X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ale masz zgrabny ten brzusio.
    Ja na plaży czułam sie jak obiekt do oglądania jednak kobieta w ciąży wzbudza zainteresowanie ale to w sumie nawet jest miłe
    A co do testu- Test wykonuje się poprzez umieszczenie paska testowego w wyekstrachowanej próbce wydzieliny z pochwy lub z szyjki macicy. Próbkę wydzieliny należy pobrać za pomocą wymazówki załączonej do zestawu. Następnie wymazówka jest umieszczana w probówce z roztworem, w którym zanurza się pasek testowy. Po nasączeniu paska testowego należy wyjąć go z probówki i po 5 minutach odczytać wynik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 14:26

kark lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie ma w necie? tej instrukcji w sensie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 14:26

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Ufffff, jak gorąco...Dziewczyny, siedzę przed kompem i dosłownie płynę :( Ja już chcę chłodek i chmurki! Oby do września się ochłodziło, bo ten upał odbiera mi wszelkie siły.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pijecie wapno?
    Zastanawiam się czy nie jechać do apteki wieczorem, na te moje swędzenio-mrowienie może pomoże..Nie jest to upierdliwe bo nie korci żeby drapać się..ale może lepiej kupić i wypić wapno..czy polecacie coś innego?

• Io Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka - jak poczekasz jak mój mąż z pracy wróci to ja Ci powiem bo mam taki sam. Niestety stoi na szafie a ja mam zakaz włażenia na krzesła w ciązy :P

Byłam na sr, gadałam z położną o tym glucie i potwierdziła, że to na pewno kawałek czopu. Powiedziała, że to trochę za wcześnie na to, żeby odchodził. Podobno on odchodzi jak zaczyna się robić rozwarcie bo nie ma się już czego trzymać. Do tego moje niby bóle miesiączkowe są juz coraz częstsze. Właściwie wystarczy żebym tylko wstała i trochę pochodziła. Biorę nospę ale w sumie nie widzę po niej efektu. Pocieszam się, że tydzień temu szyjka była jeszcze długo i zamknięta. Położna kazała mi albo dzwonić do gin, albo leżeć do następnej wizyty czyli za tydzien. Wybieram leżenie bo moja gin na 100% mnie od razu do szpitala wyśle. Chyba lubi mieć swoje pacjentki pod ręką. Ogólnie mam wytrzuty sumienia bo bardzo chciałam wcześniej urodzić. Tyle, że nie aż tyle wcześniej. Oby Kubuś jeszcze grzecznie siedział.

Co do tych niby wód płodowych to ja już od dawna mam tak, że nagle robi mi się bardzo mokro. Też się martwiłam, że to wody płodowe, ale potem doszłam do wniosku, że to jakaś wydzielina z pochwy i tyle. Ale jak ktoś się martwi to podobno są takie wkładki, które zmieniają kolor pod wpływem wód płodowych. Podobno można to kupić w aptece.

Mika - fajnie, że jesteś :) Nie mam Cię jeszcze na liscie wiec podaj datę porodu to Cię dopisze ;)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dość tego cholernego upału! Do tego mój tesciu w nadmiarze strasznie mnie wkurwia, naprawde nigdy nie miałam z nim problemu, ale widziałam się z nim maksymalnie kilka godzin a teraz juz trzeci dzien od rana do wieczora i strasznie mnie drazni!

Dziewczyny, które maja jakies remonty przed soba- zabierajcie się za nie jak najszybciej, bo kurcze z siłami juz ciezko, a jeszcze jakbym miała w tym uczestniczyc miesiac pozniej to na pewno nie dałabym rady.

Krk brzuszek- maluszek! :-)

Dziewczyny trzymać tam mocno nogi zacisniete, jeszcze za wczesnie na rozpakowywanie wrzesniówek! :-)

karolcia:)))), kark lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Mika to chyba do sierpniówek dołączyła jak dobrze kojarze? :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    a nie ma w necie? tej instrukcji w sensie.

no właśnie nie ma

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Szonka - jak poczekasz jak mój mąż z pracy wróci to ja Ci powiem bo mam taki sam. Niestety stoi na szafie a ja mam zakaz włażenia na krzesła w ciązy :P

Super :) to czekam cierpliwie :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice też oglądałam ten pierwszy odcinek... normalnie brakuję słów :/

Co do upławów. I ja tak mam :/ zmieniam wkładki 3 razy dziennie, myję się 3 razy dziennie i ciągle mokro...ale to chyba taki urok... nawet się śmieję że przecież okresu miałam nie mieć w ciąży a tu tak samo jakbym miała :) haha ale codziennie a nie raz na miesiąc :) hmm... se polepszyłam :)

A o wodach płodowych też czytałam i raczej powinny być przejrzyste, bezbarwne, białawe lub słomkowe. Jeśli są zielone oznacza to, że maleństwu grozi niedotlenienie. Wiele kobiet zwraca uwagę na to, że wody płodowe mają zapach świeżej ryby.

kark ale ty jesteś zgrabna mamusia :)

EDIT: Upał nieziemski...już nie mam czym oddychać i jak się schładzać. Polałam troszkę psa wodą z węża i przy okazji sobie troszkę nóżki ale to nic nie pomaga..lemoniada z lodówki i wiatrak też nie daje już rady.

Aaaaa i żebym nie zapomniała w Kauflandzie od czwartku będzie promocja na proszek Lovela, z tego co pamiętam to 1,8 kg za 13,99zł. Opłaca się baaardzo, bo w chemicznym kupowałam ten sam za 24,99 zł

kark lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to robię pranie ciuszków Matiego tak mnie nastraszyłyście!!! Posegregowałam na 3 kupki (białe, żółte i niebiesko-szare) i pierwsza partia się już wiruje. A taka żywotna jestem, że jak usiadłam przed pralką, to bite 15 min się gapiłam w bęben jak się piorą o_O
    Jeszcze te potencjalne wody Patu!!!! Matko kochana, może to przez te upały się tak sypiemy?!
    I Nenka na wpół żywa bidula do tego :( Ja się tak męczę potwornie w ten obrzydliwy skwar, że też tylko czekam aż niespodziewanie otworzę oczy na podłodze :/

KARK, jaki masz maluni brzuszek! Niesamowite aż! Ja miałam taki w 22 tygodniu ;) A zakupki w Smyku możesz zrobić bez problemu - w tym Smyku online jest dużo więcej rzeczy niż w sklepach stacjonarnych!

Diabla, rozwaliłaś mnie tekstem o Krakowskim Przedmieściu aahahahahaha :D

kark lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasza Nelus to chyba ostro zabalowała po swoim ślubie ;D Czekamy na zdjęcia od naszej wrześniowej miss ;)

Gosia19, stardust87, kark lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka moje 3 kupki już czekają na prasowanie :D

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:28

justyna14, Mika 28, nenka lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O prasowaniu boję się myśleć - stać przy desce, jak po 10 min na nogach mi słabo i to jeszcze gorące żelazko.... Nieeee, na razie nie prasuję. I tak będę jeszcze raz wszystko prała w orzechach piorących.

A wyjęłam pierwsza partię wypraną w płynie Dzidziuś i delikatnie pachnie mydłem, całkiem fajnie.

A Neluś właaaaaaaaaaśnie! W podróż poślubną bez nas???????

• dba Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj po wizycie. Gin powiedziała, że gdyby nie szew to byłabym już po porodzie. Do ściągnięcia nie chce mnie wysłać w 37tyg, tylko w 38, bo pewnie od razu urodzę. także ja będę raczej sierpniowa mamusia ;)
    Dała mi następną wizytę 25sierpień i 26 może mały być na świecie. No chyba, że postanowi wyjść jeszcze szybciej, też powiedziała, że tak może być.

Mika 28, kark, verynice, nenka lubią tę wiadomość

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się włączył syndrom wicia gniazda ale mam tyle do zrobienia że się załamałam pół biedy z praniem ale te słodkie małe ciuszki trzeba jeszcze poprasować :( generalnie w całym mieszkaniu mam coś dla maluszka tu przewijak tu wanienka tu fotelik ach szkoda gadać idę dalej ogarniać

relgh3715xtq0i4d.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    ja dzisiaj po wizycie. Gin powiedziała, że gdyby nie szew to byłabym już po porodzie. Do ściągnięcia nie chce mnie wysłać w 37tyg, tylko w 38, bo pewnie od razu urodzę. także ja będę raczej sierpniowa mamusia ;)
    Dała mi następną wizytę 25sierpień i 26 może mały być na świecie. No chyba, że postanowi wyjść jeszcze szybciej, też powiedziała, że tak może być.

No to nieźle... Kobity sypiecie się, nie ma co! :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:

No nie wierzę!!! Zaraz wrześniówki będą tematem nr 1 na forum :D Sciskaj nogi Kochana!

verynice lubi tę wiadomość

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poducha do karmienia rzecz bardzo przydatna w szpitalu nie trzeba mieć od razu bo na porodówce sie nie przyda zawsze po porodzie i odpoczynku mąż może dostarczyć

relgh3715xtq0i4d.png
‹‹ 1300 1301 1302 1303 1304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ