X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka no wiesz, wstydź się! :P Ale dobrze, że już jesteś z nami!! :) Będzie dobrze!

Rabarbarko ale Ciebie wystraszyli w szpitalu i jeszcze ten upadek, biedna... Popłacz, zobaczysz że Ci ulży. Ale po burzy zawsze wychodzi słońce-pamiętaj :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak z trochę innej beczki, moja przyjaciółka wróciła od gina, ktory chyba powinien być rzeznikiem. Bezpardonowo oznajmił jej, ze na 3 torbiele, ktore zaciskaja jajowod i moze zapomnieć ze będzie miala dzieci i przybrał taki ton jakby to byla jej wina i sama marzyła hy miec hodowle torbieli.. Ja sie do chu.. pytam a co z 2 jajowodem, ktory jest czysty????

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka dobrze, ze wrocilas do nas w dwupaku :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Migotka22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstyd mi, naprawde...

Jejunku jak patrze na te wasze tygodnie to chyba przerazenie mnie ogarnia...to juz zaraz za chwile

relganlikx65a1ud.png
  • Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny mam wrazenie że na naszym watku ciagle cos sie zlego dzieje. Chyba na zadnym innym dziecazyny nie maja takich problemow jak u nas :(
    Trzymajcie sie dzielnie i myslcie optymistyczńie bo kurde musi byc dobrze!!!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:34

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a pewnie, ze bedzie dobrze...nie ma innego wyjscia

Jagoodka bo my bardzo lubimy dwupaki wiec na razie tylko tak :P
    A co do lekarza to zwykly cham i kurde skad sie tacy biora :/

O tak mi sie przypomnialo...wczoraj na wizycie byla tez moja szwagierka(u tego samego gina) i jak wyszla to prawie plakala...bo jej synus wazy juz ponad 800g i ona jest przerazona ze bedzie gigantem, ona jest w 24 tyg. Ja sie smialam ze nam babom to nie dogodzi ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze u nas ciągle coś bo jest nas wyjątkowo dużo więc i prawdopodobienstwo większe ze cos nie tak będzie i upały w najgorszych tygodniach tak naprawde

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, normalnie w dupę powinnaś dostać :). Dziś właśnie o Tobie wspomniałam no i na szczęście sie odezwałaś. Wiadomo, są z nami dziewczyny, które rzadko sie udzielają to człowiek sie o nie tak nie martwi jak dłużej są cicho. Ale jak ktoś pisze regularnie o potem zamilknie to inna bajka.

A ja dziś zaczełam 35 tydzień???????? Nie możliwe.

stardust87 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkawka ja zamowilam chba z 10 szt jalowych i op 100 szt niejalowych albo 5x5 albo 5x7 ale teraz nie pamietam a nie mam tego u siebie.
    Soli mam chyba 30 tuch fiolek. Mysle ze mi wystarczy a jak nie to sie dokupi :)

turkawka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam Iwonko, ze o mnie wspominalas i tym oto sposobem chyba mnie przywolalas ;)

No i gratuluje kolejnego tygodnia:D

iwo_na lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, a co bierzecie do ubrania na porodówkę? Jakąś koszulę nocną czy koszulkę od męża? Bo po obejrzanych "Porodach" wiem, że taka koszulka/koszula nadaje się już chyba do wyrzucenia po porodzie...?

Ja biorę starą koszulę nocną, którą już dawno chciałam wyrzucić i mi jej nie żal. W lumpku można znaleźć zawsze jakąś za grosze, bo nowej to się nie opłaca bo jest ona do wyrzucenia.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo poczeka albo cóż do 15 sierpnia urodzę :) jutro wróći to musismy porozmawiać co z tym zrobimy.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarka wypłacz się, mi zawsze po tym lepiej :)
    Migotka ja wiedziałam, że Ty specjalnie straszysz kobity :P ;)
    Co do tematu kogo dziecko będzie w przyszłości wolało - mi jakoś specjalnie na tym nie zależy, pogodziłam się z tym, że dziecko wychowuję dla świata, chcę aby było dobrym i zaradnym człowiekiem i wiem, że nadejdzie dzień kiedy opuści dom rodzinny. Ja zawsze będę moje dzieci wspierać, one nie zawsze będą się ze mną zgadzać, w końcu mogą mieć charaktery po np dziadkach ;) Różnie pewnie w życiu będzie i jedynie o czym marzę to to, żeby w razie wszelkich problemów być dla nich wsparciem.
    Fipsik pobyt mamy u Was to dobry pomysł, ja o czymś takim marzę, tym bardziej że będę sama i syn do szkoły idzie, ale mogę sobie tylko pomarzyć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 19:16

Fipsik lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie na co jest papaweryna?
    Bo dostalam juz jeden zastrzyk i maja dac mi drugi...

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papaweryna działa rozkurczowo wg wujka google :)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tak czytam i nie wiem o co chodzi...gin na obchodzie pyta czy nie mam skurczy ja na to ze nie a on o polezala u nas jeden dzien i juz sie uspokoilo. Ze co? Przeciez ja nie ze skurczami tu przyszlam...

relganlikx65a1ud.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba a czy Ty masz imię juz? Bo pralinka już podobno ma i chyba zostałam sama jak palec.ale może Ty mnie uratujesz

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, jak ja leżałam w szpitalu ze skurczami, to na jedym z obchodów lekarz ani słowem nie wspomniał o skurczach, tylko o moje wodonercze zaczął pytać :D

Kurak, właśnie sprawdziłam moje dzisiejsze wyniki - wyszła mi niska wartość płytek krwi, czyli obniżona krzepliwość. Mam normę podaną 150-450, a moja wartość 115. Nie orientujecie się czy to jest jakimś dużym problemem przy cesarce?! Wizyta dopiero w środę, a ja już bym chciała co nieco wiedziec :D Zastanawiam się, czy podają np. czynnik VIII przed operacją, żeby zwiększyć krzepliwość.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie na co jest papaweryna?
    Bo dostalam juz jeden zastrzyk i maja dac mi drugi...

może to steryd na rozwinięcie płuc dla dzidziusia, ale to tylko moje domysły...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ