WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    dziewczyny a co macie do wozka ???
    kocyk przescieradlo poduszka ???
    pomocy

ja mam sam kocyk.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka przypomnialas mi ze mydlo bambino tez kupilam :P

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wozka dostalam posciel ale kolorystycznie mi nie lezy :) jak uszyje poszewki to bede uzywac :P
    Mam tez kocyk :) no i ten pokrowiec na gondokle :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    dziewczyny a co macie do wozka ???
    kocyk przescieradlo poduszka ???
    pomocy
    ja mam przescieradelko, kocyk i spiworek. w gondoli jest mini materacyk a pod nim lezy taki klin (byl juz w zestawie z gondola) wiec na razie nic nie dokupuje

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    dziewczynki ma pytanko odnosnie kapieli maluszkow a dokladniej w czym bedziecie myc maluchy??Mialam kupic olilatum ale polozna wczoraj mi powiedziala, zeby nie przyzwyczaiac dziecka do tego plynu od poczatku bo uzywa sie go wtedy jesli dziecko bedzie mialo jakis problem ze skora, nie wczesniej. Teraz sie zastanawiam co kupic??hmm??a wy co macie?
    Ja kupiłam kosmetyki z Rossmanna, seria Babydream Extra Sensitive różowo biała bardzo delikatna:-)
    Na początek do kąpieli wzięłam płyn lotion i szampon 2w1
    O ten:
    http://www.rossmannversand.de/produkt/350886/babydream-extra-sensitive-waschlotion-und-shampoo-2-in1.aspx

Nie ma co na samym początku takiej delikatnej skóry traktować odrobinę mocniejszymi kosmetykami. Mają być z jak najprostszym składem i w zasadzie oprócz płynu do kąpieli i ewentualnie olejku/kremu potrzebne jest minimum jakichkolwiek kosmetyków:-)

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do mycia mam żel z Nivea, mam nadzieje, ze sie sprawdzi. Ale co by nie kupił okarze sie dopiero po porodzie :) Myśle, ze waśnie nie ma co przepłacać za płyny bo nasze dzieci wcele nie muszą miec alergii czy innych tego typu rzeczy.
    Do wózka mam pościel- podusia i kołderka, ale to tylko dlatego, ze dostałam od siostry, jak bym miała kupic to bym wybrała śpiworek :) Dokupie jeszcze taki gruby kocyk na zimę.

relg4z17djzzyjqt.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oh dziekuje dziewczyny :)

biore sie za frytki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 18:26

• pralinka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wózka mam kocyki, cieńsze i grubszy a wierzch. Bliżej zimy pewnie kupimy kołderkę lub śpiworek.

• hela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysia ten twoj to juz calkiem oszalal mowiac ze to jego samochod i bedzie znim robil co chce? boszeeee normalnie oszalec mozna z tymi chlopami!

moj cisza, sreca meble w kuchni drugi dzien... pewnie chce zdazyc prze wyjazdem ehhh tyle ze ja nie wiem kiedy w ogole chca jechac :/

Kaarolina - cholera juz zapomnialam o wygranej w rossmanie ;) a kodu nie dostalam ale maja chyba na to jakies 20dni?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kolderke i podusie takie cieniutkie ale tez mam kocyk i grubszy i cienszy zobaczymy co bedzie tolerowal Nasz Bobo :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela a no maja pytalam tak kontrolnie :P

• hela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapytaj za kilka dni znow bo zapomne :P

64xp62y.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po USG. Mój syn 5 lipca (28tyg+2) ważył 1350g a dzisiaj 26 dni później waży 2220g! Lekarz powiedział, że duży chłopak rośnie i jak do terminu dotrwam to koło 4kg wyjdzie :O Wszystkie narządy w normie,przepływy i łożysko też. Ilość płynu owodniowego prawidłowa.
    Zdjęcia dobrego nie mam, bo to było zwykłe USG, takie najlepsze:

ed6ed39253a0cad4med.jpg

Dobra, teraz Was nadrabiam :)

verynice, nenka, Fipsik, Tysia87, Kaarolina, Nelus, Ewi25, kark, akuszerka89, Gosia19, le'nutka, Io, anulka81, betinka, Majeczka2014, doti77, turkawka, stardust87, betina89 lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz po wizycie, taka kontrolna bo czulam sie ostatnio jakby mialo mi dziecko wyleciec :)
    synus zdrowy, wszystko ok, poza tym ze lekarz (nie moj prowadzacy) powiedzial ze mam duzy brzuch jak na ten tydzien :( buuu... to ze dziecko tez duze 2650gram wazy... niesety musze zaczac sie trzymac diety, bo mowil ze z tym cukrem nie ma zartow... chociaz jak patrze na wykresy belly to gdzies ok 50centyla bedzie na koniec 35tyg?

synek nie chcial pokazac buzki, moj maly bokser ;) ale ma juz wloski siwiutke hehe pozniej wrzuce fotke ;)

na twardniejacy brzuch jesli jest wiecej niz 10x na dzien mam brac nospe, aco do bolu krocza i uczucia jakby dziecko mialo mi wyleciec to niestety niektore kobiety tak maja... no coz ;)
    dostalam recepte na globulki bo znow jakas infekcja cholera :/

moj maz nawet nie wie ze bylam na wizycie, nie rozmawiamy w ogole... ale by bylo jakbym urodzila jakby pojechal, do konca zycia by sobie nie wybaczyl!

chociaz na razie sie nie zapowiada, szyjka sie skorcila ale nie ma tragedii bo jest zamknieta

nenka, Kaarolina, Fipsik, kark, Gosia19, Io, anulka81, stardust87, betina89 lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczynek od upału... Czy moje dziecko również będzie robiło za podnóżek?

(ta u góry to matka tego na dole :) )

2d26jxh.jpg

nenka, Tysia87, pralinka, afrykanka, Ewi25, Gosia19, betinka, doti77, stardust87, betina89 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super HELA I DIABLA ze u was i dzieciaczkow wszystko ok dobre wiesci :)
    ciekawe ile moja wazy? wizyta dopiero 8 a 07.07 wazyla 1400

• hela Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka ponad 2 kg bedzie jak nic :) moze 2400? bo to juz bedzie 35 tydzien prawie :)

nenka lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela dobrze, że rośnie! Lubimy duże dzieci, bo wtedy nie mamy kompleksów, że nasze są grubasy heheh.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla, hela gratuluje dobrych wieści na wizycie.i super, że duże chłopaki, w razie wcześniejszego porodu nic im nie bedzie:-) mój też duży synek.
    U mnie Hela nadal wojna trwa.tzn narazie każdy siedzi w swoim okopie;-) on poszedł najpierw na siłownię, później do lasu biegać, a ja spalam. Dodałam na fc nawet takie coś ze kobiety i samochodu sie nie pożycza. Mam nadzieję, że jego siostra sobie przeczyta.rozumiem jakby nie mieli auta, ale mają.Grata, który powinien iść na złom jak dla mnie i przez którego przez3 wolne dni się nigdzie nie rusze bo boje sie tych wehikulem czasu jechac.wiadomo, że lepiej się jeździ nowym autem.ale czemu czyims

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Mówisz? Mój mąż też mówi żebym się tym nie przejmowała, ale 'jestę babą'..
    Mnie mrowi swędzi w różnych momentach typu raz przy kolanie sekundę, za kilka minut przy łokciu..Mam nadzieję że jest tak jak piszesz i mąż mi mówi, bo głupieje

Ewi-->a z jakiego powodu nie jesz nabiału od marca?
    Ja też nie jestem mlekowa dziewczyna, ale ser żółty, jogurt od czasu do czasu, kefir zjem/wypije..

ja uwielbiam nabiał ale niestety tak od 3 miesiaca gdy tylko coś zjadłam nabiałowego dostawałam mega bóli żołądka, wzdęcia takie że myślałam że mi brzuch, jelita i wszystko inne rozwali, i czasami do tego rozwolnienie. Widocznie mój maluch nie przepada za nabiałem i męczy mnie później więc wolałam zrezygnować. Lekarz kazał mi jeść inne produkty z wapniem.

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1343 1344 1345 1346 1347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ