X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia u mnie ciche dni tez trwaja, w dupie mam moge sie do porodu nie odzywac, dam sobie rade sama ze wszystkim! bez lachy! chyba ze pojdzie po rozum do glowy (po cichu na to licze - naiwna baba!)
    ja nie rozumiem jak maja gruchota to jak planuja urlop? zakladajac ze pojada czyims? a twoj maz to powiem ci ze dziwny bo zaden facet chyba nie chce pozyczac komus auta! ja bym nie pozyczyla w zyciu! rozumiem zawiezc kogos podrzucic gdzies ale nie tak na wakacje dawac, tym bardziej ze wam tez sie nalezy jakis odpoczynek! ajjjj
    a co jak skasuja auto? beda placic? nie lepiej sobie kupic porzadne? wam jest potrzebne bo dziecko niedlugo i jak do szpitala pojedziesz jak cos sie stanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 19:24

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Ja kupiłam kosmetyki z Rossmanna, seria Babydream Extra Sensitive różowo biała bardzo delikatna:-)
    Na początek do kąpieli wzięłam płyn lotion i szampon 2w1
    O ten:
    http://www.rossmannversand.de/produkt/350886/babydream-extra-sensitive-waschlotion-und-shampoo-2-in1.aspx

Nie ma co na samym początku takiej delikatnej skóry traktować odrobinę mocniejszymi kosmetykami. Mają być z jak najprostszym składem i w zasadzie oprócz płynu do kąpieli i ewentualnie olejku/kremu potrzebne jest minimum jakichkolwiek kosmetyków:-)

ja mam i biały jeleń i dzidziusia i bambino i wszystko to są próbki bo podosatwałąm w szkole rodzenia a dziś z hippa mi przyszły chusteczki nawilżające dla maleństw i jakiś mały poradnik :) jutro zdj wstawie moich próbek wszystkich :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktora z was jest w ostatnim dniu 35tyg? prosze wpiszcie wage 2650gram i zobaczcie ile centyli wyjdzie ;) bo ja nie mam premium ;)

64xp62y.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Tysia u mnie ciche dni tez trwaja, w dupie mam moge sie do porodu nie odzywac, dam sobie rade sama ze wszystkim! bez lachy! chyba ze pojdzie po rozum do glowy (po cichu na to licze - naiwna baba!)
    ja nie rozumiem jak maja gruchota to jak planuja urlop? zakladajac ze pojada czyims? a twoj maz to powiem ci ze dziwny bo zaden facet chyba nie chce pozyczac komus auta! ja bym nie pozyczyla w zyciu! rozumiem zawiezc kogos podrzucic gdzies ale nie tak na wakacje dawac, tym bardziej ze wam tez sie nalezy jakis odpoczynek! ajjjj
    a co jak skasuja auto? beda placic? nie lepiej sobie kupic porzadne? wam jest potrzebne bo dziecko niedlugo i jak do szpitala pojedziesz jak cos sie stanie?
    no właśnie Hela tych ich gruchotem według mojego męża.Za pierwszym razem to ona go zaskoczyła i widziałam,że się zgodził,ponieważ się nie spodziewał w ogóle takiego pytania.Ale już teraz powinien mieć na to odpowiedź,że też chcemy gdzieś jechać w te dni,a poza tym blisko porodu już.
    Dla niego jego siostra jest święta,normalnie pomnik jej postawić,a ja widzę,że go wykorzystuje.W życiu ale to w życiu nie pożyczyłabym od kogoś auta na wakacje.albo mam taki,którym jadę,albo jadę czymś innym np pociągiem albo siedze na dupie.Ja nie popuszczę i wiem,że w końcu to auto zostanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 19:32

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powiedziałam co nieco mężowi, nawet nie podjął rozmowy :( popłakałam się normalnie, nie takiego związku oczekiwałam. Mam dość, czuję się mega samotna i odrzucona :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ktora z was jest w ostatnim dniu 35tyg? prosze wpiszcie wage 2650gram i zobaczcie ile centyli wyjdzie ;) bo ja nie mam premium ;)
    Hela, zmień ustawienia kalendarza tak, żeby każdy widział, potem zmień sobie cokolwiek, potem wejdź na kalendarze na tablicy czy jakoś tak, tam będzie twój. Wejdź sobie w niego i będziesz miała z tymi centylami :)

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba nie płacz. może to marne pocieszenie ale masz nas:)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela między 10 a 50 centylem w 35+6 wychodzi.

hela lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi te na belly centyle nie pokrywają się z tymi, które ma moja gin czy które były w szpitalu. Tam miałam 52 centyl, tu wpisałam i tak 40 wyszedł, potem miałam 48 centyl, a belly pokazało może 35... Także ja sama nie wiem co myśleć o tych centylach... :/

• hela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysia to ty w razie porodu masz sie tluc ich gratem bo oni nie chca na wakacje nim jechac pfff pierfidna suka i tyle! a mezowi w jaja nakopac to malo! to tak samo twoj samochod jak i jego!

dba oj chyba zaczynaja sie okresy buntu naszych facetow! nie podoba mi sie to!

kark ja glupia blondynka - nie skumalam o co chodzi :/

64xp62y.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela wychodzi równy 50 centyl.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakumalam - mega predkosc pracy mozgu :P

to co on mi gada ze mam duze dziecko :P aj tam pitola ci lekarze ;)

kark lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:

Hela normalne masz dziecko:)

hela lubi tę wiadomość

• pralinka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:

Hela, USG nie można ufać w 100% :-)Bierz to z przymrużeniem oka te wymiary.
    Mojej koleżanki córeczka jeszcze w brzuchu, rano wymierzona miała 3100gramów a urodziła się po południu i miała 3800 :-)

• nenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o co chodzi z tymi centylami

• hela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie ze normalne :) uparte po mamusi i wstydliwe ale jakie sliczne :)
    6zsl5l.jpg
    i nozka do calowania :)
    opr6mw.jpg

nenka, Gosia19, Io, Tysia87, Ewi25, madiiiii, afrykanka, anulka81, akuszerka89, Kaarolina, Majeczka2014, betinka, Nelus, doti77, K_A_M_A, turkawka, stardust87, magdzia26, le'nutka, kark, verynice, betina89 lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piekny slodziak

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie idzie za wami nadążyć :P

Dziewczyny, wspaniałe wieści z wizyt! :D

hela spokojnie, napewno mąż cię nie zostawi w takiej chwili :)

Niebo już co raz bardziej granatowe ale deszczu jeszcze nie ma, mam nadzieje ze mnie nie ominie i troszkę zmieni powietrze

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela ,sliczne. myślę,że jak mu pokażesz te zdjęcia to wybijesz mu Chorwację z głowy:)
    Dobrze,że jest forum,bo przez tą ciszę bym oszalała.

• hela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia licze na to ;) ale co ma byc to bedzie juz postaram sie nie stresowac bo malemu szkodze tylko.

zdjecia nie wiem czy pokaze on nawet nie wie o wizycie bo wypadla tak o, bo ja chcialam...

moje dziecko przez 2 dni mamy nie slyszalo! ;) dopiero dzisiaj jak z assantea rozmawialysmy - dzieki temu dzien szybciej zlecial i przyjemniej :)

Gosia19, verynice lubią tę wiadomość

64xp62y.png
‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ