X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Siedzę w staniku sportowym i majtkach i cała jestem mokra te upały są straszne....:(
    ja do tej pory przytyłam 10 kg, ale teraz to mój brzuch rośnie strasznie szybko.

Tak sie teraz zastanawiam nad tym GBS, bo mi wymaz robili w szpitalu i tam wyszło że mam jakaś bakterie i na wizycie gin mi powiedział że co druga dziewczyna ją ma i że przed porodem dostane antybiotyk na to, ale na książeczce ciążowej napisał mi że GBS (-) to ujemny znaczy że jest bakteria a dodatni że nie ma?? cos mi sie to wydaje ze powinno byc odwrotnie.

Do szpitala i tak musisz mieć oryginał badania z laboratorium i oni na to patrzą a nie na to co masz w karcie ciąży. Jeśli będą mieli wątpliwości albo nie będziesz miała tego badania to podadzą Ci antybiotyk żeby dzidziuś się nie zaraził.

anulka81 lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Dzieki betinka :) prezentacja i obrona na 5 :) ale to dopiero poczatek, bo bylo otwarcie przewodu doktorskiego. Przede mna przynajmniej 2 lata pracy :)

Jestem dumna z siebie, bo 2,5 roku temu dopiero zaczelam sie uczyc jezyka angielskiego a dzisiaj obronilam proposal wlasnie w jezyku angoelskim.

Normalnie to bym sie szampana napila, ktory uwielbiam, a tak to zostaje mi cola i lody :)

O kurak, to podwójne gratulacje! Jesteś mega zdolna!!! I super, że odważna! Naprawdę masz powody do dumy! A doktorat z czego będziesz robić?
    Kuuuuurcze, też swego czasu chciałam robić doktorat, w biologii molekularnej, ale w Polsce to się takie psie grosze zarabia, że odpuściłam ambicje :/

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 torcik pierwsza klasa, jak z najprawdziwszej cukierni:-)aż slinka cieknie

Gosia19, Szonka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Skończyłam tort :) mama była tak miła i pojechała po zakupy... A ja w miarę możliwości przyrządzałam krem czekoladowy, później jak mama przyjechała to go dokończyłam, troszkę udekorowałam, i nawet nic nie spieprzyłam :P normalnie sukces :D

313ptao.jpg
    2z3yn1v.jpg

Ej jak Wy robicie te piękne torty? Ja to mam dwie lewe ręce do pieczenia. We wrześniu mąż ma urodziny a ja już się zastanawiam co by tu wykombinować. Może akurat urodzę tego 15 września i to będzie niespodzianka dla męża :P

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    O kurak, to podwójne gratulacje! Jesteś mega zdolna!!! I super, że odważna! Naprawdę masz powody do dumy! A doktorat z czego będziesz robić?
    Kuuuuurcze, też swego czasu chciałam robić doktorat, w biologii molekularnej, ale w Polsce to się takie psie grosze zarabia, że odpuściłam ambicje :/
    Ja zamierzam zacząć doktorat w przyszłym roku jeśli teściowa trochę pomoże z malutkim.a jak nie to dopiero jak pójdzie do przedszkola.Ale sama zadeklarowała się, że pomoże więc mam nadzieję, że tak będzie:-)

afrykanka lubi tę wiadomość

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie przyznac do czegos, ale sie nie smiejcie… Wiem , ze juz jestem po 30, ale mimo tego nie mam prawa jazdy :( w dzisiejszym swiecie to czlowiek bez prawka jak bez reki. Po ogolniaku jakos sie nie spieszylam, w trakcie studiow nie bylo czasu, a potem wyjechalam za granice. W Szwajcarii komunikacja miejska jest dobrze zorganizowana, ze wszedzie dojedziesz i to nawet szybciej niz autem. Tutaj w RPA to naprwde potrzebuje prawo jazdy. Wiec zdalam ten egzamin teoretyczny i teraz mam tzw learners licence . W nastepnym tygodniu we wtorek mam egzamin praktyczny….mam nadzieje, ze zdam.

Wygadalam sie i mi lzej.

Caly czas jest cos do zrobienia, nauczenia sie ,ze nawet nie mam czasu zeby sie skoncentrowac tylko na maluszku. Mam nadzieje, ze po nastepnym wtorku w koncu zajme sie " dzieciowymi" sprawami.

ofcooo, stardust87, verynice, betina89, nenka, assantea lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka moze nie masz paciorkowca a inna bakterie? dlatego wpisali gbs -. zerknij sobie dokladnie do tego posiewu co ci tam napisali.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękny pokoik !!!!

torcik mniam! też chce wiedzieć jak się takie cudo robi :)

a mi krew z nosa jak chlusnęła... nie mogę jej zatamować....aż mroczki mam przed oczami...

Gosia19 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Musze sie przyznac do czegos, ale sie nie smiejcie… Wiem , ze juz jestem po 30, ale mimo tego nie mam prawa jazdy :( w dzisiejszym swiecie to czlowiek bez prawka jak bez reki. Po ogolniaku jakos sie nie spieszylam, w trakcie studiow nie bylo czasu, a potem wyjechalam za granice. W Szwajcarii komunikacja miejska jest dobrze zorganizowana, ze wszedzie dojedziesz i to nawet szybciej niz autem. Tutaj w RPA to naprwde potrzebuje prawo jazdy. Wiec zdalam ten egzamin teoretyczny i teraz mam tzw learners licence . W nastepnym tygodniu we wtorek mam egzamin praktyczny….mam nadzieje, ze zdam.

Wygadalam sie i mi lzej.

Caly czas jest cos do zrobienia, nauczenia sie ,ze nawet nie mam czasu zeby sie skoncentrowac tylko na maluszku. Mam nadzieje, ze po nastepnym wtorku w koncu zajme sie " dzieciowymi" sprawami.

A jak jest ogólnie w RPA ze zdawalnością? Też są takie pisiory jak u nas, że nawet jak się dobrze jedzie, to i tak uwalą? Bo jak są normalni (a pewnie są!), to zdasz z palcem w nosie, jestem przekonana! :) A swoją drogą to żaden wstyd nie mieć prawa jazdy. Jak Ci nie było potrzebne, to nie robiłaś, prosta sprawa.

afrykanka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Kama, ale kuratała boska! :D

A dziękował :) Jeszcze tylko okulary pilotki i heja bazyleja :D

Rabarbarko ale odwaliłaś ten pokój!! Ślicznie jest :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, tort cudny!!! Zdolniacha z Ciebie :)
    Rabarbarka, Piękny pokoik :) też patrzyłam na te naklejki :) miał byc pokoik malowany na szaro-turkusowy, a teraz myślę o różu i bieli :) podobnie jak na zdjęciu , a teraz znów przyszła mi myśl turkusowo-różowy..więc już sama nie wiem. Też chcę już szykować :(

Afrykanka ,gratuluję :)

nie wiedziałam, że można się tak zmęczyć kąpielą... siedzę w ręczniku na głowie i samym ręczniku :)s chwilka odpoczynku i włosy trzeba ogarnąć i lekki make up zrobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:59

afrykanka, Gosia19 lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Skończyłam tort :) mama była tak miła i pojechała po zakupy... A ja w miarę możliwości przyrządzałam krem czekoladowy, później jak mama przyjechała to go dokończyłam, troszkę udekorowałam, i nawet nic nie spieprzyłam :P normalnie sukces :D

313ptao.jpg
    2z3yn1v.jpg
    I w tej chwili wszystkim wrzesniowkom pociekla slinka :) wyglada pysznie.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pociekła, pociekła :) Gosia, może dla nas po malusim kawałeczku się znajdzie? :P

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarka pokoik jak dla małej księżniczki.widze, że te komody to moglysmy hurtowo kupować haha.tylko moja jest za mała już, a jeszcze synka nie ma na świecie nawet.

rabarbarka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękne te pokoiki wszystkie :) zazdroszczę :) Jeszcze Karoli w szare grochy do oblookania :) też będzie pewnie pięknie! A ja na końcu się pochwalę, jeśli zdązę :/

• anulka81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Anulka moze nie masz paciorkowca a inna bakterie? dlatego wpisali gbs -. zerknij sobie dokladnie do tego posiewu co ci tam napisali.

Właśnie sprawdziłam i to jest streptococcus agalacitea przyrost skąpy wrażliwy na penictline. Sprawdziłam na necie i to właśnie jest paciorkowiec. Cóż tak jak dziewczyny pisały i tak będę miała wynik przy sobie więc chyba nie będzie problemu ale lekarzowi tez zwrócę uwagę na jego wpis.

Dzięki za odpowiedzi :-)

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie. My dziś na wizycie byliśmy. Szyjka miękka, krótka i rozwarcie na palec. Lekarka powiedziała, że na luteinie, nospie i leżąc powinnam dociągnąć do 36 tyg, a potem to już mogę rodzić. Także bardzo możliwe, że i Jagoda będzie sierpniowa a nie wrześniowa. USG za 2 tyg. Pojechałam od razu do szpitala dowiedzieć się co z tą cesarką, powiedzieli, że za 2 tyg na wizycie pewnie dostanę skierowanie na ktg, żeby przyjeżdżać to wtedy pokazać zaświadczenie lekarzom i oni ustalą termin cc. To będzie dopiero 34/35 tydz, a wy już 36/37 jesteście i nie jeździcie na ktg do szpitala?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka gratulacje :-) ja też jestem 30 i nie mam prawka ;-) ale u mnie to świadoma decyzja, z moim wzrokiem lepiej zostawić kierownicę innym ;-) a mój mąż uwielbia jeździć autkiem, nie spożywa żadnych trunków na imprezach wiec drugi kierowca nie jest potrzebny.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Gosia, tort cudny!!! Zdolniacha z Ciebie :)
    Rabarbarka, Piękny pokoik :) też patrzyłam na te naklejki :) miał byc pokoik malowany na szaro-turkusowy, a teraz myślę o różu i bieli :) podobnie jak na zdjęciu , a teraz znów przyszła mi myśl turkusowo-różowy..więc już sama nie wiem. Też chcę już szykować :(

Afrykanka ,gratuluję :)

nie wiedziałam, że można się tak zmęczyć kąpielą... siedzę w ręczniku na głowie i samym ręczniku :)s chwilka odpoczynku i włosy trzeba ogarnąć i lekki make up zrobić

Też nad turkusowym myślałam, hehe... Taki żywy kolor z ciemnym różem, oczywiście w połączeniu z jakimś jaśniutkim kolorkiem, ale wyszło jak wyszło:) Ja na naklejkę jednak nie zdecydowałam, tylko zgapiłam i namalowałam sama farbkami, ale teraz żałuję, bo to jednak nie to samo:( Nie ma takiego efektu. No nic następnym razem będę mądrzejsza:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Afrykanka gratulacje :-) ja też jestem 30 i nie mam prawka ;-) ale u mnie to świadoma decyzja, z moim wzrokiem lepiej zostawić kierownicę innym ;-) a mój mąż uwielbia jeździć autkiem, nie spożywa żadnych trunków na imprezach wiec drugi kierowca nie jest potrzebny.

a ja mimo młodego wieku mam prawo jazdy a panicznie boję się jeździć..może to głupie,ale tak jest. Po prostu się boję. Mam wrażenie, ze nie nadaję się na kierowcę. Jak mam gdzie kolwiek jechać to dostaje bóli brzucha :) no cóż, nie każdy musi być dobrym kierowcą i w ogóle kierowcą..

‹‹ 1313 1314 1315 1316 1317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ