X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Patu uwazam. Plamien nie mam poki co

A mi dzisiaj po 2 dniach coś wyskoczyło, tak jak pisałaś brązowe, ale dużo mniej niż wtedy. Za to mdłości się nasilają.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A mi dzisiaj po 2 dniach coś wyskoczyło, tak jak pisałaś brązowe, ale dużo mniej niż wtedy. Za to mdłości się nasilają.
    To lez i odpoczywaj :) moze jakies starocie ...mi gin przez tel mowil jak nie jest to rozowe ani czerwone i nie nasila sie to sie nie martwic

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie ;]

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki :)
    cały dzień nie wchodziłam na kompa i nieźle musiałam nadrobić :)

B-c: super wiadomość!!!! kolejny dzidzion widoczny :D

Patu piękna beta!!! :D

Staraczka: dobrze że masz gina w porządku :) odpoczywaj! :) bedzie dobrze :)

Z plamieniami to też czytałam że często zdarzają się w terminie @ :) ja na szczęście nie mam żadnych plamień, a i infekcja już tak nie dokucza więc tabletki pomogły :)

Co do palenia to ja paliłam przed ciążą, ale mało, później już ograniczałam potrafiłam zapalić jedynie na weekend 2 fajki do drinka ;) więc nie miałam problemu z odstawieniem, teraz mi fajki smierdzą na maxa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 20:23

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dziewczyny, jak radzicie sobie z zaparciami o ile ktoras z Was ma?

Mi lekarz polecił jakiś lek, ale cholera nie mogę znaleźć kartki gdzie zapisałam jego nazwę :/ woda i siemie i inne środki nie działają, jakby mnie ktoś zakorkował :( strasznie męczące!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 20:30

64xp62y.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Mi lekarz polecił jakiś lek, ale cholera nie mogę znaleźć kartki gdzie zapisałam jego nazwę :/ woda i siemie i inne środki nie działają, jakby mnie ktoś zakorkował :( strasznie męczące!
    Mi juz nawet herbatki na jelita jie pomagaja. Wizyte mam dopiero 4 lutego. Do tego czasu chyba umre. Tydzien bez toalety to jakas tragedia.
    A kolejne pytanie z serii dziwne... uprawiacie ze swoimi mezczyznami seks ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 21:04

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Nam ginekolog na razie zabronił. Na początku mówił, że zarodek musi się dobrze zagnieździć, a na ostatniej wizycie po prostu wpisał w zaleceniach, nie pytałam już o powód, robimy co doktor każe, dzidzia ważniejsza :) Ale muszę przyznać, że powoli daje mi się we znaki brak współżycia - dziś miałam bardzo pikantny sen ;)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Mi juz nawet herbatki na jelita jie pomagaja. Wizyte mam dopiero 4 lutego. Do tego czasu chyba umre. Tydzien bez toalety to jakas tragedia.

Też mam ten problem. Koło 5-6 dni, a potem dosłownie ryczeć mi się chce w kiblu... :/ A najgorsze jest to, że piję więcej, jem jogurty, suszone owoce i nic :(

Ja tak, ale za każdym razem jest "Misiu, delikatnie", a potem lecę do kibelka i sprawdzam czy czasem jakiegoś plamienia nie ma :)
    Jakiejś strasznej ochoty nie mam odkąd zrobiłam test, ale tak ze dwa razy w tygodniu coś z siebie daje rade wykrzesać, bo mi chłop zdycha :D

• hela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:

To daj znać co ci przepisał :)
    Co do sexu to nas ciśnie ale póki mam jakąś tam infekcję to wolę ją wyleczyć do końca :) ale mój mężuś jest wyrozumiały :) szaleliśmy nieźle w grudniu więc może jeszcze wytrzyma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 21:18

64xp62y.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Nam ginekolog na razie zabronił. Na początku mówił, że zarodek musi się dobrze zagnieździć, a na ostatniej wizycie po prostu wpisał w zaleceniach, nie pytałam już o powód, robimy co doktor każe, dzidzia ważniejsza :) Ale muszę przyznać, że powoli daje mi się we znaki brak współżycia - dziś miałam bardzo pikantny sen ;)
    My tez wytrzymaliśmy sie od seksu. Wole uważać bo w poprzedniej ciazy w pierwszym trymestrze zaszalelismy i potem dostałam krwawienia i poronilam w 10 tygodniu. Nie wiem czy to była przyczyna, lekarz powiedział ze to przez wady genetyczne płodu ale wole teraz dmuchać na zimne! Radzimy sobie inaczej ;) tez dobrze hehe

201703012752.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie zaleca się, aby nie współżyć od owulacji do zagnieżdżenia się, bo skurcze macicy przy stosunku utrudniają zagnieżdżenie. Jeśli już się wtuli w macicę, to już potem można o ile lekarz nie powie inaczej.

My wcześniej tak, teraz częściej przytulam muszlę niż męża :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i szperam sobie w ksiażkach z embriologii. Znalazłam pare ciekawych faktów, może kogoś zainteresują.

Teratogennie wpływa na płód wysoka temperatura , poprzez saunę, solarium, nagrzewanie się, ale także gorączkę. Także w infekcjach nie tyle straszny jest katar czy gardło , co właśnie wysoka temperatura. I trzeba ją szybko zbijać. Hipertermia powoduje wrodzony brak mózgu :/

kark lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu- dla mnie te normy na bank są od miesiączki, bo ja 2 dni po terminie misiaczki mialam 360 a dwa dni pozniej 1080. A gdyby normą było HCG 9 w 5tc to byloby to chore. Mi w ciągu 46 godzin przyrosło o 200%!! Ale dzisiaj lekarz widział jednego dzidziusia

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • dba Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy zakaz seksu, bo po ostatnim razie leciutko krwawiłam, więc pełny celibat ;)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    dwa kiwi z rana naczczo powinny załatwić temat:P

hela lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    dwa kiwi z rana naczczo powinny załatwić temat:P

Justynko dzieki za rade ale to nie dla mnie bo gdybym ja jeszcze lubiała kiwi :( to byłoby pięknie i do tego na czczo... bleee... chyba że sobie jakiś koktail z rana z robie z bananem i truskawką jeszcze dodatkowo ;)

nawet jabłka codziennie jem, pije ciepłe mleczko z rana (zawsze mnie goniło) i nic!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 22:49

64xp62y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Justynko dzieki za rade ale to nie dla mnie bo gdybym ja jeszcze lubiała kiwi :( to byłoby pięknie i do tego na czczo... bleee... chyba że sobie jakiś koktail z rana z robie z bananem i truskawką jeszcze dodatkowo ;)

nawet jabłka codziennie jem, pije ciepłe mleczko z rana (zawsze mnie goniło) i nic!
    otręby jogurtem też wspomagają, może lekka kawa?

hela lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    otręby jogurtem też wspomagają, może lekka kawa?

otręby i duża ilość błonnika i wody - nic! a kawy nigdy nie pijałam bo nie lubie więc też odpada ;) poczekam do wizyty i zapytam jeszcze raz o jakieś wspomagacze :)

64xp62y.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:

Banan powoduje zaparcia wiec nie radzę

201703012752.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) u mnie piewszy snieg jaaaaa, syn sie cieszy :) zara spadamy odsniezac. Znaczy ja tylko przy lopacie se stac.

Nelus wow dobrze widze 3 godzina?, spac nie mozesz albo juz wstalas?

B-c gratulajce udanej wizyty ;)

Co do bzykania, to u mnie calkiem fajnie malego kolyszemy. Lekarz nic nie gadal na temat seksu. W zaleceniach mam wpisane gimnastyka dla ciezarnych ( cokolwiek to znaczy), to co sie bede powstrzymywac. Mnie sie chce mezowi tez sie chce ;) To czemu by nie?? :P Z reszta sie smiejemy z mezem , ze to przeciez ta gimnastyka :P

Temat zaparc mnie nie dotyczy. Przynajmniej jeszcze :P Ale nie ma sie co dziwic, jak ja zjem wieczorem gruszke, pomarancze, jablko, kiwi ( ogolnie taka slatke owocowa z jogurtem naturalnym plus musli ) popije woda , rano jeszcze poprawie jablkiem plus slaba kawka itd ;);)To by kazdego ruszylo . Jak juz komus nic nie pomaga to od czasu do czasu ponoc mozna czopkiem glicerynowym, sie wspomoc. Ale czy dziala?... to nie sprawdzalam :P

Nelus lubi tę wiadomość

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ