X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    To ja byłam ja ja ja :D Mega się cieszę, że się przyczyniłam do Twojego zadowolenia :)

Kurcze, aż mnie zmroziło jak napisałaś tą kwotę. Muszę zaraz podliczyć, ile my wydaliśmy... Ale podejrzewam, że więcej wydałam na lekarzy i badania, niż na samą wyprawkę :/

A mogę prosić o te namiary na staniki?? Uśmiecham się ładnie:)

Nam poszło niecałe 5 tys, ale wliczałam w to wszystko zwiazane z dzieckiem, również wizyty i badania po zajściu. Większość droższych rzeczy musieliśmy kupić sami. Za to myślę, że już wszystko mam. Jeszcze apteczkę uzupełnię, ale nie przekroczymy 5 tys.

edit- sprawdziłam- wyjdzie 4200:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:49

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Karola i na jaką tapetę zdecydowałaś?:)

Na ta tańsza, ktora znalazła BETINKA :-) co prawda pani przez telefon mówiła ze te groszki to nie jest typowy szary kolor i wpada w bez ale trudno nie mozna mieć wszystkiego mam nadzieje ze mimo to bedzie ładnie :-) jutro kurier z nia ma byc :-)

betinka lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię Was później pewnie jutro bo nie najlepiej się czuję.. rzuciło mi się w oczy że Kark pisała o tych zastrzykach
    Mi przepisali je w szpitalu ze względu na PIH i ze względu na to że mi się zrobił okropny żylak na nodze i boją się żeby nie doszło do zakrzepicy i w razie porodu do zatoru jakiegoś

kark lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Czyżby Emaljunga?

Nie :-) choć nie przyglądałam mu sie tak dokładnie znajoma mówiła ze oni taki kupują. Ja obstaje przy STOKKE BLACK MELANGE moj maz bardziej jest za MIMA XARY biały kolor mi podoba sie i ten i ten ale poki nie zobaczę na żywo obu to nie zdecyduje. Narazie musimy sie uporać z remontami wozek zostaje na sam koniec.

atdci09kamv7205a.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik - rozwaliłaś mnie na łopatki :P Pozwól mu zaszaleć! :)

A to link do tych staników:
    http://allegro.pl/biustonosz-sportowy-stanik-rozm-s-xxxxl-3-sztuki-i4424205396.html

zoi lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    My kupiliśmy po długich namysłach, oglądaniu, czytaniu i słuchaniu opinii: Stokke

O! Masz go już u siebie? Na jaki model i kolor sie zdecydowaliście?

atdci09kamv7205a.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    mi też wyszło 2000 z komodą już nawet. i naklejkami na ścianę. podliczyłam pare ciuszków to samych body na krótki rękaw w rozm 56/62 mam 20!!! masakra jakaś. więcej do lumpa nie idę. zostały mi do kupienia tak naprawdę pampersy.

i co gorsza, kolezanka zapytala co nam brakuje co by mogla nam kupic na bociankowe i sie okazuje ze wszystko mamy :/ moglam zostawic pare bajerow, zeby na prezent sobie zazyczyc :P

Ja też już wszystko mam i pomyślałam że jak ktoś będzie nam chciał coś kupić w prezencie to niech jakieś zabawki kupią, np. grzechotki bo takich rzeczy nie kupowałam, a będą później przydatne :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    My kupiliśmy po długich namysłach, oglądaniu, czytaniu i słuchaniu opinii: Stokke

Podziel sie pralinka opinia na temat wozka bo u mnie nikt znajomy nie ma a jedyne czym sie martwię to kołami.

atdci09kamv7205a.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Na ta tańsza, ktora znalazła BETINKA :-) co prawda pani przez telefon mówiła ze te groszki to nie jest typowy szary kolor i wpada w bez ale trudno nie mozna mieć wszystkiego mam nadzieje ze mimo to bedzie ładnie :-) jutro kurier z nia ma byc :-)

AJE :) Druga zadowolona dusza do kolekcji juhuuu :)

Co do moich zakupów, to nie mam ani sztuki z lumpka (mimo moich wielkich starań - warszawskie lumpki nie rozpieszczają bobasów :( ). Głównie allegro, a ciuszki Auchan+Carrefour, 1 bluza z 5-10-15, spodenki z H&M i set z C&A:D

A oto świeżutka tarrrrrrrrta, zaraz wejdę do lodówki, niech już się schłodzi!!! 30dggg3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:59

Karolaaa91, Majeczka2014, Paula55, Io, justyna14, afrykanka, karolcia:)))), stardust87, kark, ofcooo, Zaczarowana, betina89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

Co do moich zakupów, to nie mam ani sztuki z lumpka (mimo moich wielkich starań - warszawskie lumpki nie rozpieszczają bobasów :( ). Głównie allegro, a ciuszki Auchan+Carrefour :D

A oto świeżutka tarrrrrrrrta, zaraz wejdę do lodówki, niech już się schłodzi!!! 30dggg3.jpg

jej, ślinka leci!!!!

Diabla85 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka wyglada bajecznie!!!
    My juz opierniczylismy polowe buleczek dozdzowych :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

Co do moich zakupów, to nie mam ani sztuki z lumpka (mimo moich wielkich starań - warszawskie lumpki nie rozpieszczają bobasów :( ). Głównie allegro, a ciuszki Auchan+Carrefour :D

Betinka ja chodzę do Szmizjerki (jest ich kilka w Warszawie) i zawsze z pełną torbą ciuszków wychodzę. Ciuszki są markowe takich firm jak Marc&Spencer, H&M, F&F, Gap itd. Ja jestem mega zadowolona i chodzę tam co tydzień :)

A tarta wygląda przepysznie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 21:02

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka zlituj sie kobieto! Zjadlam już dzisiaj pol paczki delicji, galke loda i milky waya! Chodzi za mną WZtka albo taki biszkopt z kremem i galaretka z truskawkami :-)

betinka lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Betinka ja chodzę do Szmizjerki (jest ich kilka w Warszawie) i zawsze z pełną torbą ciuszków wychodzę. Ciuszki są markowe takich firm jak Marc&Spencer, H&M, F&F, Gap itd. Ja jestem mega zadowolona i chodzę tam co tydzień :)

A tarta wygląda przepysznie!

No nieeee! Nie wiedziałam! Dzięki za cynka :):):)

EDIT: do jednego mam nawet na piechotę na Żelazną juhuuu!

A w oczekiwaniu na tartę opycham się arbuzem, Mati szaleje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 21:14

• nenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie wieczorowa pora

taki dzien leniwy dzisiaj
    ale dobroci robicie ja wlasnie wyjelam rryz z jablkami i smietana pycha

gratuluje udanych wizyt

co do staran to u nas udalo sie za pierwszym razem maz zrobil mi prezent wigilijny

a co do wydatkow to u nas duzo nie poszlo bo ciuchy praktycznie z lumpa mebelki narazie mamy stare lozeczko dostalismy wozek 250 zl

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaa niech mnie ktos dobije, zyje w swiecie idiotów.
    Dobrze, ze sa takie chwile w zyciu jak moje do południe z Fipsik (Dziękuję kochana za chwile normalności)

Fipsik lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Aaaaaaaaaaaa niech mnie ktos dobije, zyje w swiecie idiotów.
    Dobrze, ze sa takie chwile w zyciu jak moje do południe z Fipsik (Dziękuję kochana za chwile normalności)

Jagódka, postaw sobie lustro - będzie jedna normalna osoba w pobliżu :)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze niby ja jestem ta normalna? Hmmmm zdecydowanie dziś jestem ofiarą

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/karuzela-nad-lozeczko-zuzu-toys-i4433465019.html#imglayer
    Cudo dla mojej królewny :)

Io, nenka lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie, że możecie się spotkać :) Zazdroszę.

A ja dzisiaj byłam niezbyt miła dla mojego męża. Robię się nerwowa. Przeprosiłam go już, mam nadzieję, że już się nie gniewa. Zachowałam się okropnie i mam wyrzuty sumienia. Pomagamy finansowo jego rodzicom bo cienko przędą. Pożyczamy im kase, od czasu do czasu coś kupujemy a jak jest u nich jakaś impreza to praktycznie połowę produktów my kupujemy. Ogólnie nie mam z tym problemu bo wiadomo, że trzeba pomóc. Może kiedyś moi rodzice będą potrzebowac pomocy. Wkurza mnie tylko, że jego brat w niczym się nie dokłada. Za to jeszcze chodzi i narzeka jak mało ma kasy, jakby oczekiwał, że oni jeszcze jemu pomogą. A jak przychodzą na grilla, imieniny czy jakąs kolację to nawet sałatki ani puszki piwa nie przyniosą. Każdy zawsze coś przynosi a oni zawsze na krzywy ryj. Prezenty gwiazdkowe też od wszystkich zgarniają, a sami to nawet rodzicom nic nie dadzą. Wiedzą, że my kase pozyczamy teściom ale ani grosza nie dołożą. No i teraz jeszcze wysłali teściową na wakacje ze swoim synem. Wszysyc myśleli, że oni za to zapłacą a tu lipa. Ani grosza teściowej nie dali i nawet za kwatery nie zapłacili. Dobrze, że kobitka zapobiegawczo wzięła za sobą kasę bo inaczej to nie wiem co by było. Strasznie mnie to wszystko zdenerwowało bo czemu tylko my mamy pomagać, a oni jeszcze na nich żerują bezczelnie. Mąż oczywiście z bratem nie porozmawia bo mówi, że to i tak nic nie da. No i z tej całej złości jak się dowiedziałam, że tesciowa w sobotę robi imieniny teścia i zaprosiła sporo gosci to zapytałam męża niezbyt przyjemnym tonem ile to znowu bedzie nas kosztować. Chyba bardzo przykro mu się zrobiło. Do mnie dopiero potem dotarło jak głupio się zachowałam. Przecież ani mój mąż, ani tesciowie nie są winni tego jaki jest mój szwagier. Masakra co te hormony z człowiekiem robią. Normalnie bym się tak nie zachowała. A teraz jeszcze wyję bo mi przykro i głupio. Chyba mi odbija.

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1258 1259 1260 1261 1262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ