X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ciasto na tartę się piecze, budyń i galaretka stygną, to wciągam paragony i liczę :D

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:

Karolaaa - a coto za wypasiony wózek za tyle kasy? Wrzucisz link?

Jak tylko sie zdecydujemy i kupimy to wrzuce zdjecia:-) bo poki co wachamy sie miedzy dwoma oba w podobnej cenie. W sierpniu skoczymy do sklepu " przymierzymy sie" powozimy i któryś kupimy:-)

W sobotę chłopaki przyklejają tapetę i wiercą dziury, maz ma złożyć komodę i pozostaje czekać na wykładzinę i lozeczko :-) dzisiaj teściu dzwonił ze od poniedziałku moze zabierać sie za salon:-) aaaaa wkoncu pozbęde sie tej czerwieni z salonu bo już mam dość, przeraża mnie tylko syfu ciąg dalszy

atdci09kamv7205a.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Oj tam, ja byłam nastoletnią mamą, co prawda planowaną, ale dbałam o siebie i dziecko. A znajome, czy rodzina, które wpadły przed byciem "dziestką" też dbały o swoje maluchy i nadal dbają, większość z nich ma teraz po 2, 3 dzieci, fajne prace, skończone studia, kochających mężów i domy czy mieszkania własne, nie dzielone z rodzicami czy teściami, więc nie generalizujmy w ten sposób młodych mam :)

Masz rację. Nie można wszystkich mierzyć jedną miarą. Nie chciałam nikogo urazić.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka, nie jesteś sama :)
    mój mi codziennie docina... dla niego to może i żarty ale ja odrazu w płacz. Tylko walnąć w łe....głowę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Jak tylko sie zdecydujemy i kupimy to wrzuce zdjecia:-) bo poki co wachamy sie miedzy dwoma oba w podobnej cenie. W sierpniu skoczymy do sklepu " przymierzymy sie" powozimy i któryś kupimy:-)

W sobotę chłopaki przyklejają tapetę i wiercą dziury, maz ma złożyć komodę i pozostaje czekać na wykładzinę i lozeczko :-) dzisiaj teściu dzwonił ze od poniedziałku moze zabierać sie za salon:-) aaaaa wkoncu pozbęde sie tej czerwieni z salonu bo już mam dość, przeraża mnie tylko syfu ciąg dalszy

Karola i na jaką tapetę zdecydowałaś?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja popijam własnej roboty kompocik :) niby nic bo łatwizna,ale jestem jakaś dumna haha :P pyszny.... to nic, że cukru tyle,że hoho :P

betinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wydatków to fakt, są spore. Tym bardziej, że to pierwsze dziecko. Wydaje mi się, że przy drugim może być ciutkę lżej :) ceny niektórych rzeczy przerażają, ale sprawia mi to frajdę że kupuję to dla mojej Małej, która siedzi sobie w brzuszku i przekopuje z różnych stron :)

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam moi rodzice kupili stelaż do wózka + siedzisko spacerowe bo gondole dostaliśmy od mojego brata.
    Wózek z firmy MUTSY model EVO

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:

Czyżby Emaljunga?

Właśnie podliczyłam naszą wyprawkę i doszłam do wniosku, że jestem mistrzem zakupów :D Razem z wózkiem, łóżkiem(jeszcze nie kupiliśmy, ale mamy wybrane), wszystkimi ubrankami, apteką, wanienką (też upatrzona do kupienia), laktatorem, przewijakiem - w sensie KOMPLET (aaaa, nieszczęsny SabSimplex muszę zamówić!) wyszło niepełne 2000 zł :D

Tysia87, justyna14 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wanienki jakie zamówiłyście?
    Bo ja najzwyklejszą, 100cm

• assantea Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Byłam u innego lekarza. Pomierzył i zważył Ignasia. Zrobił też przepływy. Wszystko jest w porządku! :-)
    Co prawda na szyi ma pepowinę ale nie jest nią okręcony tylko na nim leży. kamień z serca. I waży to moje małe cudo 2100g.
    Jestem taka szczęsliwa :-)

A tutaj zdjęcie dla wszystkich forumowych cioć :-)
    2prtsp5.jpg

Majeczka2014, Fipsik, Paula55, Io, akuszerka89, Karolaaa91, Kaarolina, Diabla85, betinka, anulka81, nenka, afrykanka, JagoodkaK, stardust87, verynice, kark, magdzia26, Szonka, jovi81, rabarbarka, betina89 lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Czyżby Emaljunga?

Właśnie podliczyłam naszą wyprawkę i doszłam do wniosku, że jestem mistrzem zakupów :D Razem z wózkiem, łóżkiem(jeszcze nie kupiliśmy, ale mamy wybrane), wszystkimi ubrankami, apteką, wanienką (też upatrzona do kupienia), laktatorem, przewijakiem - w sensie KOMPLET (aaaa, nieszczęsny SabSimplex muszę zamówić!) wyszło niepełne 2000 zł :D

mi też wyszło 2000 z komodą już nawet. i naklejkami na ścianę. podliczyłam pare ciuszków to samych body na krótki rękaw w rozm 56/62 mam 20!!! masakra jakaś. więcej do lumpa nie idę. zostały mi do kupienia tak naprawdę pampersy.

i co gorsza, kolezanka zapytala co nam brakuje co by mogla nam kupic na bociankowe i sie okazuje ze wszystko mamy :/ moglam zostawic pare bajerow, zeby na prezent sobie zazyczyc :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się z udanej wizyty assaneta:)śliczny ddziubek

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Czyżby Emaljunga?

kurcze, to u mnie poszło prawie 2000zł a nie mam najważniejszych rzeczy. Mam nadzieję, ze ZUS w sierpniu szybko wypłaci kasę ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde laski wam sie jakis medal dobrej organizacji wydatkow nalezy za takie oszczednosci!!!! :)

Co do wozka my mamy baby merc q8 deluxe 3 w 1 :)
    Juz sie nie moge doczekac az do nas dotrze :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo śpiworek świetny. Faktycznie jakbyś złożyła tyl to jak torebka by wyglądał:-) taki niepowtarzalny, nie w misie czy w sloniki tylko elegancki taki

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assantea gratki :) super ze z synusiem wszystko ok :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak patrze na wasze wydatki w dziesiatkach tysiecy juz ;p to moze pozwole mezowi zaszalec ? chcial kupic alufelgi do wozka :D fakt ze wyjdzie kolo 100 :/ ale mowi ze takie szprychy jak od roweru to on jezdzic nie bedzie na spacery.. a z alusami to wszedzie bedzie chodzic dumny jak paw

jak myslicie, pozwolic mu poszalec?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:38

Io, ofcooo, Paula55, akuszerka89, afrykanka, stardust87, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi łazienka nie w moim stylu, ale podoba mi się to, że zrobiłaś tak jak chciałaś i jest gustowna.
    Ja to pewnie najmniej wydałam na wyprawkę :) ale ja po pół roku będę kupować spacerówkę, więc wtedy troszkę więcej będzie w kosztach ;)
    Kupiłam dzisiaj wózek za 150zł :) wygląda lepiej na żywo niż na zdjęciach. Już się pierze :) mąż tylko z dołu będzie musiał zawieźć stelaż do pospawania bo mała rurka się oderwała. Ale ogólnie bardzo mi się podoba i za tą cenę na tak krótki okres użytkowania może być :) mimo, że nie miałam kupować laktatora to kupiłam ze względu na wyjazd męża. Wybrałam z medeli ręczny za 60zł. do tego kupiłam inne rzeczy u sprzedawcy wiec tylko raz zapłaciłam za przesyłkę. Pomylili się z becikiem, wysłali mi droższy niż kupiłam, ale ma 75cm, a tamten miał 80cm. Mam nadzieję, że te 5 cm nie zrobi różnicy, bo nie będę bawić się w odsyłanie. szkoda mi kasy na przesyłkę z nie mojej winy :P
    No i miś na tym rożku ma trochę różu na łapkach, pocieszam się tym, że nie będzie długo użytkowany ;) podejrzewam że wydałam coś ok 600zł. Z tym, że wanienkę i kołyskę miałam po starszym. No i ciuszków też mam po nim sporo, ale też wiele dokupiłam.
    Fipsik pozwól mu poszaleć :D będziesz szczęśliwa jak Ci dziecko zabierze na spacer, będziesz mogła coś wtedy zrobić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:43

jovi81 lubi tę wiadomość

• pralinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Mamuśki, powiedzcie mi Kochane, jakie kupujcie wózki?:)
    My kupiliśmy po długich namysłach, oglądaniu, czytaniu i słuchaniu opinii: Stokke

‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ