X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ten termometr żyrafka to do wody czy do temp w pomieszczeniu? super ręczniczki:)

Justyna, ta żyrafka to do wody. Bo kupiłam normalną wanienkę bez termometru w środku:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę Was troszkę nadrobić, bo chwilkę mnie nie było i naklikałyście ;)

• Patu Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny. no mam nadzieje ze jakos sie dogadają jak nerwy opadną. w koncu dorosli ludzie, jakos do porozumienia dojść muszą.

a z tym samochodem co powiedzieli na to? poprawią? nie kłócili sie? oby teraz zrobili porządnie, na drugi raz będą wiedziec ze fuszerka sie nie opłaca :)

a zobaczysz Justyna jak szybko ci czas zleci ;) mam nadzieje ze dieta pomoze i cisnienie ładnie spadnie, ze tylko dzis taki "wybryk" był jednorazowy

justyna14 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julaaa wrote:
    Hej dziewczyny, czytam Was regularnie, chociaż się nie udzielałam do tej pory. Bardziej ze mnie typ podglądacza niż "pisaczki" :) Mam tylko małe pytanko. Czy któraś z Was ma lekko zwapniałe łożysko? Podejrzewam, że żadna, bo jakoś nie widziałam w relacjach powizytowych, ale wolę się upewnić. Jeśli tak, to co powiedział na to wasz lekarz? Bo ja się dowiedziałam tylko, że jest to sprawa do obserwacji, o czym wizytę mam za 4 tygodnie, bo lekarz idzie na urlop. Także ładna mi obserwacja...

Ja mam niewielkie zwapnienia na lozysku, ale sa one fizjologiczne, lozysko po prostu zaczyna sie juz starzec i dlatego one sie robia. Mam na nim tez mikrozawaly, tylko ze je z kolei z twgo powodu ze lozysko jest usadowione w samym rogu macicy i jest takie jak zgnieciony placek:-) i nie sa one niczym strasznym.

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Patu Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    doszły paczuszki :)

2j130qb.jpg

mam ten sam pojemniczek na smoczek, tylko kolor inny :)

a fajny reczniczek, podoba mi sie :D

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, a ta wizyta którą masz 4 sierpnia to USG III trymestru czy po prostu dodatkowe USG na tym etapie ciąży? I nie martw się :) napewno będzie ok, a najważniejsze że z dzidzą ok. Już bliżej niż dalej. Damy radę!! Aaaa.. a co do wagi. To ja boję się stanąć teraz we wtorek. 1 lipca miałam od początku ciąży już +13 kg, z 3-4 napewno znów dojdzie więc boje się reakcji lekarza :)
    Patu- nie stresuj się, szkoda nerwów! Swoją drogą, beszczelny ten pracownik.... Sama wybuchnęłabym gniewem. Ostatnio jestem w ogóle nerwowa. W tesco wyżyłam się na biednej ,nowej, młodej ekspedientce, która najwidoczniej dopiero uczyła a ja prawie na nią wydarłam :P mojemu T aż głupio zrobiło, ale potem się śmiał :) eh te hormony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dziewczyny ale superowo ze dzialace juz w dzieciowyc pokojach :) ja tradycyjnie czekam a foty :) hehe. Stardust znow sie bedzie ze mnie smiac :P

Patu wspolczuje... Nie ma nic gorszego niz tacy "fachowcy"... Wydaje im sie ze wszystko im wolno a jak cos spierdziela to czlowiek bedzie cicho siedzial... :/ ja tez bym im kasy nie dala bo za co? Niech poprawia i wtedy o jakiejkolwiek sumie dopiero mna gadac... Tak ciezko o dobreg fachowca. Nie dziwie sie ze moj tatus mimo ze na emeryturze to ma tyle ludzi proszacych go o robote i czekajacych w kolejce. On sobie wybiera u kogo bedzie robil :) mlody chlop jeszcze to moze zaszalec i sobie dobobic.
    Ale kazdy go chwali bo jest mega dokladny i wie co robi...
    Pociesze cie moze jak ci powiem ze nam auto tak spierdzielili :/ pisalam wam ze nam caly bok porysowali... Wiec dzis oddali autko i owszem... Bok perfekcyjnie zrobiony ale msaka z przodu- totalna fusżera... Zamalowali poprostu ta ryse bez czyszczenia bez niczego i mysleli ze to przejdzie u "glupiego" polaczka. A tu nie,... Moj zadzwonil przed praca i powiedzial ze on tego nie przyjmuje i niech poprawiaja :)

Justynka bardz twarda nie miętka :) dasz rade kochana. To juz sama koncowka :) pomysl ile Fipsik wycierpiala ;)
    Sorry ale teraz bedziesz naszym wyznaczńikiem hehe ;)

A ja leczo juz zrobilam i popijam mrozona kawke siedzac w samych gaciach i staniczku (sportowym) przed tv :)

ja leczo robie jutro :) wg tego przepisu(tylko zamiast parówek -kiełbaska)
    http://kulinarneprzeboje.pl/2013/09/16/leczo-z-parowkami-i-pieczarkami/

a i staniczek dziś doszedł,ale jutro przymierzę :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny macie coś takiego, że czasami przy ruchach dziecka słyszycie takie "pstryk" - dzwięk podobny do pstrykania koścmi palców u nóg. Nie mam pojęcia co to jest i też się martwię

karolcia:)))), betina89 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulku moj to zglosil i koles powiedzial ze to spr i dadza znac co dalej. Ale nawet koles co nam auto pod blok przywozil powiedzial mojemu ze to okropnie wyglada i on tez by tego nie przyjal.... Podejrzewam ze znow zabiora samochod i poprawia a my zostaniemy znow z zastepczym :/
    Tutaj raczej nie robia problemow. Moze tak jak napisalam... Pomysleli ze Polak to sie nie odezwie albo co... Nie wiem. Raczej ńigdy nie mielismy problemow.
    Ostatnio nawet jak nam i stalacje wymieniali gazowa (za darmo) w mieszkaniu to robotnicy zostawili niedorobki i jak ich szef przyszedl na odbior to sam sie wkurzyl i przepraszal... I od razu przyszli poprawiac :) jeszcze nam zaplacili haha :)

Majeczko ja leczo zawsze z glowy robie :) nawet juz na przepisy nie patrze :P ale tez robie z kielbaska ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia masz racje,,. Dom ma wysprzatany :) :P

Kaarolina, justyna14 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Justyna, a ta wizyta którą masz 4 sierpnia to USG III trymestru czy po prostu dodatkowe USG na tym etapie ciąży? I nie martw się :) napewno będzie ok, a najważniejsze że z dzidzą ok. Już bliżej niż dalej. Damy radę!! Aaaa.. a co do wagi. To ja boję się stanąć teraz we wtorek. 1 lipca miałam od początku ciąży już +13 kg, z 3-4 napewno znów dojdzie więc boje się reakcji lekarza :)
    Patu- nie stresuj się, szkoda nerwów! Swoją drogą, beszczelny ten pracownik.... Sama wybuchnęłabym gniewem. Ostatnio jestem w ogóle nerwowa. W tesco wyżyłam się na biednej ,nowej, młodej ekspedientce, która najwidoczniej dopiero uczyła a ja prawie na nią wydarłam :P mojemu T aż głupio zrobiło, ale potem się śmiał :) eh te hormony.
    to normalne usg III trymestru. Muszę się wziąć w garść i tyle. nie ma przeproś, jak jovi może całą ciąże sobie zastrzyki robić, to ja dam rade 7-8 tygodni być na diecie! musze!!

jedna ręka pazurków już schnie, tym razem ciepły, ciemny fiolecik :)

majeczka a za ile ten termometr i gdzie zamówiłaś, bo nie mam, a super wygląda, akurat ma przewijak w żyrafkę to by coś do kompletu było :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    A dziewczyny macie coś takiego, że czasami przy ruchach dziecka słyszycie takie "pstryk" - dzwięk podobny do pstrykania koścmi palców u nóg. Nie mam pojęcia co to jest i też się martwię
    ja nic takiego nie zauważyłam u siebie, a jakiś ból temu towarzyszy? w którymś konkretnym miejscu wtedy kopie?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    majeczka wiem o co ci chodzi, juz dawno mialam o tym napisac ale nie wiedzialam jak to ujac:) wydaje mi sie ze nie ma sie czym przejmowac:)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Patulku moj to zglosil i koles powiedzial ze to spr i dadza znac co dalej. Ale nawet koles co nam auto pod blok przywozil powiedzial mojemu ze to okropnie wyglada i on tez by tego nie przyjal.... Podejrzewam ze znow zabiora samochod i poprawia a my zostaniemy znow z zastepczym :/
    Tutaj raczej nie robia problemow. Moze tak jak napisalam... Pomysleli ze Polak to sie nie odezwie albo co... Nie wiem. Raczej ńigdy nie mielismy problemow.
    Ostatnio nawet jak nam i stalacje wymieniali gazowa (za darmo) w mieszkaniu to robotnicy zostawili niedorobki i jak ich szef przyszedl na odbior to sam sie wkurzyl i przepraszal... I od razu przyszli poprawiac :) jeszcze nam zaplacili haha :)

Majeczko ja leczo zawsze z glowy robie :) nawet juz na przepisy nie patrze :P ale tez robie z kielbaska ;)

w sumie ja też robiłam z głowy. Dodawałam cukinie :) ale jutro sprobuej dodać konserwowego ogorka. Rzucił mi się przepis na fejsie na fanpage i stwierdzilam,ze zrobie;)

Paula55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to normalne usg III trymestru. Muszę się wziąć w garść i tyle. nie ma przeproś, jak jovi może całą ciąże sobie zastrzyki robić, to ja dam rade 7-8 tygodni być na diecie! musze!!

jedna ręka pazurków już schnie, tym razem ciepły, ciemny fiolecik :)

majeczka a za ile ten termometr i gdzie zamówiłaś, bo nie mam, a super wygląda, akurat ma przewijak w żyrafkę to by coś do kompletu było :)

http://babyono.strefamarek.allegro.pl/termometr-do-kpieli-zyrafa-babyono-774.html proszę :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, nie mam internetu i musze na komorce was podczytywac, wiec kobietki, chwilowo zakaz pisania az znowu nie bede miec normalnego podgladu w laptopie ;)

Fipsik, jestes debesciara, ze mialas takie problemy i dalas sobie z nimi swietnie rade. teraz juz wiem czemu jak panikuje to zawsze potrafisz mnie uspokoic :)

Stardust, ty zazdrosna o jakas chuda fladre, a ja zanim test ciazowy zrobilam, to mezowi awanture zrobilam, ze chyba sie bal,ze sie rozstaniemy o... Kolege... To dopiero jest dziwne :p

Jula, ja przy corce mialam zwapnione, ale to przez wlasna glupote chyba, bo bralas wapn dodatkowo, ale jakos zle to nie wplynelo ani na mnie ani na core :)

A ja mam dzis tez skurcze caly czas od poludnia. Leze i leze...

stardust87 lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    doszły paczuszki :)

2j130qb.jpg
    Też mam taki termometr i ręcznik z uszami, tylko mój po praniu trochę się rozpruł na kapturku:-(

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja nic takiego nie zauważyłam u siebie, a jakiś ból temu towarzyszy? w którymś konkretnym miejscu wtedy kopie?

ból nie, poprostu czuję że mała rucha, rozpycha i nagle "pstryk" , pare razy mi się już zdarzyło.. dziwne :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u mnie wczoraj byli teściowie i zawsze na ich przyjście Pucowałam mieszkanie żeby nie było... wczoraj nie ruszyłam palcem i teściowa nawet nie pozwoliła mi zrobić sobie kawy więc nie rozumiem takich dziewczyn jak ona jak mam leżeć to leżeć a nie latać ze szmatką i sprzątać bo przyjdą goście ;)

Paula55, stardust87, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Paula u mnie wczoraj byli teściowie i zawsze na ich przyjście Pucowałam mieszkanie żeby nie było... wczoraj nie ruszyłam palcem i teściowa nawet nie pozwoliła mi zrobić sobie kawy więc nie rozumiem takich dziewczyn jak ona jak mam leżeć to leżeć a nie latać ze szmatką i sprzątać bo przyjdą goście ;)

poprostu na pierwszy rzut oka widać, że jej jakoś spieszno do urodzenia dziecka Tylko,ze nie pomysli o konsekwencjach i o tym,ze dla dzieciaczka kazdy dzien wbrzuszku jest bardzo wazny! Nie rozumiem kompletnie.

kark lubi tę wiadomość

‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ