X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam dziewczyny :) czas zleciał nie wiem kiedy, a muszę jeszcze wziąć kąpiel ;) dobrej nocki :)

• doti77 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Dzisiaj mialam dzień pelen wrażeń.W drodze do rodziców popłakałam się normalnie bez powodu.Potem okazało się,że siostra wielce nie w humorze.Myslalam,ze mi pomoze jak tu do nas przyjedzie,a tu guzik.Nie ma w ogole zamiaru,cóż trudno.Potem byłam z kuzynką na lodach włoskich i co sie okazało,ze ona w niedługim czasie bedzie sie wyprowadzac i ze chetnie mi pomoze w domu.Teraz jestem w domu z mezem i juz mi jest smutno,bo jutro nasza rocznica ślubu,a On do pracy na 24h.Jutro caly dzień sama.Ok.zmykam do meza.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj ma nocki wiec jestem w domu z psem i kotem

• hela Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja skonczylam prac kocyki, reczniki i pieluszki uffff a zgrzalam sie przy tej cieplej wodzie ze hoho ;) bede robic na raty to moze jakos dam rade ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo pieluszek ile ich macie? bo ja mam 9szt w tym 5flanelowych starczy?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 5 tet z nadruk i 5 flan do domu
    a do szpitala musze miec 10 mambiale tradycyjne

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rowniez sama w domku i wynalazlam film do obejrzenia :)

"Nigdy w zyciu" bardzo mi sie podobal, kiedys widzialam i dzisiaj sobie jeszcze raz obejrzalam a do tego lody magnum :)

Doti rocznica slubu to tylko data, my mielismy 16 lipca a to byl srodek tygodnia, maz w delegacjii, dopiero w weekend nadrobilysmy. Po prostu przelozcie sobie swietowanie na inny dzien :)

1usat5od00spirqc.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocki mamuśki:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc mamusie oby dało się pospać w ten upał

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc. Przede mną kolejna ciężka nocka... bez snu w pocie i upale :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :) Nie ma to jak śniadanko o 4 :D Już wtrąbiłam 2 kanapki, jeszcze poszły w ruch cuksy czekoladowe :P hehe
    Martusia, mam nadzieję, że u Ciebie ok i że szybko Ciebie wypuszczą :)
    Widziałam brzuszki-cud, miód, malina :D (Paula Twoje rozstępy przy moich to dosłownie pryszcz ;) )
    A co do pieluch tetrowych to ja zamawiam z gemini 10 białych i 5 kolorowych. Na początek styknie, a później sobie dokupię. Podobno w Tesco są bardzo dobre i grube.
    No i przypomniało mi się-mnie też przeraża wizja tego co będzie później ale to dlatego, że boję się nieznanego :) Ale wiem, że jakoś to będzie. Wyobrażam sobie nastolatka, fajnie uczesanego i takiego żartownisia-hehe :P
    Aha, wracając z zakupów zajechałam do koleżanki i dała mi puuudło ciuchów-jestem przerażona... Nie wiem gdzie to zmieszczę, a już się cieszyłam że mam poprane i poprasowane wszystko :P
    Dobra lecę dalej spać, do później :*

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry
    Tak jak dziewczyny pisza rocznica to data a swietować mozna w inny dzien.
    U Nas juz drugi rok pod rzad byla 'oddzielna'rocznica..zycie..

Pieluch flanelowych mam 5 szt a tetrowych chyba 20szt plus 3szt bambusowe.

Nie moge spac, pierwszy raz od hohoho

• doti77 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    ja rowniez sama w domku i wynalazlam film do obejrzenia :)

"Nigdy w zyciu" bardzo mi sie podobal, kiedys widzialam i dzisiaj sobie jeszcze raz obejrzalam a do tego lody magnum :)

Doti rocznica slubu to tylko data, my mielismy 16 lipca a to byl srodek tygodnia, maz w delegacjii, dopiero w weekend nadrobilysmy. Po prostu przelozcie sobie swietowanie na inny dzien :)

Ja bardzo przeżywam to,może dlatego ,że to 1 rocznica ślubu.Od rana siedzę i ryczę.Mąż do pracy miał jechać,a ja się rozryczałam ,myślałam że zwytrzymam.Zostałam w domu sama,muszę się za coś wziąźć ,bo zwariuje :(

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kurde pralinka ja ostatnio szukalam tych cyckonoszy ale u nas to jakis smiech na sali :/ wogole ich nie bylo!!!
    Musze na necie zobaczyc,
    Powiedz mi kochana jak jest z rozmiarowka hm? Kuoilas taki jak normalnie nosisz? Bo nie wiem jak strzelac kupujac na necie :/
    Zalezy Ci sie obwod znienil.. Ja przed ciaza mialam 75D lub 80D a teraz kupilam 80E.. Potem wkleje Ci link jak bede na lapku, ktory kupilam:-) Chyba ze po cenie go znajdziesz, 15e dzial mama

Majeczko--> ten biustonosz do karmienia co Ja kupilam, jest sztywniejszy ale z takiego przyjemnego materialu.. To usztywnienie jest miekkie, serio bardzo przyjazne dla cialka:-)
    A jesli piersi beda bolec to pewnie i latanie bez biustonosza nawet nie pomoze hehe

Paula55 lubi tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobudka od czkawki jak ja to kocham dzień dobry:-)

Migotka22 lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.. znowu musialam nadrabiac ;)

Io a widzisz trzeba bylo sluchac sie juz bardziej doswiadczonych :D ja na kislu kiedys miesiac bylam i jak pomysle ze mialabym go zjesc od tak to mnie trzesie ale jakbym musiala to by nie bylo zmiluj :P

Jejku jejku niech ten dzien szybko mija bo chce juz zobaczyc mojego Dzidka :D

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) dziś w trochę lepszym humorze :)

Paula - ja mam ten na początek http://rafjolka.pl/product-pol-1767-GAIA-biustonosz-MAMA-058-BS.html kupiłam, żeby był do szpitala. Zwykły, miękki, bez fiszbin - SUPER SEXI :P Wzięłam o rozm. większy niż teraz nosze, tzn miseczkę. Bo na obwód wzięłam taki jak mam teraz rozm. Jakby się obwód za mały zrobił jakimś cudem to mam takie "przedłużki" z H%M do staników więc nie będzie problemu. A jak już mi tego 3ego dnia po porodzie bimbałki skoczą w rozmiarze (o ile skoczą) to sobie kupię kilka jakiś fajnych, koronkowych, eleganckich. Bo te miękkie to jakaś masakra, jeśli chodzi o design :P

lo - wygrzebałam gdzieś z szafki kisiel i ŻAŁUJĘ :P tzn już nie, ale w nocy słabo było :P Na razie tylko kawę piję, boję się coś zjeść, bo na zakupy mamy z mężem jechać za jakiś czas. Ale dobrze kochana, że Tobie już przechodzi, bo ile można :)

Io, Paula55 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Po okropnej nocy braku snu pobudkach ledwo usnelam, mówię pierd... wypisuje się z tych upałów :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Szonka a jeśli chodzi o asortyment to wszędzie taki sam? Gdzie polecasz?
    Ja pierwszy raz będę w Ikea, a akurat jutro wybieramy do Warszawy. Chciałam popatrzeć na łóżeczka, może udałoby się w końcu coś kupić

Myślę, że asortyment jest podobny, chociaż w tej w Jankach już dawno nie byłam. NA Targówku masz też świat dziecka i smyk megastore więc powinnas coś wybrać :)

A jak szukasz działu H&M mama to jest w H&M w Promenadzie przy Ostrobramskiej, z Targówka to całkiem niedaleko.

Migotka22, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Wy ale ja juz bym mogła się wypakowac.

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ