X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc lachonki :)
    Nie bylo mńie caly dzien ale nawet nikt nie zauwazyl :P
    Wiedzialam ze tak bedzie... Jeden dzien bede zajeta to potem nadrawiania w ciul :P
    A my od rana ciagle cos... Jako ze pogoda nie sprzyjala wyjazdowi nad wode (mimo ze bylo slonecznie, ale nie az tak goraco) to moj misiek zobowiazal sie zlozyc komode i lozneczko :)
    A ja mylam okno w sypialni i dzielnie nadzorowalam jego prace :)

Widze ze dzis huretm czopy ida :P haha :) bedzie ciekawie ;) mi juz ńie raz takie porzadne duze gluty lecialy wiec mnie to nie stresuje :)
    Poznoknie i golenie (na czuja plus kontrola lusterkiem) sama ogarniam :)

Brzuszki slodziuchne choc u kark i ewi to takie malusie zgrabniusie :)
    Yyyy kurde i nie pamietam co tam jeszcze pisalyscie :P

Aaa no i nie byla bym soba jak bym sie nie pochwalila...zlozylismy dzis oferte na kupno domu :) czkekamy na odp co wlasciciele na cene :)

Tysia87, Gosia19, kark, Io, Patu, stardust87, betinka, ofcooo, verynice, Ewi25 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    betinka jest prawdziwa :)tylko rozlało mi się bardziej na boki niż wam :)

a ja narazie wszystko jeszcze sama robie i golenie i malowanie paznokci u nóg :)
    Ja tak samo.jeszcze sobie nawet hybryde jestem w stanie położyć na paznokcie u stóp. Golenie to samo.troche brzuch przeszkadza wiadomo, ale 5 minut i gotowe . cieszę się, że jestem nadal samodzielna.przed chwilą przytachalam zakupy . jakoś nie umiem usiedziec na dupie:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to czekamy tylko i wylacznie na pomysle wiadomosci co do domu ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muaa :* dziekuje.
    A ty jak mysza???
    Krzys slucha mamy??

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz was zaspamuje ;)

W lozeczku oczywiscie materaca brakuje, przewijaka nie ma ale beda :P

o04e8g.jpg
    i1ic6b.jpg
    20ueczd.jpg
    en53d.jpg
    k4azqh.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 20:10

Gosia19, Io, justyna14, Kaarolina, stardust87, Zaczarowana, le'nutka, Majeczka2014, nenka, kark, ofcooo, verynice, Ewi25, assantea lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz was nadrabiam, tylko zdam relacje z wizyty.

na usg wody płodowe ok,więc to nie one sie sączyły według gina. za to szyjka jest juz miękka :( i dalej sie skraca. nakaz leżenia ciąg dalszy :(

ale niepokoi mnie nieco jedna rzecz- wiem, że waga dziecka na usg jest poglądowa a nie dokładna, ale 2 tyg temu mała miała 1640 g a dzis ma tylko 1740. minęły równo 2 tygodnie pomiędzy pomiarami. a długością nóżki dalej przewyzsza swój wiek, czyli raczej jest dosc długa. więc albo jedna waga jest mocno oszukana, albo tak słabo przybrała...

szyjką sie podłamałam. kurde no. teraz bede sie stresowac co skurcz czy rozwarcie sie nie pojawi. gin tez zadowolony nie był, w koncu jeszcze nawet pełnych 32 tyg nie ma.

juz lece was nadrabiac, mam nadzieje u was ok wszystko :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula piękne gniazdko przygotowaliście :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, pięknie maluszek ma urządzone :) i gratulacje złożenia oferty, dawaj znac na bieżąco jak sie sprawa toczy. Powodzenia!

a brzuszki oczywiście śliczne :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki laski.
    Patu a ty kurde faktycznie sie oszczedzaj!!! To jeszcze za wczesnie dla dzidzi...
    Waga moze sie tak nie martw bo sama widzisz jak ci lekarze z dupy to mierza wszystko a czlowiek sie stresuje potem...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Muaa :* dziekuje.
    A ty jak mysza???
    Krzys slucha mamy??
    Slucha slucha ale jakis strasznie nadpobudliwy jest dzisiaj w sumie zawsze po skurczach taki jest... w ciagu dnia kilka ich bylo ale mysle ze do wizyty 4sierpnia juz zadna niespodianka Nas nie spotka.. chociaz mam takiego Klopsa ze juz coraz mniej sie martwie ze cos moze Mu sie stac :)

A lozeczko superanckie i jak juz jestes przygotowana extra :)!

Patu uwazaj na siebie teraz ale jak to dzisiaj uslyszalam z rozwarciem mozna "chodzic" wiec damy rade ;)!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 20:40

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a ja zauważyłam, ale nie chciałam siać paniki :P Kącik cudowny, mam tą samą komodę, tylko o 1 szufladę wyższą :P
    A akuszerka nic więcej nie pisała, więc pewnie bez zmian. Oby.
    Z tymi czopami to się tak dziewczyny nie rozpędzajcie, bo sama zostanę na wrzesień :P Chociaż ja to bym chciała 20 sierpnia rodzić, bo 16.08 mam donoszoną, 18ego wizyta i zlecenie badań, 19ego bym badania zrobiła, 20ego odebrała i mogę na porodówkę iść :P Ale mam plan, co? :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bedzie nieco szlak trafiał podczas remontu leżec, no ale nic, mała najwazniejsza przeciez. troche obiadów mam w zamrazarce na szczescie to jakos przezyjemy :) ewentualnie mąż zamówi cos czasem. mama cos podwiezie pewnie. damy rade :) bo jak tylko ja i maz bysmy byli to trudno i na sucho czasem mozna, ale 4 pracowników takich spiacych u nas mamy do nakarmienia. na szczescie wszystkie rzeczy remontowe i dla małej kupione. to z forum bede na biezaco :D

i masz racje Karolina, damy rade do 9 miesiaca ;)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhehe osz ty szpiegu jeden :)

Komoda i lozeczko oczywiscie Ikea ;) uwielbiam te meble ;)
    Karolcia ja przygotowana??? Hahaha, jako chyba jedna z ostatnich mam łozeczko :)
    Ńic ńie poprane, nie poprasowane :)
    Torba to jeszcze gdzies w szafie ;)

Stardust nic nie boj bo mnie tez nic nie rusza :) haha.
    Ja to nawet sie ńie obraze jak po terminie chwile urodze :) w koncu na sam koniec mam plany wycieczkowe :)

stardust87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula stardus postaram sie Wam dotrzymac kroku :P

Paula oj tam oj tam nie poprane nie poprasowane dasz rade i jeszcze zdazysz :D

stardust87 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a ja bym wolała jednak zaraz po donoszeniu :P Bo 27 września kuzynka ma ślub na który bardzo chciałabym iść :P poza tym już się malucha doczekać nie mogę :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula przepraszam bardzo ja jeszcze nie mam łóżeczka :-P
    Ale na szczęście w tym tygodniu przyjedzie do mnie z Warszawy, malowanie tez powinno sie w tym tygodniu skończyć wiec w przyszłym tygodniu powinnam mieć wszystko na picuś glancus tylko firanki wieszać :-P

Także moja fotorelacja za tydzien:-) ale już jest pięknie :-) no i wizyta chyba 5.08 albo 04.08 az sie boje ile moje dziecię bedzie ważyło :-)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to ty rodz zaraz po dońoszeniu a ja zataz po terminie haha :) moze byc? Wszyscy beda happy ;)

Karolcia no kurde musze zdazyc bo nie mam innej opcji hehe :)

Karolaa no to mnie pocieszylae teraz :) myslalam ze bede ostatnia :p
    Od razu daj foty jak tylko skonczycie,
    Tez bym sie poremontowala ale moooze na koniec wrzesnia to nastapi :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje łóżeczko tez zamówione dopiero, bedzie za tydzien-dwa ;) pranie nie tkniete i szybko nie bedzie. wiec nie jestes tak do tyłu ;)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, plan masz naprawde fajny, bym się śmiała jak by Ci się sprawdził :)
    Patu dasz rade, lepiej w domku leżeć jak w szpitalu, a poza tym juz zdecydowanie z górki. Pamiętam jak na pierwsze wizyty czekałyśmy tu wszystkie, potem na określenie płci a teraz zaraz rodzimy, do mnie to nie dociera, ja sie boje i nie chce rodzić, szkoda, ze nie może sobie odpiąć brzucha i dać dla naszych facetów niech by oni urodzili :)
    Paula coś czuje, ze niedługo bedzie info u Ciebie, ze oferta została przyjęta :)
    Mi sie nastrój nieco polepszył. Mój T wrócił z pracy, zjedliśmy obiadzik i pojechaliśmy do biedry, kupiłam dwie paki pampersów za 50 zł, cena normalna jednych to 30 zł więc zaoszczędziłam 10 zł ale nic z tego nie wpłaciłam na konto więc tak naprawde nie zaoszczędziłam nic :) Tak jak ktoś tu niedawno pisał He, he.
    Patrzyłam też te body, fajne były ale rzeczywiście najmniejsze na 74- lipa. Nie kupiłam bo na 68 bym wzieła na pewno :)
    Potem pojechaliśmy nad jeziorko pochodzić sobie, zjadłam tam dwie gałki pysznych lodów i spotkałam mnustwo znajomych dawno nie widzianych :)
    A na sam koniec zjedliśmy jeszcze gofry więc już pełniutka byłam, Czaruś zresztą też :)
    Potem zajechaliśmy jeszcze do mamy, zebraliśmy całą siate ogórków i jutro będą sie robiły kiszone :)
    Ależ Was zanudziłam swoją historią :)
    AAAA, Paula, śliczne łóżeczko i zazdroszcze pojemnej komody, ja kupiłam taką, ze teraz żałuję, niby ładna ale mało sie tam miesci, chyba bede musiała kupić jeszcze jedną :)
    Na koniec jeszcze dodam, ze moje dziecię dzisiaj mega aktywne jest i strasznie napiera na mnie, co powoduje czasem spory dyskomfort :(
    No to tyle :)

stardust87, Paula55, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ale mialas super dzien!!! My tez mielismy jechac nad jezioro ale nie grzalo az tak bardzo.
    Kurde obys byla dobrym prorokiem Iwonka i zeby zadzwonili ze wlasciciele sie zgodzili! Cudnie by bylo :)
    Ale bym gofra zjadla!!!! Mam takie ze sklepu ale to nie to samo co swiezo pieczony :P

No ja kupilam ta komode bo mamy w salonie juz dwie czarne i wiem ze sa bardzo pojemne. A ile teraz miejsca haha. Ciekawe na jak dlugo :) we wrzesniu mama moja przejmie jedna :P

Wogole to na czw w koncu umowilam sie do fryzjera bo wygladam juz jak rzyg jakis :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ