Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten test robi się w szpitalu pokazuje czy w pochwie nie ma właśnie wód płodowych

relgh3715xtq0i4d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Powiem Ci ze miałam dokładnie takie same odczucia, w ogóle z mężem się dziwiliśmy co za dziwna para, ona cierpi na porodówce ale kazała mu iść na kebaba, potem na tablecie chciał z nią pogadać... masakra... a to jej zachowanie w stosunku do dziecka to też jakieś nienormalne :| Ale z drugiej strony zdziwiłam się, że wypełniła w planie porodu, że nie chce dziecka od razu na pierś tylko mają je własnie umyć i ubrać i wtedy jej podać, a położna i tak zrobiła po swojemu...?

Za to w drugim odcinku byłam zachwyconą panią Reginą i jej mężem Jordanem - wspierał ją chłop, ona się nie poddawała i cudowne było jak jej podali dziecko a ona je tuliła i całą twarz od krwi, a jej to zupełnie nie robiło... cudowne zachowanie i jej i jej męża który widać było gołym okiem, jak bardzo jest jej wdzięczny za synka ;) No cudowna rodzinka :) :)

pamiętam ten odcinek i właśnie identycznie myślałam. Zdziwiłam się , ze nie chciałą dziecka od razu..tylko już "wyczyszczone", no a druga sprawa z tą położną że jej w sumie na siłę wciskała dziecko. Tak czy siak nie zmienia to faktu, że jej zachowanie- czyli jao matki mi się w ogóle nie podobało . Wręcz rozryczałam się bo mi jakoś szkoda dziecka się zrobiło :)

nick nieaktualny, verynice lubią tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Ten test robi się w szpitalu pokazuje czy w pochwie nie ma właśnie wód płodowych

a w gabinecie lekarz równiez moze go wykonac, czy tylko szpital wchodzi w gre?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:

na innym forum dziewczyna pisała, że ten test może gin zrobić też. Ale nie wiem jak to się ma do wszystkich lekarzy i czy robią takie testy

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh nenka to pewnie nie tylko upały ale i ze stresu :/ Ale najważniejsze że już ok! :)

Ja tam od samego początku ciąży mam dużo "cieczy" :P Bynajmniej tak mi się wydaje. Z pewnością nie jestem sucharem :P

Gosiu fajne ciuszki-najbardziej mi się podoba ta beżowa sukienka :) Szkoda, że u nas nie ma w pobliżu smyka :(

Diabla-kontrola jakości, nieźle ;) Ja nie mam tej przyjemności bo wolę to zrobić z rana jeszcze jak mi się chce, a że chłop wraca wieczorem to może co najwyżej popatrzeć na efekt-swoją drogą dla mnie, teraz-beznadziejny :P

nick nieaktualny, nenka lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ehh nenka to pewnie nie tylko upały ale i ze stresu :/ Ale najważniejsze że już ok! :)

Ja tam od samego początku ciąży mam dużo "cieczy" :P Bynajmniej tak mi się wydaje. Z pewnością nie jestem sucharem :P

Gosiu fajne ciuszki-najbardziej mi się podoba ta beżowa sukienka :) Szkoda, że u nas nie ma w pobliżu smyka :(

Diabla-kontrola jakości, nieźle ;) Ja nie mam tej przyjemności bo wolę to zrobić z rana jeszcze jak mi się chce, a że chłop wraca wieczorem to może co najwyżej popatrzeć na efekt-swoją drogą dla mnie, teraz-beznadziejny :P

ja też mam dużo cieczy. Od początku bez wkładki ani rusz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą położną też się zastanawiałam po co w ogóle przyszły z tym planem porodu, skoro nie miały zamiaru w ogóle na niego patrzyć, ale mimo wszystko też mi było żal jej maleństwa.

Ja z wodami nie pomogę niestety, bo mi odeszły podczas parcia...

A co do golenia to też uważam, że gin musi oglądać też babcie 80cio letnie, więc jak raz się nie ogolę to nic się nie stanie. Aczkolwiek już 3 tygodnie temu miałam problem, więc teraz pałeczkę, a raczej maszynkę będzie musiał przejąć mąż, bo nie chcę się tam zaciąć :/

Zresztą widać też po mnie, że już mogę mieć problemy :)
    k3n60j.jpg
    Chociaż mam wrażenie, że pod bluzką całkiem nieźle się kamufluje, a bez od razu widać jak duży jest ten mój brzuchol ;)
    2s7at6w.jpg

nick nieaktualny, nick nieaktualny, K_A_M_A, verynice, justyna14, Mika 28, Karolaaa91, Ewi25, Kaarolina, nenka, ofcooo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:

Ciuszki też można zamówić przez internet. Rejestrujesz się i składasz przesyłkę z dostawą do domu. W moim przypadku to się opłaca bo jak zamawiasz ciuszki od 130zł, to tam za kuriera zapłacisz 4,50zł :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    ja też mam dużo cieczy. Od początku bez wkładki ani rusz...

Dokładnie. Tylko ja czasem wolę bez wkładek zwłaszcza w te upały, bo mi się tylko od gaci odklejają a przyklejają tam gdzie nie trzeba, więc po prostu częściej zmieniam gatki :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do "sucharów" nie należę w ciąży. W ciągu dnia noszę wkładki ale na noc (jak już przestałam plamić czyli od jakiegoś 20 tyg) same majtki zakładam.W nocy mało się wiercę i kręcę więc rzadko coś mi wyleci, a psiocha się wietrzy :) Zwłaszcza teraz jak śpię niczym nie przykryta bo gorąco.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark Ty to masz mały, zgrabny brzuszek. Ja jak w sobotę sukienkę założyłam, to na Krakowskim Przedmieściu aż się ludzie rozstępowali żeby mi miejsce zrobić :)

verynice, justyna14, betinka, assantea, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:

No a najlepsze jest to, że jeszcze na mnie krzyczy że się źle golę, że nie tak "jeżdżę" maszynką! Normalnie mój mąż-ekspert od golenia bobra :D

verynice, stardust87, K_A_M_A lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łapie mnie kryzys - czyli potrzeba drzemki ;)

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Mi koleżanka radziła kupić tylko 1 paczkę rozmiaru 1, tak akurat do szpitala, a jak zabraknie to można dokupić-ja mam 3 biedry w mieście więc luuuz ;)
    A co to ten kaczy żer???? Ja tam wiem że kaczki pokrzywy wpierdzielają, chyba nie masz zamiaru się tym raczyć? :P Chociaż kiedyś słyszałam o sałatce z pokrzywy... :D

Kaczy żer to takie kluchy z twarogiem i z tłuszczem i skwarkami. Samo zdrowie, ale nie umiem tego robić :)

nick nieaktualny, K_A_M_A lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo a mi mamusia w sobotę zrobiła kluchy ziemniaczane z twarogiem i skwareczkami :) Zjadłam tyle, że myślałam że pęknę ruszać się nie mogłam!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może któraś z was mi pomoże bo jestem głupia. Kupiłam używany sterylizator parowy elektryczny canpol i nie ma instrukcji obsługi/ Czy któraś z was może powie mi gdzie tam się wlewa wodę ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    W gabinecie też można jeżeli oczywiście lekarz posiada ten test

relgh3715xtq0i4d.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obejrzałam 1 odcinek tych porodów i jakieś mieszane uczucia mam. Ta co miała cc to spokojna opanowana i trochę dla mnie za mało emocji wyrażała, a ta druga to jakby w ogóle o dziecku nie myślała tylko o sobie. A ta położna po ch.. ją pytała czy chcesz dziecko od razu czy ubrane jak i tak zrobiła jak chciała? trochę to dziwne wszystko.

7w3d 💔
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark brzusio malutki i zgrabniutki :)
    Alez dzisiaj tu emocji, szok. I teraz pewnie już tak bedzie codziennie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide zjem obiadek bo nie wytrzymam z głodu do powrotu męża :)
    produkujecie , dziś tylko leże i czytam :)

7w3d 💔
‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ