X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    No i teraz siatkarze zaczynają grać, więc żebym przypadkiem nie wpadla na pomysł na meczu Polski, bo będzie miał dylemat czy oglądać czy wiezc mnie do szpitala:-)
    A ja się tak ucieszyłam, że te mistrzostwa mają być, bo może moja rodzinka nie będzie mnie tak nękać cały czas :)

Mój M teraz był u mnie w pracy, dawał zwolnienie i pytał o ten pobyt w szpitalu i ubezpieczenie. I panie w kadrach powiedziały, że dobrze, żebym rodziła po 1wszym, bo one wtedy łatwiej będą miały do rozliczenia... :/

Popieram BlackLune - wszystko zależy od organizmu. Ja miesiąc cierpiałam z kroczem, dopiero po tym czasie mogłam delikatnie siadać bokiem, inaczej i stanie i siedzenie było tragedią. Ale np. kuzynka męża już po tygodniu śmigała na zakupach z dzieckiem jak sarenka po lesie ;)

Jestem po kubełku hot wingsów, ach... Jest bosko :D :P

Migotka, dobrze, że jesteś :)

Dziewczyny, trzymać się dzielnie, będzie dobrze, musi być!

A jaki był adres forum na fb?

BlackLuna lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, masz malego klapsa za trzymanie nas w nerwach! Ale rozumiem, kazdy odreagowuje nerwy na swoj sposob.Mega ulga,ze sie odezwalas! Najwazniejsze,ze dzidzia w brzuszku i tymi pomiarami sie nie martw tak bardzo, bo sama widzisz jak to potrafi DALEKO odbiegac od rzeczywistosci! Infekcje mam nadzieje jak najszybciej wylecza!

Rabarbarka, Ty tez masz bidulko emocji co niemiara! Wyplacz sie porzadnie, to troche tego stresu z Ciebie zejdzie. A w szpitalach jest glabow pod dostatkiem niestety, nie licza sie z uczuciami ciezarnych- wiadomo,ze nas do kwadratu martwi najmniejsze odbiegniecie od normy, a oni zamiast w pelni poinformowac, to trzymaja w niepewnosci. Sciskam mocno, wszystko bedzie dobrze!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarka trzymaj się dzielnie! No najlepsi są studenci.ja rozumiem, że inaczej jak w praktyce, się nie nauczą, ale zastanawiam się, czemu zawsze na nich trafiam ja:-( normalnie kino bambino....uważaj na siebie rabarbarka.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no u nas chodzi tylko o te 4 dni w szpitalu, i mama sama powiedziała, że zajmie się domem, a nie że będzie u mnie całymi dniami w szpitalu :) przynajmniej jak wróci z pracy to zje obiad i do mnie przyjedzie, a tak musiałby robić zakupy, gotować, sprzątać, psami się zajmować i jeszcze do mnie jeździć do szpitala. Niby to tylko psy i "mogłyby" przez te kilka dni być ciągle same, ale ja bym się bardziej denerwowała gdyby tak było, niż gdyby mąż z nimi siedział a ja w szpitalu sama. A z kim będzie im lepiej jak nie z babcią?

Paula55, Tysia87, BlackLuna lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Migotka22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wyrozumialosc :*
    Ale pewnie na klapsy tez zasluzylam, no i zapowiadam ze teraz sie mnie juz nie pozbedziecie :D

Rabarbarka biedactwo, ale musialas sie nastresowac :/

I blagam was nie gadac o jedzeniu bo jestem juz mega glodna a kolacja byla godzine temu :/

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kardiologiem miałam rację...
    Powiedział, że to gin decyduje, ale wg niego skoro córkę urodziłam sn to teraz młodego też mogę naturalnie. I nie wiem czy to pismo od kardiologa pokazywać mojej gin, bo w sumie termin mi ustaliła, nawet nie wysyłała mnie do kardiologa, tylko sama chciałam z nim pogadać co i jak...
    Nie wiem już sama co robić :(
    Mąż i moi rodzice chcą, żebym miała cesarkę, a mi to obojętne co będzie, byleby z młodym było dobrze, żeby mu się nic nie stało...

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko no, znow jakos armagedon? mycha, Migotka, rabarbarka... dobrze ze chociaz Migotka sie odezwala. No dziewczyny, trzymam kciuki, mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.

Migotka22 lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • hela Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka w koncu!!!! na pewno z malym wszystko dobrze!

Rabarbarka leż teraz i odpoczywaj! a szpitale jak to szpitale ehhh brak słow! wazne ze malenstwo zdrowe :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Panny Migotki, mówiłam że tak będzie :P Już raz tak nam zrobiła hehe

Rabarbarka nie przejmuj się babsztylem, nawet jeśli zaczniesz rodzić to 36 tydzień, a za 2 dni już 37 to niezły tydzień na rodzenie :) Wszystko będzie dobrze!

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik bo Panny Migotki juz tak maja :P ale obiecuje ze nigdy wiecej :) no moze jak zaczne rodzic to nie bede pisala ale mam nadzieje ze wybaczycie ;)

relganlikx65a1ud.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik ja mysle ze tak by bylo dla was najlepiej :) wszyscy byli by zadowoleni :) i wy i psy hehe :)
    Ja sie ciesze ze moj T nie bedzie musial po pracy jeszcze o obiedzie myslec tylko wezmie prysznic i bedzie dla nas :)
    Mama tez zadowolona bo od razu zobaczy wnuka i troche sie jego widokiem nacieszy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka witaj z powrotem i proszę więcej nie uciekać ;)

Rabarbarka to widzę nerwow co nie miara... Uważaj na siebie. Ale dziwię się ze cię wypuścili mimo ze wyniki pokazały ze przez miesiąc nic nie przytylo malenstwo. Dobrze ze to pomyłka!

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to stwierdził, że jak to on sobie nie da rady? Da radę chodzić i do pracy i w domu się zająć wszystkim i z nami w szpitalu siedzieć cały dzień. Chyba trochę mu godzin zbraknie w ciągu doby.. Także mu powiedziałam: albo urlop albo mama.

Paula55 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

Rabarbarka nie przejmuj się babsztylem, nawet jeśli zaczniesz rodzić to 36 tydzień, a za 2 dni już 37 to niezły tydzień na rodzenie :) Wszystko będzie dobrze!

Wiem i szczerze mówiąc, chyba już bym chciała urodzić i móc małą przytulić i mieć wszystkich w dupie. Jak lekarka powiedziała, ile waży to pomyślałam, że przestała się rozwijać. Nigdy w życiu się tak nie bałam! Na dodatek to wszystko dokładnie rok po tym jak straciliśmy pierwszą ciążę, i ta sama izba przyjęć, ta sama lekarka i te same słowa " płód jest stanowczo za mały jak na ten wiek ciąży"! Najgorsze jest to, że gdybym sama tego błędu nie znalazła i nie poszła do ordynatora, żeby mnie jeszcze raz zbadał to do teraz byłabym tak samo przerażona... Szkoda gadać. Życie skróciło mi się o ładnych parę lat...

relgdf9h54y1o8s7.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymajcie sie dzielnie :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, Migotka, nigdy więcej! Jasne?! Dobrze, że jesteś z powrotem :)
    rabarbarka, trzymaj się kochana. Tak jak Fipsik napisała, to już prawoe 37 tydzień, nic nie grozi maleństwu. Poza tym ja bym nie wierzyła lekarzowi, który nawet pomiarów na USG nie umie zrobić więc się babą nie martw.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Fipsik bo Panny Migotki juz tak maja :P ale obiecuje ze nigdy wiecej :) no moze jak zaczne rodzic to nie bede pisala ale mam nadzieje ze wybaczycie ;)
    nie nie nie! Dawaj mi tu zaraz na priv nr telefonu, mamy listę z numerami i bardzo nam Twojego brakowało!

Migotka22, verynice lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ten szpital teraz masz za karę , że zestresowałaś 50 bab ciężarnych ;]

Migotka22, JagoodkaK, Io, verynice lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarka trzymaj się , nie dziwię Ci się nerwów i stresów :( i myśl pozytywnie, już bliżej niż dalej. Maluszek będzie niedługo z Tobą :)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust numer wyslany ;)

Fipsik skoro takie maja byc kary to przysiwgam ze nigdy wiecej :)

Rabarbarka nawet nie chce sobie wyobrazac jaki koszmar musialas przejsc :/ jak ja nienawidze takich lekarzy...

relganlikx65a1ud.png
‹‹ 1359 1360 1361 1362 1363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ