X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik ja mam to samo . bólu się nie boję, bo jak już pisałam nie ja pierwsza i nie ostatnia . boję się jedynie tego, że w trakcie porodu coś się stanie.Mowie sobie, że przeżyje każdy ból za zdrowie synka.ja na3d miałam buzkę więc żadnych wad wrodzonych lekarz nie widzial . bardziej się boje , że w trakcie porodu coś spieprza

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysia jak juz pisalam naczyniakow nie widac na usg.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i zwątpiłam, chyba zaraz się rozpłacze. Dzwonił do mnie mąż i wraca z węgier bo roboty im się przesunęły na 15 sierpnia i od 15 sierpnia wyjeżdza na miesiąć :/ urodzę bez niego normalnie, aż coś mi się robi, dupki cholerne, każą jechać na początku sierpnia a później coś im się przesuwa...nie mogę... ech wiedziałam że nie może być za pięknie :(

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi jedynie przenosić po 15 września..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was i czytam i śmieje sie jak głupek do tel. :) (akurat o kupie czyatałam ). Niestety to też moja zmora, ale co zrobić trzeba to przeżyć.

Ja sobie eneme robiłam 2 razy, przy pierwszym porodzie bez problemu, bo jak jechałam do szpitala to jeszcze nie miałam skurczy, ale ze juz było po terminie to czułam ze moga mnie zatrzymac na wywołanie i tak faktycznie było.

Przy drugim poszło dużo gorzej, miałam już bardzo silne skurcze i ciążko mi było wcisnąć cały ten płyn i zrobiłam ją tak byle jak.

Teraz chyba męża poproszę jednak, żeby mi ten płyn wcisnął, bo samemu przy akcji skurczowej nie jest łatwo.

Leżałam z leniem na kanapie i czytałam was na tel. i tak przewijało mi się to ciasto cytrynowe :) aż wstałam do kompa zobaczyć jak ono wygląda :) i idę zaraz po produkty i zrobię :) bo narobiłyście mi smaka :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka to ja dzisiaj poszłam z rana na zakupy tzn bardziej pojechałam. Wzielam sobie koszyk jezdzacy co by nie dźwigać i tak ładowalam ładowalam, a ludzie się na mnie patrzyli jakbym była z kosmosu.i tak 3 ogromne reklamowki naladowalam.dopiero jak do domu wrocilam to mi się słabo zrobiło i czarne plamki przed oczami . Więc to chyba moje ostatnie tak duże zakupy.bo chodzące kaczki powinny już chyba siedzieć w domu:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, Ewi, ale to niesprawiedliwe :( Serca nie mają ludzie!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi współczuję :( Tak jak napisała betinka ludzie sa bez serca.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi może akurat maleństwo poczeka na tate :)

Dziewczynki, może ma któraś pod ręką liste rzeczy do szpitala dla mamy. Wiem, ze już była setki razy poruszana ale nie mam najmniejszej szansy jej znaleźć. Jutro jadę do hurtowni i już chciałabym sobie wszystko zakupić i spakować torbę :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Betinka to ja dzisiaj poszłam z rana na zakupy tzn bardziej pojechałam. Wzielam sobie koszyk jezdzacy co by nie dźwigać i tak ładowalam ładowalam, a ludzie się na mnie patrzyli jakbym była z kosmosu.i tak 3 ogromne reklamowki naladowalam.dopiero jak do domu wrocilam to mi się słabo zrobiło i czarne plamki przed oczami . Więc to chyba moje ostatnie tak duże zakupy.bo chodzące kaczki powinny już chyba siedzieć w domu:-)

To i tak szacun, ze się dotelepałaś z siatami! Ja bym padła na bank ;)

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracjając już ostatni raz do ciasta cytrynowego to ja daje dwa małe, zwykłe kiśle bo tego dużego nigdzie nigdy nie mogę znaleźć. Jak przekroje ciasto to wierzch kładę zawsze górą do góry :), zeby ta góra :) nie namiekła od pary jak bedzie stygła bo wtedy jak sie polukruje to jest taka delikutaśnie chrupiąca. No i to ciasto smakuje genialnie z gałą lodów śmietankowych :P Dobra, zamykam sie już. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 15:07

relg4z17djzzyjqt.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie spędziłam 2h przy żelazku...masakra...nogi mi w dupę weszły a Marcel chciał sobie wykopać wyjście przez mój pępek...także dziewczyny, które jeszcze nie mają poprasowane ubranek dla dziecka - róbcie to jak najszybciej bo im dalej tym gorzej...

Czy któraś z Was ubrała już łóżeczko dla dziecka? Bo poprasowałam wszystko i zastanawiam się, czy już nie ubrać i nie zakryć kocem coby się nie kurzyło..

dqprpx9ikjqhrova.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice ja jak prasuje ubranka to rozkaładam sobie deskę przed TV na takiej wysokości, ze wygodnie sobie siedzę i obok stawiam wentylatorek a do szklaneczki wlewam mrożoną herbatkę. I rozkoszuję sie każdym maleńkim ciuszkiem :P

verynice, Tysia87, Fipsik, stardust87, afrykanka lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Verynice ja jak prasuje ubranka to rozkaładam sobie deskę przed TV na takiej wysokości, ze wygodnie sobie siedzę i obok stawiam wentylatorek a do szklaneczki wlewam mrożoną herbatkę. I rozkoszuję sie każdym maleńkim ciuszkiem :P

Ja na szczęście mam już wszystko poprasowane :D :D cieszy mnie to niezmiernie ;)
    Do prania zostały mi tylko ręczniczki małego, kocyki i pieluszki tetrowe i flanelowe :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o ciastach a ja suche buły wpierdzielam :p

justyna14, Fipsik, kark lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się nastałam i nakroiłam :) zachciało mi się jarzynowej sałatki. Wyszedł cały gar!!! Chyba muszę się z kimś podzielić :) kręgosłup daje w kość.
    No i ja sobie kroiłam i stałam z godzinkę a Wy produkujecie :) ale to dobrze, chociaż jest co czytać i czas szybciej mija. Jest po 15 więc jakoś zleciał mi dzień i za 2 h będzie T :) oby.
    Ciasto cytrynowe bym zjadła, mniam :)
    Jak czytam, że macie już wszystko prawie poprasowane,poprane to mnie ciary przechodzą, bo przede mną ta robota i aż się boję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 15:19

• dba Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę, że pranie i prasowanie zrobiłam z miesiąc temu. Teraz nie dałabym rady.
    Tysia pierwszego synka wiedziałam od razu jak nazwać, z drugim mamy problem :/ w sumie nie każde dziecko od razu musi mieć imię, kiedyś kobiety nie znały płci więc pewnych imion też nie miały ;)urodzi się to pewnie od razu będziemy wiedziały jak ich nazwać :) bardzo podoba mi się Seweryn i Michał, a mogę nadać zupełnie inne ;)
    verynice ja pościel mam już wypraną i wyprasowaną i myślę, że w przyszłym tyg ją założę. Cały czas się wstrzymuję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 15:22

verynice lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mi w końcu prąd włączyli.
    Jakaś masakra dziś, nie dość że obudziłam się z tymi skurczami b-h bo to na pewno ono tylko trochę boleśniejsze, ale po magnezie mi przeszło, to potem ta biegunka! przeczyściło mnie 5 razy do godz. 10.00 Prawie nic cały dzień nie jjem, ciągle czuje bulgotanie w żołądku. A mi się wczoraj tego kebaba zachciało no! i mam za swoje, a zjadłam tylko pół:/ wrr

Ewi współczuję, nie wyobrazam sobie zeby mój T nie był przy mnie w tak waznym dniu.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Wy tu o ciastach a ja suche buły wpierdzielam :p
    wczoraj Ci tak współczułam to mam dzis i ja :) ja jadłam flipsy kukurydziane

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie, poszłam na sika, a tu beżowo w majtach! :/ Przed jutrzejszym weselem jak znalazł! Mam nadzieję, że moja szyjka się nie uruchomiła i się nie rozkręci kurrrrrrna.

‹‹ 1355 1356 1357 1358 1359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ