X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka no wiesz, wstydź się! :P Ale dobrze, że już jesteś z nami!! :) Będzie dobrze!

Rabarbarko ale Ciebie wystraszyli w szpitalu i jeszcze ten upadek, biedna... Popłacz, zobaczysz że Ci ulży. Ale po burzy zawsze wychodzi słońce-pamiętaj :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak z trochę innej beczki, moja przyjaciółka wróciła od gina, ktory chyba powinien być rzeznikiem. Bezpardonowo oznajmił jej, ze na 3 torbiele, ktore zaciskaja jajowod i moze zapomnieć ze będzie miala dzieci i przybrał taki ton jakby to byla jej wina i sama marzyła hy miec hodowle torbieli.. Ja sie do chu.. pytam a co z 2 jajowodem, ktory jest czysty????

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka dobrze, ze wrocilas do nas w dwupaku :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Migotka22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstyd mi, naprawde...

Jejunku jak patrze na te wasze tygodnie to chyba przerazenie mnie ogarnia...to juz zaraz za chwile

relganlikx65a1ud.png
  • Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny mam wrazenie że na naszym watku ciagle cos sie zlego dzieje. Chyba na zadnym innym dziecazyny nie maja takich problemow jak u nas :(
    Trzymajcie sie dzielnie i myslcie optymistyczńie bo kurde musi byc dobrze!!!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:34

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a pewnie, ze bedzie dobrze...nie ma innego wyjscia

Jagoodka bo my bardzo lubimy dwupaki wiec na razie tylko tak :P
    A co do lekarza to zwykly cham i kurde skad sie tacy biora :/

O tak mi sie przypomnialo...wczoraj na wizycie byla tez moja szwagierka(u tego samego gina) i jak wyszla to prawie plakala...bo jej synus wazy juz ponad 800g i ona jest przerazona ze bedzie gigantem, ona jest w 24 tyg. Ja sie smialam ze nam babom to nie dogodzi ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze u nas ciągle coś bo jest nas wyjątkowo dużo więc i prawdopodobienstwo większe ze cos nie tak będzie i upały w najgorszych tygodniach tak naprawde

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, normalnie w dupę powinnaś dostać :). Dziś właśnie o Tobie wspomniałam no i na szczęście sie odezwałaś. Wiadomo, są z nami dziewczyny, które rzadko sie udzielają to człowiek sie o nie tak nie martwi jak dłużej są cicho. Ale jak ktoś pisze regularnie o potem zamilknie to inna bajka.

A ja dziś zaczełam 35 tydzień???????? Nie możliwe.

stardust87 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkawka ja zamowilam chba z 10 szt jalowych i op 100 szt niejalowych albo 5x5 albo 5x7 ale teraz nie pamietam a nie mam tego u siebie.
    Soli mam chyba 30 tuch fiolek. Mysle ze mi wystarczy a jak nie to sie dokupi :)

turkawka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam Iwonko, ze o mnie wspominalas i tym oto sposobem chyba mnie przywolalas ;)

No i gratuluje kolejnego tygodnia:D

iwo_na lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, a co bierzecie do ubrania na porodówkę? Jakąś koszulę nocną czy koszulkę od męża? Bo po obejrzanych "Porodach" wiem, że taka koszulka/koszula nadaje się już chyba do wyrzucenia po porodzie...?

Ja biorę starą koszulę nocną, którą już dawno chciałam wyrzucić i mi jej nie żal. W lumpku można znaleźć zawsze jakąś za grosze, bo nowej to się nie opłaca bo jest ona do wyrzucenia.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo poczeka albo cóż do 15 sierpnia urodzę :) jutro wróći to musismy porozmawiać co z tym zrobimy.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarka wypłacz się, mi zawsze po tym lepiej :)
    Migotka ja wiedziałam, że Ty specjalnie straszysz kobity :P ;)
    Co do tematu kogo dziecko będzie w przyszłości wolało - mi jakoś specjalnie na tym nie zależy, pogodziłam się z tym, że dziecko wychowuję dla świata, chcę aby było dobrym i zaradnym człowiekiem i wiem, że nadejdzie dzień kiedy opuści dom rodzinny. Ja zawsze będę moje dzieci wspierać, one nie zawsze będą się ze mną zgadzać, w końcu mogą mieć charaktery po np dziadkach ;) Różnie pewnie w życiu będzie i jedynie o czym marzę to to, żeby w razie wszelkich problemów być dla nich wsparciem.
    Fipsik pobyt mamy u Was to dobry pomysł, ja o czymś takim marzę, tym bardziej że będę sama i syn do szkoły idzie, ale mogę sobie tylko pomarzyć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 19:16

Fipsik lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie na co jest papaweryna?
    Bo dostalam juz jeden zastrzyk i maja dac mi drugi...

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papaweryna działa rozkurczowo wg wujka google :)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tak czytam i nie wiem o co chodzi...gin na obchodzie pyta czy nie mam skurczy ja na to ze nie a on o polezala u nas jeden dzien i juz sie uspokoilo. Ze co? Przeciez ja nie ze skurczami tu przyszlam...

relganlikx65a1ud.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba a czy Ty masz imię juz? Bo pralinka już podobno ma i chyba zostałam sama jak palec.ale może Ty mnie uratujesz

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, jak ja leżałam w szpitalu ze skurczami, to na jedym z obchodów lekarz ani słowem nie wspomniał o skurczach, tylko o moje wodonercze zaczął pytać :D

Kurak, właśnie sprawdziłam moje dzisiejsze wyniki - wyszła mi niska wartość płytek krwi, czyli obniżona krzepliwość. Mam normę podaną 150-450, a moja wartość 115. Nie orientujecie się czy to jest jakimś dużym problemem przy cesarce?! Wizyta dopiero w środę, a ja już bym chciała co nieco wiedziec :D Zastanawiam się, czy podają np. czynnik VIII przed operacją, żeby zwiększyć krzepliwość.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie na co jest papaweryna?
    Bo dostalam juz jeden zastrzyk i maja dac mi drugi...

może to steryd na rozwinięcie płuc dla dzidziusia, ale to tylko moje domysły...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ