Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPatu wrote:dziewczyny jak odróżnic upławy/popuszczanie moczu od sączenia wód? siedze i czuje jak mi leci. w toalecie byłam przed chwilą, wkładka tak przesiąknięta ze sama sie odkleiła, az ciezka. biore luteine i ona wypływa swoją droga, ale wtedy gęsta biała wydzielina. a oprócz niej jest taka zwykła. albo nie trzymam moczu albo to wody sie sączą... martwic sie?
wody ponoć bezzapachowe i bezbarwne? Tyle tylko wiem -
nick nieaktualny
-
o matko, ale tu się dziś dzieje..
Patu, a jaki kolor? podobno wody są lekko różowe i słodko pachnące, inaczej niż mocz. Ja czasem też mam tak rzadką wydzielinę, że jak woda wygląda, ale nie w takich ilościach, żeby aż wkładka była przesiąknięta. Chyba bym przynajmniej zadzwoniła do lekarza..
nenka, ale już dobrze? Też mi się zemdlało w tej ciąży raz, a w takie upały to nic dziwnego. Trzymaj się :*nenka lubi tę wiadomość
-
Majeczka2014 wrote:wody ponoć bezzapachowe i bezbarwne? Tyle tylko wiem
ja moją wiedzę w M jak mama wyczytałam
-
K_A_M_A wrote:Ja przed ciążą to hardcorowo depilowałam się pastą cukrową na gładko, teraz maszynka mnie strasznie wkurza, bo się nie umiem dogolić nią dokładnie-tak po omacku to trochę robię, bo za cholerę nie umiem na stojąco a więc biorę większe lusterko, miseczka z wodą i kładę się na wyrze, dupa na ręcznik i jedziemy z koksem
Ale to musi śmieszne wyglądać, tymbardziej że jak się tak rozłożę to potem podnieść się nie umiem
To ja tak samo, stawiam lusterko przed sobą, miska z wodą i jadę a później mąż na kontrolę jakości przychodzi i poprawia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
stardust87 wrote:o matko, ale tu się dziś dzieje..
Patu, a jaki kolor? podobno wody są lekko różowe i słodko pachnące, inaczej niż mocz. Ja czasem też mam tak rzadką wydzielinę, że jak woda wygląda, ale nie w takich ilościach, żeby aż wkładka była przesiąknięta. Chyba bym przynajmniej zadzwoniła do lekarza..
nenka, ale już dobrze? Też mi się zemdlało w tej ciąży raz, a w takie upały to nic dziwnego. Trzymaj się :*
zapach niezidentyfikowany, ale inny niz mocz... wiesz jak to na wkładce kolor widac, raczej bezwarwne, grudek ani nic nie było, po prostu mega mokra wkładka i majtki.
wizyte i tak dzis mam to wspomne. zobaczymy co powie. na 18 mam miec.
super, ze akuszerka sie odezwała. mam nadzieje wszystko ok będzie i jeszcze mamusia nie zostanie kilka tygodni -
nick nieaktualny
-
Majeczka2014 wrote:http://dziecko-info.rodzice.pl/showthread.php/96465-Jak-rozpozna%C4%87-czy-s%C4%85cz%C4%85-si%C4%99-wody-p%C5%82odowe
dzięki. kurde no, teraz bede myslała do wieczora. czyli z tego ci pisza dziewczyny to bardziej wody niz mocz. oby jednak nie... -
Oj nenka, jeszcze Ty nam stracha napędzasz!
Patu ja to cały czas się boję, że wody mi się zaczną sączyć a ja nie będę wiedziała co to. Niestety nie pomogę, bo nie mam zielonego pojęcia jak wyglądają i jaki mają zapach. Sama chętnie się dowiem.
Moja koleżanka urodziła 23.07 i też się zaczęło od sączenia wód i też nie wiedziała czy to to. Po porodzie napisała mi że myślała że to co jej leci to śluz ale za dużo tego było a 2 godz później pojawiły się skurcze i tak się zaczęło.nenka lubi tę wiadomość
-
nenka wrote:Dziewczyny wiecie co jestem na ip z moim dziadkiem bo czeka na przyjęcie i sama teraz leże bo ku@wa zemdlalam
nenka lubi tę wiadomość
-
wody są bezbarwne i mają inny zapach niż mocz ale jeżeli tylko sączą to ciężko nawet osobą z branzy stwierdzić czy to właśnie wody płodowe dlatego robi się test actim prom lub USG żeby wykluczyć lub potwierdzić. Pocieszeniem jest że jak wody tylko sączą to można spokojnie wytrwać do 37 t.c oczywiście w szpitalu -
martusia86 wrote:wody są bezbarwne i mają inny zapach niż mocz ale jeżeli tylko sączą to ciężko nawet osobą z branzy stwierdzić czy to właśnie wody płodowe dlatego robi się test actim prom lub USG żeby wykluczyć lub potwierdzić. Pocieszeniem jest że jak wody tylko sączą to można spokojnie wytrwać do 37 t.c oczywiście w szpitalu
a co to za test? -
kark wrote:Verynice, też oglądałam, jak patrzę na iplę to ja oglądałam odcinek 1.
Boże, ta kobieta, która rodziła naturalnie normalnie... Chyba bym udusiła! Kurde, zero uczucia, to dziecko trzymała, jakby ktoś jej dał siatkę z zakupami na chwilę. I tylko w kółko weźcie ją, umyjcie ją, ona jest brudna, ja jej takiej nie chcę. Kurde, 28 letnia baba, a zachowywała się jak rozpuszczona 12sto latka
Powiem Ci ze miałam dokładnie takie same odczucia, w ogóle z mężem się dziwiliśmy co za dziwna para, ona cierpi na porodówce ale kazała mu iść na kebaba, potem na tablecie chciał z nią pogadać... masakra... a to jej zachowanie w stosunku do dziecka to też jakieś nienormalneAle z drugiej strony zdziwiłam się, że wypełniła w planie porodu, że nie chce dziecka od razu na pierś tylko mają je własnie umyć i ubrać i wtedy jej podać, a położna i tak zrobiła po swojemu...?
Za to w drugim odcinku byłam zachwyconą panią Reginą i jej mężem Jordanem - wspierał ją chłop, ona się nie poddawała i cudowne było jak jej podali dziecko a ona je tuliła i całą twarz od krwi, a jej to zupełnie nie robiło... cudowne zachowanie i jej i jej męża który widać było gołym okiem, jak bardzo jest jej wdzięczny za synkaNo cudowna rodzinka
kark, Gosia19 lubią tę wiadomość