Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
witam się dziewczyny
ja prać i prasować pewnie będe jakoś w następnym tygodniu jużbo jak was czytam to wkońcu się nie wyrobię ze wszystkim.
U mnie koszmarny upał, latam po domu w samym staniku i majtkach, właśnie gotuje makaron bo dziś zupka pomidorowa u mnie królujea koło 19 mamy grilla ze znajomymi.
Dziewczyny 3majcie się jeszcze w 2 paku -
K_A_M_A wrote:Dziewczyny jestem załamana... Przyszła poducha do karmienia i nie myślałam że jest tak wieeeelkaaa... Tzn to dobrze, ale myślałam, że spakuję ją do szpitala, tylko że jak ją wezmę to już nic innego nie zmieszczę
I razem z nią przyszedł stanik do karmienia-miało być 90 E a jest 90 DD i co teraz? Przymierzyłam to jest taki raczej na teraz, ale nie wiem czy jest sens go wymieniać... -
Diabla85 wrote:Oglądam te Porody na Ipla i w drugim odcinku ta Regina rodzi w szpitalu na Madalińskiego, gdzie ja też chcę rodzić. Jak mój poród i opieka będzie tak wyglądał jak w tym odcinku to będę wniebowzięta!
-
Io wrote:Szonka - Tobie też dziękuję za relację. Jakoś tak pewniej się czuję jak czytam opisy osób, które już to przeszły. Nawet jak piszecie, ze bardzo bolało to myślę sobie, że skoro bolało a one chca jeszcze raz to nie może być tak źle
Tak piszecie o tych czopach i coś czuję, że mi wykrakałysciePoszłam do kibelka a tam na papierze taki mały przeźroczysty glutek. Napewno to nie luteina ani mój śluz bo od stycznia czegoś takiego nie miałam. Zwłaszcza, że to raczej gęste było. To może być kawałek czopa? Cały to raczej nie bo to małe było. Kurde miałam czekać aż się chłodniej zrobi z praniem ale biorę się dzisiaj bo czas ucieka. Skurcze mnie też coraz częściej dopadaja. Najdziwniejsze, ze zaraz mi się do toalety chce. Zastanawiam się czy chce mi się do toalety bo mam skurcze, czy mam skurcze bo mam coś z żołądkiem.
Czop to jest taka krwawa glutkowa wydzielina. Raczej nie powinien być biały. Chyba że jakiś fragment mały wyszedł. -
A co do prania i prasowania to ja mam na szczęście już za sobą. Wszystko zrobione, nawet pościel uprana i pokrowiec na materac. I torba spakowana
Chociaż ja w te upały to dopiero żyję, jak dwa dni było troszkę pochmurno to ja ledwo żywa. A teraz mnie nosi i nie mam co robić przy maleńkich rzeczachZa to łazienka lśni
-
hej, właśnie byłam siusiu i co zobaczyłam? w sikach jakieś fragmenty strzępków jak przy okresie czasem tylko że kremowe nie czerwone, wielkości ok 2 cm/1 cm. teraz ja zaczynam się martwić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 16:23
7w3d 💔 -
Karolaaa91 wrote:a Mika to chyba do sierpniówek dołączyła jak dobrze kojarze?
tak czasem pisze na sierpniówkach ale nie ma obaw nie zapomniałam że tu jestem byłam i będe a czy to coś przeszkadza że mam termin na sierpień ? nie przeniosłam się
stardust87, kark, betinka lubią tę wiadomość
-
Io wrote:Szonka - jak poczekasz jak mój mąż z pracy wróci to ja Ci powiem bo mam taki sam. Niestety stoi na szafie a ja mam zakaz włażenia na krzesła w ciązy
Byłam na sr, gadałam z położną o tym glucie i potwierdziła, że to na pewno kawałek czopu. Powiedziała, że to trochę za wcześnie na to, żeby odchodził. Podobno on odchodzi jak zaczyna się robić rozwarcie bo nie ma się już czego trzymać. Do tego moje niby bóle miesiączkowe są juz coraz częstsze. Właściwie wystarczy żebym tylko wstała i trochę pochodziła. Biorę nospę ale w sumie nie widzę po niej efektu. Pocieszam się, że tydzień temu szyjka była jeszcze długo i zamknięta. Położna kazała mi albo dzwonić do gin, albo leżeć do następnej wizyty czyli za tydzien. Wybieram leżenie bo moja gin na 100% mnie od razu do szpitala wyśle. Chyba lubi mieć swoje pacjentki pod ręką. Ogólnie mam wytrzuty sumienia bo bardzo chciałam wcześniej urodzić. Tyle, że nie aż tyle wcześniej. Oby Kubuś jeszcze grzecznie siedział.
Co do tych niby wód płodowych to ja już od dawna mam tak, że nagle robi mi się bardzo mokro. Też się martwiłam, że to wody płodowe, ale potem doszłam do wniosku, że to jakaś wydzielina z pochwy i tyle. Ale jak ktoś się martwi to podobno są takie wkładki, które zmieniają kolor pod wpływem wód płodowych. Podobno można to kupić w aptece.
Mika - fajnie, że jesteśNie mam Cię jeszcze na liscie wiec podaj datę porodu to Cię dopisze
a mogłoby być trochę wcześniej hehe
ja już też jobla dostaje od tych upałów akurat teraz takie mega upały w tym roku
Io lubi tę wiadomość
-
jakaś plaga czopów dziś czy już nam się w oczach miesza z tej paniki?
słuchajcie, bez czopa i kilka tygodni można chodzić. nic się nie martwcie. Miriam na kwietniówkach też jakoś szybko czopa się pozbyła a później przenosiła ciążę
-
Mika 28 wrote:nie ma mowy nie wygonicie mnie jestem tu od poczatku i od zawsze hehe
tak czasem pisze na sierpniówkach ale nie ma obaw nie zapomniałam że tu jestem byłam i będe a czy to coś przeszkadza że mam termin na sierpień ? nie przeniosłam się
-
nick nieaktualny
-
Czekamy:
1. 22.08 Mika 28 – Julcia
2. 27.08 le’nutka – Julian - cc
3. 01.09 doti77 – Damian - cc
4. 02.09 deidre – Igorek
5. 03.09 K_A_M_A – Maciek
6. 04.09 Quatriona – córeczka
7. 04.09 Szonka – Szymonek
8. 05.09 hela – Sebastian
9. 05.09 turkawka – Staś
10. 07.09 stardust87 – Hubert
11. 07.09 Nelus – Livia
12. 07.09 Kaarolina – Krzyś
13. 09.09 Gosia19 – Lenka
14. 09.09 ofcooo – Łucja
15. 09.09 dba – synek
16. 10.09 Paula55 – Tiago
17. 10.09 martusia86 – Marcel
18. 10.09 kark – Kajetan - cc
19. 11.09 AniaDS – Maja
20. 11.09 betinka – Mati
21. 12.09 lo – Kubuś
22. 12.09 Karolaaa91 – Olivier
23. 12.09 iwo_na – Czarek
24. 12.09 Zaczarowana – Julia
25. 12.09 assantea – Ignaś
26. 13.09 Ewi25 – Michał
27. 13.09 Tysia87 – synek
28. 13.09 pralinka – synek
29. 13.09 aswalda – Kacperek
30. 15.09 verynice – Marcel
31. 15.09 akuszerka89 – Filip
32. 15.09 aleksa.wawa – Dominiś
33. 15.09 BlackLuna – Kornelia
34. 16.09 nenka – Marika
35. 16.09 anulka81 – Szymuś - cc
36. 16.09 b-c – córeczka
37. 17.09 aluśka1987 – córeczka
38. 19.09 afrykanka – Emilie - cc
39. 21.09 jovi81 – Franek - cc
40. 21.09 betina89 – Amanda
41. 22.09 madiiiii – Liwia
42. 23.09 Karolcia:)))) – Emilka
43. 23.09 justyna14 – Ola
44. 23.09 Fipsik – Jagoda - cc
45. 24.09 JagoodkaK – Nina
46. 24.09 marta_kwk – Wojtuś
47. 24.09 Beataa25 – Antoś
48. 25.09 zoi – Ania
49. 25.09 Diabla85 – Franek
50. 25.09 Patu – Igunia
51. 26.09 magdzia26 – Nikoś
52. 27.09 Majeczka2014 – Maja
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymi przed chwilą znów przy podcieraniu wyszedł taki kremowy glut, mega ciągnący bo mi zahaczył aż o udo :] ale nie chcę niepotrzebnie panikować. Możliwe, że to śluz tylko. A jutro wizyta i też może okazać się, zę wszystko jest w porządku i ze na te bole nic sie nie poradzi,bo widocznie tak musi byc na tym etapie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 16:43
-
nick nieaktualny