaczoną dla małegoi w szafie miejsce na ubranka, swoje mieszkanie dopiero za rok jakoś będziemy mieli.
-
Hela a co to za konkurs byl? Co troche slysze ze ktos cos wygral w rossmanie :p
Gratulacje wogole
Patu ja tez mam angelcare. Pytalam na czarwcowkach bo tam uzytkuja ten model co ja mam czyli monitor plus niańia z kamera i sa bardzo zadowolone. Podobno nie bylo zadnych falszywych alarmow
A laktator to chyba mamy ten sam
My tez bedziemy miec tylko maly kacik w sypialni dla synka poki co... Ale trudnoPatu lubi tę wiadomość
-
My łóżeczko rozłożymy w sierpniu, bo nie chce by sie kurzylo hehe a poza tym na razie nie robimy pokoiku dla malenstwa bo latwiej na poczatku jak bedzie lozeczko obok naszego lozka:-) komode juz mamy zlozona, dlatego od jutra licze na slonce i ruszamy z praniem!
Paula, nie widzialam u mnie Fairy bio..moze bedzie w Rossku...betina89, Majeczka2014 lubią tę wiadomość
-
Ewi mam taka sama wanienke
Paula cale szczescie nic sie nie stalo ! Ufff
A ja mam nowineJakies 20minut temu Babsztyl ktory odebral moje spioszki przyniosl mi je do domu!!! Chyba ja na poczcie znalezli bo dzisiaj rano dzwonili do mojego P i ustalila babka z Nim ze kase Nam oddadza... ale widocznie znalezli tego Babsztyla a ja mam Swoje SPIOSZKI JUPI !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 19:08
Patu, Majeczka2014, Paula55, Io, Ewi25, betinka, Zaczarowana, verynice, ofcooo, kark lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Paula55 wrote:Hela a co to za konkurs byl? Co troche slysze ze ktos cos wygral w rossmanie :p
Gratulacje wogole
Patu ja tez mam angelcare. Pytalam na czarwcowkach bo tam uzytkuja ten model co ja mam czyli monitor plus niańia z kamera i sa bardzo zadowolone. Podobno nie bylo zadnych falszywych alarmow
A laktator to chyba mamy ten sam
My tez bedziemy miec tylko maly kacik w sypialni dla synka poki co... Ale trudno
moja bratowa tez uzywała, a jej synek miał bezdechy więc mu zycie uratowało. a ja kupowałam bez niani, bo dom mamy mały kilka pierwszych miesięcy i tak będziemy spac w jednym pokoju raczej, więc nie kupowałam.
u nas robimy małej osobny pokoik, w którym z początku my będziemy spac na materacuha ha
bo jednak za bardzo bym sie bała na samym początku ją zostawic, no i do karmienia pewnie będę wstawała to im blizej tym lepiej, a u nas w pokoju nie ma miejsca by wstawic wszystkie rzeczy dla niej, a łóżka nie będziemy przenosic na kilka miesięcy z sypialni, więc zostaje materac
-
U mnie lozeczko stoi juz w sypialni, materacyk lezy, wietrzy sie i przechodzi naszymi bakteriami:-) torba do szpitala tez juz spakowana, dla malego tez. Ogolna wyprawka tez kompletna, brakuje mi huz chyba tylko organizera na lozeczko zeby miec wszystko pod reka i lezaczka (ten mam nadzieje dostac od przyszlej chrzestnej:-D) No i juz jestem spokojna, jak maly sie urodzi to M kolderke powlecze i juz:-) chociaz zastanawiam sie z ta kolderka, czy nie powlec jej troche wczesniej i nie wlozyc jej do naszego lozka zeby byla taka troche juz zuzyta przez nas i cala w naszych bakteriach:-DDD
betinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymogłam się spodziewać, że jak wejdę po kilku h nieobecności to będzie co czytać
nadrabiacie weekend
Ja też zamawiam Canpola laktator. Nad nianią/monitorem będę się zastanawiać jaki no i dziś też zastanawiałam się nad termometrem. Jaki macie? Jaki polecacie?
Kupiłam dzisiaj płyn do prania do koloru i białego i do płukania DZIDZIUSIAZnalazłam w Carefourze
)) mieli tam spory asortyment takich rzeczy. Jelpa, Lovele, jakiś Bambio czy jakoś tak-nie pamiętam ..no i Dzidziuś też był
zakupiłam też przy okazji osłonki Aventa na sutki, dość drogo chyba w aptece kosztowały bo 41 zł?! Jak szłam do kasy zauważyłam takie miseczki i zgarnęłam jedną żeby mieć gdzie przechować wodę do przemywania buźkitym samym poszło prawie już 1000zł ,ale wszystko dla Małej
Wczoraj przyszedł zamówiony kocyk-jestem zadowolona , a dziś butelki -
nick nieaktualny
-
Majeczka2014 wrote:mogłam się spodziewać, że jak wejdę po kilku h nieobecności to będzie co czytać
nadrabiacie weekend
Ja też zamawiam Canpola laktator. Nad nianią/monitorem będę się zastanawiać jaki no i dziś też zastanawiałam się nad termometrem. Jaki macie? Jaki polecacie?
Kupiłam dzisiaj płyn do prania do koloru i białego i do płukania DZIDZIUSIAZnalazłam w Carefourze
)) mieli tam spory asortyment takich rzeczy. Jelpa, Lovele, jakiś Bambio czy jakoś tak-nie pamiętam ..no i Dzidziuś też był
zakupiłam też przy okazji osłonki Aventa na sutki, dość drogo chyba w aptece kosztowały bo 41 zł?! Jak szłam do kasy zauważyłam takie miseczki i zgarnęłam jedną żeby mieć gdzie przechować wodę do przemywania buźkitym samym poszło prawie już 1000zł ,ale wszystko dla Małej
Wczoraj przyszedł zamówiony kocyk-jestem zadowolona , a dziś butelki
ja płaciłam cos ok 20 zł chyba za osłonki jak dobrze pamiętam. na pewno nie więcej -
nick nieaktualnyzazdroszczę Wam troszkę, że macie gdzie układać ciuszki, że możecie prasować, prać
ja nawet na tą chwilę nie mam gdzie trzymać przygotowane ciuszki. Niestety nie wiem nawet kiedy coś ruszy i kiedy kupimy komodę
nie chcę na ostatnią chwilę prać i prasować. Czy jak np. poprasowałabym i uprała ciuszki to można je przechować w kartonach? Kurcze, trochę mi się nie widzi to,ale musimy czekać bo remont cały czas przeciąga i wszystko będzie na ostatnią chwilę...
-
nick nieaktualny
-
No widzisz Karolinko!!!! Super. A wytlumaczyla sie pipa jakos???? Z kad miala paczke???
Ejj co wy za konkursy wygrywacie,co?
Patu powiem ci ze my ta nianie na wyrost kupilismyale wizja domu staje sie bliska wiec sie przyda. Poza tym w Pl bedzie nie zastapiona bo moja mama ma duzy dom, rodzice T to samo wiec niania jak znalazl
ale w waszym przypadku faktycznie zbedna
Akuszerka to tylko na porod czekacja jestem w proszku haha
-
a moja mama sie pytała czego mi brakuje jeszcze i wzięła na siebie kupno kocyka i jednego zestawu pościeli do łóżeczka
jeden kocyk dostalismy od cioci w prezencie. i jeden ja kupiłam taki z ozdobnym misiem przyszytym, więc zakupy kocykowe mam z głowy.
w sumie mi dziwnie, bo juz nie mam czego kupicbrakuje tylko wózka, ale juz wybrany i leżaczka do wanienki, ale tez juz wybrany. brak mi czegos nie czytając opinii i nie zastanawiając się co będzie lepsze
-
Majeczka kocyk to ten minky przyszedl???
Pochwal siefaktycznie zdarli z ciebie za te oslonki
Nie przejmuj sie... Ja tez ńie mam komody wiec nie biore sie jeszcze za pranie
Damy rade
Ja termometr zamawiam na gemini cardioline
Majeczka2014 lubi tę wiadomość