X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry wszystkim :) zanim Was nadrobie, to tylko powiem ze powtarzałam bete- 9628. Nadal rośnie ponad 100% na 48 godzin :) uspokoiłam się :) i nadal jest ponad norme jak na dany tydzien ciąży. Czy jesli są bliźniaki to dowiem sie juz na usg we wtorek czy moze byc za szybko? wiem, że nie musi teo oznaczać, tylko pytam :)

według moich norm z laboratorium:
    NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży w licząc od terminu owulacji tydzień ciąży mlU/ml
    3 – 4 tydzień od owulacji
    9 - 130
    4 – 5 tydzień od owulacji
    75 – 2600

a ja jestem 24 dni po owulacji. więc sporo wyzsza. jak sądzicie, jaka szansa na mnogą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 15:19

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu- ale skoro jestes 5t3d to oni liczą, że to jest 6-ty tydzien. A jakie masz normy,dla 6-7?

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • Patu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dziewczyny, jak radzicie sobie z zaparciami o ile ktoras z Was ma?

Ja miałam ale staram się pić więcej- ponad 2 litry. Woda z cytryną i 2-3 zielone herbaty i jest duzo lepiej :) jem tez pestki dyni i niedawno kupiłam suszone śliwki

JagoodkaK lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Hej dziewczyny. Ja trafilam rano do szpitala z plamieniami :/ nie wiadomo skad sie wziely bo dzidzius jest mierzy 1,17 cm serduszko bije ... i lekarz nie wie skad te plamienia. Ogolnie przyjeli mnie na oddzial bez jakiegokolwiek badania , ale jestem juz w domu. Poki co nic sie nie dzieje. Mdlosci mi przeszly.

na pewno wszystko ok, skoro wypuścili i nic nie stwierdzili, ale uważaj na siebie i bardziej odpoczwaj :) pozdrow dzidzie od nas i zaraz będzie grzeczniejsza :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    Witam ponownie. U mnie dobre wieści. Dzisiaj 6t4d na USG widziałam zarodek i bijące serduszko :) Dzidzia ma 5,91 mm i wedlug USG jest 6t2d :) Wszystko wygląda ok :) Kupiłam dzisiaj 2 pary miniaturowych skarpeteczek, zeby powiedzieć naszym rodzicom. Wybrałam takie w odcieniu zielony, aby pozniej pasowały niezależnie od płci.

Niedługo idę na urodziny 5-letnich bliźniaków. Dobrze, że jestem przeziebiona to nie bede musiala tlumaczyć się, że nie piję i nie chcę dźwigać chłopaków :)

Jestem naprawdę szczęśliwa. Jak zobaczyłam serduszko, to mi łzy poleciały :)

Tez dziśkupiłam skarpetki by powiedziec rodzicom moim :) ja błękitne, takie z pąponami malutkimi :) w piątek albo w sobote dopiero jedziemy, ale będa czekały ;)

teściowa słyszała jak z mamą rozmawiałam, że wpadniemy w weekend, ale myślała, że mówię o dzis/jutro a nie za tydzien. Zaraz się wtrąciła, że nie ma mowy, jestem chora i nigdzie nie jade bo musze wyzdrowiec do konca :D dzis musiałam jechac d szkoły to tez zebym przypadkiem nigdzie nie zajeżdżała, żadnych sklepow bo mam sie wygrzewac i wyzdrowiec do konca :) oj az przewrażliwiona na punkcie swojego wnuka/wnuczki. moze dlatego, że jedno dziecko jej zmarło zaraz po porodzie.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    Patu- ale skoro jestes 5t3d to oni liczą, że to jest 6-ty tydzien. A jakie masz normy,dla 6-7?

Ale mam normy od owulacji a nie od miesiązki.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • AgaM. Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    u mnie w czwartek wystąpiło dość spore plamienie/krwawienie, dziś byłam u mojego gina, z dzidzią ok, ale pod pęcherzykiem jest krwiak, dr mówi, że nie ma w nim świeżej krwi, ale mam tydzień leżenia plackiem i czekania :/ zawsze coś...

2nn3skjonrgb0ixx.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaM. wrote:
    hej dziewczyny,
    u mnie w czwartek wystąpiło dość spore plamienie/krwawienie, dziś byłam u mojego gina, z dzidzią ok, ale pod pęcherzykiem jest krwiak, dr mówi, że nie ma w nim świeżej krwi, ale mam tydzień leżenia plackiem i czekania :/ zawsze coś...

to sie oszczedzaj, toaeta łóżko i koniec. będzie dobrze musi byc

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    Witam ponownie. U mnie dobre wieści. Dzisiaj 6t4d na USG widziałam zarodek i bijące serduszko :) Dzidzia ma 5,91 mm i wedlug USG jest 6t2d :) Wszystko wygląda ok :) Kupiłam dzisiaj 2 pary miniaturowych skarpeteczek, zeby powiedzieć naszym rodzicom. Wybrałam takie w odcieniu zielony, aby pozniej pasowały niezależnie od płci.

Niedługo idę na urodziny 5-letnich bliźniaków. Dobrze, że jestem przeziebiona to nie bede musiala tlumaczyć się, że nie piję i nie chcę dźwigać chłopaków :)

Jestem naprawdę szczęśliwa. Jak zobaczyłam serduszko, to mi łzy poleciały :)

Swietna wiadomość :) gratulacje i oby tak dalej :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:

A brązowe plamienie i bóle brzucha pojawiają się w terminie spodziewanej miesiączki.

Skąd taka teza? Bo ja plamiłam 38 dnia cyklu, a @ przewidywaną na 29 dzień. Więc się nie zgadza.

20% kobiet plami w ciągu całej ciąży - z różnych niezagrażających płodowi powodów. Oczywiście są też plamienia zagrażające, dlatego każde trzeba skonsultować z lekarzem.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu nie wypisali mnie sami tylko po stwierdzeniu lekarza , że jest wszystko dobrze i nie wie skąd te plamienie to się sama wypisałam na własne żadanie....gdybym plamiła fest to bym się nie wypisała , ale w szpitalu nawet nie chcieli mi podać mojego zastrzyku z progesteronem co biore bo to czeski leki no i nie moga a nic zasteczpego polskiego tez mi nie dali.. to po cholere tam siedzieć :/ chciał żebym została do poniedziałku, ale po rozmowie z emkiem stwierdziliśmy , że jak jest wszystko ok , plamienie się nie nasila to idziemy do domu ! poza tym co oni by mi tam przez week zrobili ? na oddziale byłam o 7-30 a lekarz po prośbie mojego emka zbadał mnie dopiero przed 10-00 .... wyobraźcie sobie , że nawet nospy mi tam nie zaproponowali :( a jak zadzowniłam do gina mojego kazał od razu brać zastrzyk z progesteronem i powiedział , ze nospe max albo jak ma forte to mam sobie brac i się nie martwić.

Patu a co do betki to bardzo ładnie :) tzn , że dzidziuś pięknie rośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 16:59

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c: super wieści :)
    staraczka: musi być dobrze, leż ile się da i odpoczywaj - wiem że to trudne ale jak mus to mus :)

staraczka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaM. wrote:
    hej dziewczyny,

odpoczniesz sobie, to się krwiaczek wchłonie :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ranyy dziewczyny jak tak za kazdym razem czytam ze ta plamila i nastepna to jestem przerazona...
    Mega sie ciesze ze wszystko ok!!! Ale ciarki mnie przechodza :/
    Tymbardziej ze wiem ze tu u mnie jak by mi sie cos takiego przytrafilo to pewnie wogole bylo by bez reakcji bo tu ciaze uznaja od 13 tyg dopiero :(
    Wiec nic tylko liczyc ja to ze ńic nie bedzie sie dzialo.

Duzo zdrowka dla was i dzieciatek. Nie martwcie sie i odpoczywajcie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, zgadzam się z b-c, jak dla mnie jeżeli to są normy od owulacji, to wychodzi, że beta w 6-7tc jest 75-2600, czyli coś jakby nienormalnie zaniżona... To by wg moich wyników też wychodziła mnoga, a dzidziuś jeden jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 17:22

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Skąd taka teza? Bo ja plamiłam 38 dnia cyklu, a @ przewidywaną na 29 dzień. Więc się nie zgadza.

20% kobiet plami w ciągu całej ciąży - z różnych niezagrażających płodowi powodów. Oczywiście są też plamienia zagrażające, dlatego każde trzeba skonsultować z lekarzem.

Taką tezę stawia 80% ginekologów, przecież nie ja.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Patu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Patu, zgadzam się z b-c, jak dla mnie jeżeli to są normy od owulacji, to wychodzi, że beta w 6-7tc jest 75-2600, czyli coś jakby nienormalnie zaniżona... To by wg moich wyników też wychodziła mnoga, a dzidziuś jeden jest :)

moze błąd jakis, tez ludzie :) i źle napisali, zamiast po miesiączce to po owulacji. tylko w necie przy takich normach tez jest dopisane od owulacji.

tak naprawde tych norm troche różnych jest, ważne, że przyrost ładny :) Ale mąż jak mu tłumacze ze średnia to 100 procent, a mi urosło 150 w ciągu 48 godz, no i ten progesteron tez duzo większy niz przeciętnie to się śmieje ze to było do przewidzenia, zawsze byłam wyjątkiem od reguły to czego oczekuje od swojego dziecka, przynajmniej mam wiedziec, ze we mnie się wdało :D

Ale co jakis czas przygaduje z tymi bliźniakami :) myślicie, że to prawda, że zaraz po tabletkach est większe prawdopodobienstwo na nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 18:20

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Taką tezę stawia 80% ginekologów, przecież nie ja.

nawet tutaj w poradach gdzieś było napisane, że wiele kobiet ma plamienia związane ze zmianami hormonalnymi w dniach, w których miałyby miesiączke, najcześniej koniec 4 i koniec 8 tygodnia. i że nie zawsze są one groźne, ale trzeba skonsultować z lekarzem
    staraczka wrote:
    Patu nie wypisali mnie sami tylko po stwierdzeniu lekarza , że jest wszystko dobrze i nie wie skąd te plamienie to się sama wypisałam na własne żadanie....gdybym plamiła fest to bym się nie wypisała , ale w szpitalu nawet nie chcieli mi podać mojego zastrzyku z progesteronem co biore bo to czeski leki no i nie moga a nic zasteczpego polskiego tez mi nie dali.. to po cholere tam siedzieć :/ chciał żebym została do poniedziałku, ale po rozmowie z emkiem stwierdziliśmy , że jak jest wszystko ok , plamienie się nie nasila to idziemy do domu ! poza tym co oni by mi tam przez week zrobili ? na oddziale byłam o 7-30 a lekarz po prośbie mojego emka zbadał mnie dopiero przed 10-00 .... wyobraźcie sobie , że nawet nospy mi tam nie zaproponowali :( a jak zadzowniłam do gina mojego kazał od razu brać zastrzyk z progesteronem i powiedział , ze nospe max albo jak ma forte to mam sobie brac i się nie martwić.

Patu a co do betki to bardzo ładnie :) tzn , że dzidziuś pięknie rośnie :)

rozumiem, ale chyba bym sie bała wyjść na własne żądanie. Jakby cos sie stało, to bym sie obwiniała, że mogłam zostać, w koncu to szpital.
    Tylko uważaj bardzo na siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 18:30

Lanusia93 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że zdarzają się plamienia około miesiączki. Ale nie można pisać, że tylko wtedy, bo można plamić do 9 miesiąca.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu uwazam. Plamien nie mam poki co

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ