X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    dziewczyny jak odróżnic upławy/popuszczanie moczu od sączenia wód? siedze i czuje jak mi leci. w toalecie byłam przed chwilą, wkładka tak przesiąknięta ze sama sie odkleiła, az ciezka. biore luteine i ona wypływa swoją droga, ale wtedy gęsta biała wydzielina. a oprócz niej jest taka zwykła. albo nie trzymam moczu albo to wody sie sączą... martwic sie?

wody ponoć bezzapachowe i bezbarwne? Tyle tylko wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka, nenka..mam nadzieję, że wszystko będzie ok!
    Kurcze...się dziweczyny najezdza po szpitalach :/

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, ale tu się dziś dzieje..
    Patu, a jaki kolor? podobno wody są lekko różowe i słodko pachnące, inaczej niż mocz. Ja czasem też mam tak rzadką wydzielinę, że jak woda wygląda, ale nie w takich ilościach, żeby aż wkładka była przesiąknięta. Chyba bym przynajmniej zadzwoniła do lekarza..
    nenka, ale już dobrze? Też mi się zemdlało w tej ciąży raz, a w takie upały to nic dziwnego. Trzymaj się :*

nenka lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    wody ponoć bezzapachowe i bezbarwne? Tyle tylko wiem
    ahahah... Patu teraz oszaleje, bo zupełnie dwie różne info napisałyśmy :P ja moją wiedzę w M jak mama wyczytałam :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ja przed ciążą to hardcorowo depilowałam się pastą cukrową na gładko, teraz maszynka mnie strasznie wkurza, bo się nie umiem dogolić nią dokładnie-tak po omacku to trochę robię, bo za cholerę nie umiem na stojąco a więc biorę większe lusterko, miseczka z wodą i kładę się na wyrze, dupa na ręcznik i jedziemy z koksem :D Ale to musi śmieszne wyglądać, tymbardziej że jak się tak rozłożę to potem podnieść się nie umiem :D

To ja tak samo, stawiam lusterko przed sobą, miska z wodą i jadę a później mąż na kontrolę jakości przychodzi i poprawia :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mojej kuzyne kilka miesiecy temu wlasnie tak sie saczyly, 3 razy przebierala bielizne bo myslala ze popuszcza:) kurde ale sie tu dzieje

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ahahah... Patu teraz oszaleje, bo zupełnie dwie różne info napisałyśmy :P ja moją wiedzę w M jak mama wyczytałam :P

a to ja już nie wiem :) hhehehe
    też gdzieś wyczytałam :P ale mogę się mylić

• nenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak leże już mi lepiej

• Patu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    o matko, ale tu się dziś dzieje..
    Patu, a jaki kolor? podobno wody są lekko różowe i słodko pachnące, inaczej niż mocz. Ja czasem też mam tak rzadką wydzielinę, że jak woda wygląda, ale nie w takich ilościach, żeby aż wkładka była przesiąknięta. Chyba bym przynajmniej zadzwoniła do lekarza..
    nenka, ale już dobrze? Też mi się zemdlało w tej ciąży raz, a w takie upały to nic dziwnego. Trzymaj się :*

zapach niezidentyfikowany, ale inny niz mocz... wiesz jak to na wkładce kolor widac, raczej bezwarwne, grudek ani nic nie było, po prostu mega mokra wkładka i majtki.

wizyte i tak dzis mam to wspomne. zobaczymy co powie. na 18 mam miec.

super, ze akuszerka sie odezwała. mam nadzieje wszystko ok będzie i jeszcze mamusia nie zostanie kilka tygodni

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tlc porodowka:-) włącznie kobitki, można sobie do woli poplakać :-) mąż juz przyzwyczajony że jak wyje przed tv to albo porodowka, albo in vitro albo inne tego typu programy.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    dziewczyny mojej kuzyne kilka miesiecy temu wlasnie tak sie saczyly, 3 razy przebierala bielizne bo myslala ze popuszcza:) kurde ale sie tu dzieje

i co na to lekarz? w którym tyg była?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dziecko-info.rodzice.pl/showthread.php/96465-Jak-rozpozna%C4%87-czy-s%C4%85cz%C4%85-si%C4%99-wody-p%C5%82odowe

• Patu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde no, zaraz do wrzesnia zadna nie zostanie w dwupaku :P

kark, verynice lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    http://dziecko-info.rodzice.pl/showthread.php/96465-Jak-rozpozna%C4%87-czy-s%C4%85cz%C4%85-si%C4%99-wody-p%C5%82odowe

dzięki. kurde no, teraz bede myslała do wieczora. czyli z tego ci pisza dziewczyny to bardziej wody niz mocz. oby jednak nie...

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nenka, jeszcze Ty nam stracha napędzasz!
    Patu ja to cały czas się boję, że wody mi się zaczną sączyć a ja nie będę wiedziała co to. Niestety nie pomogę, bo nie mam zielonego pojęcia jak wyglądają i jaki mają zapach. Sama chętnie się dowiem.
    Moja koleżanka urodziła 23.07 i też się zaczęło od sączenia wód i też nie wiedziała czy to to. Po porodzie napisała mi że myślała że to co jej leci to śluz ale za dużo tego było a 2 godz później pojawiły się skurcze i tak się zaczęło.

nenka lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Dziewczyny wiecie co jestem na ip z moim dziadkiem bo czeka na przyjęcie i sama teraz leże bo ku@wa zemdlalam
    no upały robią swoje Ja też miałam taki wyczyn ale nie straciłam przytomności a to w te poprzednie pały trzymaj sie trochę cie nawodnią i pewnie wrócisz do domciu :)

nenka lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

wody są bezbarwne i mają inny zapach niż mocz ale jeżeli tylko sączą to ciężko nawet osobą z branzy stwierdzić czy to właśnie wody płodowe dlatego robi się test actim prom lub USG żeby wykluczyć lub potwierdzić. Pocieszeniem jest że jak wody tylko sączą to można spokojnie wytrwać do 37 t.c oczywiście w szpitalu

relgh3715xtq0i4d.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi lepiej ale dalej muszę tu czekać bo dziadka wyniki jeszcze nie przyszły a jestem z nim sama wszyscy w pracy szok

• Patu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    wody są bezbarwne i mają inny zapach niż mocz ale jeżeli tylko sączą to ciężko nawet osobą z branzy stwierdzić czy to właśnie wody płodowe dlatego robi się test actim prom lub USG żeby wykluczyć lub potwierdzić. Pocieszeniem jest że jak wody tylko sączą to można spokojnie wytrwać do 37 t.c oczywiście w szpitalu

a co to za test?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Verynice, też oglądałam, jak patrzę na iplę to ja oglądałam odcinek 1.
    Boże, ta kobieta, która rodziła naturalnie normalnie... Chyba bym udusiła! Kurde, zero uczucia, to dziecko trzymała, jakby ktoś jej dał siatkę z zakupami na chwilę. I tylko w kółko weźcie ją, umyjcie ją, ona jest brudna, ja jej takiej nie chcę. Kurde, 28 letnia baba, a zachowywała się jak rozpuszczona 12sto latka :/

Powiem Ci ze miałam dokładnie takie same odczucia, w ogóle z mężem się dziwiliśmy co za dziwna para, ona cierpi na porodówce ale kazała mu iść na kebaba, potem na tablecie chciał z nią pogadać... masakra... a to jej zachowanie w stosunku do dziecka to też jakieś nienormalne :| Ale z drugiej strony zdziwiłam się, że wypełniła w planie porodu, że nie chce dziecka od razu na pierś tylko mają je własnie umyć i ubrać i wtedy jej podać, a położna i tak zrobiła po swojemu...?

Za to w drugim odcinku byłam zachwyconą panią Reginą i jej mężem Jordanem - wspierał ją chłop, ona się nie poddawała i cudowne było jak jej podali dziecko a ona je tuliła i całą twarz od krwi, a jej to zupełnie nie robiło... cudowne zachowanie i jej i jej męża który widać było gołym okiem, jak bardzo jest jej wdzięczny za synka ;) No cudowna rodzinka :) :)

kark, Gosia19 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ 1298 1299 1300 1301 1302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ