Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
anulka81 wrote:Siedzę w staniku sportowym i majtkach i cała jestem mokra te upały są straszne....
ja do tej pory przytyłam 10 kg, ale teraz to mój brzuch rośnie strasznie szybko.
Tak sie teraz zastanawiam nad tym GBS, bo mi wymaz robili w szpitalu i tam wyszło że mam jakaś bakterie i na wizycie gin mi powiedział że co druga dziewczyna ją ma i że przed porodem dostane antybiotyk na to, ale na książeczce ciążowej napisał mi że GBS (-) to ujemny znaczy że jest bakteria a dodatni że nie ma?? cos mi sie to wydaje ze powinno byc odwrotnie.
Do szpitala i tak musisz mieć oryginał badania z laboratorium i oni na to patrzą a nie na to co masz w karcie ciąży. Jeśli będą mieli wątpliwości albo nie będziesz miała tego badania to podadzą Ci antybiotyk żeby dzidziuś się nie zaraził.anulka81 lubi tę wiadomość
-
afrykanka wrote:Dzieki betinka
prezentacja i obrona na 5
ale to dopiero poczatek, bo bylo otwarcie przewodu doktorskiego. Przede mna przynajmniej 2 lata pracy
Jestem dumna z siebie, bo 2,5 roku temu dopiero zaczelam sie uczyc jezyka angielskiego a dzisiaj obronilam proposal wlasnie w jezyku angoelskim.
Normalnie to bym sie szampana napila, ktory uwielbiam, a tak to zostaje mi cola i lody
O kurak, to podwójne gratulacje! Jesteś mega zdolna!!! I super, że odważna! Naprawdę masz powody do dumy! A doktorat z czego będziesz robić?
Kuuuuurcze, też swego czasu chciałam robić doktorat, w biologii molekularnej, ale w Polsce to się takie psie grosze zarabia, że odpuściłam ambicjehttps://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Gosia19 wrote:Skończyłam tort
mama była tak miła i pojechała po zakupy... A ja w miarę możliwości przyrządzałam krem czekoladowy, później jak mama przyjechała to go dokończyłam, troszkę udekorowałam, i nawet nic nie spieprzyłam
normalnie sukces
Ej jak Wy robicie te piękne torty? Ja to mam dwie lewe ręce do pieczenia. We wrześniu mąż ma urodziny a ja już się zastanawiam co by tu wykombinować. Może akurat urodzę tego 15 września i to będzie niespodzianka dla męża -
betinka wrote:O kurak, to podwójne gratulacje! Jesteś mega zdolna!!! I super, że odważna! Naprawdę masz powody do dumy! A doktorat z czego będziesz robić?
Kuuuuurcze, też swego czasu chciałam robić doktorat, w biologii molekularnej, ale w Polsce to się takie psie grosze zarabia, że odpuściłam ambicje
afrykanka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Musze sie przyznac do czegos, ale sie nie smiejcie… Wiem , ze juz jestem po 30, ale mimo tego nie mam prawa jazdy
w dzisiejszym swiecie to czlowiek bez prawka jak bez reki. Po ogolniaku jakos sie nie spieszylam, w trakcie studiow nie bylo czasu, a potem wyjechalam za granice. W Szwajcarii komunikacja miejska jest dobrze zorganizowana, ze wszedzie dojedziesz i to nawet szybciej niz autem. Tutaj w RPA to naprwde potrzebuje prawo jazdy. Wiec zdalam ten egzamin teoretyczny i teraz mam tzw learners licence . W nastepnym tygodniu we wtorek mam egzamin praktyczny….mam nadzieje, ze zdam.
Wygadalam sie i mi lzej.
Caly czas jest cos do zrobienia, nauczenia sie ,ze nawet nie mam czasu zeby sie skoncentrowac tylko na maluszku. Mam nadzieje, ze po nastepnym wtorku w koncu zajme sie " dzieciowymi" sprawami.ofcooo, stardust87, verynice, betina89, nenka, assantea lubią tę wiadomość
-
afrykanka wrote:Musze sie przyznac do czegos, ale sie nie smiejcie… Wiem , ze juz jestem po 30, ale mimo tego nie mam prawa jazdy
w dzisiejszym swiecie to czlowiek bez prawka jak bez reki. Po ogolniaku jakos sie nie spieszylam, w trakcie studiow nie bylo czasu, a potem wyjechalam za granice. W Szwajcarii komunikacja miejska jest dobrze zorganizowana, ze wszedzie dojedziesz i to nawet szybciej niz autem. Tutaj w RPA to naprwde potrzebuje prawo jazdy. Wiec zdalam ten egzamin teoretyczny i teraz mam tzw learners licence . W nastepnym tygodniu we wtorek mam egzamin praktyczny….mam nadzieje, ze zdam.
Wygadalam sie i mi lzej.
Caly czas jest cos do zrobienia, nauczenia sie ,ze nawet nie mam czasu zeby sie skoncentrowac tylko na maluszku. Mam nadzieje, ze po nastepnym wtorku w koncu zajme sie " dzieciowymi" sprawami.
A jak jest ogólnie w RPA ze zdawalnością? Też są takie pisiory jak u nas, że nawet jak się dobrze jedzie, to i tak uwalą? Bo jak są normalni (a pewnie są!), to zdasz z palcem w nosie, jestem przekonana!A swoją drogą to żaden wstyd nie mieć prawa jazdy. Jak Ci nie było potrzebne, to nie robiłaś, prosta sprawa.
afrykanka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualnyGosia, tort cudny!!! Zdolniacha z Ciebie
Rabarbarka, Piękny pokoikteż patrzyłam na te naklejki
miał byc pokoik malowany na szaro-turkusowy, a teraz myślę o różu i bieli
podobnie jak na zdjęciu , a teraz znów przyszła mi myśl turkusowo-różowy..więc już sama nie wiem. Też chcę już szykować
Afrykanka ,gratuluję
nie wiedziałam, że można się tak zmęczyć kąpielą... siedzę w ręczniku na głowie i samym ręczniku :)s chwilka odpoczynku i włosy trzeba ogarnąć i lekki make up zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:59
afrykanka, Gosia19 lubią tę wiadomość
-
Gosia19 wrote:Skończyłam tort
mama była tak miła i pojechała po zakupy... A ja w miarę możliwości przyrządzałam krem czekoladowy, później jak mama przyjechała to go dokończyłam, troszkę udekorowałam, i nawet nic nie spieprzyłam
normalnie sukces
wyglada pysznie.
Gosia19 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Szonka wrote:Anulka moze nie masz paciorkowca a inna bakterie? dlatego wpisali gbs -. zerknij sobie dokladnie do tego posiewu co ci tam napisali.
Właśnie sprawdziłam i to jest streptococcus agalacitea przyrost skąpy wrażliwy na penictline. Sprawdziłam na necie i to właśnie jest paciorkowiec. Cóż tak jak dziewczyny pisały i tak będę miała wynik przy sobie więc chyba nie będzie problemu ale lekarzowi tez zwrócę uwagę na jego wpis.
Dzięki za odpowiedzi
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Witam po weekendzie. My dziś na wizycie byliśmy. Szyjka miękka, krótka i rozwarcie na palec. Lekarka powiedziała, że na luteinie, nospie i leżąc powinnam dociągnąć do 36 tyg, a potem to już mogę rodzić. Także bardzo możliwe, że i Jagoda będzie sierpniowa a nie wrześniowa. USG za 2 tyg. Pojechałam od razu do szpitala dowiedzieć się co z tą cesarką, powiedzieli, że za 2 tyg na wizycie pewnie dostanę skierowanie na ktg, żeby przyjeżdżać to wtedy pokazać zaświadczenie lekarzom i oni ustalą termin cc. To będzie dopiero 34/35 tydz, a wy już 36/37 jesteście i nie jeździcie na ktg do szpitala?
-
Afrykanka gratulacje
ja też jestem 30 i nie mam prawka
ale u mnie to świadoma decyzja, z moim wzrokiem lepiej zostawić kierownicę innym
a mój mąż uwielbia jeździć autkiem, nie spożywa żadnych trunków na imprezach wiec drugi kierowca nie jest potrzebny.
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Majeczka2014 wrote:Gosia, tort cudny!!! Zdolniacha z Ciebie
Rabarbarka, Piękny pokoikteż patrzyłam na te naklejki
miał byc pokoik malowany na szaro-turkusowy, a teraz myślę o różu i bieli
podobnie jak na zdjęciu , a teraz znów przyszła mi myśl turkusowo-różowy..więc już sama nie wiem. Też chcę już szykować
Afrykanka ,gratuluję
nie wiedziałam, że można się tak zmęczyć kąpielą... siedzę w ręczniku na głowie i samym ręczniku :)s chwilka odpoczynku i włosy trzeba ogarnąć i lekki make up zrobić
Też nad turkusowym myślałam, hehe... Taki żywy kolor z ciemnym różem, oczywiście w połączeniu z jakimś jaśniutkim kolorkiem, ale wyszło jak wyszło:) Ja na naklejkę jednak nie zdecydowałam, tylko zgapiłam i namalowałam sama farbkami, ale teraz żałuję, bo to jednak nie to samo:( Nie ma takiego efektu. No nic następnym razem będę mądrzejsza:) -
nick nieaktualnyanulka81 wrote:Afrykanka gratulacje
ja też jestem 30 i nie mam prawka
ale u mnie to świadoma decyzja, z moim wzrokiem lepiej zostawić kierownicę innym
a mój mąż uwielbia jeździć autkiem, nie spożywa żadnych trunków na imprezach wiec drugi kierowca nie jest potrzebny.
a ja mimo młodego wieku mam prawo jazdy a panicznie boję się jeździć..może to głupie,ale tak jest. Po prostu się boję. Mam wrażenie, ze nie nadaję się na kierowcę. Jak mam gdzie kolwiek jechać to dostaje bóli brzuchano cóż, nie każdy musi być dobrym kierowcą i w ogóle kierowcą..