X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. Widzę ,że pojawia się problem z plamieniami , trzymam za wszystkie kciuki żeby to nie było nic strasznego. Ja coś sie nie moge wyspać ostatnio. Najchętniej cały dzień leżałabym w łóżku. Do tego jeszcze mam zawalone zatoki a nic nie można brać. Ehhhhh

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane :) i spadam za chwilkę. Jestem w trakcie sesji więc nie mam za bardzo czasu żeby z wami pogadać :P ale jeszcze troszeczkę...
    Ściskam Was i wszystkie maluszki :)

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:

Fipsik, jak jest żywoczerwony kolor krwi w śluzie t może jednak skocz na izbę, niech zrobią USG, jak będzie wszystko dobrze to nie zgadzaj się na zostanie na oddziale i tyle, niech tylko dadzą Ci jakieś zalecenia. Bo Ty nie bierzesz żadnych leków typu luteina czy duphaston?

Z takich to żadnych leków nie biorę. Poczekam , poleżę, jak się powtórzy to znów pojedziemy. Ale wydaje mi się, że to od bzykania :/ Więc celibat do środy, zobaczymy co lekarz powie.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik spokojnie, też miałam nitki krwi, to od seksu, pękła po prostu żyłka, także teraz żadnego baraszkowania ;)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się tak wydaje, bo szyjka mnie boli. Wpuścić faceta, to bałagan narobi..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was Drogie Panie. Przepraszam ze sie nie odzywalam ale jak wczoraj zlapal mnie bol glowy to w nocy jeszcze mnie ten bol budzil.echhh
    Jesli chodzi o te plamienia to gdzies czytalam ze to normalne niektore kobiety tak reaguja na zmiany hormonalne, ale lepiej wszystko skonsultowac z lekarzem.
    Akuszerka trzymaj sie tam:) bedzie dobrze:)
    w sumie troche wam zazdroszcze ze macie te wszystkie objawy, bo ja ani mdlosci ani zaparc no nic sorki brak okresu i nic wiecej.
    Milej niedzieli zycze:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK możesz mieć jeszcze objawy, mi się pojawiły najbardziej w 7 tygodniu, także wszystko przed Tobą :)
    Fipsik hehe, pewnie dostaniecie zakaz wpuszczania do 12 tyg ciąży (my tak mamy). Także dużo leż, jak coś boli bierz no-spę.

AnkaK, Fipsik lubią tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    AnkaK możesz mieć jeszcze objawy, mi się pojawiły najbardziej w 7 tygodniu, także wszystko przed Tobą :)
    Budujace dzieki:):)

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A slyszalyscie o tych arktycznych mrozach co maja w lutym przyjsc?
    ja na sama mysl juz zamarzam

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    fakt, że na początku trzeba wydać ok 700zł, ale przez cały okres pieluszkowania na pampersy wydać trzeba ok 3500zł, a i dużo śmieci przez to jest, kurcze zastanawiam się czy pranie by mnie nie przerosło ;)

Ja czytałam jakiś czas temu, gość porównywał pieluszki wielorazowe do jednorazowych (zresztą dużo artykułów dla dzieci) i zakładając, że dziecko będzie 2 lata w nich chodzić, to różnica chyba była 100 albo 200zł na korzyść wielorazówek.

Ja mam szyjkę strasznie nisko, nigdy w życiu tak nie miałam, nawet w ciąży z córką. I czy jest miękka czy twarda to nie potrafię określić, ale wszystko mam tam tak rozpulchnione, że hmm... Bardziej czuć jak mąż wchodzi :D

Ja niestety jak Justyśka spadam się uczyć... :/

• dba Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK ja tych mrozów nie przyjmuję do wiadomości ;) auta to nie odpale hehe :D póki nie ma to się nad tym nie zastanawiam ;)

AnkaK lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewcznki :)
    Ja dziś znów odpadam... kolejny dzień mega bólu głowy - gdybym chociaż wiedziała z jakiego powodu :( ciężko spać w nocy, kładę się z bólem i rano z nim wstaje, koszmar!!! :(

a jak wasze samopoczucie?

b-c dzisiaj śmiga na wizyte? :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane:)
    Strsznie się stęskniłam:*
    W piątek zaczęłam plamić i trafiłam do szpitala:/ myślałam, że już wszystko stracone:(...na usg był dużo za mały pęcherzyk bez zarodka...nawet nic nie urósł od wtorkowej wizyty:(
    Ale wczoraj przestałam już plamić, a wieczorne usg pokazało mi mojego małego pikacza:D
    Także walczymy:) Mam nadzieję, że będzie dobrze:)
    Buziaki dla was kochane:*

AnkaK, jovi81 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam ten artykuł, zaraz go poszukam i Wam wkleję. Generalnie ja uważam,że finansowo to się nie równa, ale za komfort wolę płacić... Jak tu dobrze dopieścić dziecko, posprzątać dom, ugotować obiad, zrobić pranie, a jeszcze do tego mam namaczać kupki? O nie... Nie te czasy. Idę na łatwiznę.

Koleś wyliczył,że dwa razy więcej płaci się za jednorazówki podał jakieś kwoty typu 4500zł za jednorazówki i 800-2000zł za wielorazówki (z wliczeniem kosztów wody, prądu, proszków), przy założeniu,że dziecko nosi pieluchy 2 lata. Także rzeczywiście finansowo się to opłaca i zwraca.

Trzecią już sprawą jest komfort dziecka.Sama nie wiem które lepsze. Dobre pieluszki przepuszczają powietrze, dobrze wchłaniają mocz... Nie wiem jak sprawdzają się wielorazówki... Największym ich plusem jest dla mnie ich design... który i tak przykryję bodziakiem....

O mam:

1) http://jakoszczedzacpieniadze.pl/wydatki-na-dziecko-ile-kosztuja-pieluchy

2) http://pieluszkarnia.pl/Porownanie-kosztow-pieluszek-jednorazowych-i-wielorazowych-cinfo-pol-85.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 14:48

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wiem, że jednorazówki są wygodniejsze, to jest mega plus... ale jak czytam jaki jest ich skład, i ile lat się rozkładają... nie jestem jakaś stuknięta na punkcie ekologii, ale fajnie jest chociaż trochę dla środowiska się przysłużyć ;) z tego co mamy piszą na forach pupki się tak nie odparzają przy wielorazówkach, oraz dzieci szybciej uczą siadać się na nocniku, w dobie pralek automatycznych pranie tych pieluszek nie wydaje się być aż tak zajmujące jak kiedyś ;)
    muszę to z mężem przedyskutować... sama nie wiem...

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że nikt nie obliczył, ile by wyszło gdyby:
    osikane pieluchy tetrowe prać;
    osrane wyrzucać ;)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik a po co wyrzucać? są proszki antybakteryjne :) koszty są liczone razem z praniem i proszkami ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) co tam porabiacie?
    Ja właśnie wcinam chińskie, oglądam jakiś film no i zaraz będę wcinać sposób który dobrze działa na mdłości : pure z awokado :)
    Jestem ciekawa jak dotrwam do wizyty... tak bardzo chce już zobaczyć maluszka, a tu dopiero 9 dni (jakby wieczność) ale jak już zobaczę go całego i zdrowego, wszystkie zmartwienia odejdą

A co do plamień, ja też przez to przechodzę (maluszkowi nic nie grozi - naszczęście) ale mam takie coś z każdym nowym tygodniem ciąży, i przeważnie trwają o 1 do 3 dni, rozmawiałam o tym z lekarzem i nic się nie dzieje, jedynie taka moja natura i tyle
    Więc dziewczynki będzie dobrze... musi !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluszek wielorazowych - mnie to jakoś nie przekonuję, ale wiadomo każdy ma inny sposób myślenia
    A z pampersami no cóż, moi rodzice powiedzieli że od mojego wujka zamówią hurtowo 10 paczek... tak w prezencie, a skoro wyszli z taką inicjatywą, to czemu akurat mam odmówić :D

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Fipsik a po co wyrzucać? są proszki antybakteryjne :) koszty są liczone razem z praniem i proszkami ;)

po to, żeby g... nie spierać najpierw. Roczniak potrafi srać jak dorosły, nie wyobrażam sobie tych kup wrzucać do pralki (wielorazówki, coś tam pisze ze nie trzeba najpierw namaczac ani spierac , fuj) ; spierania ręcznego tych kup też sobie nie wyobrażam. Haftowałabym równo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 17:43

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ