Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFipsik wrote:A mi dzisiaj po 2 dniach coś wyskoczyło, tak jak pisałaś brązowe, ale dużo mniej niż wtedy. Za to mdłości się nasilają.
moze jakies starocie ...mi gin przez tel mowil jak nie jest to rozowe ani czerwone i nie nasila sie to sie nie martwic
-
Witam Was dziewczynki
cały dzień nie wchodziłam na kompa i nieźle musiałam nadrobić
B-c: super wiadomość!!!! kolejny dzidzion widoczny
Patu piękna beta!!!
Staraczka: dobrze że masz gina w porządkuodpoczywaj!
bedzie dobrze
Z plamieniami to też czytałam że często zdarzają się w terminie @ja na szczęście nie mam żadnych plamień, a i infekcja już tak nie dokucza więc tabletki pomogły
Co do palenia to ja paliłam przed ciążą, ale mało, później już ograniczałam potrafiłam zapalić jedynie na weekend 2 fajki do drinkawięc nie miałam problemu z odstawieniem, teraz mi fajki smierdzą na maxa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 20:23
-
JagoodkaK wrote:Dziewczyny, jak radzicie sobie z zaparciami o ile ktoras z Was ma?
Mi lekarz polecił jakiś lek, ale cholera nie mogę znaleźć kartki gdzie zapisałam jego nazwęwoda i siemie i inne środki nie działają, jakby mnie ktoś zakorkował
strasznie męczące!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 20:30
-
hela wrote:Mi lekarz polecił jakiś lek, ale cholera nie mogę znaleźć kartki gdzie zapisałam jego nazwę
woda i siemie i inne środki nie działają, jakby mnie ktoś zakorkował
strasznie męczące!
A kolejne pytanie z serii dziwne... uprawiacie ze swoimi mezczyznami seks ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 21:04
-
JagoodkaK wrote:A kolejne pytanie z serii dziwne... uprawiacie ze swoimi mezczyznami seks ?
Ale muszę przyznać, że powoli daje mi się we znaki brak współżycia - dziś miałam bardzo pikantny sen
-
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:Mi juz nawet herbatki na jelita jie pomagaja. Wizyte mam dopiero 4 lutego. Do tego czasu chyba umre. Tydzien bez toalety to jakas tragedia.
A kolejne pytanie z serii dziwne... uprawiacie ze swoimi mezczyznami seks ?
Też mam ten problem. Koło 5-6 dni, a potem dosłownie ryczeć mi się chce w kiblu...A najgorsze jest to, że piję więcej, jem jogurty, suszone owoce i nic
Ja tak, ale za każdym razem jest "Misiu, delikatnie", a potem lecę do kibelka i sprawdzam czy czasem jakiegoś plamienia nie ma
Jakiejś strasznej ochoty nie mam odkąd zrobiłam test, ale tak ze dwa razy w tygodniu coś z siebie daje rade wykrzesać, bo mi chłop zdycha -
JagoodkaK wrote:Mi juz nawet herbatki na jelita jie pomagaja. Wizyte mam dopiero 4 lutego. Do tego czasu chyba umre. Tydzien bez toalety to jakas tragedia.
A kolejne pytanie z serii dziwne... uprawiacie ze swoimi mezczyznami seks ?
To daj znać co ci przepisał
Co do sexu to nas ciśnie ale póki mam jakąś tam infekcję to wolę ją wyleczyć do końcaale mój mężuś jest wyrozumiały
szaleliśmy nieźle w grudniu więc może jeszcze wytrzyma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 21:18
-
Zaczarowana wrote:Nam ginekolog na razie zabronił. Na początku mówił, że zarodek musi się dobrze zagnieździć, a na ostatniej wizycie po prostu wpisał w zaleceniach, nie pytałam już o powód, robimy co doktor każe, dzidzia ważniejsza
Ale muszę przyznać, że powoli daje mi się we znaki brak współżycia - dziś miałam bardzo pikantny sen
tez dobrze hehe
-
Faktycznie zaleca się, aby nie współżyć od owulacji do zagnieżdżenia się, bo skurcze macicy przy stosunku utrudniają zagnieżdżenie. Jeśli już się wtuli w macicę, to już potem można o ile lekarz nie powie inaczej.
My wcześniej tak, teraz częściej przytulam muszlę niż męża -
A i szperam sobie w ksiażkach z embriologii. Znalazłam pare ciekawych faktów, może kogoś zainteresują.
Teratogennie wpływa na płód wysoka temperatura , poprzez saunę, solarium, nagrzewanie się, ale także gorączkę. Także w infekcjach nie tyle straszny jest katar czy gardło , co właśnie wysoka temperatura. I trzeba ją szybko zbijać. Hipertermia powoduje wrodzony brak mózgukark lubi tę wiadomość
-
Patu- dla mnie te normy na bank są od miesiączki, bo ja 2 dni po terminie misiaczki mialam 360 a dwa dni pozniej 1080. A gdyby normą było HCG 9 w 5tc to byloby to chore. Mi w ciągu 46 godzin przyrosło o 200%!! Ale dzisiaj lekarz widział jednego dzidziusia3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
hela wrote:Mi lekarz polecił jakiś lek, ale cholera nie mogę znaleźć kartki gdzie zapisałam jego nazwę
woda i siemie i inne środki nie działają, jakby mnie ktoś zakorkował
strasznie męczące!
hela lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:dwa kiwi z rana naczczo powinny załatwić temat:P
Justynko dzieki za rade ale to nie dla mnie bo gdybym ja jeszcze lubiała kiwito byłoby pięknie i do tego na czczo... bleee... chyba że sobie jakiś koktail z rana z robie z bananem i truskawką jeszcze dodatkowo
nawet jabłka codziennie jem, pije ciepłe mleczko z rana (zawsze mnie goniło) i nic!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 22:49
-
hela wrote:Justynko dzieki za rade ale to nie dla mnie bo gdybym ja jeszcze lubiała kiwi
to byłoby pięknie i do tego na czczo... bleee... chyba że sobie jakiś koktail z rana z robie z bananem i truskawką jeszcze dodatkowo
nawet jabłka codziennie jem, pije ciepłe mleczko z rana (zawsze mnie goniło) i nic!hela lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:otręby jogurtem też wspomagają, może lekka kawa?
otręby i duża ilość błonnika i wody - nic! a kawy nigdy nie pijałam bo nie lubie więc też odpadapoczekam do wizyty i zapytam jeszcze raz o jakieś wspomagacze
-
hela wrote:Justynko dzieki za rade ale to nie dla mnie bo gdybym ja jeszcze lubiała kiwi
to byłoby pięknie i do tego na czczo... bleee... chyba że sobie jakiś koktail z rana z robie z bananem i truskawką jeszcze dodatkowo
nawet jabłka codziennie jem, pije ciepłe mleczko z rana (zawsze mnie goniło) i nic! -
Dzien dobry
u mnie piewszy snieg jaaaaa, syn sie cieszy
zara spadamy odsniezac. Znaczy ja tylko przy lopacie se stac.
Nelus wow dobrze widze 3 godzina?, spac nie mozesz albo juz wstalas?
B-c gratulajce udanej wizyty
Co do bzykania, to u mnie calkiem fajnie malego kolyszemy. Lekarz nic nie gadal na temat seksu. W zaleceniach mam wpisane gimnastyka dla ciezarnych ( cokolwiek to znaczy), to co sie bede powstrzymywac. Mnie sie chce mezowi tez sie chceTo czemu by nie??
Z reszta sie smiejemy z mezem , ze to przeciez ta gimnastyka
Temat zaparc mnie nie dotyczy. Przynajmniej jeszczeAle nie ma sie co dziwic, jak ja zjem wieczorem gruszke, pomarancze, jablko, kiwi ( ogolnie taka slatke owocowa z jogurtem naturalnym plus musli ) popije woda , rano jeszcze poprawie jablkiem plus slaba kawka itd
;)To by kazdego ruszylo . Jak juz komus nic nie pomaga to od czasu do czasu ponoc mozna czopkiem glicerynowym, sie wspomoc. Ale czy dziala?... to nie sprawdzalam
Nelus lubi tę wiadomość