X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie z rana, ja jak codzien z bólem żołądka się budze :/

u mnie pada 3 dzień:) i pewnie tylko mnie to cieszy :) dzis wizyta ok 16.20, już się doczekać nie mogę :)

betinka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Ja już po śniadanku...
    justyna14-u mnie też padało i jest chłodno :) ale akurat cieszę się z każdego takiego dnia, bo jeszcze się namęczymy upałami :)

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    równe 60 dni d terminu porodu mi zostało, a pamiętam jak niedawno było 200 :)

Karolaaa91, Majeczka2014, stardust87, verynice lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanko: jak wstajecie z łóżka żeby nie przeciążać kręgosłupa? bo ostatnio z wstawaniem mam spory problem zwłaszcza w nocy na siusiu jak mam z każdej strony poduchy, koce itd zeby się wygodniej spało

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    pytanko: jak wstajecie z łóżka żeby nie przeciążać kręgosłupa? bo ostatnio z wstawaniem mam spory problem zwłaszcza w nocy na siusiu jak mam z każdej strony poduchy, koce itd zeby się wygodniej spało

ja bokiem i na dwa razy wstaję. Nie zrywam się gwałtownie za jednym razem ;)
    i najwygodniej mi się śpi w kołdrze między nogami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 09:37

akuszerka89 lubi tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się witam :-)

właśnie co do wstawania z łóżka w nocy to mam ogromny problem, strasznie mi ciężko ;-/ spie na boku wiec najpier siadam, zwlekam nogi z łóżka i wstaje, ale w nocy mam wrazenie, że waze dwa razy tyle i przez siku mi sie wydaje, że brzuch mi zaraz na podłoge spadnie :-)

justyna14 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    i ja się witam :)
    Akuszerka: cieszę się że nie jestem osamotniona w poglądach co do pieluch wielorazowych, polecam stronkę : pupus.pl

Co do zastrzyków u mnie to raczej profilaktyka tak jak Acard który dzisiaj odstawiam juupiiii!, wcześniejsze poronienia spowodowały u mojego lekarza plan który mocno mnie chroni przed kolejną stratą, te zastrzyki są po to aby nie doszło do zakrzepów i zatorów, dziecko miało dobre przepływy. Myślę że każda z Was by sobie te zastrzyki robiła jakby wiedziała że to może pomóc szczęśliwie donosić ciążę :) Łatwe to nie jest bo ciąża kojarzy mi się z lekami, zastrzykami i setka badań na co poszło już ok. 15000zł -nie ma to jak darmowa opieka medyczna w PL :)

Miłego dzionka mamuśki - ja spadam na szoping :) z ciężarną koleżanką :)
    ja rozważałam pieluchowanie wielorazowe i hela też. Ja na razie odpuściłam temat, ale po porodzie może wrócę do niego ;)
    Io dziwię się teściom- po co robią taką imprezę jak pieniędzy nie mają? trochę się za bardzo wg mnie przyzwyczaili do Waszej pomocy.

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Dziś zaczynamy 34 tydzień :-)

Majeczka2014, stardust87, Paula55, justyna14, Diabla85, nenka, verynice, betinka lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    To chyba dobra cena, zakupię dzisiaj w takim razie :)

Ja za paczkę białych 78szt płaciłam 38zł w Carrefourze:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pieluchami w marketach to jest tak, że są specjalnie produkowane na kontrakt z danym marketem np. Carrfurem, więc mogą sie różnic jakościa niż w innym sklepie. Z wszystkimi produktami tak jest. Jezeli dana firma podpisje kontrakt z siecią marketów i zobowiązuje się do dostarczania im towaru do kazdego sklepu to produkując spełnia ich normy które czesto sa niższe niż własne produkcyjne danego produktu.

atdci09kamv7205a.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Ja za paczkę białych 78szt płaciłam 38zł w Carrefourze:)
    to rzeczywiście taniej niż w Rossmannie w promocji :) A były też zielone 1 w takiej cenie?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Kama... z mila checia wpadlabym na pulpecika :D
    Rabarbarka moj gin tez uwaza ze teraz nie ma co powstrzymywac porodu i ze bedzie co ma byc a dziecku na tym etapie nic juz praktycznie nie zagraza.. i staram sie juz niestresowac bo to nie jest nic dobrego ;)

No niby tak. My jutro zaczynamy 36 tydzień, więc mam nadzieję, że mała faktycznie jest już na tyle gotowa, że poradzi sobie po drugiej stronie brzuszka jakby co :) ale wolałabym, żeby jeszcze chociaż 2 tygodnie została tam gdzie jest:)
    Masz racje, stres nic nie pomoże.

A co do wyprawki to ja chyba wolę nie podliczać. Wydane - zapomniane :) Miłego dnia mamuśki.

akuszerka89 lubi tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    to rzeczywiście taniej niż w Rossmannie w promocji :) A były też zielone 1 w takiej cenie?

Nie wiem, niue patrzyłam, bo zielone już miałam kupione :(

relgdf9h54y1o8s7.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to dzień dobry. Ja w kiepskiej kondycji i nastroju. Już mam dość tych pochmurnych dni :| Dwa w zupełności wystarczą. Mam nadzieję, że wrócą niebawem upały (wiem wiem, zlinczujecie mnie :P), ale ja w taką szarówę jestem martwa i bez humoru, a w upały pełna energii i optymizmu..
    No nic, trzeba się zabrać za robotę - idę torbę spakować, bo wczoraj już mi się nie chciało..
    A w nocy miałam straszny sen, że buchnęła ze mnie krew! :( To pewnie dlatego, że wczoraj te skurcze miałam i się podświadomie wystraszyłam. Ale nie lubię takich snów. szczególnie, że we śnie sobie pomyślałam "Cholera, to na pewno nie sen, za bardzo realistyczny".. Głupia..

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry laseczki :)

Lo ja sie zgadzam z betinka (dziwne haha? ) :)
    A tak serio. U nas w rodzinie tez jest zwyczaj robienia imienin na ok 20 osob... I moja mama raz tez miala kiepska sytuacje z kasa wiec poprostu powiedziala ludziom ze imoreza bedzie w innym terminie. Ja nie mialam jak pomoc, brat tym bardzoej....
    Wogole to dziwie sie mezowi ze nie pogada z bratem... T nie jest obca osoba tylko rodzony brat!
    Ja ze swoim tez tak mialam.
    Ja wyprowadzilam sie z domu i tyralam na siebie, na mieszkanie itp. Nie mialam nic. Od mamy zl nie bralam.
    A brat pracowal, mieszkal z mamusia i kazda zl odkladal na kupke. Mama zakupy robilai wszystkie inne oplaty...
    Po czym sie okazalo ze ja zapierdylam i nie mam nic a moj 20 letni braciszek kupil auto za ladne kilkanascie tysi :/
    Wkurzylam sie i w koncu powiedzialam ze moze by laskawie pomogl mamie finansowo skoro u niej mieszka...
    I co? Okazalo soe ze teraz braciszek regularnie robi zakupy, doklada sie do oplat... Nawet dozucil sie do ogrodzenia ktore robia ma nasze wesele :) ale wystarczylo powiedsiec bo on wielce zdziwiony byl :P

Uhh sie napisalam.
    My za niedlugo jedziemy ogladac domek. Ciekawa go jestem :)
    Tymczasem zycze milego dńia :)
    U nas juz tak grzeje ze szok :). Czuje sie jak nie w Szkocji :P

Io, betinka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Z tymi pieluchami w marketach to jest tak, że są specjalnie produkowane na kontrakt z danym marketem np. Carrfurem, więc mogą sie różnic jakościa niż w innym sklepie. Z wszystkimi produktami tak jest. Jezeli dana firma podpisje kontrakt z siecią marketów i zobowiązuje się do dostarczania im towaru do kazdego sklepu to produkując spełnia ich normy które czesto sa niższe niż własne produkcyjne danego produktu.
    nie wiem jak z kerfurem (szczególnie jeśli robią pod swoim szyldem a nie kerfuroskim) ale wiem, że jak np. jakaś firma robi coś dla Biedronki i pod biedronkowym szyldem to normy są dużo dużo bardziej restrykcyjne, niż jak firma robi dla siebie. Teść w Łowiczu siedzi w zarządzie i mówi, że jak tam Biedronka z kontrolą wpadnie do mleczarni to często produkty, które spokojnie wychodzą pod marką "łowicz" nie są wypuszczane pod marką Biedronki.

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak fajnie, że u nas tak miło i spokojnie na forum :-)

weszłam na sierpniówki to u nich nerwowo strasznie, aż się czytać nie chce.

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez slyszalam o tym co karolaaa pisze!
    Kiedys nawet vzytalismy wypowiedzi ludzi po promce co byla chyba w Lidlu na oryginalne pampersy (rok i 2 lata temu)...
    Ludzie sie wypowiadali ze dali mega promocje, pokupili tyle paczek ile dalo im sie zlapac a potem kleli bo jakosc gorsza niz jakis najtanszych pieluch byla...
    Ja tam nie mam doswiedczenia w Pl bo u nas i tak pampresy kosztuja grosze ale tak czytalismy....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że auchan ma baaardzo zaniżone normy, co do reszty to cięzko mi powiedziec, ale niektóre rzeczy to strach kupic w markecie. Myślę, że dobrze kupić np. jedną paczkę tak jak rabarbarka w mega promocji w jednym sklepie i w innym kupic ten sam rozmiarek zeby zobaczyc czy jest róznica :-) ale co ja tam wiem o pampersach jak jeszcze ani jednej paczki nie kupilam :-P

stardust87 wrote:
    nie wiem jak z kerfurem (szczególnie jeśli robią pod swoim szyldem a nie kerfuroskim) ale wiem, że jak np. jakaś firma robi coś dla Biedronki i pod biedronkowym szyldem to normy są dużo dużo bardziej restrykcyjne, niż jak firma robi dla siebie. Teść w Łowiczu siedzi w zarządzie i mówi, że jak tam Biedronka z kontrolą wpadnie do mleczarni to często produkty, które spokojnie wychodzą pod marką "łowicz" nie są wypuszczane pod marką Biedronki.

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Matko jak fajnie, że u nas tak miło i spokojnie na forum :-)

weszłam na sierpniówki to u nich nerwowo strasznie, aż się czytać nie chce.

chyba hormony buzują ;) już na końcówce

‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ