X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry, od wczoraj piję herbatę imbirową, i tak rano wymiotowałam :P :D
    mój mąż bez mojej wiedzy wszystkich informuje o tym że zostanie po raz kolejny tatusiem :P :D jak coś to on się będzie tłumaczył ;)
    aleksa tak to jest jak się leczy bez leków, dłużej to trwa, ale spokojnie, nic dzidziusiowi się nie stanie :)
    ja popalałam przed ciążą troszkę w pracy, jakoś ciąża sama mnie odrzuciła od fajek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane przepraszam,ze sie mało odzywam ale nie mam sił na komputer zresztą mnie przy nim bardziej mdli. Na mdłosci musze coś jesć najcześciej jakieś sucharki albo suchy chleb a ostatnio doszły kiszone ogórki no i wit. B6 zauważyłam,ze po niej mnie mniej mdli ( dużo wit. B6 jest w bananach)
    no i odrzuca mnie masakrycznie od słodyczy,które wcześniej uwielbiałam.
    Widze,ze tu dużo tematów ale wybaczcie nie jestem wstanie nadgonić wczorajszych wiec witam jak jakieś nowe kobietki dołaczyły :) :) :)
    buziaki dla kazdej mamusi i dzieciatka <3 :)

Paula55, Ewelina23, AnkaK, jovi81 lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zeżarłam (bo inaczej się nie da tego nazwać) pół główki sałaty lodowej z octem i olejem lnianym :O :?

Bea_tina, inessa lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja trafilam rano do szpitala z plamieniami :/ nie wiadomo skad sie wziely bo dzidzius jest mierzy 1,17 cm serduszko bije ... i lekarz nie wie skad te plamienia. Ogolnie przyjeli mnie na oddzial bez jakiegokolwiek badania , ale jestem juz w domu. Poki co nic sie nie dzieje. Mdlosci mi przeszly.

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dbaj o siebie i odpoczywaj i jak najszybciej do Gin.
    Bedzie dobrze:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U gina wizyte mam we wtorek :)

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystajac ze nic mi nie dolega wywrocilam dom do gory nogami i dopiero skonczylam sprzatac... jestem padnieta
    Milego weekendu babeczki kochane:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    U gina wizyte mam we wtorek :)
    to do wtorku zadbaj o wygodne lozko:) wkoncu nie mozemy mysle tylko o sobie ale teraz gl o Dzidziusiu.

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)
    patrzę na jakieś pierdoły w tv no i czekam na M. który ma jeszcze 80km z pracy.. niby mało, ale omijają korki to pewnie zleci czas... pociesza mnie jednak fakt, że cały weekend mamy dla siebie! powygłupiamy się, poleniuchujemy i pośmiejemy się! uwielbiam! Mam nadzieje że mdłości i żadne dolegliwości nie zepsują mi całego dnia

staraczka - nie przejmuj się, ja wierze że twoje maleństwo ma się dobrze

miłego weekendu :)

inessa, staraczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka no miejscóweczka na rogówce juz nagrzana :) mam tylko nadzieje ze te plamienia to nic. Niby w szpitalu mi powiedzieli ze nie wiadomo skad plamienia a na wypisie mi napisali poronienie zagrazajacd ;/

• Anda Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to miłego weekendu, ja niestety muszę się uczyć.... Nie chce mi się potwornie, ale w marcu mam egzaminy zawodowe i nie mogę tego odpuścić. Chociaż najchętniej przespałabym cały dzień.... Ale na szczęście chociaż słoneczko świeci za oknem.

2nn3dqk31nkwojvt.png
    bfarxqpkxuml9tsm.png
  • Anda Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe dopisałam się do tabelki, ale nie we właściwym miejscu, bo nie chciałam nic skasować przez przypadek. Jak znajdziesz chwilkę to proszę umieść mnie we właściwym miejscu :)

2nn3dqk31nkwojvt.png
    bfarxqpkxuml9tsm.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane przepraszam,ze sie mało odzywam ale nie mam sił na komputer zresztą mnie przy nim bardziej mdli.
    Oj, znam ten ból, przez ostatnie dni musiałam skończyć podkład muzyczny do filmu i dużo siedziałam przed komputerem. Na samą myśl o komputerze miałam silniejsze mdłości :/

staraczka, mam nadzieję, że z dzidzią jest o.k., trzymam kciuki! :)

Wczoraj Mąż powiedział teściowej o ciąży. Oczywiście pierwsza reakcja była taka, że jak my sobie damy radę sami ze wszystkim i ona musi jechać z nami za granicę, żeby naszym dzieckiem się zajmować :/ Nie było pytania, czy chcemy, czy potrzebujemy. Nie. Ona MUSI! Grrrr.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko a nie masz terminu @ teraz bo czasami takie plamienia czy nawet krwawienia wtedy wystepuja najważniejsze,że maleństwo czuje sie dobrze :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Staraczko a nie masz terminu @ teraz bo czasami takie plamienia czy nawet krwawienia wtedy wystepuja najważniejsze,że maleństwo czuje sie dobrze :D
    No tak wlasnie z moich obliczen @ powinien byc jutro ... jak by normalnie byl :P oczywiscie go nie ma :P moj gin mowil mi przez tel ze to tez moze od cisnienia bo jakies ciulate dzisiaj jest :/ wzielam ten zastrzyk z progesteronem i jest ok ... ja podejrzewam ze mi gwaltownie progesteron spadl bo zaczelam brac zastrzyki co 3 dni bo gin mowil ze jak bedzie ok to co 3 dni brac no i moze to od tego. No nic najwazniejsze ze z dzidzia ok i nie plamie poki co

inessa lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko ja też w czwartek plamiłam ciut, w szpitalu powiedzieli, że wszystko ok i w sumie jest ok, plamienia więcej się nie pojawiły. Tylko rzygam od wczoraj jak kot.

A co do teściowej, wolałabym już żeby się pchała z pomocą, niż jak mam tak, że cała rodzina męża nawet nie zadzwoniła jak poroniłam i teraz całą ciążę też wiem, że 9 miesięcy nikt nie przyjedzie, nie pomoże. Nie mówiąc już o narodzinach, że sami z tym wszystkim zostaniemy.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka miała normalny okres przez 3 miesiace przez co nawet nie wiedziała,ze jest wciazy dopiero w 4 miesiacu bolało ja dziwnie podbrzusze i poszła do gina i ten jej powiedziała,ze jest wciazy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa to moja mama ze mna w ciazy jak byla tak miala :) rozklada nogi.lekarz usg jej robi a tu dziec i 4 miesiac hehe to byl dla niej szok bo miala 18 lat :P

Fipsik no mi sie uspokoilo poki co i mam nadzieje ze juz tak bedzie to bylo lekkie plamienie i brazowe sorry za okreslenie :P co innego gdyby krwawila ....

• b-c Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie. U mnie dobre wieści. Dzisiaj 6t4d na USG widziałam zarodek i bijące serduszko :) Dzidzia ma 5,91 mm i wedlug USG jest 6t2d :) Wszystko wygląda ok :) Kupiłam dzisiaj 2 pary miniaturowych skarpeteczek, zeby powiedzieć naszym rodzicom. Wybrałam takie w odcieniu zielony, aby pozniej pasowały niezależnie od płci.

Niedługo idę na urodziny 5-letnich bliźniaków. Dobrze, że jestem przeziebiona to nie bede musiala tlumaczyć się, że nie piję i nie chcę dźwigać chłopaków :)

Jestem naprawdę szczęśliwa. Jak zobaczyłam serduszko, to mi łzy poleciały :)

inessa, kark, Pipek83, justyna14, hela, AnkaK lubią tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Anka no miejscóweczka na rogówce juz nagrzana :) mam tylko nadzieje ze te plamienia to nic. Niby w szpitalu mi powiedzieli ze nie wiadomo skad plamienia a na wypisie mi napisali poronienie zagrazajacd ;/

W każdym przypadku, gdy coś się dzieje z ciążą jest wpisywane: "Poronienie zagrażające", niezależnie co się dzieje, nawet jak idziesz na obserwację z bólami brzucha albo kłopotami z ciśnieniem, więc spokojnie, głowa do góry, nogi jeszcze wyżej, odpoczywaj :)

A brązowe plamienie i bóle brzucha pojawiają się w terminie spodziewanej miesiączki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 14:35

staraczka lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ