X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na ja Ci się nie dziwię w cale. W takie upały nie mam w ogóle zamiaru siedzieć w kuchni i się grzac.. poza tym co tu jesc w taki skwar?! Chyba same sałatki.. coraz ciężej jest ale jakoś radę musimy dać

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Hahahahahaha, przed chwilą sobie wesoło robiłam siusiu i wyobraziłam sobie, jak teraz wszystkie wrześniówki przy każdej wizycie w łazience robią wnikliwe analizy papieru toaletowego hahahahahahahahahahaha :D

ps. ALE SKWAR!!!!!!!!!!!!!!

Dlatego teraz kupuję tylko biały papier bez aplikacji, żeby potem pół godziny nie oglądać :D :D :D

verynice lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, pytanie z innej beczki. Jak sobie radzicie na tym etapie w depilacji miejsc intymnych????
    Mi już od jakiegoś czasu ciężko,ale teraz to w ogóle wyczyn nie z tej ziemi. Niedawno poszłam "ogarnąć się tam" troszkę na jutrzejszą wizytę. Większa połowa zrobiona,ale jutro muszę poprawić :/ użyłam lusterka, trochę pomógł ale nie wiele. Na złość wyślizgnęło mi się z ręki do wanny i po lusterku... A jakoś lepiej czuję się gładka rozkraczając u ginekologa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Dlatego teraz kupuję tylko biały papier bez aplikacji, żeby potem pół godziny nie oglądać :D :D :D

ja chyba reginy mam więc jest jasny ale i tak przeglądam :P masakra

• betinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    dziewczyny, pytanie z innej beczki. Jak sobie radzicie na tym etapie w depilacji miejsc intymnych????
    Mi już od jakiegoś czasu ciężko,ale teraz to w ogóle wyczyn nie z tej ziemi. Niedawno poszłam "ogarnąć się tam" troszkę na jutrzejszą wizytę. Większa połowa zrobiona,ale jutro muszę poprawić :/ użyłam lusterka, trochę pomógł ale nie wiele. Na złość wyślizgnęło mi się z ręki do wanny i po lusterku... A jakoś lepiej czuję się gładka rozkraczając u ginekologa :)

No ja się staram nie zarastać jak sierściuch, na każdą wizytę walczę :D Robię to po prostu na ślepo, do niedawna jeszcze mogłam wyjrzeć zza bęca choć w okolice pachwin, ale teraz już nic nie widzę, więc robię kontrolę jakości ręką. Choć i tak zwykle jak wyłażę spod prysznica, to na sucho się okazuje, że poprawki niezbędne :D

verynice lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    No ja się staram nie zarastać jak sierściuch, na każdą wizytę walczę :D Robię to po prostu na ślepo, do niedawna jeszcze mogłam wyjrzeć zza bęca choć w okolice pachwin, ale teraz już nic nie widzę, więc robię kontrolę jakości ręką. Choć i tak zwykle jak wyłażę spod prysznica, to na sucho się okazuje, że poprawki niezbędne :D

a no właśnie :)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarka jakie niestety pierwsza??? Właśnie stety:-) myślę, że nawet jakbyś na dniach urodzila to dzidzius byłby w 100% zdrowy:-) i tak trzeba myśleć:-)
    Ja jak zaczęłam do męża mówić, że wrzesniowkom czopy odchodzą, że w szpitalach są to dostałam zakaz opuszczania domu i kluczyki mi od auta zabrał,a chciałam na lumpki jechać:-( chyba nie myśli, że do września będę w domu siedziala:-)
    Zadzwonił do mojej przyjaciółki żeby do mnie co godzine pisala, bo on pracuje 40km od domu i nie zdazy haha.smiac mi się chcę, bo się tak przejął.i z taką poważna miną wszystko mi mówi

rabarbarka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Rabarbarka jakie niestety pierwsza??? Właśnie stety:-) myślę, że nawet jakbyś na dniach urodzila to dzidzius byłby w 100% zdrowy:-) i tak trzeba myśleć:-)
    Ja jak zaczęłam do męża mówić, że wrzesniowkom czopy odchodzą, że w szpitalach są to dostałam zakaz opuszczania domu i kluczyki mi od auta zabrał,a chciałam na lumpki jechać:-( chyba nie myśli, że do września będę w domu siedziala:-)
    Zadzwonił do mojej przyjaciółki żeby do mnie co godzine pisala, bo on pracuje 40km od domu i nie zdazy haha.smiac mi się chcę, bo się tak przejął.i z taką poważna miną wszystko mi mówi

ciekawe jak mój zareaguje dziś na wieści z "wrześniówek" :)
    Widzi, że chwilami mi ciężko i że boli to kazał mi koniecznie o tym powiedzieć lekarzowi. Ale raczej do niego nie dociera to że mogłoby być inaczej, w sensie ze może zdarzyć się tak, ze urodzę wcześniej. Raczej on z tych opanowanych osób. A też nie chcę mu wiecznie marudzić bo mnie w końcu z domu nie puści :P i też będę uziemniona a tego mam dosyć.... A i tak marudzi na to, że chcę wybrać do galeri na małe zakupy bo uważa że nie dam rady :) może spacerkiem się uda

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, chyba po prostu mam gorszy dzień, oby jeden z niewielu. Zjadłabym kaczy żer ale nie wiem jak go sie robi :)
    A jeśli chodzi o depilację to ja sobie całkowicie odpuściłam, nie daje rady już i stwierdziłam, ze gin nie jedno już widział. Starsze babki też do niego chodzą a one rzadko sie golą. Zresztą kobiety w ciąży pewnie też, więc luz :)
    A te pampersy to warto moim zdaniem kupić, nawet dwójki, ja chyba sie skusze. Moja siostra urodziła małego co ważył 3300 i zużyła chyba tylko jeno opakowanie 1 a potem od razu na 2 przeszła bo właśnie dużo tańsze i wiecej promocji na nie było. I mówi, że spoko, nie spadały ani nic. Ja mam dwie duże i dwie małe paczki jedynek więc na pewno już mi starczy. Teraz można kupować dwójki :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:

Ja przed ciążą to hardcorowo depilowałam się pastą cukrową na gładko, teraz maszynka mnie strasznie wkurza, bo się nie umiem dogolić nią dokładnie-tak po omacku to trochę robię, bo za cholerę nie umiem na stojąco a więc biorę większe lusterko, miseczka z wodą i kładę się na wyrze, dupa na ręcznik i jedziemy z koksem :D Ale to musi śmieszne wyglądać, tymbardziej że jak się tak rozłożę to potem podnieść się nie umiem :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    No szału nie ma:-) ale ja jeszcze troche widzę przez brzuch.Golę się tylko przed wizytą co 3 tygodnie . Też myślę podobnie jak któraś z dziewczyn, że ginekolog widział chyba gorsze rzeczy niż włoski;-) mam szczęście, że praktycznie w ogóle przestały mi rosnąć włosy na nogach w ciąży:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ja przed ciążą to hardcorowo depilowałam się pastą cukrową na gładko, teraz maszynka mnie strasznie wkurza, bo się nie umiem dogolić nią dokładnie-tak po omacku to trochę robię, bo za cholerę nie umiem na stojąco a więc biorę większe lusterko, miseczka z wodą i kładę się na wyrze, dupa na ręcznik i jedziemy z koksem :D Ale to musi śmieszne wyglądać, tymbardziej że jak się tak rozłożę to potem podnieść się nie umiem :D

ale to też wyczyn :D :) ja póki co narazie jestem bez lusterka :) chciałam dobrze, a wyszło jak zawsze :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu zrobiłam małe zakupy w Smyku :) Kupiłam 3pack pajacyków za 41zł, 3 pack bodziaków, 1 ciepły pajacyk, dresik (jest przecudny :D), 1 śpioch, no i 2 sukieneczki

To mój ulubiony dresik
    http://www.smyk.com/cool-club-dres-dziewczecy-rozmiar-62,p1085716134,ubranka-dla-dzieci-p

i dwie sukienusie

http://www.smyk.com/cool-club-komplet-dziewczecy-myszka-minnie-rozmiar-80,p1075599680,ubranka-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/cool-club-komplet-dziewczecy-rozmiar-80,p1075773176,ubranka-dla-dzieci-p

Majeczka2014, kark, Zaczarowana lubią tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Majeczka, chyba po prostu mam gorszy dzień, oby jeden z niewielu. Zjadłabym kaczy żer ale nie wiem jak go sie robi :)
    A jeśli chodzi o depilację to ja sobie całkowicie odpuściłam, nie daje rady już i stwierdziłam, ze gin nie jedno już widział. Starsze babki też do niego chodzą a one rzadko sie golą. Zresztą kobiety w ciąży pewnie też, więc luz :)
    A te pampersy to warto moim zdaniem kupić, nawet dwójki, ja chyba sie skusze. Moja siostra urodziła małego co ważył 3300 i zużyła chyba tylko jeno opakowanie 1 a potem od razu na 2 przeszła bo właśnie dużo tańsze i wiecej promocji na nie było. I mówi, że spoko, nie spadały ani nic. Ja mam dwie duże i dwie małe paczki jedynek więc na pewno już mi starczy. Teraz można kupować dwójki :)

Mi koleżanka radziła kupić tylko 1 paczkę rozmiaru 1, tak akurat do szpitala, a jak zabraknie to można dokupić-ja mam 3 biedry w mieście więc luuuz ;)
    A co to ten kaczy żer???? Ja tam wiem że kaczki pokrzywy wpierdzielają, chyba nie masz zamiaru się tym raczyć? :P Chociaż kiedyś słyszałam o sałatce z pokrzywy... :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    No szału nie ma:-) ale ja jeszcze troche widzę przez brzuch.Golę się tylko przed wizytą co 3 tygodnie . Też myślę podobnie jak któraś z dziewczyn, że ginekolog widział chyba gorsze rzeczy niż włoski;-) mam szczęście, że praktycznie w ogóle przestały mi rosnąć włosy na nogach w ciąży:-)

no tak :) napewno dla gina nie robi to większej roznicy :) ale ja sie jakos psychicznie lepiej czuje i troszke chlodniej :) ja depiluje od wizyty do wizyty,czyli co 4 tyg ,wiec sporo zarastam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Mi koleżanka radziła kupić tylko 1 paczkę rozmiaru 1, tak akurat do szpitala, a jak zabraknie to można dokupić-ja mam 3 biedry w mieście więc luuuz ;)
    A co to ten kaczy żer???? Ja tam wiem że kaczki pokrzywy wpierdzielają, chyba nie masz zamiaru się tym raczyć? :P Chociaż kiedyś słyszałam o sałatce z pokrzywy... :D

ja w tej chwili mam miedre 300m dalej :) od wrzesnia niestety tak blisko wiekszych sklepow nie bedzie. Wiec musze pomyslec o tej Dadzie :) slyszalam sake dobre opinie :)

• Patu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak odróżnic upławy/popuszczanie moczu od sączenia wód? siedze i czuje jak mi leci. w toalecie byłam przed chwilą, wkładka tak przesiąknięta ze sama sie odkleiła, az ciezka. biore luteine i ona wypływa swoją droga, ale wtedy gęsta biała wydzielina. a oprócz niej jest taka zwykła. albo nie trzymam moczu albo to wody sie sączą... martwic sie?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie co jestem na ip z moim dziadkiem bo czeka na przyjęcie i sama teraz leże bo ku@wa zemdlalam

• stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sms od akuszerki:
    "Hej, dzięki za smsiaka :) My już na oddziale. maluch ma się dobrze tylko jest już bardzo nisko główką w kanale rodnym i mocno napiera na szyjkę. A nieszczęsna szyjka skróciła się z ponad 4cm do 2,5cm. Dostaję nospę, scopolan i luteinę dowcipnie. Tętno badają co godzinę i ktg 2 razy dziennie. I brak klimy czy chociaż wiatraka. Masakra. No ale dam radę :) pozdrów dziewczyny, buziaki :)"

Patu, Diabla85, kark, Mika 28, verynice, Gosia19, Io, le'nutka, betinka, Zaczarowana, rabarbarka, Szonka, jovi81, JagoodkaK lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Ja znowu zrobiłam małe zakupy w Smyku :) Kupiłam 3pack pajacyków za 41zł, 3 pack bodziaków, 1 ciepły pajacyk, dresik (jest przecudny :D), 1 śpioch, no i 2 sukieneczki

To mój ulubiony dresik
    http://www.smyk.com/cool-club-dres-dziewczecy-rozmiar-62,p1085716134,ubranka-dla-dzieci-p

i dwie sukienusie

http://www.smyk.com/cool-club-komplet-dziewczecy-myszka-minnie-rozmiar-80,p1075599680,ubranka-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/cool-club-komplet-dziewczecy-rozmiar-80,p1075773176,ubranka-dla-dzieci-p

cudne ciuskzi :) zakochałam się!!! Ja chcę do smyka wstąpić w niedzielę, iekawa jestem czy są jeszcze jakieś fajne promocje

Gosia19 lubi tę wiadomość

‹‹ 1297 1298 1299 1300 1301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ