Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Majeczka2014 wrote:a ja mimo młodego wieku mam prawo jazdy a panicznie boję się jeździć..może to głupie,ale tak jest. Po prostu się boję. Mam wrażenie, ze nie nadaję się na kierowcę. Jak mam gdzie kolwiek jechać to dostaje bóli brzucha
no cóż, nie każdy musi być dobrym kierowcą i w ogóle kierowcą..
) także praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka
JagoodkaK wrote:Czesc dziewczynki,
Ledwo zyje, prawie dzis zemdlalam u kolezanki w sklepie, szaro przed oczami, ciezka głowa mi sie zrobiła i uratowal mnie kubeł z karmą dla psa na ktory opadla moja bezksztaltna masa.JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
ja to jeżdżę szybko i jakoś w ciąży szybciej inni kierowcy wyprowadzają mnie z równowagi. Ostatnio to klnę na nich jak szewc
czasami jeżdżę spokojnie, ale jak jestem zestresowana to muszę się wyżyć jadąc samochodem
Ja pamiętam, że z pierwszym synem długo nie byłam spakowana do szpitala, więc gdzieś tam wiedziałam, że wcześnie nie wyjdzie. No i go przenosiłam
A teraz walizka prawie uzupełniona haha
-
Fipsik wrote:Witam po weekendzie. My dziś na wizycie byliśmy. Szyjka miękka, krótka i rozwarcie na palec. Lekarka powiedziała, że na luteinie, nospie i leżąc powinnam dociągnąć do 36 tyg, a potem to już mogę rodzić. Także bardzo możliwe, że i Jagoda będzie sierpniowa a nie wrześniowa. USG za 2 tyg. Pojechałam od razu do szpitala dowiedzieć się co z tą cesarką, powiedzieli, że za 2 tyg na wizycie pewnie dostanę skierowanie na ktg, żeby przyjeżdżać to wtedy pokazać zaświadczenie lekarzom i oni ustalą termin cc. To będzie dopiero 34/35 tydz, a wy już 36/37 jesteście i nie jeździcie na ktg do szpitala?
Ja nie miałam zleconego ktg przez moją gin, a następną wizytę mam dopiero w 38 tyg (37+2). Może wtedy mi zleci. No i mówiła, że jakby mało się ruszał bob, to mam od razu na KTG jechać na IP.
-
nick nieaktualnyja już w domku, uf... pogoda masakrycznie upalna..
zjadłam tortille z Macdonalda i teraz mogę odpoczywać
Wizyta u gin. trwała błyskawicznie szybko. Weszłam i wyszłam.
Na wadze od ostatniej wizyty 2,4 kg - najmniej do tej pory!!!!
Powiedziałam o tych bólach miesiączkowych, sprawdził szyjkę na fotelu,ale wszystko w porządku jest. Powiedział, że tak teraz już będzie , że zaboli.
Posłuchałam serduszka malutkiej i jest niziutko główką w dole stąd też te bóle mogą być.
Kolejną wizytę mam dopiero 27 sierpnia, czyli za 4 tyg - będzie to 36 tydz.
Muszę powtórzyć mocz, morfologie i HbsAg?
Mam nadzieję, że za te 4 tygodnie dowiem się więcej min. ile mała waży szacunkowo, bo to już prawie końcówka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 17:11
verynice, kark, anulka81, justyna14 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolcia, ja wczoraj miałam raz kłucie, raz skurcze, ale przeszło i dziś jest dobrze, tylko kilka razy mnie cokolwiek bolało
Diabla85 wrote:We wrześniu mąż ma urodziny a ja już się zastanawiam co by tu wykombinować. Może akurat urodzę tego 15 września i to będzie niespodzianka dla mężaJa marzyłam, żeby przenosić, ale niestety teraz jak jest cesarka to nikt nie będzie czekał do 14tego
Też kocham jeździćNajpierw się bałam, ale jak w końcu musiałam usiąść za kierownicą to pokochałam drogę i mój samochód. I muszę przyznać, że kocham wyprzedzać
No, ale my mamy akurat fajny silnik do tego, więc kilka sekund i już
Czytałam gdzieś, że GBS się robi 34-37 tydzieńJa będę mieć jutro - 34+0
KTG zależy gdzie, ale u nas zazwyczaj robi się już w ostatnim miesiącu raz za jakiś czas (co tydzień, dwa). -
Cześć dziewczyny!
Wczoraj był temat jak poznać czy to wody płodowe.
No więc na szkole rodzenia, lekarz prowadzący jeden z wykładów powiedział, że można to sobie sprawdzić w domu papierkiem lakmusowym.
Wody płodowe mają odczyn wysoko zasadowy i papierek powinien się zabarwić na granatowo albo ciemniej.
Dla porównania mocz ma odczyn kwaśny do lekko zasadowego (chyba max pH 8.0) czyli papierek będzie od żółto-pomarańczowego do zielonego
Co do ktg, to ja byłam wczoraj po raz pierwszy. I mam chodzić co tydzień - do szpitala w którym będę rodzić - trzeba się tylko zapisać dzień wcześniej. U mnie na szkole rodzenia o tym informowali. -
Cześć dziewczyny
co do GBS robi go się koło 36 - 37 t.c na wynik czeka sie koło tygodnia wynik jest ważny do 4 tygodni. Jeżeli wynik jest dodatni lub posiew wcale nie był zrobiony to pacjentka dostaje w czasie porodu antybiotyk żeby zapobiec zakażeniu malucha jeżeli wynik jest ujemny to nic nie robimy bo znaczy że paciorkowca nie mamy.
Co do KTG to powinno się je mieć wykonane po skończonym 32 t.c a potem koło 40 t.c ale z tym różnie bywa.
-
Ech mi też jest mega gorąco robię pranie ciuszków ale na nic nie mam ochoty jestem wiecznie zmeczona a jeszcze mam tyle do zrobienia teraz żałuję że nie wziełam sie za to wcześniej zazdroszczę dziewczyną które już maja tak pięknie wszystko zrobione dla maluszków
-
Wróciłam właśnie z miasta, bo umówiłam się z kolegą i koleżanką z pracy ;)Byliśmy sobie na pysznych lodach, ale kurde tak gorąco, że masakra...
Justyna14 (bo to chyba Ty pytałaś) z humorem u mnie nieco lepiej ale w nocy usiadłam na łóżku i płakałam przez 15 min bo było mi gorąco, nie mogłam się ułożyć, mały mi się pchał na żołądek tak że mnie straszne rozbolał a na dodatek jak poszłam do toalety to przy podcieraniu zobaczyłam kropelkę krwi - ale z tej drugiej dziurki..więc chyba sobie wykrakałam hemoroidy... masakra...dobrze, że za tydzień wizyta...
Aaaa pokoiki Wasze pięknemuszę też ogarnąć kącik Marcela i Wam wysłać
-
nick nieaktualnymartusia86 wrote:Ech mi też jest mega gorąco robię pranie ciuszków ale na nic nie mam ochoty jestem wiecznie zmeczona a jeszcze mam tyle do zrobienia teraz żałuję że nie wziełam sie za to wcześniej zazdroszczę dziewczyną które już maja tak pięknie wszystko zrobione dla maluszków
Martusia, nie jesteś sama... -
martusia86 wrote:[...] co do GBS robi go się koło 36 - 37 t.c na wynik czeka sie koło tygodnia wynik jest ważny do 4 tygodni. Jeżeli wynik jest dodatni lub posiew wcale nie był zrobiony to pacjentka dostaje w czasie porodu antybiotyk żeby zapobiec zakażeniu malucha jeżeli wynik jest ujemny to nic nie robimy bo znaczy że paciorkowca nie mamy. [...]
-
martusia86 wrote:Cześć dziewczyny
co do GBS robi go się koło 36 - 37 t.c na wynik czeka sie koło tygodnia wynik jest ważny do 4 tygodni. Jeżeli wynik jest dodatni lub posiew wcale nie był zrobiony to pacjentka dostaje w czasie porodu antybiotyk żeby zapobiec zakażeniu malucha jeżeli wynik jest ujemny to nic nie robimy bo znaczy że paciorkowca nie mamy.
Co do KTG to powinno się je mieć wykonane po skończonym 32 t.c a potem koło 40 t.c ale z tym różnie bywa.
Dziewczyny, a czy któraś wie co u Neluś? Bo trochę już za długo"baluje"po tym ślubie....spalam i przed chwila się obudzilam i właśnie mi się śniło, że urodziła:-) ale chłopca.
Ja to mam zryte sny w tej ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 18:33
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Tysia87 wrote:Skoro jest ważny tylko 4 tygodnie to nie wiem czemu zrobil mi lekarz w 32 tygodniu.chyba że myśli, że urodze wcześniej.
Dziewczyny, a czy któraś wie co u Neluś? Bo trochę już za długo"baluje"po tym ślubie....spalam i przed chwila się obudzilam i właśnie mi się śniło, że urodziła:-) ale chłopca.
Ja to mam zryte sny w tej ciąży
A co do upału to ja jakaś dziwna jestem. Bo Wy wszystkie padacie jak muchy, a ja mimo temperatury nabrałam ochotę na placek po węgiersku (idealne, rozgrzewające danie na ten upał - ach, ta ciąża) więc od 2 h stoję w kuchni nad garem z gulaszem, a do tego piekę muffinki z czekoladą i wiśniami i w kuchni mam chyba 50 stopni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 18:45
-
jak dla mnie tak gorąco, ze tylko czytam, nawet nie pisze...
pokoiki śliczne, naszego nie moge sie doczekac. jeszcze tylko chwilkapokoik małej będzie pomalowany najprawdopodobniej do konca tego tygodnia
a łazienka chwile dłuzej. odetchne z ulgą jak bedzie po wszystkim
Nelą tez sie troche martwie. nie daje zadnego znaku zycia. no ale mam nadzieje ze po prostu podróż poślubna bez komputera. oby!
bratowa za to dzis mnie pocieszyła, bo w 25 tyg miała juz rozwarcie 1,5 cm, a donosiła do 35 mimo, że nie mogła bezwzględnie lezec, bo małe ruchliwe dziecko było w domu. wiec tylko sie starała oszczedzac. wiec i my tu wszystkie ładnie donosimy -
Cały czas Was czytam, ale tyle tematów narzucacie, że sama nie wiem na który odpowiadać ;p Ważne, że wiem co się dzieję
afrykanka wrote:Dziewczyny dawajcie zdjecia pokoikow dzieciecych lub kacikow ktore przeznaczylyscie dla maluszkow. Uwielbiam takie zdjecia ogladac.
Bardzo chciałabym tu częściej się wypowiadać ale przy budowie domu, tym bardziej jak się już środek robi urządza to non stop coś do szukania, kupowania itd. Jeszcze robimy plac przed domem i dużo gruzu i ziemi potrzebujemy, daliśmy tablicę przed dom i non stop ktoś dzwoni, przyjeżdza a ja latam ciągle na budowę. Wczoraj spędziłam tam dzień od 6-15... Niestety jak mąż jest w pracy na kopalni, to w tym czasie wszystko jest na mojej głowie, ja o wszystkim musze decydować, odbierać telefony, telefonować, jestem zmęczona....