X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzień dobry :) bo się nie przywitałam.

Podobno dziś i jutro mają być najgorętsze dni tego lata :( A ochłodzenie dopiero w drugiej połowie sierpnia. Kurcze jak człowiek nie był w ciąży i chciał skorzystać z lata to było takie nijakie a jak nie może korzystać to jakieś lato stulecia, ech niesprawiedliwe to.

My dziś wywodzimy dzieci do dziadka na działkę i tym sposobem kolejne tygodnie będę sama :( trochę mi smutno, ale cieszę się, że one będą miały ciekawsze wakacje niż ze mną w domu.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Nie wiem jak Wy ale ja juz bym mogła się wypakowac.

ja też. nie śpię od tygodnia już chyba, przez upały, bóle brzucha i w ogóle tak po prostu :/

dzisiaj całą noc brzuch mnie tak napierd..., że myślałam, że nie wyrobię. A mąż jeszcze mnie zwyzywał, że to moja wina bo ciasto upiekłam a powinnam leżeć . Ehhh, nie dogodzisz...

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka, Fipsik ja też już bym się chętnie rozpakowala, trafiła nam się straszna pogoda na końcówkę ciąży. No cóż ale jak się rozpakujemy to zaczną się inne problemy.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba kazda z Nas by juz chciala sie whpakowac przez ta pogode.. a u mnie wrocily "swinskie nozki" masakra taaak mi znowu spuchly baaaloniki :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Mi tez zaczęły puchnąć stopy. Rano jest okey a pozniej to kostek nie widać:-/ pamietam ze któraś z was cos polecala na stopy? Moge prosić jeszcze raz?

U mnie słonecznie ale poki co jest wiaterek wiec da sie jeszcze wytrzymać. Moj M dzisiaj już skończy składać lozeczko!:-) i bede mogła już w tym tygodniu poprac rzeczy do łóżeczka i ciuszki:-)

W sobotę jedziemy do Kołobrzegu na kilka dni wiec muszę mieć wszystko zrobione bo nigdy nie wiadomo moze wrócimy już w trójkę :-)

atdci09kamv7205a.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka jeszcze sa dobre polskie filmy, ale juz nie koniecznie komedie, takie jak "wszystko bedzie dobrze", "vinci", "poludnie-polnoc", "jasminum", "kariera nikosia dyzmy", "pieniadze to nie wszystko". Polskie kino jest dobre, tylko trzeba wiedziec co ogladac:-) aaa no i jeszcze "testosteron" i "lejdis":-)

afrykanka lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na opuchlizne polecam arbuza w wieeelkich ilosciach:-)

ofcooo lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Io Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Moja komórka pokazuje mi od wtorku ochłodzenie i deszcze i ta myśl trzyma mnie przy życiu. Poza tym i tak teraz nigdzie nie wychodzę tylko leżę wiec da się przeżyć. Martwi mnie tylko, że wszędzie trąbią, że kobieta w ciąży powinna dużo spacerować bo jak się leży to poród cięższy. Tylko jak tu spacerować jak po 10 minutach brzuch zaczyna ciągnąć, nogi spuchnięte jak banie i ciężkie jakby ktoś mi kamienie do nich powiązał i jeszcze takie pogody?

Stardust - współczuję i życzę szybkiej poprawy. A ja się wczoraj dowiedziałam od ciotki, że jest epidemia jelitówki u nas i zastanawiam się czy to jednak nie choroba po prostu.

A tak z innej beczki to mąż mi wczoraj opowiedział, że jego 7 letni chrześniak w sobotę był u dziadków (moich teściów) i przyleciał do babci ze wzwodem pokazując babci siusiaka i pytając co się mu stało i dziwiąc się, że jest taki duży. Wniosek z tego taki, że jestem przerażona, że będę miała syna. Z córeczką byłoby latwiej.

Edit - Szonka, instrukacja dotarła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 10:00

ofcooo lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki. Szonka to mnie bardzo pocieszylas z tym upalem dzis i jutro.jakbym miala normalny urlop i chciala gdzies w Polskę jechac to bite dwa tyg.by padało, a jak modle się o deszcz to dwie krople nawet nie spadna.
    Powiem wam kobitki, że ja też już bardzo chciałabym urodzić, ale dopiero za dwa tygodnie gdzies teraz za bardzo się boje, ze za wczesnie.a z drugiej stronh tylko ja sie mecze w te upaly a takto mezczylabym się ja i synus.wole mu tego oszczędzić.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:

Moja komórka pokazuje mi od wtorku ochłodzenie i deszcze i ta myśl trzyma mnie przy życiu. Poza tym i tak teraz nigdzie nie wychodzę tylko leżę wiec da się przeżyć. Martwi mnie tylko, że wszędzie trąbią, że kobieta w ciąży powinna dużo spacerować bo jak się leży to poród cięższy. Tylko jak tu spacerować jak po 10 minutach brzuch zaczyna ciągnąć, nogi spuchnięte jak banie i ciężkie jakby ktoś mi kamienie.na.szaniec.byly do nich powiązał i jeszcze takie pogody?

Stardust - współczuję i życzę szybkiej poprawy. A ja się wczoraj dowiedziałam od ciotki, że jest epidemia jelitówki u nas i zastanawiam się czy to jednak nie choroba po prostu.

A tak z innej beczki to mąż mi wczoraj opowiedział, że jego 7 letni chrześniak w sobotę był u dziadków (moich teściów) i przyleciał do babci ze wzwodem pokazując babci siusiaka i pytając co się mu stało i dziwiąc się, że jest taki duży. Wniosek z tego taki, że jestem przerażona, że będę miała syna. Z córeczką byłoby latwiej.

Haha.i co byś mu powiedziała? Ja bym do tatusia wysłała, bo tatuś też ma siusiaka a mama nie ma to nie wie;-) i juz widze mojego Michala jak mu tlumaczy hahahaha.chybaby mu powoedzial ze go pszczola uzadlila;-)

le'nutka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie też bym do tatusia wyslała :P Babcia kazała mu leżeć to mu przejdzie :P

Swoją drogą to nie wiedziałam, że to tak szybko zaczyna działać :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj też już bym chciała się wysypać.. Ale jeszcze trochę. Ale po 20 sierpnia to już nie ma zmiłuj - okna, porządki, koszenie trawy i seks i może jakoś pójdzie :P
    Co do upałów to też słyszałam, że co najmniej do 10 sierpnia mają być. Bez sensu, bo teraz się męczymy a jak urodzimy i będzie można z dzidziem na spacery chodzić to pewnie będzie lało i zimno :|
    lo, u mnie to nie wirus na pewno, bo właściwie oprócz siedzenia na kibelku nic mi nie dolega. Mnie w piątek mój cudowny synek tak pokopał mocno, że myślałam że umrę i myślę, że to od tego - jelita zwariowały. Poza tym też cały czas mi wątrobę gniecie tyłkiem/głową to też ten układ pokarmowy szaleje.. Na razie, po kawie i 1/2 parówki jest nieźle. Zobaczymy jak będzie jak wyjdę z domu :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje sobie jeszcze 3 tygodnie. Wczoraj nie mogłam chodzić bo mnie tak pochwa bolala :(
    W poniedziałek wracam do Bydgoszczy a tam od rana do nocy sama z psem na 4 piętrze :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Pewnie też bym do tatusia wyslała :P Babcia kazała mu leżeć to mu przejdzie :P

Swoją drogą to nie wiedziałam, że to tak szybko zaczyna działać :P
    kochana, chłopcy mają wzwody już w brzuchu mamy. I bardzo często przy przewijaniu się zdarzają.. ale nie mają nic wspólnego z pobudzeniem erotycznym. Chociaż te wzwody w życiu płodowym to podobno najczęściej się zdarzają jak maluch ssie kciuk, czyli jak jest zadowolony :P

ofcooo lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę na zakupy, trzymajcie kciuki, żeby kupa siedziała :P

JagoodkaK, Io, Paula55, le'nutka lubią tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy mocno. Kupo siedź :)

stardust87 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:

Moja komórka pokazuje mi od wtorku ochłodzenie i deszcze i ta myśl trzyma mnie przy życiu. Poza tym i tak teraz nigdzie nie wychodzę tylko leżę wiec da się przeżyć. Martwi mnie tylko, że wszędzie trąbią, że kobieta w ciąży powinna dużo spacerować bo jak się leży to poród cięższy. Tylko jak tu spacerować jak po 10 minutach brzuch zaczyna ciągnąć, nogi spuchnięte jak banie i ciężkie jakby ktoś mi kamienie do nich powiązał i jeszcze takie pogody?

Tak dotarła :) bardzo ci dziękuję :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Io Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    kochana, chłopcy mają wzwody już w brzuchu mamy. I bardzo często przy przewijaniu się zdarzają.. ale nie mają nic wspólnego z pobudzeniem erotycznym. Chociaż te wzwody w życiu płodowym to podobno najczęściej się zdarzają jak maluch ssie kciuk, czyli jak jest zadowolony :P

To ja niedoinformowana jestem na temat chłopców. Dobrze, że mi móiwsz bo bym pewnie na zawał padła jakbym zobaczyła takie coś przy przewijaniu :P Dobrze, że minie trochę czasu zanim odkryją co się z tym robi.

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś ostatnio pytała co bedziemy uzywac po porodzie by ujedrnic nasze flakowate cielska. Ja dalej bede miała bio oil, twarda myjke do masażu i serum ujędrniające. Do tego spacery z piesynkiem i młodą :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)
    A ja już nie ogarniam niczego, ani sprzątania, ani gotowania ani opieki nad psami :( Czuję się jak wieloryb wyrzucony na brzeg, w dodatku mózg mi się lasuje. Wczoraj pół dnia przepłakałam z powodu "to pudełko nie mieści się na półkę"... Mój biedny małż na rzęsach stawał żeby mi tylko humor poprawić. Nawet Lenka dzisiaj zdezorientowana bo chyba nigdy nie czuła żebym płakała. Do tego od wczorajszego wieczora brzuch napięty, nocka też kiepska i dzisiejsza również nie zapowiada się lepiej :/

Tyle u mnie, cały czas Was czytam ale nie mam siły pisać, cieszę się bardzo z każdej dobrej wiadomości i trzymam kciuki za wszystkie napięte brzuszki i skrócone szyjki.

Miłego dnia :):)

‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ