X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia u mnie ciche dni tez trwaja, w dupie mam moge sie do porodu nie odzywac, dam sobie rade sama ze wszystkim! bez lachy! chyba ze pojdzie po rozum do glowy (po cichu na to licze - naiwna baba!)
    ja nie rozumiem jak maja gruchota to jak planuja urlop? zakladajac ze pojada czyims? a twoj maz to powiem ci ze dziwny bo zaden facet chyba nie chce pozyczac komus auta! ja bym nie pozyczyla w zyciu! rozumiem zawiezc kogos podrzucic gdzies ale nie tak na wakacje dawac, tym bardziej ze wam tez sie nalezy jakis odpoczynek! ajjjj
    a co jak skasuja auto? beda placic? nie lepiej sobie kupic porzadne? wam jest potrzebne bo dziecko niedlugo i jak do szpitala pojedziesz jak cos sie stanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 19:24

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Ja kupiłam kosmetyki z Rossmanna, seria Babydream Extra Sensitive różowo biała bardzo delikatna:-)
    Na początek do kąpieli wzięłam płyn lotion i szampon 2w1
    O ten:
    http://www.rossmannversand.de/produkt/350886/babydream-extra-sensitive-waschlotion-und-shampoo-2-in1.aspx

Nie ma co na samym początku takiej delikatnej skóry traktować odrobinę mocniejszymi kosmetykami. Mają być z jak najprostszym składem i w zasadzie oprócz płynu do kąpieli i ewentualnie olejku/kremu potrzebne jest minimum jakichkolwiek kosmetyków:-)

ja mam i biały jeleń i dzidziusia i bambino i wszystko to są próbki bo podosatwałąm w szkole rodzenia a dziś z hippa mi przyszły chusteczki nawilżające dla maleństw i jakiś mały poradnik :) jutro zdj wstawie moich próbek wszystkich :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktora z was jest w ostatnim dniu 35tyg? prosze wpiszcie wage 2650gram i zobaczcie ile centyli wyjdzie ;) bo ja nie mam premium ;)

64xp62y.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Tysia u mnie ciche dni tez trwaja, w dupie mam moge sie do porodu nie odzywac, dam sobie rade sama ze wszystkim! bez lachy! chyba ze pojdzie po rozum do glowy (po cichu na to licze - naiwna baba!)
    ja nie rozumiem jak maja gruchota to jak planuja urlop? zakladajac ze pojada czyims? a twoj maz to powiem ci ze dziwny bo zaden facet chyba nie chce pozyczac komus auta! ja bym nie pozyczyla w zyciu! rozumiem zawiezc kogos podrzucic gdzies ale nie tak na wakacje dawac, tym bardziej ze wam tez sie nalezy jakis odpoczynek! ajjjj
    a co jak skasuja auto? beda placic? nie lepiej sobie kupic porzadne? wam jest potrzebne bo dziecko niedlugo i jak do szpitala pojedziesz jak cos sie stanie?
    no właśnie Hela tych ich gruchotem według mojego męża.Za pierwszym razem to ona go zaskoczyła i widziałam,że się zgodził,ponieważ się nie spodziewał w ogóle takiego pytania.Ale już teraz powinien mieć na to odpowiedź,że też chcemy gdzieś jechać w te dni,a poza tym blisko porodu już.
    Dla niego jego siostra jest święta,normalnie pomnik jej postawić,a ja widzę,że go wykorzystuje.W życiu ale to w życiu nie pożyczyłabym od kogoś auta na wakacje.albo mam taki,którym jadę,albo jadę czymś innym np pociągiem albo siedze na dupie.Ja nie popuszczę i wiem,że w końcu to auto zostanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 19:32

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powiedziałam co nieco mężowi, nawet nie podjął rozmowy :( popłakałam się normalnie, nie takiego związku oczekiwałam. Mam dość, czuję się mega samotna i odrzucona :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ktora z was jest w ostatnim dniu 35tyg? prosze wpiszcie wage 2650gram i zobaczcie ile centyli wyjdzie ;) bo ja nie mam premium ;)
    Hela, zmień ustawienia kalendarza tak, żeby każdy widział, potem zmień sobie cokolwiek, potem wejdź na kalendarze na tablicy czy jakoś tak, tam będzie twój. Wejdź sobie w niego i będziesz miała z tymi centylami :)

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba nie płacz. może to marne pocieszenie ale masz nas:)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela między 10 a 50 centylem w 35+6 wychodzi.

hela lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi te na belly centyle nie pokrywają się z tymi, które ma moja gin czy które były w szpitalu. Tam miałam 52 centyl, tu wpisałam i tak 40 wyszedł, potem miałam 48 centyl, a belly pokazało może 35... Także ja sama nie wiem co myśleć o tych centylach... :/

• hela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysia to ty w razie porodu masz sie tluc ich gratem bo oni nie chca na wakacje nim jechac pfff pierfidna suka i tyle! a mezowi w jaja nakopac to malo! to tak samo twoj samochod jak i jego!

dba oj chyba zaczynaja sie okresy buntu naszych facetow! nie podoba mi sie to!

kark ja glupia blondynka - nie skumalam o co chodzi :/

64xp62y.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela wychodzi równy 50 centyl.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakumalam - mega predkosc pracy mozgu :P

to co on mi gada ze mam duze dziecko :P aj tam pitola ci lekarze ;)

kark lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:

Hela normalne masz dziecko:)

hela lubi tę wiadomość

• pralinka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:

Hela, USG nie można ufać w 100% :-)Bierz to z przymrużeniem oka te wymiary.
    Mojej koleżanki córeczka jeszcze w brzuchu, rano wymierzona miała 3100gramów a urodziła się po południu i miała 3800 :-)

• nenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o co chodzi z tymi centylami

• hela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie ze normalne :) uparte po mamusi i wstydliwe ale jakie sliczne :)
    6zsl5l.jpg
    i nozka do calowania :)
    opr6mw.jpg

nenka, Gosia19, Io, Tysia87, Ewi25, madiiiii, afrykanka, anulka81, akuszerka89, Kaarolina, Majeczka2014, betinka, Nelus, doti77, K_A_M_A, turkawka, stardust87, magdzia26, le'nutka, kark, verynice, betina89 lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piekny slodziak

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie idzie za wami nadążyć :P

Dziewczyny, wspaniałe wieści z wizyt! :D

hela spokojnie, napewno mąż cię nie zostawi w takiej chwili :)

Niebo już co raz bardziej granatowe ale deszczu jeszcze nie ma, mam nadzieje ze mnie nie ominie i troszkę zmieni powietrze

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela ,sliczne. myślę,że jak mu pokażesz te zdjęcia to wybijesz mu Chorwację z głowy:)
    Dobrze,że jest forum,bo przez tą ciszę bym oszalała.

• hela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia licze na to ;) ale co ma byc to bedzie juz postaram sie nie stresowac bo malemu szkodze tylko.

zdjecia nie wiem czy pokaze on nawet nie wie o wizycie bo wypadla tak o, bo ja chcialam...

moje dziecko przez 2 dni mamy nie slyszalo! ;) dopiero dzisiaj jak z assantea rozmawialysmy - dzieki temu dzien szybciej zlecial i przyjemniej :)

Gosia19, verynice lubią tę wiadomość

64xp62y.png
‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ