X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten test robi się w szpitalu pokazuje czy w pochwie nie ma właśnie wód płodowych

relgh3715xtq0i4d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Powiem Ci ze miałam dokładnie takie same odczucia, w ogóle z mężem się dziwiliśmy co za dziwna para, ona cierpi na porodówce ale kazała mu iść na kebaba, potem na tablecie chciał z nią pogadać... masakra... a to jej zachowanie w stosunku do dziecka to też jakieś nienormalne :| Ale z drugiej strony zdziwiłam się, że wypełniła w planie porodu, że nie chce dziecka od razu na pierś tylko mają je własnie umyć i ubrać i wtedy jej podać, a położna i tak zrobiła po swojemu...?

Za to w drugim odcinku byłam zachwyconą panią Reginą i jej mężem Jordanem - wspierał ją chłop, ona się nie poddawała i cudowne było jak jej podali dziecko a ona je tuliła i całą twarz od krwi, a jej to zupełnie nie robiło... cudowne zachowanie i jej i jej męża który widać było gołym okiem, jak bardzo jest jej wdzięczny za synka ;) No cudowna rodzinka :) :)

pamiętam ten odcinek i właśnie identycznie myślałam. Zdziwiłam się , ze nie chciałą dziecka od razu..tylko już "wyczyszczone", no a druga sprawa z tą położną że jej w sumie na siłę wciskała dziecko. Tak czy siak nie zmienia to faktu, że jej zachowanie- czyli jao matki mi się w ogóle nie podobało . Wręcz rozryczałam się bo mi jakoś szkoda dziecka się zrobiło :)

kark, verynice lubią tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Ten test robi się w szpitalu pokazuje czy w pochwie nie ma właśnie wód płodowych

a w gabinecie lekarz równiez moze go wykonac, czy tylko szpital wchodzi w gre?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:

na innym forum dziewczyna pisała, że ten test może gin zrobić też. Ale nie wiem jak to się ma do wszystkich lekarzy i czy robią takie testy

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh nenka to pewnie nie tylko upały ale i ze stresu :/ Ale najważniejsze że już ok! :)

Ja tam od samego początku ciąży mam dużo "cieczy" :P Bynajmniej tak mi się wydaje. Z pewnością nie jestem sucharem :P

Gosiu fajne ciuszki-najbardziej mi się podoba ta beżowa sukienka :) Szkoda, że u nas nie ma w pobliżu smyka :(

Diabla-kontrola jakości, nieźle ;) Ja nie mam tej przyjemności bo wolę to zrobić z rana jeszcze jak mi się chce, a że chłop wraca wieczorem to może co najwyżej popatrzeć na efekt-swoją drogą dla mnie, teraz-beznadziejny :P

Gosia19, nenka lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ehh nenka to pewnie nie tylko upały ale i ze stresu :/ Ale najważniejsze że już ok! :)

Ja tam od samego początku ciąży mam dużo "cieczy" :P Bynajmniej tak mi się wydaje. Z pewnością nie jestem sucharem :P

Gosiu fajne ciuszki-najbardziej mi się podoba ta beżowa sukienka :) Szkoda, że u nas nie ma w pobliżu smyka :(

Diabla-kontrola jakości, nieźle ;) Ja nie mam tej przyjemności bo wolę to zrobić z rana jeszcze jak mi się chce, a że chłop wraca wieczorem to może co najwyżej popatrzeć na efekt-swoją drogą dla mnie, teraz-beznadziejny :P

ja też mam dużo cieczy. Od początku bez wkładki ani rusz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą położną też się zastanawiałam po co w ogóle przyszły z tym planem porodu, skoro nie miały zamiaru w ogóle na niego patrzyć, ale mimo wszystko też mi było żal jej maleństwa.

Ja z wodami nie pomogę niestety, bo mi odeszły podczas parcia...

A co do golenia to też uważam, że gin musi oglądać też babcie 80cio letnie, więc jak raz się nie ogolę to nic się nie stanie. Aczkolwiek już 3 tygodnie temu miałam problem, więc teraz pałeczkę, a raczej maszynkę będzie musiał przejąć mąż, bo nie chcę się tam zaciąć :/

Zresztą widać też po mnie, że już mogę mieć problemy :)
    k3n60j.jpg
    Chociaż mam wrażenie, że pod bluzką całkiem nieźle się kamufluje, a bez od razu widać jak duży jest ten mój brzuchol ;)
    2s7at6w.jpg

Gosia19, Majeczka2014, K_A_M_A, verynice, justyna14, Mika 28, Karolaaa91, Ewi25, Kaarolina, nenka, ofcooo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:

Ciuszki też można zamówić przez internet. Rejestrujesz się i składasz przesyłkę z dostawą do domu. W moim przypadku to się opłaca bo jak zamawiasz ciuszki od 130zł, to tam za kuriera zapłacisz 4,50zł :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    ja też mam dużo cieczy. Od początku bez wkładki ani rusz...

Dokładnie. Tylko ja czasem wolę bez wkładek zwłaszcza w te upały, bo mi się tylko od gaci odklejają a przyklejają tam gdzie nie trzeba, więc po prostu częściej zmieniam gatki :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do "sucharów" nie należę w ciąży. W ciągu dnia noszę wkładki ale na noc (jak już przestałam plamić czyli od jakiegoś 20 tyg) same majtki zakładam.W nocy mało się wiercę i kręcę więc rzadko coś mi wyleci, a psiocha się wietrzy :) Zwłaszcza teraz jak śpię niczym nie przykryta bo gorąco.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark Ty to masz mały, zgrabny brzuszek. Ja jak w sobotę sukienkę założyłam, to na Krakowskim Przedmieściu aż się ludzie rozstępowali żeby mi miejsce zrobić :)

verynice, justyna14, betinka, assantea, kark lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:

No a najlepsze jest to, że jeszcze na mnie krzyczy że się źle golę, że nie tak "jeżdżę" maszynką! Normalnie mój mąż-ekspert od golenia bobra :D

verynice, stardust87, K_A_M_A lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łapie mnie kryzys - czyli potrzeba drzemki ;)

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Mi koleżanka radziła kupić tylko 1 paczkę rozmiaru 1, tak akurat do szpitala, a jak zabraknie to można dokupić-ja mam 3 biedry w mieście więc luuuz ;)
    A co to ten kaczy żer???? Ja tam wiem że kaczki pokrzywy wpierdzielają, chyba nie masz zamiaru się tym raczyć? :P Chociaż kiedyś słyszałam o sałatce z pokrzywy... :D

Kaczy żer to takie kluchy z twarogiem i z tłuszczem i skwarkami. Samo zdrowie, ale nie umiem tego robić :)

Majeczka2014, K_A_M_A lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo a mi mamusia w sobotę zrobiła kluchy ziemniaczane z twarogiem i skwareczkami :) Zjadłam tyle, że myślałam że pęknę ruszać się nie mogłam!

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może któraś z was mi pomoże bo jestem głupia. Kupiłam używany sterylizator parowy elektryczny canpol i nie ma instrukcji obsługi/ Czy któraś z was może powie mi gdzie tam się wlewa wodę ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    W gabinecie też można jeżeli oczywiście lekarz posiada ten test

relgh3715xtq0i4d.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obejrzałam 1 odcinek tych porodów i jakieś mieszane uczucia mam. Ta co miała cc to spokojna opanowana i trochę dla mnie za mało emocji wyrażała, a ta druga to jakby w ogóle o dziecku nie myślała tylko o sobie. A ta położna po ch.. ją pytała czy chcesz dziecko od razu czy ubrane jak i tak zrobiła jak chciała? trochę to dziwne wszystko.

7w3d 💔
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark brzusio malutki i zgrabniutki :)
    Alez dzisiaj tu emocji, szok. I teraz pewnie już tak bedzie codziennie :)

kark lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide zjem obiadek bo nie wytrzymam z głodu do powrotu męża :)
    produkujecie , dziś tylko leże i czytam :)

7w3d 💔
‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ