X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    kurde, mały mi się odwrócił i jest głową do góry! ;( Ja pierdziele.. Odbiło mu? W 35 tygodniu?.. :?:?:?

Mój mały od tygodnia siedzi glowa w dół, ale wcześniej to on potrafił zmieniac pozycje w ciągu jednego dnia, wiec nie martw sie na zapas, jeszcze może zmienić położenie :D

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    trollem nie jest bo nie raz wstawiała zdjęcia z twarzą i rosnącym brzuchem. Raczej to pierwsze:P Ale najlepsze, że to jej druga ciąża. Powinna już wiedzieć co ją będzie czekać.

dla mnie zachowuje się gorzej niż dziecko....

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Mój mały od tygodnia siedzi glowa w dół, ale wcześniej to on potrafił zmieniac pozycje w ciągu jednego dnia, wiec nie martw sie na zapas, jeszcze może zmienić położenie :D

moja też główką w dole :) na wt.wizycie lekarz aż zdziwił, że tak bardzo bardzo niziutko. To wiadomo skąd te bóle napierające i taka dziwna ciężkość na dole. No i jak ma czkawki to mi brzuch na dole ,prawie ze spojenie skacze do góry :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    no to rzeczywiście chyba nie jest główką w dole. Ja czuję czkawki bardzo bardzo niziutko.. prawie przy samej pipce
    Nie martw się :) jeszcze może obrócić
    no ja też je tam od właściwie od 28 tygodnia czułam, a teraz na koniec mi się odwrócił. Chyba dzień na czworaka spędzę :P Mąż się ucieszy widokami :P

Majeczka2014, kark, akuszerka89 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    no ja też je tam od właściwie od 28 tygodnia czułam, a teraz na koniec mi się odwrócił. Chyba dzień na czworaka spędzę :P Mąż się ucieszy widokami :P

hehehe napewno :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam pytanko z innej beczki, kiedy brzuszek zaczyna się opuszczać? bo ja ostatnio tak lepiej się czuję i lepiej oddycham a mój mąż do mnie wczoraj że może mi się trochę brzuch opuścił? jakoś tego specjalnie nie zauważyłam, żeby był niżej, ale kto go tam wie. Jak to u Was wygląda albo jak to w ogóle z tym opuszczaniem jest? bo wydawało mi się, że to raczje coś ok 37 tyg się opuszczają brzuchy

7w3d 💔
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    jade dziś kupić rajstopki ciążowe, któraś z Was miała taki twór na sobie? bo zastanawiam się jaki rozmiar i czy one w ogóle się sprawdzą...?

ja na komunie kupilam do sukienki ponczochy te samotrzymajace z silikonem. wydaje mi sie ze w taki upal umordujesz sie w rajstopach jeszcze naciagnietych po pachy ( bo takie sa mniejwiecej te ciazowe)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a mam pytanko z innej beczki, kiedy brzuszek zaczyna się opuszczać? bo ja ostatnio tak lepiej się czuję i lepiej oddycham a mój mąż do mnie wczoraj że może mi się trochę brzuch opuścił? jakoś tego specjalnie nie zauważyłam, żeby był niżej, ale kto go tam wie. Jak to u Was wygląda albo jak to w ogóle z tym opuszczaniem jest? bo wydawało mi się, że to raczje coś ok 37 tyg się opuszczają brzuchy

ja gdzieś czytałam, że brzuszek powinien opuszczać właśnie ok 37 tyg. ciąży, na samej końcówce. Ale jak to w praktyce jest to nie wiem :) dla mnie mój w całej ciąży jest taki opadły :P typowo chyba na dziewczynkę

• Io Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka - niestety u mnie stanie i siedzenie odpada bo to ulubiona pozycja Kuby. Zaraz zaczyna mnie kopać w samej górze brzucha. Na poczatku to nawet fajne uczucie i widać jak się porusza. Tyle, że po tej rozgrzewce przechodzi do ćwiczenia ,,sprawdźmy czy da się wypchnąc nóżkami wyjście" i zaczyna z całej siły wypychać się jakieś 10 cm pod moją prawą piersią. Zawsze w tym samym miejscu. No i robi to tak długo, aż ja się poddam i położę na boku. Musze poczekać aż gdzieś przepłynie i dopiero mogę znowu usiąść. Niestety on zaraz zaczyna zabawę od poczatku.

Ogólnie mały urwis z niego.

A mąż jak to mąż, przypuszczam, że uważa że moje narzekania są na wyrost. Tzn ja się bardzo cieszę, że jestem w ciąży i zniose wszystko, ale z dnia na dzień jest coraz ciężej.

anulka81 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie dziś pochwale moim brzuszkiem a raczej brzucholem :P wielkim jak balon, uwaga tam nie ma bliźniaków ;P ;P

33+3

2djxok1.jpg

Io, Majeczka2014, kark, Ewi25, justyna14, Diabla85, Kaarolina, afrykanka, Paula55, K_A_M_A, Tysia87, karolcia:)))), betinka, stardust87, nenka, verynice, Zaczarowana, Karolaaa91, betina89 lubią tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Moja położna mówiła, że brzuch opuszcza się na 4 palce jak dziecko wstawi się głowką w kanał rodny. A wtedy to już 1-2 tyg do porodu. No i właśnie kobiety odczuwaja to jako ulgę w oddychaniu.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Dziewczyny, a do foteli będzie jakiś podnóżek i poduchę kupować? Bo ja mam jedną wolną 70x80 i zastanawiam się czy ujdzie czy jednak kupić do karmienia. No i o podnóżek pytam, bo przy córce kilka razy próbowałam na siedząco karmić, ale właśnie "czegoś" mi pod nogą brakowało i plecy mnie przez to bolały...

Mnie bardziej wkurza, że tydzień temu wyła, to wszystkie ją wyzywały, a jak w poniedziałek, po 5 dniach znowu jęczała, że skurcze ma to już wszystkie trzymały kciuki, żeby urodziła :/ Cholera mnie bierze, jak czytam to sierpniowe forum, dlatego już tam nie zaglądam, tylko na nas, bliźniaczą, listę ciężarówek i ew. na porody ;)

ja kupilam poduszke do karmienia, ale przy starszych corkach tez sie bez niej swietnie obywalam. podnuzka nie kupuje, moze przy czwartym dziecku zaszaleje ;) < żarcik ;-) >

kark, nenka lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    To ja sie dziś pochwale moim brzuszkiem a raczej brzucholem :P wielkim jak balon, uwaga tam nie ma bliźniaków ;P ;P

33+3

2djxok1.jpg

o wow, ale cudny :) no i wielgaśny!!! :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Haha a co do czkawki to za przeproszeniem na czuje ja w odbytnicy:-P
    Ha, ubiegłaś mnie, bo miałam już pisać, że ja od kilku dni czuję czkawkę w du.pie :P

A z tym jęczeniem się nie przejmuj, sama często jęczę na forum i jak mnie za to okrzyczycie to najwyżej będę tylko dziewczyny smsami bombardować :P

Stardust, spokojnie, mój M teściowej przekręcił się głową w dół na sali porodowej dopiero :)

akuszerka89, stardust87 lubią tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczęta :)

u mnie upał od rana niesamowity :/ a weekend ma być jeszcze większy...

kurczę zepsuła mi się ładowarka (mam nadzieje że to ładowarka a nie mój telefon? ), komórka mi padła i dupa, nawet z mężem popisać nie mogę a dziś miał granicę przekraczać...zjem coś, ogarnę się i bedę musiała jakąś nową kupić bo teraz bez telefonu jak bez ręki...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:

33+3

2djxok1.jpg

fajny brzusio :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka super brzuszek! :)

7w3d 💔
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Anulka swietny balon ;)
    U nas tzn. urodzicow w wielkopolsce sa 22 stopnie i chmury ahhhh jak dobrze :)))))
    Co do zwierząt, nie wyobrazam jakby moje dziecko mialo sie wychowywać bez nich. Od 16 lat są u nas psy i zawsze będą. Ja pedagog specjalny mam swój pogląd na wychowanie, dzieci, zwierzeta i rodzinę :)
    Chyba lece do miasta, bo jeszcze mam palce u stóp zamiast serdelek ;)

anulka81, Tysia87 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was też jest tak gorąco!! :( masakra już na termometrze w cieniu 28 a w słońcu 36!!!!

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Anulka swietny balon ;)
    U nas tzn. urodzicow w wielkopolsce sa 22 stopnie i chmury ahhhh jak dobrze :)))))
    Co do zwierząt, nie wyobrazam jakby moje dziecko mialo sie wychowywać bez nich. Od 16 lat są u nas psy i zawsze będą. Ja pedagog specjalny mam swój pogląd na wychowanie, dzieci, zwierzeta i rodzinę :)
    Chyba lece do miasta, bo jeszcze mam palce u stóp zamiast serdelek ;)

JA TEZ CHCE 22 STOPNIE!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 10:45

‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ