Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A właśnie jeśli o GBS chodzi, to macie to robiona na fundusz? Bo mój lekarz nie zamierza mnie chyba na to badać, wziąwszy pod uwagę, że następną wizytę mam dopiero 14 sierpnia a on już mi życzył miłego porodu, bo stwierdził, że do tego czasu pewnie już urodzę
-
justyna14 wrote:betinka Ty teraz 2 sierpnia masz wesele? masz sukienkę? pochwal się !
Taaaaak, 2 jedziemy. Mam zdjęcie z przymierzalni tylko (wysyłałam do siostry, czy może być), mam już do niej złote dodatki, żeby ją rozświetlić, w sobotę mąż mi jeszcze machnie jak będę wylansowana
kark, Karolaaa91, Majeczka2014, karolcia:)))), betina89, K_A_M_A, Gosia19, Io, justyna14, rabarbarka, anulka81, Kaarolina, Ewi25, ofcooo, Patu, verynice, nenka, Zaczarowana, assantea lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Czesc dziewczyny
Widze, ze duzo sie dzialo przez weekend. Mam nadzieje, ze wszystkie dzieciaczki zostana w brzuszkach do skonczonego 38 tygodnia. Mamusie zycze wam duzo zdrowka.
Maz przyjechal w piatek rano i pojechal dopiero dzisiaj rano. W niedziele mezus mial urodziny wiec w sobote bylismy na romantycznej kolacjii.
Dzisiaj rano mialam obrone proposalu i bylam tak zestresowana ze mala ze strachu byla cichutko jak trusia w trakcie prezentacjii i obrony, nadrobila pozniej i wierci sie do teraz.
Ogolnie jestem bardzo szczesliwa, ze mam juz to za soba. Moglabym chyba kazdego usciskac
Zycze wam pieknego dnia.betinka, anulka81, dba, Paula55, ofcooo, betina89, verynice, nenka, Zaczarowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySkończyłam tort
mama była tak miła i pojechała po zakupy... A ja w miarę możliwości przyrządzałam krem czekoladowy, później jak mama przyjechała to go dokończyłam, troszkę udekorowałam, i nawet nic nie spieprzyłam
normalnie sukces
Majeczka2014, Io, betinka, afrykanka, Tysia87, BlackLuna, justyna14, karolcia:)))), rabarbarka, anulka81, stardust87, Diabla85, Kaarolina, madiiiii, Ewi25, Paula55, pralinka, ofcooo, Patu, kark, betina89, verynice, nenka, Zaczarowana, assantea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrabarbarka wrote:A właśnie jeśli o GBS chodzi, to macie to robiona na fundusz? Bo mój lekarz nie zamierza mnie chyba na to badać, wziąwszy pod uwagę, że następną wizytę mam dopiero 14 sierpnia a on już mi życzył miłego porodu, bo stwierdził, że do tego czasu pewnie już urodzę
Ja miałam robiony wymaz GBS na NFZrabarbarka lubi tę wiadomość
-
afrykanka wrote:Czesc dziewczyny
Widze, ze duzo sie dzialo przez weekend. Mam nadzieje, ze wszystkie dzieciaczki zostana w brzuszkach do skonczonego 38 tygodnia. Mamusie zycze wam duzo zdrowka.
Maz przyjechal w piatek rano i pojechal dopiero dzisiaj rano. W niedziele mezus mial urodziny wiec w sobote bylismy na romantycznej kolacjii.
Dzisiaj rano mialam obrone proposalu i bylam tak zestresowana ze mala ze strachu byla cichutko jak trusia w trakcie prezentacjii i obrony, nadrobila pozniej i wierci sie do teraz.
Ogolnie jestem bardzo szczesliwa, ze mam juz to za soba. Moglabym chyba kazdego usciskac
Zycze wam pieknego dnia.
Rozumiem, że obrona pomyślna?GRRRRATULACJE!!!!
Gosia, piękny tort, zdolniacho!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:22
Gosia19 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
kark wrote:BlackLuna, a z którą nerką są problemy?
Ja miałam kolkę i kamień, ale na szczęście jak już córcia miała 2 miesiące, więc tylko ja te boleści przeżywałam.
Tysia, też znam rodzeństwo - ona ze stycznia, on z listopada, a są tak podobni, jak bliźniaki dwujajowe, więc często nie chcieli ludzie uwierzyć, że są rodzeństwem tylko
kark, najczęściej jet to prawa ale kilka razy było tak że miałam wrażenie ze z obu na raz mnie ból bombarduje szczególnie jeśli nie daj boziu gdzieś nie ma ubikacji i muszę powstrzymać mocz..w domu potem jest masakra, ale na razie pije dużo wody i mąż mnie masuje i jakoś to idzie..ale co będzie dalej ..niby może się w ciąży pojawić kolka nerkowa nawet bez kamieni, ale specjalista w tej dziedzinie nie jestem wiec to tylko z tego co wyczytałam.
-
betinka wrote:Taaaaak, 2 jedziemy. Mam zdjęcie z przymierzalni tylko (wysyłałam do siostry, czy może być
), mam już do niej złote dodatki, żeby ją rozświetlić, w sobotę mąż mi jeszcze machnie jak będę wylansowana
betinka lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
kark wrote:BlackLuna, a z którą nerką są problemy?
Ja miałam kolkę i kamień, ale na szczęście jak już córcia miała 2 miesiące, więc tylko ja te boleści przeżywałam.
Tysia, też znam rodzeństwo - ona ze stycznia, on z listopada, a są tak podobni, jak bliźniaki dwujajowe, więc często nie chcieli ludzie uwierzyć, że są rodzeństwem tylko
Ja miałam Gbs w 32 tygodniu w ramach wizyty.ale ja chodzę prywatnie, z tym, że w tej stówie, którą płace mam wszystko. Nie wiem czy to nie za wcześnie. Spytam za dwa tygodnie czy będzie powtórka czy nie.on ma 30letni staż więc mam nadzieję, że wie, co robi:-)https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Gosia19 wrote:Skończyłam tort
mama była tak miła i pojechała po zakupy... A ja w miarę możliwości przyrządzałam krem czekoladowy, później jak mama przyjechała to go dokończyłam, troszkę udekorowałam, i nawet nic nie spieprzyłam
normalnie sukces
Torcik miodzio:) Aż mi ślinianki zaczęły pracować ze zdwojoną mocą
Arykanka--> GRATULACJE! Teraz już bezstresowo możesz czekać na maleństwo:)
Betinka-> wyglądasz cudnie!
Gosia19, betinka, Mika 28, afrykanka lubią tę wiadomość
-
rabarbarka wrote:A właśnie jeśli o GBS chodzi, to macie to robiona na fundusz? Bo mój lekarz nie zamierza mnie chyba na to badać, wziąwszy pod uwagę, że następną wizytę mam dopiero 14 sierpnia a on już mi życzył miłego porodu, bo stwierdził, że do tego czasu pewnie już urodzę
moja lekarka powiedział ze to sie robi po 36 tyg ciąży wiec jeszcze mamy czas, a te wyniki z GBS i posiewów muszę mieć ze sobą w szpitalu, nie wiem jak jest u ciebie ale wydaje mi się ze powinien ci te badania zrobić. -
Tysia87 wrote:Anulka wynik ujemny oznacza brak paciorkowca, natomiast dodatni obecność i wtedy tak, jak piszesz trzeba podać antybiotyk po porodzie. Może Ci sie pomylili? Ja mam brak paciorkowca i właśnie mam Gbs-
To chyba lekarz się pomylił jak mi pisał na karcie ciąży bo na karcie ze szpitala tam gdzie wyniki badań mam ze wyhodowano jakaś tam bakterie. Przy następnej wizycie musze zwrócić na to uwagę lekarzowi.
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
anulka81 wrote:Siedzę w staniku sportowym i majtkach i cała jestem mokra te upały są straszne....
ja do tej pory przytyłam 10 kg, ale teraz to mój brzuch rośnie strasznie szybko.
Tak sie teraz zastanawiam nad tym GBS, bo mi wymaz robili w szpitalu i tam wyszło że mam jakaś bakterie i na wizycie gin mi powiedział że co druga dziewczyna ją ma i że przed porodem dostane antybiotyk na to, ale na książeczce ciążowej napisał mi że GBS (-) to ujemny znaczy że jest bakteria a dodatni że nie ma?? cos mi sie to wydaje ze powinno byc odwrotnie.anulka81 lubi tę wiadomość
-
BlackLuna wrote:moja lekarka powiedział ze to sie robi po 36 tyg ciąży wiec jeszcze mamy czas, a te wyniki z GBS i posiewów muszę mieć ze sobą w szpitalu, nie wiem jak jest u ciebie ale wydaje mi się ze powinien ci te badania zrobić.
Jeśli dotrzymam Zośkę w brzuchu do następnej wizyty to go o to zapytam, ale coś czuję, że do tego czasu, to mała już będzie z nami... To byłby już koniec 38 tygdnia... No nic zobaczymy:) -
rabarbarka wrote:A właśnie jeśli o GBS chodzi, to macie to robiona na fundusz? Bo mój lekarz nie zamierza mnie chyba na to badać, wziąwszy pod uwagę, że następną wizytę mam dopiero 14 sierpnia a on już mi życzył miłego porodu, bo stwierdził, że do tego czasu pewnie już urodzę
O no to nie dobrze muszisz miec ten wynik wymazu jeśli nie masz to w szpitalu ci podadzą przed porodem antybiotyk a to nie fajne tak mi powiedział ginek na wizycie bo mi wyszedł wynik ujemny i powiedział zeby pilnować tego świstka bo jest ważny
Jak przegladałam strony szpitali to w większości jest napisane że chcę ten kwitek więc lepiej go poproś zeby ci zrobił Ja miałam na nfz ale zapytałam ile kosztuje u nas gdybym prywatnie robiła to powiedziała 27 zł
A Ja tak dzisiaj mam za sobą nie przespaną cała nockę z jednj ręki przeszło na obie i teraz nawet mam problemy z uszykowaniem czegokolwiek do jedzenia boli jak cholera nie ma lekarstwa wykończyć się idzie a Ja jeszcze córkę na głowie i biedna musi mi pomagać bo ma matkę kalekę szkoda gadać... chyba siąść i ryczeć tylkoNawet dobrze napisac nie mogę bo już mi palce zdrętwiały a do tego upał jak w Afryce czy tam waszym Egipcie szlag by trafił
życze udanych wizyt dziewczyny i ustania tych upałów bo nie mam już siły -
Ja miałam GBS pobierany w 34t, ale jeszcze nie mam wyników. Miały pocztą przyjść, a już ponad tydzień od wizyty
A wydaje mi się, że jak chodzisz do gin na NFZ to powinien Ci ten posiew zrobić, bo to jest obowiązkowe badanie w ciąży przed porodem.. -
Dzieki betinka
prezentacja i obrona na 5
ale to dopiero poczatek, bo bylo otwarcie przewodu doktorskiego. Przede mna przynajmniej 2 lata pracy
Jestem dumna z siebie, bo 2,5 roku temu dopiero zaczelam sie uczyc jezyka angielskiego a dzisiaj obronilam proposal wlasnie w jezyku angoelskim.
Normalnie to bym sie szampana napila, ktory uwielbiam, a tak to zostaje mi cola i lodybetinka, anulka81, Kaarolina, Io, Ewi25, Patu, verynice, betina89 lubią tę wiadomość
-
Kama słodki tygrysio:) Skoro tak tu zdjęciowo od rana to i ja Was trochę pospamuję
PRAWIE gotowy pokoik dla Zosiuli, jej karoca i część ciuszków ( swoją drogą trochę się ich uzbierało... Samych kiecek do rozm 68 ma 16szt
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a74bc2b29ad6.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b6d97687f97.jpg
Wózio z gondolką:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/71d6e126f00d.jpg
Wózio z fotelikiem:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/631b86f3d299.jpg
I garderoba naszej strojnisi... Strasznie różowa, ale darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda;)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4a8d8a8157f.jpgstardust87, Gosia19, anulka81, justyna14, afrykanka, Diabla85, K_A_M_A, Tysia87, Kaarolina, Majeczka2014, Karolaaa91, madiiiii, Io, karolcia:)))), le'nutka, Ewi25, Paula55, ofcooo, Patu, kark, AniaDS, verynice, betina89, nenka, assantea lubią tę wiadomość