X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Paula55 Tobie się wydaje duży bo jesteś chuda, ale ja bym nie powiedziała, że on jest duży.
    Zreszta dziewczyny za maks 2 miesiące tych brzuchow nie będzie i jeszcze będziemy tęsknić za naszymi pileczkami (do koszykwoki) zobaczycie:-)

oj to prawda...dzisiaj sobie aż o tym rozkimałam :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

• betina89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka- śliczny brzuszek!!
    Ja też tak czasami siedzę i myślę, że będzie mi brakowac tych kopniaków, tych wystających kolanek, łokci, główki, brzuszkowej czkawki. Teraz mamy pod sercem nasze skarby, są z nami ciągle nieprzerwanie przez 9 miesięcy, a ani się nie obrócimy, a one pójda swoimi ścieżkami tak jak my... i teraz troszkę czuję co mogą czuć matki, kiedy dzieci odchodza, albo nawet nie usiąda porozmawiać, przytulić.... az smutno mi się zrobiło.

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    Nenka- śliczny brzuszek!!
    Ja też tak czasami siedzę i myślę, że będzie mi brakowac tych kopniaków, tych wystających kolanek, łokci, główki, brzuszkowej czkawki. Teraz mamy pod sercem nasze skarby, są z nami ciągle nieprzerwanie przez 9 miesięcy, a ani się nie obrócimy, a one pójda swoimi ścieżkami tak jak my... i teraz troszkę czuję co mogą czuć matki, kiedy dzieci odchodza, albo nawet nie usiąda porozmawiać, przytulić.... az smutno mi się zrobiło.

to prawda...
    a co powiedzieć w odwrotnej sprawie? Matka, która swe dziecko nosiła pod sercem, po kilkunastu latach porzuca je i ma totalnie gdzieś?
    Niestety ja byłam i jestem w takiej sytuacji i czasami jak myślę to mi łzy napływają do oczu... Nie wyobrażam sobie zostawić moje dziecko, ja juz kocham mimo, że jeszcze nie poznałam

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina89 ale zawedrowalas myślami jakieś 20lat do przodu:-) ja to tak bardziej myślę jak tu być dobrą matką, jednoczesnie się wysypiajac haha.ale tak daleko to ja myślami nie wybiegam.nie biorę narazie pod uwagę tego, że mój okruszek w ogóle będzie miał 20lat i np.mial dziewczyne.oooooo nie! On zawsze będzie malym moim syneczkiem.jezu będę okropna teściowa, wlasnie sobie to uswiadomilam

betina89, stardust87, le'nutka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Majeczka :( Dla dziecka to ogromna tragedia. Nie potrafię sobie nawet wyobrazić jakbym mogła cierpieć przez taką decyzję matki;/;/ Najwazniejsze, aby nie powielać błedów naszych rodziców....

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :) tysia wspolczuje przyszlej synowej ;)
    Ja tez tak daleko nie wybiegam w przyszlosc :) wazne jest tu i teraz...
    Ale powiem wam ze czasem rozlaka z rodzicami poprawia kontakty. U mnie tak bylo. Cale zycie sie z mama zarlam :/ nigdy nie mialysmy dobrego kontaktu :( wiecznie fochy, klutnie...
    Od kad sie wyprowadzilam ( mialam ledwo 20 lat) to wszystko sie zmienilo.
    A pamietam slowa mamy... " przeciez ty sobie nie poradzisz i jeszcze z placzem przyjdziesz".. :)
    Szybko zmienila zdanie widzac jak wszystko ogarnelam i to ja jej pokazalam ze pracujac,studiujac mozna jeszcze obiady na dwa dania gotowac i dom utrzymac w porzadku :)
    Od tego czasu mamy swietny kontakt!!! :)
    Juz sie nie moge doczekac jej przyjazdu :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina, mam zamiar kochać swoje dziecko całym sercem :) i jeszcze więcej :)
    Paula, cieszę się no i fajnie że macie takie kontakty :)
    Tysia, biedny synek heheh :) zarcik ;)

Paula55, betina89 lubią tę wiadomość

• betina89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, bo jeszcze przez parę lat dziecko będzie ciągle pod nasza opieką, ale kiedy zacznie się przedszkole, szkoła, ta więź zostaje zerwana, to już całkiem inaczej. Jak dziecko zacznie mówić, zacznie pyskować, wyprowadzac nas z równowagi, a teraz takie grzeczniutkie w brzuszku, nic nie powie hihih (to teraz wybiegłam trochę w bliższą przyszłość ;D )

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey!
    My dzisiaj większą połowę dnia spędziliśmy na zakupach...
    Kupiłam koszulę do porodu za 5e w H&M, więc jak któraś szuka to polecam tam poszukać:) Mam jeszcze dwie wcześniej kupione do karmienia to myślę że wystarczy..Poza tym kupiłam też w H&M super biustonosz do karmienia, rewelacyjny!!
    Mam dwa takie bawełnianie, a ten dzisiejszy kupiłam taki hmm wyjściowy można by rzec bo jest tak fajnie usztywniany:) Noo i cenowo też spoko bo biustonosze do karmienia te fajniejsze są drogie..Więc trzy kosuzle i trzy biustonosze powinny wystarczyć :-)

Fajne już brzuszki takie większe:-)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula – sałatki w każdej postaci. A o obracanie się nie martw. Mój w ciągu dnia o 360 stopni potrafi się jeszcze obrócić (taki numer mi w czwartek zrobił), a Ty jesteś tydzień wcześniej więc na pewno ma jeszcze miejsce.

Martusia – a jakbyś piła więcej to tych wód nie przybędzie? Bo ja pamiętam jak panikowałam jakiś czas temu, że mam mało wód to moja gin powiedziała, że mam dużo pić (chociaż tych wód miałam normalną ilość, ale powiedziała to, żebym się nie martwiła na przyszłość)

hela – a wg mnie (i w porównaniu ze mną) to masz mały brzuszek. Tylko pozazdrościć.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde pralinka ja ostatnio szukalam tych cyckonoszy ale u nas to jakis smiech na sali :/ wogole ich nie bylo!!!
    Musze na necie zobaczyc,
    Powiedz mi kochana jak jest z rozmiarowka hm? Kuoilas taki jak normalnie nosisz? Bo nie wiem jak strzelac kupujac na necie :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro wybieram do Centrum, min do H&M też chcę wstąpić ale z tego co kojarzę chyba nie ma działu dla kobiet w ciąży :/ chyba, ze rzerzy są jakoś pomieszane. Na staniki też będę patrzeć. Muszę jeszcze jakąś kieckę dorwać bo zapowiada się również upalny sierpień a na dupsko nie ma co już zakładać.

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Betina, mam zamiar kochać swoje dziecko całym sercem :) i jeszcze więcej :)
    Paula, cieszę się no i fajnie że macie takie kontakty :)
    Tysia, biedny synek heheh :) zarcik ;)
    Ejjjj nie synek biedny tylko synowa:-)

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust musi sie lobuz wykrecic :P poki co siedzi jak siedzial :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak teraz pomyślę o tych wszystkich stanikach usztywnianych to aż mnie ciary przechodzą :) przy tych moich cycach obolałych nie ma mowy. A w szafce mam moje piękne, małe(push upy) biustonosze z Intimissimi. Nie wiem kiedy je założę. Jak dobrze pójdzie pewnie za rok :/ bo w tej chwili to by mi pękły haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ejjjj nie synek biedny tylko synowa:-)

synowa też hihi :):):)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa laski i dajcie cynk ktore te staniki kupujecie bo nie wiem ktore sa usztywniane a ktore nie... Pliss!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Szonka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    do dziewczyn z Wawy i okolic:
    Ikea w Warszawie znajduje się na ul.Malborskiej 51 Targówek/ Marki i Ikea Janki. Czy coś zmieniło?

nic sie nie zmienilo :-) dzis wlasnie bylam w tej na Targowku.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    nic sie nie zmienilo :-) dzis wlasnie bylam w tej na Targowku.

Szonka a jeśli chodzi o asortyment to wszędzie taki sam? Gdzie polecasz?
    Ja pierwszy raz będę w Ikea, a akurat jutro wybieramy do Warszawy. Chciałam popatrzeć na łóżeczka, może udałoby się w końcu coś kupić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 21:33

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupilismy w Ikea lozeczko i poki co jestem mega zadowolona :)
    Mamy to:

http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/00248567/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 21:49

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1379 1380 1381 1382 1383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ