X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Satysfakcjonuje cie taka oto salatka???
    Aktualnie sprzata kuchnie ale jak skonczy to zapytam ;)

sgmuyh.jpg

Ja też chcę uwielbiam łososia i fasolkę!!! Mniam :-D

Paula55, pralinka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pekam :) pojadlam i chyba drzemka bedzie :P

A salatka byla na wypasie ;) i sos vinegret ktory uwielbiam :)
    Po drzemce deser. Albo jogurcik, albo lodzik, albo ciasto malinowo - pozeczkowe :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mnie dzisiaj mdlosci mecza i jeszcze taki upal dziewczyny wspolczuje

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka cisza dzis na forum, az nie do poznania. Dziewczyny ja juz chce zeby ten sierpien minal i zebym mogla urodzic. Juz chcialabym zeby maly byl po tej stronie...

Patu, verynice, rabarbarka lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka ja też już o tym marzę :-)

verynice lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka ja tez juz bym chciala

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj a ja juz po szybkiej drzemce :)
    Mysalalam ze bedzie nadrabiania a tu cisza ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak z innej beczki. JAkie polskie komedie polecilybyscie do obejrzenia? Czasami nie moge spac a w tv zazwyczaj nic nie leci.

Wczoraj obejrzalam galerianki i bylam w ciezkim szoku…..

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki:) ja mam dzis znow skurcze w pipce ;/ kurde 2 dni temu mialam i przeszlo, mam nadzieje ze dzis tez przejda.pewnie mi sie szyjka skraca bo nie rozumiem tych skurczy bo one sa bardzo bolesne.Kurde moj przewozi rzeczy na nowy dom a ja nic dzis chyba nie zrobie juz, rano sprzatalam tam ale przez te skurcze juz chyba po robocie....;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Dziewczyny tak z innej beczki. JAkie polskie komedie polecilybyscie do obejrzenia? Czasami nie moge spac a w tv zazwyczaj nic nie leci.

Wczoraj obejrzalam galerianki i bylam w ciezkim szoku…..
    ja nie lubie filmow polskich tych nowszych, mam ulubione stare polskie komedie jak sami swoi, poszukiwany poszukiwana, sprawa sie rypla ( super) itp:)

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia ja tez uwielbiam tego typu filmy i mam je tutaj nawet na dvd. Do tego jak rozpetalem II wojne swiatowa, nie ma mocnych, wyjscie awaryjne…
    Nie znam filmu sprawa sie rypla….moze uda mi sie zobaczyc na necie

dzieki

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    np chlopaki nie placza
    pieniadze to nie wszystko
    poranek kojota

afrykanka lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kogel-mogel

afrykanka, Tysia87 lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Nelus, ja pytałam kuzynki o te podkłady (bo też chciałam kupić takie dla babć ;) ), to powiedziała, że niby w szpitalu takie rzeczy dają, że muszę zaopatrzyć się w podpaski tylko. Z resztą na liście, którą Ci wysłałam nie ma żadnych podkładów, więc może faktycznie dają. I też zamierzam kupić jakieś alwaysy, bo nie widziałam tu żadnych specjalnych poporodowych.
    Koszty są straszne :( I tak już wydaliśmy te 4000$, a tu jeszcze chcą po 2000$ za każdy dzień. Mam nadzieję, że w razie czego jeśli będę musiała zostać dłużej w szpitalu, to rozłożą nam to na raty :( Ciekawa jestem jak to wygląda jak mała będzie musiała zostać w szpitalu bo np. będzie miała żółtaczkę. Czy ja będę mogła "opuścić" szpital, że tak powiem łóżkowo i być z nią, czy jak...

kark, tutaj porody domowe nie są tak popularne jak w UK, szczerze mówiąc nawet jeszcze nic nie słyszałam o takich porodach tutaj. Pytałam już Męża co o tym myśli, to stwierdził, że bałby się, bo jednak w szpitalu jest się pod stałą opieką i w razie jakieś komplikacji od razu reagują. Swoją drogą, poród w domu byłby ciekawym doświadczeniem biorąc pod uwagę, że mam w domu jeszcze upierdliwca - teścia i obcą babę hahaha :)

Ależ mnie dzisiaj w nocy męczyła reflukso-zgaga. Chyba za dużo słodkiego zjadłam na noc (Mąż nawalił mi całą miseczkę lodów) i to były tego skutki.

Teść zaczyna mnie co raz bardziej wnerwiać. Wiecznie ma jakieś pretensje do mnie, czepia się byle pierdoły, np. tego, że nie spłukałam piany po płynie do mycia naczyń, że nie wyniosłam śmieci (no sorry, lokatorka tego nie robi, a ja w ciąży mam tachać śmieci ?!), że nie lubię jego ogórków małosolnych, albo że nie chcę pić tego jego cholernego kefirku! Nie pamiętam czy wam pisałam - ostatnio stwierdził, że przeze mnie nie będzie mógł się wysypiać, bo za późno chodzę spać i małą uczę tego, że w nocy się nie śpi. Nie wyrobię z tym dziadem, mam nadzieję, że wyperswaduję Mężowi dalsze mieszkanie z tym wkurzającym &^%$@*(&$, bo ja go chyba gołymi rękoma uduszę :/ Nie wyobrażam sobie mieszkanka w MOIM DOMU z tym człowiekiem. Niestety teraz muszę się męczyć.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Tysia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka polskie dobre komedie?te 3 słowa do siebie nie pasuja haha.mysle, jak karolcia, że coś starszego to tak:sami swoi, kogel kogel, itp ale nowsze to dla mnie niestety jic kompletnie..
    A ja pojechalam z mezem i tesciami na wies.zrywalam fasolke,pomidorki, ogórki. I czulam sie swietnie.ale już teraz twardy brzuch, więc trzeba już trochę przystopowac.A juz najgorsze jak się przejzalam w szybie od auta.taka poszwa jestem.gdzie sa moje wymiary, moja talia? Czy to kiedys wroci:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • martusia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja bylam w czwartek u gin. I z dobrych wiesci to tyle ze maly ladnie przybral na wadze ma 2400 a ze zlych ze wykryli malowodzie :( pecherz plodowy caly wiec martwie sie o nerki malego zostawili mnie w szpitalu ale oczywiscie do poniedzislku nic nikt nie zrobi wiec leze dobrze ze jestem na swoim oddziale a porodow jest tyle ze co chwile szpital zamykaja. Acha maly jest caly czas pupa w dol wiec juz sie pewnie nie obroci wiec czeka mnie c.c. a tak chcialam sprobowac dolem reasumujac to nie jest dobry tydzien :(

relgh3715xtq0i4d.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka, "Chłopaki nie płaczą" - uwielbiam tę komedię, głupia jak nie wiem, ale zawsze mnie śmieszy :) i "Kiler", "Kilerów 2", nawet ostatnio chciałam sobie pooglądać :)
    martusia86, przykro mi, że się martwisz, ale może to teraz wygląda tak źle, a potem będzie lepiej ? Nie stresuj się, zobaczysz co w poniedziałek powiedzą.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za propozycje…szkoda, ze wszystkie filmy widzialam…a kogel-mogel i jego 2 czesc to jeden z ulubionych komedii.

Myslalm, ze moze cos z ostatnich 10 lat co by sie nadawawlo do obejrzenia.

tak czy saik dzieki kobietki :)

Ja sie tak obialdlam, ze ciezko mi sie ruszyc ;)

Martusia mam nadzieje, ze maly sie odwroci i ze wszytsko bedzie dobrze.

1usat5od00spirqc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie już kupiony balsam ujędrniający po porodzie? Żeby te nasze sflaczałe brzuchy się wciągnęły? Nie wiem nawet na jakie firmy patrzeć :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia wez ty mnie babo nie strasz ze juz sie dzieci nie obroca bo moj tez teraz usiadl na dupie :(
    Mi polozna mowila ze mam sie nie martwic bo dziecko ma na tyle miejsca ze powinno sie obrocic... Ja nie chce cc!!!
    A recznie nie pozwole im dziecka obracac!

Kurde i nic sie juz nie da zrobic z tym malowodziem???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1377 1378 1379 1380 1381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ