X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    własnie anulka przypomniałaś mi miałam pytać, dziewczyny ile z was miało robione już posiewy bakteriologiczne i GBS ?? bo moja lekarka jak zwykle ma na wszystko czas..i tak chciałam się zorientować w temacie.

ja bede miała robione GBS 14 sierpnia więc jakoś w 36 tygodniu chyba

BlackLuna lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka to siedź w domu i nie wyłaź póki pogoda się nie poprawi!!

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Sama... z bliska niestety widać wyraźnie, że ktoś sam się za to wziął nie koniecznie mając do tego rękę, ale cóż:) Niedługo się przemaluje :)
    Jakieś takie miałam parcie w tym pokoju, żeby wszystko zrobić samodzielnie. Tak więc sama robiłam obrazki, malowałam łóżeczko i szyłam firanki i zasłonki. Efekt nieco inny od zamierzonego, ale jak na pierwszy raz nie jest źle ;)

wygląda przepięknie :)

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    a ja mimo młodego wieku mam prawo jazdy a panicznie boję się jeździć..może to głupie,ale tak jest. Po prostu się boję. Mam wrażenie, ze nie nadaję się na kierowcę. Jak mam gdzie kolwiek jechać to dostaje bóli brzucha :) no cóż, nie każdy musi być dobrym kierowcą i w ogóle kierowcą..

ja to znowu uwielbiam jeździć, chyba we wcześniejszym wcieleniu była facetem i torami jeździłam :)albo rodzice mnie w aucie wykombinowali :D każdym autem mogę jeździć i wszędzie, tydzień po odebraniu prawa jażdy sama pojechałam do Wrocławia a ode mnie jest do Wrocławia ponad 400 km i się nawet nie zgubiłam bo bez nawigacji jeżdzę bo jakoś mnie ona wkurza.

afrykanka, nenka lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja to znowu uwielbiam jeździć, chyba we wcześniejszym wcieleniu była facetem i torami jeździłam :)albo rodzice mnie w aucie wykombinowali :D każdym autem mogę jeździć i wszędzie, tydzień po odebraniu prawa jażdy sama pojechałam do Wrocławia a ode mnie jest do Wrocławia ponad 400 km i się nawet nie zgubiłam bo bez nawigacji jeżdzę bo jakoś mnie ona wkurza.

no to zazdroszczę i podziwiam :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Ewi, Hi5! Ja też ubóstwiam jazdę samochodem. Przez prawie 2 lata pracowałam jako handlowiec, miałam pod sobą pół Polski, 4 dni w terenie spędzałam, najbliżej miałam z Warszawy do Łodzi, zwykle musiałam Śląsk ogarniać, bo tam najwięcej klientów, zdarzało się i 600km dziennie zrobić :D

Ewi25, afrykanka, nenka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi super :) Ja tez mam dobra pamiec jesli chodzi o zapamietywanie drog i nie potrzebuje nawigacjii. Jezdzic lubie i dla mnie jest najwazniejsze, ze sie nie boje bo tutaj w RPA bardzo duzo sie jezdzi samochodem. Jak przejade 100tys km to wtedy pewnie bede dobrym kierowca…wszystko przede mna.

Jak nie zdam egzaminu to sie u was wyzale, bo poza mezem i przyjaciolka to nikt nie wie.

1usat5od00spirqc.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka moze my facetami powinnyśmy być :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze, ze na forum mamy mistrzow kierownicy :) DZiewczyny kapelusz z glowy :) Podziwiam was :)

1usat5od00spirqc.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Ewi super :) Ja tez mam dobra pamiec jesli chodzi o zapamietywanie drog i nie potrzebuje nawigacjii. Jezdzic lubie i dla mnie jest najwazniejsze, ze sie nie boje bo tutaj w RPA bardzo duzo sie jezdzi samochodem. Jak przejade 100tys km to wtedy pewnie bede dobrym kierowca…wszystko przede mna.

Jak nie zdam egzaminu to sie u was wyzale, bo poza mezem i przyjaciolka to nikt nie wie.

nic się nie stresuj, ja też za 3 razem dopiero zdałam :) aż wstyd się przyznać bo głupio oblewałam, raz na pomarańczowym przejechałam ale jak bym hamowała to na środku skrzyżowania bym wylądowała no ale mnie oblał a za 2 razem jakiś palant za przeproszeniem mi na przejście wylazł :/

afrykanka lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Jagoodka to siedź w domu i nie wyłaź póki pogoda się nie poprawi!!
    Jestem u rodziców i ciagle biegam cos zalatwiac, ale nie daje rady juz ; (

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jazdy samochodem to ja jestem przedstawicielem handlowym, prawo jazdy mam od 9 lat i nie wyobrazam sobie zycia bez samochodu.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki ktore leza, mialyscie podczas skurczow brzucha skurcze tez w pipce ale takie skurcze nie klucie??kurde...od wczoraj mnie trzyma, czuje jakby mi sie rozwieralo cos tam, to boli ;/ jade do poloznej zaraz,ale ona i tak pwoie ze tak ma byc. Mialyscie tak?

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi sie chce na dyskoteke, tak bym chciala potanczyc. Jak na razie to mi zostaje tylko taniec w domu :)

1usat5od00spirqc.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Dziewczyny mi sie chce na dyskoteke, tak bym chciala potanczyc. Jak na razie to mi zostaje tylko taniec w domu :)

Hehe ja tak miałam w sobotę jak mi się humor zawiesił, stwierdziłam ze tylko dyskoteka jest w stanie poprawić mi nastrój;-)

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:

Oj taaaaaaaaaak! Ja sobie chyba na to wesele w sobotę wózek inwalidzki załatwię, tany tany za rączki będzie ;) Chociaż jeszcze 2 tygodnie temu dałam radę lekcję tańca poprowadzić, nie wiem jakim cudem ;)

Ewi, nie dziwne, że synów będziemy miały - z dwóch facetów musiał facet powstać :D

anulka81, afrykanka, Ewi25 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janyyy wyscie chyba oszalaly. Jak ostatnio nic sie tu ńie dzialo tak tleraz produkcja na maxa!!!
    Myslalam ze nie dobrne do konca. Czy to spowodowane jest tym ze mamy coraz wiecej lezacych???
    Wogole z tego co widze to juz tyyle z nas ma jakies rozwarcia, zgladzenia szyjki ze jak tak pojdzie to ja bede ostayńia haha.

Fipsik myslalam o tobie od wczoraj, gdzies zaginela :) dobrze ze sie odezwalas :)

Gosia tort jest wyyyyypas!!! Jak z cukierni babo! Cos pieknego!

Rabarbarka pokoik super. Nie ma to jak moc urzadzic osobne pomieszczenie a ńie gniesc sie w sypialni, gdzie i tak nic ńie oplaca sie zmieniac skoro mamy sie wyprowadzac :/ i moje gratulacje za talent!!! Sowy pierwsza klasa.

Afrykanka moje gratulacje :)
    Ja prawko tez mam juz kilka ladnych lat i nie wyobrazam sobie go nie miec :) ale pamietam jak mnie prawie zmuszono zeby sie na kurs zapisac haha.
    A teraz i po lewej stronie drogi jazda ro nie problem :)

Kurde wy macie te wszytskie badania, jakies wymazy, gbs-y a u nas wogole czegos takiego ńie robia...

Stardust ja sie wkurzylam i powiem mojej mamie ze ma mi te koszyki z pl przywiezc hahaha :) musze je miec :)

A my w koncu zamiast nad morze po zakupach to pojechalismy na farme haha
    Tak mi sie chcialo owocow ze moj T wynalazl taka farme gdzie idziesz, dostajesz koszyczki i zbierasz to co chcesz
    Mamy maliny, truskawki i czerwone porzeczki poki co
    Ile bylo frajdy przy zbieraniu poczulam sie jak w rodzinnym domu za dzieciaka
    Tiagus byl chyba zadowolony ze swiezego powietrza bo tak brykal ze szok

Teraz troszke odpoczne ( bo kto w 8 mies ciazy na polu oracuje haha) i moze pojdziemy ogarnac taki schowek na ogrodku. Na przyjad mamy i brata musimy duzy stol zlozyc zeby bylo miejsce i gdzies go schowac

Wogole to dzwonil tez nasz agent ze ta najnizsza zaproponowana kwote wlasciciele domu odrzucili. Ale podbilismy cene i powiedzieli ze musza rozejrzec sie na rynku i jesli znajda cos w tej cenie co my zaproponowalismy to sie zgodza :)
    Wiec czekamy do jutra ;)

afrykanka, stardust87, rabarbarka, nenka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się powoli zbieram na zakupy, po drodze zwolnienie do pracy podrzuce, trzymajcie kciuki, żebym jakąś sukienkę upolowała, może jeszcze jakieś butki do niej? :) zobaczymy, tylko niech zus mi jutro kaske przeleje, bo bida na koncie aż piszczy a jak dziś zaszaleje to będzie już całkiem puściutko :)

betinka, afrykanka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, trzymam kciuki za Waszą ofertę!!!!!!!
    Ekstra opcja z tą farmą w ogóle :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mam nadzieje ze oni zgodza sie na wasza propozycje.

Ja odpukac w niemalowane, na razie dobrze sie czuje, tylko czasami mnie troche plecy bola. Dzisiaj dalam rade 6 godzin biegac w szpilkach na 10 cm korku. U mnie jest cieplo, ale upalow nie ma bo u mnie jest "zima" i pewnie dlatego nogi mi nie puchna.

1usat5od00spirqc.png
‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ