X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, a co bierzecie do ubrania na porodówkę? Jakąś koszulę nocną czy koszulkę od męża? Bo po obejrzanych "Porodach" wiem, że taka koszulka/koszula nadaje się już chyba do wyrzucenia po porodzie...?
    ja mam stary T-shirt męża spakowany. Taki, którego już nie nosił dawno.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu jak jest wilgoć i grzyb to nic innego jak zbicie tynków nie pomorze, można na krótko to zamalować ale za jakiś czas to cholerstwo itak wylezie.

Swoją drogą ciekawe co u Migotki, jakoś mi sie wierzyć nie chce, ze tyle czasu na urlopie jest, mam złe przeczucia, ze coś mogło sie stać :(

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Z wiesc na fb chyba Mycha bedzie pierwsza ktora sie wykluje oby wszystko bylo dobrze..
    ale że już i teraz?!

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w szpitalu to prawie nic nie daja tez ostatnio myslalam o Migocie

• Patu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Patu jak jest wilgoć i grzyb to nic innego jak zbicie tynków nie pomorze, można na krótko to zamalować ale za jakiś czas to cholerstwo itak wylezie.

Swoją drogą ciekawe co u Migotki, jakoś mi sie wierzyć nie chce, ze tyle czasu na urlopie jest, mam złe przeczucia, ze coś mogło sie stać :(

Tylko mury są tak mokre ze bez nowej izolacji wokół domu i nowe tynki nie pomogą. A niestety teraz nie możemy sobie na taki wydatek pozwolić ;( myślimy poza tym o budowi ale najszybciej za 5 lat. Więc szkoda trochę pakować tu kasę a z drugiej strony nie wiadomo czy faktycznie uda się zacząć wtedy

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cc to chyba na golasa?! ;)

Tez sie wlasnie zastanawialam, ktora to laseczka byla ta Mycha. Jakos nie kojarze z forum :/

Sie kurcze zaczynam niepokoic... Ta bezowa wydzielina i na maksa mnie rozpiera w pachwinach miedzy nogami, w brzuch tez mnie cmi na dole. Na wszelki wypadek leze, ale pierwsza taka akcja i nie wiem co jest grane :/

Tysia87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, jak człowiek nie ma kasy to moze sobie nafikać. Mnie też to czasem dobija, nasze kochane państwo nie zapewnia nic dla rodziny. My oboje pracujemy a tez na razie nie mozemy sobie pozwolić na własny kąt.

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka ja jakiej konsystencji jest ta wydzielina?

relg4z17djzzyjqt.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ale że już i teraz?!
    Saczyly sie Jej wody (chociaz zdania byly podzielone czy to wody czy nie) ale wypuscili ja ze szpitala no i pisalysmy zeby udalo sie troche posiedziec w brzuszku to napisala niedawno ze chyba nie uda sie zeby posiedziala i na razie nie ma dalszych wiesci

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ale że już i teraz?!

Była w szpitalu ma rozwarcie i chyba saczyly się wody. Lekarz ja puścił ale dał do zrozumienia ze według niego urodzi w ciągu tygodnia. I teraz napisała tylko ze mały cchyba faktycznie nie poczeka i nic więcej

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia nie kojarzysz bo Mycha juz dawno sie tu nie udzielala chyba juz chwile nawet przed Twoim pojawieniem sie ale od czasu do czasu na fbkowej grupie sie odzywa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 17:19

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    A cc to chyba na golasa?! ;)

Tez sie wlasnie zastanawialam, ktora to laseczka byla ta Mycha. Jakos nie kojarze z forum :/

Sie kurcze zaczynam niepokoic... Ta bezowa wydzielina i na maksa mnie rozpiera w pachwinach miedzy nogami, w brzuch tez mnie cmi na dole. Na wszelki wypadek leze, ale pierwsza taka akcja i nie wiem co jest grane :/

Nie chciałam polubić. Wkurza mnie to że nie mozna odlubic.chcialam zacytować. Więc mnie Betinka pachwiny też bardzo ale to bardzo bolą, ale to od obniżonej macicy i główką też już jest niżej.natomiast wydzieliny nie mam niepokojącej.standardowo dużo i taka jasna.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka spokojnie, wez sobie dwie nospy, moze nospe forte. A nie masz stanu zapalnego?

No ciekawe co z ta Mycha nasza bedzie.

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj tez mam takie gluty kremowe pierwszy raz nie wiem co to

betinka lez odpoczywaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 17:25

• betinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka, no wlasnie sie nad tym zastanawialam, czy moze infekcja. Na szczescie ani sladu krwi. A konsystencja gesta ;) Na szczescie skurczow nie mam wiecej niz zwykle. Tylko to rozpieranie w pachwinach (wyraznie czuje,ze on mi tam ciazy) i cmienie w dole. To pewnie przez ta moja dzisiejsza przymusowa piesza wedrowke. Mlody juz pewnie ze 3 kg wazy, wiec trudno sie.dziwix. W poniedzialek mam wizyte u mojej gin, obczai co tam u szyjki slychac po miesiacu ;)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz, nie lataj juz tak po miescie!

Ale bym zjadla kiebaba...

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane po mega dlugiej nieobecnosci...to mile ze myslalyscie o nas, ale i strasznie chcialam was przeprosic ze pozwolilam wam sie zamartwiac :-(
    Mozecie krzyczec bo zasluzylam...przyjme wszystko na klate i na moj coraz to wiekszy brzus :-)

Bardzo za wami tesknilam, ale tak bardzo sie wystraszylam tym ostatnim usg, ze stwierdzilam ze musze odpoczac, wyciszyc sie i przede wszystkim nie myslec negatywnie i grzecznie czekalam na wizyte.

A ta wyczekana wizyte mialam wczoraj i...nie wiem nic :/
    Gin zobaczyl wyniki moczu i jak zwykle zlapal sie za glowe...nie bylo juz duskusji, wyslal mnie do szpitala :(
    I tak od rana leze w tym cholernym szpitalu...honorowo oddalam mocz ;) podlaczyli mnie pod ktg i chyba zapisaly sie jakies skurcze bo dostalam nospe, potem zastrzyk wlasciwie to i nie wiem po co i od czego ten zastrzyk :/ zrobili mi usg z ktorego oczywiscie nie dowiedzialam sie nic konkretnego, jedynie to ze nie zwazyl malego no i ze wszystkie pomiary sa prawidlowe. Gin zbadal mnie na fotelu co bylo mega bolesne i stwierdzil ze mam zapalenie pochwy.

Mam nadzieje ze u was wszystko dobrze :*

relganlikx65a1ud.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuchatki,
    Ja wczoraj rano wylądaowałam w szpitalu po tym jak zaczęły mi wyciekać wody. Na ktg miałam regularne skurcze, rozwarcie na 1,5 palca. W skrócie mała postanowiła wyjść.
    Przy przyjęciu przeszłam piekło totalne, ponieważ Pani dr stwierdziła, że mała jest STANOWCZO za mała, wg niej ważyła 1900g, czyli tyle samo ile miesiąc temu na USG :( W związku z tym poród na tym etapie jest dla maleństwa niebezpieczny. Dostałam leki rozkurczowe i nakaz leżenia. Wody przestały się sączyć,bo pęknięcie było maleńkie i się zasklepiło ale ich poziom jest nadal nieco obniżony. Skurcze ustały. Dzisiaj zostałam wypisana do domu. Posprawdzałam sobie wartości wszystkich pomiarów jakie wyszły Pani doktor na usg i okazało się, że wszystkie poza obwodem brzuszka są na poziomie 36 tygodnia. A przy wymiarze brzuszka Pani dr się pomyliła! Jako że do oszacowania wagi dziecka bierze się pod uwagę właśnie obwód brzuszka i głowy, Pani dr "odchudziła" mi dziecko o 800g, napędziła stracha jak nigdy w życiu i tym sposobem znienawidziłam szpitale do reszty!
    Badana byłam oczywiście ze 100 razy, w tym kilka przez studentów :/ (uwielbiam to!) Krwawię znowu, bo moja rozwarta szyjka w połączeniu z nadżerką (którą jednak mam) jest bardzo wrażliwa. Do tego badania były bardzo bolesne. Jestem zła, śpiąca, rozżalona i mam wszystkiego dość!
    Na domiar złego zepsuła nam się zmywarka, zalało nam kuchnie, lokatorzy, którzy wynajmowali od nas mieszkanie się wyprowadzili i zostawili meeeega syf! NA dodatek zaraz znaleźli się następni chętni trzeba było szybko uprzątnąć mieszkanie i jeszcze wyrżnęłam się na tej mokrej zalanej podłodze - jak na 2 dni to dla mnie za dużo...
    No to się wyżaliłam, zaspamowałam Was niemiłosiernie i zaraz zacznę ryczeć - chyba stres ze mnie spływa!
    Jak już sobie poryczę to Was nadrobie, bo teraz literki mi się rozmazują!

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik u mnie jest zaplanowane dokladnie tak jak ty myslisz.
    6.09 przylatuje mama z bratem. Oni ze mna zostaja a moj normalnie chodzi do pracy. W dzien porodu bierze tylko dzien wolnego. Mama zostaje z nami na 3 tyg a moj w tym czasie normalnie pracuje. Tacierzynski ma wypisany po tych 3 tyg jak mama poleci do domu :) i tym sposobem nie bede sama przez 5 tyg :)
    Mama ogarnie nam dom, zajmie sie gotowaniem,zakupami a my bedziemy mieli czad cieszyc sie tylko soba :) uwazam że to swietne rozwiazanie :)

Kurde wspolczuje wam ze w rodzinie takie teksty padaja :( to nie jest mile slyszec na wstepie ze bedzie sie zla mama :(
    Moja mama to sama sie boi czy jeszcze pamieta jak to jest z noworodkiem i pyta co bedzie jak ona nie bedzie umiala nam pomoc w razie jak ja poprosimy o rade :P
    No i nie moze sie doczekac :)

Migotka no chwala Bogu ze w koncu jestes!!! Gdybys nie byla w ciazy to kop w tylek jak nic!!!

A ja bylam na jagodach :) i niech mi ktos powie ze kobita w 8 mies ciazy ma sobie czegokolwiek odmawiac haha :)
    Beda buleczki drozdzowe jutro :) normalńie jestem z siebie dumna :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka klapsa dostaniesz ale dopiero po porodzie! Ale jezeli potrzebowalas to rozumiem i grunt zeby wszystko bylo dobrze..

Rabarbarka biedactwo trzymaj sie ale jak potrzebujesz to poplacz moze Ci ulzy!

Trzymajcie sie Dzieeczynki!

‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ