Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dzien dobry wszystkim
zanim Was nadrobie, to tylko powiem ze powtarzałam bete- 9628. Nadal rośnie ponad 100% na 48 godzin
uspokoiłam się
i nadal jest ponad norme jak na dany tydzien ciąży. Czy jesli są bliźniaki to dowiem sie juz na usg we wtorek czy moze byc za szybko? wiem, że nie musi teo oznaczać, tylko pytam
według moich norm z laboratorium:
NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży w licząc od terminu owulacji tydzień ciąży mlU/ml
3 – 4 tydzień od owulacji
9 - 130
4 – 5 tydzień od owulacji
75 – 2600
a ja jestem 24 dni po owulacji. więc sporo wyzsza. jak sądzicie, jaka szansa na mnogą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 15:19
-
Patu- ale skoro jestes 5t3d to oni liczą, że to jest 6-ty tydzien. A jakie masz normy,dla 6-7?3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
JagoodkaK wrote:Dziewczyny, jak radzicie sobie z zaparciami o ile ktoras z Was ma?
Ja miałam ale staram się pić więcej- ponad 2 litry. Woda z cytryną i 2-3 zielone herbaty i jest duzo lepiejjem tez pestki dyni i niedawno kupiłam suszone śliwki
JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
staraczka wrote:Hej dziewczyny. Ja trafilam rano do szpitala z plamieniami
nie wiadomo skad sie wziely bo dzidzius jest mierzy 1,17 cm serduszko bije ... i lekarz nie wie skad te plamienia. Ogolnie przyjeli mnie na oddzial bez jakiegokolwiek badania , ale jestem juz w domu. Poki co nic sie nie dzieje. Mdlosci mi przeszly.
na pewno wszystko ok, skoro wypuścili i nic nie stwierdzili, ale uważaj na siebie i bardziej odpoczwajpozdrow dzidzie od nas i zaraz będzie grzeczniejsza
-
b-c wrote:Witam ponownie. U mnie dobre wieści. Dzisiaj 6t4d na USG widziałam zarodek i bijące serduszko
Dzidzia ma 5,91 mm i wedlug USG jest 6t2d
Wszystko wygląda ok
Kupiłam dzisiaj 2 pary miniaturowych skarpeteczek, zeby powiedzieć naszym rodzicom. Wybrałam takie w odcieniu zielony, aby pozniej pasowały niezależnie od płci.
Niedługo idę na urodziny 5-letnich bliźniaków. Dobrze, że jestem przeziebiona to nie bede musiala tlumaczyć się, że nie piję i nie chcę dźwigać chłopaków
Jestem naprawdę szczęśliwa. Jak zobaczyłam serduszko, to mi łzy poleciały
Tez dziśkupiłam skarpetki by powiedziec rodzicom moimja błękitne, takie z pąponami malutkimi
w piątek albo w sobote dopiero jedziemy, ale będa czekały
teściowa słyszała jak z mamą rozmawiałam, że wpadniemy w weekend, ale myślała, że mówię o dzis/jutro a nie za tydzien. Zaraz się wtrąciła, że nie ma mowy, jestem chora i nigdzie nie jade bo musze wyzdrowiec do koncadzis musiałam jechac d szkoły to tez zebym przypadkiem nigdzie nie zajeżdżała, żadnych sklepow bo mam sie wygrzewac i wyzdrowiec do konca
oj az przewrażliwiona na punkcie swojego wnuka/wnuczki. moze dlatego, że jedno dziecko jej zmarło zaraz po porodzie.
-
hej dziewczyny,
u mnie w czwartek wystąpiło dość spore plamienie/krwawienie, dziś byłam u mojego gina, z dzidzią ok, ale pod pęcherzykiem jest krwiak, dr mówi, że nie ma w nim świeżej krwi, ale mam tydzień leżenia plackiem i czekaniazawsze coś...
-
AgaM. wrote:hej dziewczyny,
u mnie w czwartek wystąpiło dość spore plamienie/krwawienie, dziś byłam u mojego gina, z dzidzią ok, ale pod pęcherzykiem jest krwiak, dr mówi, że nie ma w nim świeżej krwi, ale mam tydzień leżenia plackiem i czekaniazawsze coś...
to sie oszczedzaj, toaeta łóżko i koniec. będzie dobrze musi byc -
nick nieaktualnyb-c wrote:Witam ponownie. U mnie dobre wieści. Dzisiaj 6t4d na USG widziałam zarodek i bijące serduszko
Dzidzia ma 5,91 mm i wedlug USG jest 6t2d
Wszystko wygląda ok
Kupiłam dzisiaj 2 pary miniaturowych skarpeteczek, zeby powiedzieć naszym rodzicom. Wybrałam takie w odcieniu zielony, aby pozniej pasowały niezależnie od płci.
Niedługo idę na urodziny 5-letnich bliźniaków. Dobrze, że jestem przeziebiona to nie bede musiala tlumaczyć się, że nie piję i nie chcę dźwigać chłopaków
Jestem naprawdę szczęśliwa. Jak zobaczyłam serduszko, to mi łzy poleciały
Swietna wiadomośćgratulacje i oby tak dalej
-
Lanusia93 wrote:
A brązowe plamienie i bóle brzucha pojawiają się w terminie spodziewanej miesiączki.
Skąd taka teza? Bo ja plamiłam 38 dnia cyklu, a @ przewidywaną na 29 dzień. Więc się nie zgadza.
20% kobiet plami w ciągu całej ciąży - z różnych niezagrażających płodowi powodów. Oczywiście są też plamienia zagrażające, dlatego każde trzeba skonsultować z lekarzem. -
nick nieaktualnyPatu nie wypisali mnie sami tylko po stwierdzeniu lekarza , że jest wszystko dobrze i nie wie skąd te plamienie to się sama wypisałam na własne żadanie....gdybym plamiła fest to bym się nie wypisała , ale w szpitalu nawet nie chcieli mi podać mojego zastrzyku z progesteronem co biore bo to czeski leki no i nie moga a nic zasteczpego polskiego tez mi nie dali.. to po cholere tam siedzieć
chciał żebym została do poniedziałku, ale po rozmowie z emkiem stwierdziliśmy , że jak jest wszystko ok , plamienie się nie nasila to idziemy do domu ! poza tym co oni by mi tam przez week zrobili ? na oddziale byłam o 7-30 a lekarz po prośbie mojego emka zbadał mnie dopiero przed 10-00 .... wyobraźcie sobie , że nawet nospy mi tam nie zaproponowali
a jak zadzowniłam do gina mojego kazał od razu brać zastrzyk z progesteronem i powiedział , ze nospe max albo jak ma forte to mam sobie brac i się nie martwić.
Patu a co do betki to bardzo ładnietzn , że dzidziuś pięknie rośnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 16:59
-
AgaM. wrote:hej dziewczyny,
odpoczniesz sobie, to się krwiaczek wchłonie -
Ranyy dziewczyny jak tak za kazdym razem czytam ze ta plamila i nastepna to jestem przerazona...
Mega sie ciesze ze wszystko ok!!! Ale ciarki mnie przechodza
Tymbardziej ze wiem ze tu u mnie jak by mi sie cos takiego przytrafilo to pewnie wogole bylo by bez reakcji bo tu ciaze uznaja od 13 tyg dopiero
Wiec nic tylko liczyc ja to ze ńic nie bedzie sie dzialo.
Duzo zdrowka dla was i dzieciatek. Nie martwcie sie i odpoczywajcie
-
nick nieaktualnyPatu, zgadzam się z b-c, jak dla mnie jeżeli to są normy od owulacji, to wychodzi, że beta w 6-7tc jest 75-2600, czyli coś jakby nienormalnie zaniżona... To by wg moich wyników też wychodziła mnoga, a dzidziuś jeden jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 17:22
-
Fipsik wrote:Skąd taka teza? Bo ja plamiłam 38 dnia cyklu, a @ przewidywaną na 29 dzień. Więc się nie zgadza.
20% kobiet plami w ciągu całej ciąży - z różnych niezagrażających płodowi powodów. Oczywiście są też plamienia zagrażające, dlatego każde trzeba skonsultować z lekarzem.
Taką tezę stawia 80% ginekologów, przecież nie ja.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
kark wrote:Patu, zgadzam się z b-c, jak dla mnie jeżeli to są normy od owulacji, to wychodzi, że beta w 6-7tc jest 75-2600, czyli coś jakby nienormalnie zaniżona... To by wg moich wyników też wychodziła mnoga, a dzidziuś jeden jest
moze błąd jakis, tez ludziei źle napisali, zamiast po miesiączce to po owulacji. tylko w necie przy takich normach tez jest dopisane od owulacji.
tak naprawde tych norm troche różnych jest, ważne, że przyrost ładnyAle mąż jak mu tłumacze ze średnia to 100 procent, a mi urosło 150 w ciągu 48 godz, no i ten progesteron tez duzo większy niz przeciętnie to się śmieje ze to było do przewidzenia, zawsze byłam wyjątkiem od reguły to czego oczekuje od swojego dziecka, przynajmniej mam wiedziec, ze we mnie się wdało
Ale co jakis czas przygaduje z tymi bliźniakamimyślicie, że to prawda, że zaraz po tabletkach est większe prawdopodobienstwo na nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 18:20
-
Lanusia93 wrote:Taką tezę stawia 80% ginekologów, przecież nie ja.
nawet tutaj w poradach gdzieś było napisane, że wiele kobiet ma plamienia związane ze zmianami hormonalnymi w dniach, w których miałyby miesiączke, najcześniej koniec 4 i koniec 8 tygodnia. i że nie zawsze są one groźne, ale trzeba skonsultować z lekarzem
staraczka wrote:Patu nie wypisali mnie sami tylko po stwierdzeniu lekarza , że jest wszystko dobrze i nie wie skąd te plamienie to się sama wypisałam na własne żadanie....gdybym plamiła fest to bym się nie wypisała , ale w szpitalu nawet nie chcieli mi podać mojego zastrzyku z progesteronem co biore bo to czeski leki no i nie moga a nic zasteczpego polskiego tez mi nie dali.. to po cholere tam siedziećchciał żebym została do poniedziałku, ale po rozmowie z emkiem stwierdziliśmy , że jak jest wszystko ok , plamienie się nie nasila to idziemy do domu ! poza tym co oni by mi tam przez week zrobili ? na oddziale byłam o 7-30 a lekarz po prośbie mojego emka zbadał mnie dopiero przed 10-00 .... wyobraźcie sobie , że nawet nospy mi tam nie zaproponowali
a jak zadzowniłam do gina mojego kazał od razu brać zastrzyk z progesteronem i powiedział , ze nospe max albo jak ma forte to mam sobie brac i się nie martwić.
Patu a co do betki to bardzo ładnietzn , że dzidziuś pięknie rośnie
rozumiem, ale chyba bym sie bała wyjść na własne żądanie. Jakby cos sie stało, to bym sie obwiniała, że mogłam zostać, w koncu to szpital.
Tylko uważaj bardzo na siebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 18:30
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny