Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
stardust87 wrote:kurde, mały mi się odwrócił i jest głową do góry! ;( Ja pierdziele.. Odbiło mu? W 35 tygodniu?..
Mój mały od tygodnia siedzi glowa w dół, ale wcześniej to on potrafił zmieniac pozycje w ciągu jednego dnia, wiec nie martw sie na zapas, jeszcze może zmienić położeniehttps://www.maluchy.pl/li-69207.png -
nick nieaktualnystardust87 wrote:trollem nie jest bo nie raz wstawiała zdjęcia z twarzą i rosnącym brzuchem. Raczej to pierwsze:P Ale najlepsze, że to jej druga ciąża. Powinna już wiedzieć co ją będzie czekać.
dla mnie zachowuje się gorzej niż dziecko....justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanulka81 wrote:Mój mały od tygodnia siedzi glowa w dół, ale wcześniej to on potrafił zmieniac pozycje w ciągu jednego dnia, wiec nie martw sie na zapas, jeszcze może zmienić położenie
moja też główką w dolena wt.wizycie lekarz aż zdziwił, że tak bardzo bardzo niziutko. To wiadomo skąd te bóle napierające i taka dziwna ciężkość na dole. No i jak ma czkawki to mi brzuch na dole ,prawie ze spojenie skacze do góry
-
Majeczka2014 wrote:no to rzeczywiście chyba nie jest główką w dole. Ja czuję czkawki bardzo bardzo niziutko.. prawie przy samej pipce
Nie martw sięjeszcze może obrócić
Mąż się ucieszy widokami
Majeczka2014, kark, akuszerka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a mam pytanko z innej beczki, kiedy brzuszek zaczyna się opuszczać? bo ja ostatnio tak lepiej się czuję i lepiej oddycham a mój mąż do mnie wczoraj że może mi się trochę brzuch opuścił? jakoś tego specjalnie nie zauważyłam, żeby był niżej, ale kto go tam wie. Jak to u Was wygląda albo jak to w ogóle z tym opuszczaniem jest? bo wydawało mi się, że to raczje coś ok 37 tyg się opuszczają brzuchy7w3d 💔
-
justyna14 wrote:jade dziś kupić rajstopki ciążowe, któraś z Was miała taki twór na sobie? bo zastanawiam się jaki rozmiar i czy one w ogóle się sprawdzą...?
ja na komunie kupilam do sukienki ponczochy te samotrzymajace z silikonem. wydaje mi sie ze w taki upal umordujesz sie w rajstopach jeszcze naciagnietych po pachy ( bo takie sa mniejwiecej te ciazowe) -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:a mam pytanko z innej beczki, kiedy brzuszek zaczyna się opuszczać? bo ja ostatnio tak lepiej się czuję i lepiej oddycham a mój mąż do mnie wczoraj że może mi się trochę brzuch opuścił? jakoś tego specjalnie nie zauważyłam, żeby był niżej, ale kto go tam wie. Jak to u Was wygląda albo jak to w ogóle z tym opuszczaniem jest? bo wydawało mi się, że to raczje coś ok 37 tyg się opuszczają brzuchy
ja gdzieś czytałam, że brzuszek powinien opuszczać właśnie ok 37 tyg. ciąży, na samej końcówce. Ale jak to w praktyce jest to nie wiemdla mnie mój w całej ciąży jest taki opadły
typowo chyba na dziewczynkę
-
Anulka - niestety u mnie stanie i siedzenie odpada bo to ulubiona pozycja Kuby. Zaraz zaczyna mnie kopać w samej górze brzucha. Na poczatku to nawet fajne uczucie i widać jak się porusza. Tyle, że po tej rozgrzewce przechodzi do ćwiczenia ,,sprawdźmy czy da się wypchnąc nóżkami wyjście" i zaczyna z całej siły wypychać się jakieś 10 cm pod moją prawą piersią. Zawsze w tym samym miejscu. No i robi to tak długo, aż ja się poddam i położę na boku. Musze poczekać aż gdzieś przepłynie i dopiero mogę znowu usiąść. Niestety on zaraz zaczyna zabawę od poczatku.
Ogólnie mały urwis z niego.
A mąż jak to mąż, przypuszczam, że uważa że moje narzekania są na wyrost. Tzn ja się bardzo cieszę, że jestem w ciąży i zniose wszystko, ale z dnia na dzień jest coraz ciężej.anulka81 lubi tę wiadomość
-
To ja sie dziś pochwale moim brzuszkiem a raczej brzucholem
wielkim jak balon, uwaga tam nie ma bliźniaków ;P ;P
33+3
Io, Majeczka2014, kark, Ewi25, justyna14, Diabla85, Kaarolina, afrykanka, Paula55, K_A_M_A, Tysia87, karolcia:)))), betinka, stardust87, nenka, verynice, Zaczarowana, Karolaaa91, betina89 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
justyna14 wrote:a mam pytanko z innej beczki, kiedy brzuszek zaczyna się opuszczać? bo ja ostatnio tak lepiej się czuję i lepiej oddycham a mój mąż do mnie wczoraj że może mi się trochę brzuch opuścił? jakoś tego specjalnie nie zauważyłam, żeby był niżej, ale kto go tam wie. Jak to u Was wygląda albo jak to w ogóle z tym opuszczaniem jest? bo wydawało mi się, że to raczje coś ok 37 tyg się opuszczają brzuchy
Moja położna mówiła, że brzuch opuszcza się na 4 palce jak dziecko wstawi się głowką w kanał rodny. A wtedy to już 1-2 tyg do porodu. No i właśnie kobiety odczuwaja to jako ulgę w oddychaniu. -
kark wrote:Dziewczyny, a do foteli będzie jakiś podnóżek i poduchę kupować? Bo ja mam jedną wolną 70x80 i zastanawiam się czy ujdzie czy jednak kupić do karmienia. No i o podnóżek pytam, bo przy córce kilka razy próbowałam na siedząco karmić, ale właśnie "czegoś" mi pod nogą brakowało i plecy mnie przez to bolały...
Mnie bardziej wkurza, że tydzień temu wyła, to wszystkie ją wyzywały, a jak w poniedziałek, po 5 dniach znowu jęczała, że skurcze ma to już wszystkie trzymały kciuki, żeby urodziłaCholera mnie bierze, jak czytam to sierpniowe forum, dlatego już tam nie zaglądam, tylko na nas, bliźniaczą, listę ciężarówek i ew. na porody
ja kupilam poduszke do karmienia, ale przy starszych corkach tez sie bez niej swietnie obywalam. podnuzka nie kupuje, moze przy czwartym dziecku zaszaleje< żarcik
>
kark, nenka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyakuszerka89 wrote:Haha a co do czkawki to za przeproszeniem na czuje ja w odbytnicy:-P
A z tym jęczeniem się nie przejmuj, sama często jęczę na forum i jak mnie za to okrzyczycie to najwyżej będę tylko dziewczyny smsami bombardować
Stardust, spokojnie, mój M teściowej przekręcił się głową w dół na sali porodowej dopieroakuszerka89, stardust87 lubią tę wiadomość
-
witam dziewczęta
u mnie upał od rana niesamowitya weekend ma być jeszcze większy...
kurczę zepsuła mi się ładowarka (mam nadzieje że to ładowarka a nie mój telefon? ), komórka mi padła i dupa, nawet z mężem popisać nie mogę a dziś miał granicę przekraczać...zjem coś, ogarnę się i bedę musiała jakąś nową kupić bo teraz bez telefonu jak bez ręki... -
Cześć dziewczyny,
Anulka swietny balon
U nas tzn. urodzicow w wielkopolsce sa 22 stopnie i chmury ahhhh jak dobrze))))
Co do zwierząt, nie wyobrazam jakby moje dziecko mialo sie wychowywać bez nich. Od 16 lat są u nas psy i zawsze będą. Ja pedagog specjalny mam swój pogląd na wychowanie, dzieci, zwierzeta i rodzinę
Chyba lece do miasta, bo jeszcze mam palce u stóp zamiast serdelekanulka81, Tysia87 lubią tę wiadomość
-
JagoodkaK wrote:Cześć dziewczyny,
Anulka swietny balon
U nas tzn. urodzicow w wielkopolsce sa 22 stopnie i chmury ahhhh jak dobrze))))
Co do zwierząt, nie wyobrazam jakby moje dziecko mialo sie wychowywać bez nich. Od 16 lat są u nas psy i zawsze będą. Ja pedagog specjalny mam swój pogląd na wychowanie, dzieci, zwierzeta i rodzinę
Chyba lece do miasta, bo jeszcze mam palce u stóp zamiast serdelek
JA TEZ CHCE 22 STOPNIE!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 10:45
https://www.maluchy.pl/li-69207.png