X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ciasto na tartę się piecze, budyń i galaretka stygną, to wciągam paragony i liczę :D

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:

Karolaaa - a coto za wypasiony wózek za tyle kasy? Wrzucisz link?

Jak tylko sie zdecydujemy i kupimy to wrzuce zdjecia:-) bo poki co wachamy sie miedzy dwoma oba w podobnej cenie. W sierpniu skoczymy do sklepu " przymierzymy sie" powozimy i któryś kupimy:-)

W sobotę chłopaki przyklejają tapetę i wiercą dziury, maz ma złożyć komodę i pozostaje czekać na wykładzinę i lozeczko :-) dzisiaj teściu dzwonił ze od poniedziałku moze zabierać sie za salon:-) aaaaa wkoncu pozbęde sie tej czerwieni z salonu bo już mam dość, przeraża mnie tylko syfu ciąg dalszy

atdci09kamv7205a.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Oj tam, ja byłam nastoletnią mamą, co prawda planowaną, ale dbałam o siebie i dziecko. A znajome, czy rodzina, które wpadły przed byciem "dziestką" też dbały o swoje maluchy i nadal dbają, większość z nich ma teraz po 2, 3 dzieci, fajne prace, skończone studia, kochających mężów i domy czy mieszkania własne, nie dzielone z rodzicami czy teściami, więc nie generalizujmy w ten sposób młodych mam :)

Masz rację. Nie można wszystkich mierzyć jedną miarą. Nie chciałam nikogo urazić.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka, nie jesteś sama :)
    mój mi codziennie docina... dla niego to może i żarty ale ja odrazu w płacz. Tylko walnąć w łe....głowę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Jak tylko sie zdecydujemy i kupimy to wrzuce zdjecia:-) bo poki co wachamy sie miedzy dwoma oba w podobnej cenie. W sierpniu skoczymy do sklepu " przymierzymy sie" powozimy i któryś kupimy:-)

W sobotę chłopaki przyklejają tapetę i wiercą dziury, maz ma złożyć komodę i pozostaje czekać na wykładzinę i lozeczko :-) dzisiaj teściu dzwonił ze od poniedziałku moze zabierać sie za salon:-) aaaaa wkoncu pozbęde sie tej czerwieni z salonu bo już mam dość, przeraża mnie tylko syfu ciąg dalszy

Karola i na jaką tapetę zdecydowałaś?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja popijam własnej roboty kompocik :) niby nic bo łatwizna,ale jestem jakaś dumna haha :P pyszny.... to nic, że cukru tyle,że hoho :P

betinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wydatków to fakt, są spore. Tym bardziej, że to pierwsze dziecko. Wydaje mi się, że przy drugim może być ciutkę lżej :) ceny niektórych rzeczy przerażają, ale sprawia mi to frajdę że kupuję to dla mojej Małej, która siedzi sobie w brzuszku i przekopuje z różnych stron :)

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam moi rodzice kupili stelaż do wózka + siedzisko spacerowe bo gondole dostaliśmy od mojego brata.
    Wózek z firmy MUTSY model EVO

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:

Czyżby Emaljunga?

Właśnie podliczyłam naszą wyprawkę i doszłam do wniosku, że jestem mistrzem zakupów :D Razem z wózkiem, łóżkiem(jeszcze nie kupiliśmy, ale mamy wybrane), wszystkimi ubrankami, apteką, wanienką (też upatrzona do kupienia), laktatorem, przewijakiem - w sensie KOMPLET (aaaa, nieszczęsny SabSimplex muszę zamówić!) wyszło niepełne 2000 zł :D

Tysia87, justyna14 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wanienki jakie zamówiłyście?
    Bo ja najzwyklejszą, 100cm

• assantea Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Byłam u innego lekarza. Pomierzył i zważył Ignasia. Zrobił też przepływy. Wszystko jest w porządku! :-)
    Co prawda na szyi ma pepowinę ale nie jest nią okręcony tylko na nim leży. kamień z serca. I waży to moje małe cudo 2100g.
    Jestem taka szczęsliwa :-)

A tutaj zdjęcie dla wszystkich forumowych cioć :-)
    2prtsp5.jpg

Majeczka2014, Fipsik, Paula55, Io, akuszerka89, Karolaaa91, Kaarolina, Diabla85, betinka, anulka81, nenka, afrykanka, JagoodkaK, stardust87, verynice, kark, magdzia26, Szonka, jovi81, rabarbarka, betina89 lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Czyżby Emaljunga?

Właśnie podliczyłam naszą wyprawkę i doszłam do wniosku, że jestem mistrzem zakupów :D Razem z wózkiem, łóżkiem(jeszcze nie kupiliśmy, ale mamy wybrane), wszystkimi ubrankami, apteką, wanienką (też upatrzona do kupienia), laktatorem, przewijakiem - w sensie KOMPLET (aaaa, nieszczęsny SabSimplex muszę zamówić!) wyszło niepełne 2000 zł :D

mi też wyszło 2000 z komodą już nawet. i naklejkami na ścianę. podliczyłam pare ciuszków to samych body na krótki rękaw w rozm 56/62 mam 20!!! masakra jakaś. więcej do lumpa nie idę. zostały mi do kupienia tak naprawdę pampersy.

i co gorsza, kolezanka zapytala co nam brakuje co by mogla nam kupic na bociankowe i sie okazuje ze wszystko mamy :/ moglam zostawic pare bajerow, zeby na prezent sobie zazyczyc :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się z udanej wizyty assaneta:)śliczny ddziubek

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Czyżby Emaljunga?

kurcze, to u mnie poszło prawie 2000zł a nie mam najważniejszych rzeczy. Mam nadzieję, ze ZUS w sierpniu szybko wypłaci kasę ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde laski wam sie jakis medal dobrej organizacji wydatkow nalezy za takie oszczednosci!!!! :)

Co do wozka my mamy baby merc q8 deluxe 3 w 1 :)
    Juz sie nie moge doczekac az do nas dotrze :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo śpiworek świetny. Faktycznie jakbyś złożyła tyl to jak torebka by wyglądał:-) taki niepowtarzalny, nie w misie czy w sloniki tylko elegancki taki

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assantea gratki :) super ze z synusiem wszystko ok :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak patrze na wasze wydatki w dziesiatkach tysiecy juz ;p to moze pozwole mezowi zaszalec ? chcial kupic alufelgi do wozka :D fakt ze wyjdzie kolo 100 :/ ale mowi ze takie szprychy jak od roweru to on jezdzic nie bedzie na spacery.. a z alusami to wszedzie bedzie chodzic dumny jak paw

jak myslicie, pozwolic mu poszalec?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:38

Io, ofcooo, Paula55, akuszerka89, afrykanka, stardust87, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi łazienka nie w moim stylu, ale podoba mi się to, że zrobiłaś tak jak chciałaś i jest gustowna.
    Ja to pewnie najmniej wydałam na wyprawkę :) ale ja po pół roku będę kupować spacerówkę, więc wtedy troszkę więcej będzie w kosztach ;)
    Kupiłam dzisiaj wózek za 150zł :) wygląda lepiej na żywo niż na zdjęciach. Już się pierze :) mąż tylko z dołu będzie musiał zawieźć stelaż do pospawania bo mała rurka się oderwała. Ale ogólnie bardzo mi się podoba i za tą cenę na tak krótki okres użytkowania może być :) mimo, że nie miałam kupować laktatora to kupiłam ze względu na wyjazd męża. Wybrałam z medeli ręczny za 60zł. do tego kupiłam inne rzeczy u sprzedawcy wiec tylko raz zapłaciłam za przesyłkę. Pomylili się z becikiem, wysłali mi droższy niż kupiłam, ale ma 75cm, a tamten miał 80cm. Mam nadzieję, że te 5 cm nie zrobi różnicy, bo nie będę bawić się w odsyłanie. szkoda mi kasy na przesyłkę z nie mojej winy :P
    No i miś na tym rożku ma trochę różu na łapkach, pocieszam się tym, że nie będzie długo użytkowany ;) podejrzewam że wydałam coś ok 600zł. Z tym, że wanienkę i kołyskę miałam po starszym. No i ciuszków też mam po nim sporo, ale też wiele dokupiłam.
    Fipsik pozwól mu poszaleć :D będziesz szczęśliwa jak Ci dziecko zabierze na spacer, będziesz mogła coś wtedy zrobić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:43

jovi81 lubi tę wiadomość

• pralinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Mamuśki, powiedzcie mi Kochane, jakie kupujcie wózki?:)
    My kupiliśmy po długich namysłach, oglądaniu, czytaniu i słuchaniu opinii: Stokke

‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ