Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTysia87 wrote:Paula55 Tobie się wydaje duży bo jesteś chuda, ale ja bym nie powiedziała, że on jest duży.
Zreszta dziewczyny za maks 2 miesiące tych brzuchow nie będzie i jeszcze będziemy tęsknić za naszymi pileczkami (do koszykwoki) zobaczycie:-)
oj to prawda...dzisiaj sobie aż o tym rozkimałamTysia87 lubi tę wiadomość
-
Nenka- śliczny brzuszek!!
Ja też tak czasami siedzę i myślę, że będzie mi brakowac tych kopniaków, tych wystających kolanek, łokci, główki, brzuszkowej czkawki. Teraz mamy pod sercem nasze skarby, są z nami ciągle nieprzerwanie przez 9 miesięcy, a ani się nie obrócimy, a one pójda swoimi ścieżkami tak jak my... i teraz troszkę czuję co mogą czuć matki, kiedy dzieci odchodza, albo nawet nie usiąda porozmawiać, przytulić.... az smutno mi się zrobiło. -
nick nieaktualnybetina89 wrote:Nenka- śliczny brzuszek!!
Ja też tak czasami siedzę i myślę, że będzie mi brakowac tych kopniaków, tych wystających kolanek, łokci, główki, brzuszkowej czkawki. Teraz mamy pod sercem nasze skarby, są z nami ciągle nieprzerwanie przez 9 miesięcy, a ani się nie obrócimy, a one pójda swoimi ścieżkami tak jak my... i teraz troszkę czuję co mogą czuć matki, kiedy dzieci odchodza, albo nawet nie usiąda porozmawiać, przytulić.... az smutno mi się zrobiło.
to prawda...
a co powiedzieć w odwrotnej sprawie? Matka, która swe dziecko nosiła pod sercem, po kilkunastu latach porzuca je i ma totalnie gdzieś?
Niestety ja byłam i jestem w takiej sytuacji i czasami jak myślę to mi łzy napływają do oczu... Nie wyobrażam sobie zostawić moje dziecko, ja juz kocham mimo, że jeszcze nie poznałam -
Betina89 ale zawedrowalas myślami jakieś 20lat do przodu:-) ja to tak bardziej myślę jak tu być dobrą matką, jednoczesnie się wysypiajac haha.ale tak daleko to ja myślami nie wybiegam.nie biorę narazie pod uwagę tego, że mój okruszek w ogóle będzie miał 20lat i np.mial dziewczyne.oooooo nie! On zawsze będzie malym moim syneczkiem.jezu będę okropna teściowa, wlasnie sobie to uswiadomilam
betina89, stardust87, le'nutka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Haha
tysia wspolczuje przyszlej synowej
Ja tez tak daleko nie wybiegam w przyszloscwazne jest tu i teraz...
Ale powiem wam ze czasem rozlaka z rodzicami poprawia kontakty. U mnie tak bylo. Cale zycie sie z mama zarlamnigdy nie mialysmy dobrego kontaktu
wiecznie fochy, klutnie...
Od kad sie wyprowadzilam ( mialam ledwo 20 lat) to wszystko sie zmienilo.
A pamietam slowa mamy... " przeciez ty sobie nie poradzisz i jeszcze z placzem przyjdziesz"..
Szybko zmienila zdanie widzac jak wszystko ogarnelam i to ja jej pokazalam ze pracujac,studiujac mozna jeszcze obiady na dwa dania gotowac i dom utrzymac w porzadku
Od tego czasu mamy swietny kontakt!!!
Juz sie nie moge doczekac jej przyjazdu
-
nick nieaktualny
-
Tysia, bo jeszcze przez parę lat dziecko będzie ciągle pod nasza opieką, ale kiedy zacznie się przedszkole, szkoła, ta więź zostaje zerwana, to już całkiem inaczej. Jak dziecko zacznie mówić, zacznie pyskować, wyprowadzac nas z równowagi, a teraz takie grzeczniutkie w brzuszku, nic nie powie hihih (to teraz wybiegłam trochę w bliższą przyszłość
)
-
Hey!
My dzisiaj większą połowę dnia spędziliśmy na zakupach...
Kupiłam koszulę do porodu za 5e w H&M, więc jak któraś szuka to polecam tam poszukaćMam jeszcze dwie wcześniej kupione do karmienia to myślę że wystarczy..Poza tym kupiłam też w H&M super biustonosz do karmienia, rewelacyjny!!
Mam dwa takie bawełnianie, a ten dzisiejszy kupiłam taki hmm wyjściowy można by rzec bo jest tak fajnie usztywniany:) Noo i cenowo też spoko bo biustonosze do karmienia te fajniejsze są drogie..Więc trzy kosuzle i trzy biustonosze powinny wystarczyć
Fajne już brzuszki takie większe:-) -
Paula – sałatki w każdej postaci. A o obracanie się nie martw. Mój w ciągu dnia o 360 stopni potrafi się jeszcze obrócić (taki numer mi w czwartek zrobił), a Ty jesteś tydzień wcześniej więc na pewno ma jeszcze miejsce.
Martusia – a jakbyś piła więcej to tych wód nie przybędzie? Bo ja pamiętam jak panikowałam jakiś czas temu, że mam mało wód to moja gin powiedziała, że mam dużo pić (chociaż tych wód miałam normalną ilość, ale powiedziała to, żebym się nie martwiła na przyszłość)
hela – a wg mnie (i w porównaniu ze mną) to masz mały brzuszek. Tylko pozazdrościć.
-
Kurde pralinka ja ostatnio szukalam tych cyckonoszy ale u nas to jakis smiech na sali
wogole ich nie bylo!!!
Musze na necie zobaczyc,
Powiedz mi kochana jak jest z rozmiarowka hm? Kuoilas taki jak normalnie nosisz? Bo nie wiem jak strzelac kupujac na necie
-
nick nieaktualnyja jutro wybieram do Centrum, min do H&M też chcę wstąpić ale z tego co kojarzę chyba nie ma działu dla kobiet w ciąży
chyba, ze rzerzy są jakoś pomieszane. Na staniki też będę patrzeć. Muszę jeszcze jakąś kieckę dorwać bo zapowiada się również upalny sierpień a na dupsko nie ma co już zakładać.
-
Majeczka2014 wrote:Betina, mam zamiar kochać swoje dziecko całym sercem
i jeszcze więcej
Paula, cieszę się no i fajnie że macie takie kontakty
Tysia, biedny synek hehehzarcik
Paula55 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
nick nieaktualnyjak teraz pomyślę o tych wszystkich stanikach usztywnianych to aż mnie ciary przechodzą
przy tych moich cycach obolałych nie ma mowy. A w szafce mam moje piękne, małe(push upy) biustonosze z Intimissimi. Nie wiem kiedy je założę. Jak dobrze pójdzie pewnie za rok
bo w tej chwili to by mi pękły haha
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzonka wrote:nic sie nie zmienilo
dzis wlasnie bylam w tej na Targowku.
Szonka a jeśli chodzi o asortyment to wszędzie taki sam? Gdzie polecasz?
Ja pierwszy raz będę w Ikea, a akurat jutro wybieramy do Warszawy. Chciałam popatrzeć na łóżeczka, może udałoby się w końcu coś kupićWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 21:33