X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna powiedziała, że czop wcale nie musi być zabarwiony krwią i może w kawałkach odchodzić. No i podobno tak jak pisze Stardust można chodzić bez niego. Grunt to kontrola bo odchodzi przy rozwarciu, ale podobno z rozwarciem na palec tez można jeszcze chodzić. A u nas faktycznie coś na rzeczy z tymi czopami :P A ja jeszcze jak szłam rano siusiu to tak sobie pomyslałam, że dobrze że mi jeszcze żaden czop nie odchodzi :P

Szonka - to co byś chciała wiedzieć z tej instrukcji? Jak chcesz to mój mąż Ci ją jutro zeskanuje w pracy bo to tylko 3 strony. Wodę wlewa się na tą płytę grzewcza na dnie. Piszą, że 90 ml. Potem ustawiasz rzeczy na tych koszykach i możesz włączyć. Cykl trwa 10 min. Nie wolno otwierać sterylizatora jak chodzi, żeby się nie poparzyć. No i na początek piszą żeby go umyć i włączyć pusty żeby sam siebie wysterylizował. Zanieczyszczenia będą się zbierać w tej plastikowej, wyciąganej rynience.
    Też planuję w tym tygodniu wysterylizować butelki, smoczki, cążki do paznokci i inne takie rzeczy.
    Edit - a sterylizator mam taki:
    http://www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=podgrzewacze-i-sterylizatory&ProductID=20448&producer=canpol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 16:48

Szonka lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    O prasowaniu boję się myśleć - stać przy desce, jak po 10 min na nogach mi słabo i to jeszcze gorące żelazko.... Nieeee, na razie nie prasuję. I tak będę jeszcze raz wszystko prała w orzechach piorących.

A wyjęłam pierwsza partię wypraną w płynie Dzidziuś i delikatnie pachnie mydłem, całkiem fajnie.

A Neluś właaaaaaaaaaśnie! W podróż poślubną bez nas???????
    Betinka a nie możesz sobie usiąść przy desce? Ja klapnelam sobie na krzesełku i 3h spokojnie sobie prasowałam. A te ubranka dla maluszka super się prasuje.dwa ruchy zelazkiem i jeszcze takie słodkie są, że jak ja nie znosze prasowac to przeżyłam:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Z tą położną też się zastanawiałam po co w ogóle przyszły z tym planem porodu, skoro nie miały zamiaru w ogóle na niego patrzyć, ale mimo wszystko też mi było żal jej maleństwa.

Ja z wodami nie pomogę niestety, bo mi odeszły podczas parcia...

A co do golenia to też uważam, że gin musi oglądać też babcie 80cio letnie, więc jak raz się nie ogolę to nic się nie stanie. Aczkolwiek już 3 tygodnie temu miałam problem, więc teraz pałeczkę, a raczej maszynkę będzie musiał przejąć mąż, bo nie chcę się tam zaciąć :/

Zresztą widać też po mnie, że już mogę mieć problemy :)
    k3n60j.jpg
    Chociaż mam wrażenie, że pod bluzką całkiem nieźle się kamufluje, a bez od razu widać jak duży jest ten mój brzuchol ;)
    2s7at6w.jpg

Śliczny brzuszek :) Jak ja chciałabym mieś taki mały brzuszek na tym etapie. Urodzisz i śladu po ciąży nie będzie :)

A mnie od kilku dni strasznie sędzi skóra na brzuchu w okolicy pępka :/ pewnie się intensywnie rozciąga. Mam nadzieję, że nie pojawią się żadne rozstępy.

kark lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gorrrrąco dzisiaj i za oknem i na forum... :)
    Od południa zaczęły mi się skurcze co 5-6minut, do tego kłucie w cip*ce i ból jak na okres. Skurcze bolały baaardzo. Wzięłam prysznic, mąż wrócił do domku, dopakował torbę do szpitala i jak ok 14 mieliśmy się zbierać na IP to mi przeszło :P Hehe... Chyba ze strachu :P Poszłam spać, wstałam i teraz brzuch nadal boli ale po regularnych skurczach nie ma śladu:P

Co do golenia to ja nie wyobrażam sobie że mogłabym zaświecić bobrem u lekarza. Od jakiegoś czasu maszynkę musiał przejąć mąż, bo ja już nie daję rady.

Kark - śliczny, zgrabniutki brzuszek.

kark lubi tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Mi położna powiedziała, że czop wcale nie musi być zabarwiony krwią i może w kawałkach odchodzić. No i podobno tak jak pisze Stardust można chodzić bez niego. Grunt to kontrola bo odchodzi przy rozwarciu, ale podobno z rozwarciem na palec tez można jeszcze chodzić. A u nas faktycznie coś na rzeczy z tymi czopami :P A ja jeszcze jak szłam rano siusiu to tak sobie pomyslałam, że dobrze że mi jeszcze żaden czop nie odchodzi :P

Szonka - to co byś chciała wiedzieć z tej instrukcji? Jak chcesz to mój mąż Ci ją jutro zeskanuje w pracy bo to tylko 3 strony. Wodę wlewa się na tą płytę grzewcza na dnie. Piszą, że 90 ml. Potem ustawiasz rzeczy na tych koszykach i możesz włączyć. Cykl trwa 10 min. Nie wolno otwierać sterylizatora jak chodzi, żeby się nie poparzyć. No i na początek piszą żeby go umyć i włączyć pusty żeby sam siebie wysterylizował. Zanieczyszczenia będą się zbierać w tej plastikowej, wyciąganej rynience.
    Też planuję w tym tygodniu wysterylizować butelki, smoczki, cążki do paznokci i inne takie rzeczy.
    Edit - a sterylizator mam taki:
    http://www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=podgrzewacze-i-sterylizatory&ProductID=20448&producer=canpol

Super :) to już wszystko wiem :) właśnie nie wiedziałam gdzie wodę lać, czy do tej rynienki plastikowej, czy na płytkę grzewczą. Jak to nie będzie problem dla twojego męża to będę bardzo wdzięczna za skan tej instrukcji :)

Ja mam dokładnie taki sam. Kupiłam używany na allegro za całe 25 zł :) Przyszedł w oryginalnym opakowaniu nawet, ale niestety bez instrukcji. Ale dzięki tobie już wiem co i jak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 17:01

Io lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh, to ja jestem jakaś niedorobiona. Zero skurczy, szyjka wysoko, nigdy mi się brzuch nie napinał... Wogóle jakoś nie mam problemów z ciążą, oczywiście narazie się tym nie martwię, ale boję się pomyśleć że wszystkie już urodzicie a ja będę musiała czekać do tego 41 tygodnia :(

Tysia87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Ehhh, to ja jestem jakaś niedorobiona. Zero skurczy, szyjka wysoko, nigdy mi się brzuch nie napinał... Wogóle jakoś nie mam problemów z ciążą, oczywiście narazie się tym nie martwię, ale boję się pomyśleć że wszystkie już urodzicie a ja będę musiała czekać do tego 41 tygodnia :(

Gosia, wcale tak nie jest powiedziane. Wszystko jest możliwe :) w najmniej oczekiwanym momencie. Póki co niech maluszki siedzą jeszcze w brzuszkach. Zdążą wyjść :)

Gosia19 lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka - jutro w pracy zeskanuje to Ci wyślę :) Swoją drogą to nieźle trafiłaś bo my za nowy 97 zł daliśmy.

Szonka lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:

ja mam podobnie, może i miałąm skurcze ale tego nie zauważyłam, szyjka też spoko :) aby często mój maluch się wypina z prawej strony i to mega dziwne uczucie jest, no ale nie powiem bo często mnie plecy bolą :)

Gosia19, Tysia87 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Gosia nie jesteś sama:-) zero bóli, zero skurczów, śpię jak zabita calutką noc, nogi nie spuchnięte.o tym, że jestem w ciąży przypomina mi jedynie brzuchol:-)potrafię jeszcze latać ze ścierka po chalupie, okna myć itp.To chyba dobrze, że przechodzimy bezproblemowo:-) ja tam się cieszę.

Gosia19, betinka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Gosia nie jesteś sama:-) zero bóli, zero skurczów, śpię jak zabita calutką noc, nogi nie spuchnięte.o tym, że jestem w ciąży przypomina mi jedynie brzuchol:-)potrafię jeszcze latać ze ścierka po chalupie, okna myć itp.To chyba dobrze, że przechodzimy bezproblemowo:-) ja tam się cieszę.

cieszcie się, naprawdę :)
    bo to nic fajnego nie móc sobie pozwolić na więcej no i nawet posprzątać w domu. Taka mała kaleka się czuję czasami ;)

Tysia87 lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu ja 34 tydzień :)tak z przodu to jakoś nisko ten brzuch jest...i wypychałam ile mogłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 17:54

Gosia19, Karolaaa91, Majeczka2014, Io, Tysia87, justyna14, kark, betinka, Kaarolina, verynice, Fipsik, nenka, ofcooo lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi jaki zgrabny brzusio :)

Ewi25 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurka znów byłam siku i znów dwa takie jakieś fragmenty białawo-kremowe tym razem 1 cm jakby skrzepy czy coś. O co kaman? brzuch mnie nie boli, na ten czop to chyba a szybko, i czemu przy sikaniu akurat to mam? na wkładce tego nie zauważyłam:/ co myślicie?

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    kurka znów byłam siku i znów dwa takie jakieś fragmenty białawo-kremowe tym razem 1 cm jakby skrzepy czy coś. O co kaman? brzuch mnie nie boli, na ten czop to chyba a szybko, i czemu przy sikaniu akurat to mam? na wkładce tego nie zauważyłam:/ co myślicie?

to moze nie czop tylko śluz, czasami jest w zwiększonej ilości i też moze być ciągnący.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko u mnie nie wiem czy to rozciągliwe czy nie, na oko wygląda jak małe skrzepiki przy okresie, ale białawo-kremowe, więc to nie taki typowy sluz. Mocz miałam ostatnio badany i nie mam żadnych infekcji więc nie mam pojęcia o co chodzi.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak poczytałam o tym czopie to stwierdzam, ze to chyba jednak nie on, bo on powinien mieć konsystencję śluzu i chyba jakąś zwartą a nie takie strzępki. Więc poobserwuję się i zobaczymy.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki:) pochwale sie moimi kilkoma zdobyczami wczorajszymi:)

5327210fd22ddb04med.jpg

e2679e95e3739845med.jpg

692082e059aed768med.jpg

2070986365febe87med.jpg

1ad715b296805554med.jpg

a tu moj brzusio w 31 tc
    1d583a16999f965dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 18:13

Ewi25, justyna14, kark, Kaarolina, betinka, Io, Majeczka2014, Gosia19, Tysia87, stardust87, Zaczarowana, nenka, ofcooo lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia śliczne ciuszki, zwłaszcza ta sukieneczka jeansu :) uwielbiam takie :) będzie modnisia :) a brzuszek masz super!

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, może to jakaś infekcja pochwy po prostu?

Ewi, Ty tą ciążę też symulujesz, przyznaj się!

Karolcia, brzuchy mamy chyba podobne! :) Ciuszki śliczne!

Może zmienimy nazwę naszej grupy na 'Sierpnio-wrześniówki'? :D

A prasowanie będę musiała jakoś pokombinować na siedząco, bo inaczej po prostu nie dam rady! Patrzę tak teraz na suszarkę na te malusie skarpetki, śpioszki i czapeczki, i aż nie mogę uwierzyć, że to dla mojego synka :)

Kurcze, u mnie chyba też tfutfu nic się nie dzieje, mimo tych skurczów od 8 tygodni... Zobaczymy w poniedziałek, czy moja szyja nadal jak u łabędzia. Ale na szczęście żadnych nowych objawów nie mam, nic mnie nie kłuje, śluz bez zmian... Młody dostaje szajby, wierzga kopytkami jak mały konik i wcale nie czuję, żeby był niżej czy coś. Pewnie gdyby nie cc, to by się do przenoszenia skłaniał!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 18:25

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ