X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    My kupilismy w Ikea lozeczko i poki co jestem mega zadowolona :)
    Mamy to:

http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/00248567/

też mi się podoba :)

a ja zastanawiam się nad tym:
    http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/00248529/ i w sumie jeśli będzie to chyba biorę od razu :) powiedz jak to łóżeczko jest pakowane???

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam duże podpaski bella mamma.

dziś sie dowiedziałam, że bratowa chciała używać tantum rosa po porodzie, ale położna powiedziała, że mogą zbyt szybko szwy sie rozpuścić. i faktycznie jak bratowa poszła po 10 dniach po porodzie na wizytę to położna powiedziała, żeby na razie zaprzestała używać tantum rosa bo szwy sie zbyt szybko rozpuszczają.
    także miejcie to na uwadze dziewczyny, które planują stosować. albo bądźcie cały czas w kontakcie z ginekologiem bo jak widać można sobie też trochę tym zaszkodzić.

w ogóle czy któraś z Was miała skurcze w pochwie? nie wiem jak to nazwać przed chwila miałam 3 takie krótkie i szybkie skurcze. Wcześniej też mi sie to zdarzyło tzn. ze 2 czy 3 razy i to w zeszłym tygodniu.

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tez mi sie bardzo podobalo tylko odpadlo ze wzgledu na to ze nie da sie z niego zrobic lozka dla starszaka :)
    Pakowane jest w takie wielkie plaskie pudlo. Nam weszlo do auta jak zlozylismy fotele z tylu ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm pierwsze slysze o tym tantum rosa ze dziala na szwy...
    Wszedzie to polecaja do polewania krocza po porodzie. Bardzo duuzo kobiet to stosowalo i ńikt nie pisal nic o szwach... Ale spoczko :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    To tez mi sie bardzo podobalo tylko odpadlo ze wzgledu na to ze nie da sie z niego zrobic lozka dla starszaka :)
    Pakowane jest w takie wielkie plaskie pudlo. Nam weszlo do auta jak zlozylismy fotele z tylu ;)

my będziemy chcieli za jakieś 3 lata pewnie urządzić pokój dla Małej i wtedy chcemy kupić inne łóżko więc to łóżeczko przyda na początek.
    Kurcze.. obawiam się, że nam nie zmieści do samochodu :/ chyba, że coś wykombinujemy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    ja też mam duże podpaski bella mamma.

dziś sie dowiedziałam, że bratowa chciała używać tantum rosa po porodzie, ale położna powiedziała, że mogą zbyt szybko szwy sie rozpuścić. i faktycznie jak bratowa poszła po 10 dniach po porodzie na wizytę to położna powiedziała, żeby na razie zaprzestała używać tantum rosa bo szwy sie zbyt szybko rozpuszczają.
    także miejcie to na uwadze dziewczyny, które planują stosować. albo bądźcie cały czas w kontakcie z ginekologiem bo jak widać można sobie też trochę tym zaszkodzić.

w ogóle czy któraś z Was miała skurcze w pochwie? nie wiem jak to nazwać przed chwila miałam 3 takie krótkie i szybkie skurcze. Wcześniej też mi sie to zdarzyło tzn. ze 2 czy 3 razy i to w zeszłym tygodniu.
    ja pisalam o tym kilka stron wczesniej, cale popoludnie mam skurcze w pochwie , to samo mialam 3 dni temu ale przeszlo. Te skurcze bola ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam takie kłucia w pochwie, dziwne uczucie, bolesne ale do wytrzymania. Nie wiem czym to spowodowane. Ale pewnie dzidzia uciska stąd te bóle
    Co do Tamtum Rosa, to fakt polecają i ja zakupiłam już. Mam nadzieję, że mi nic tam się nie rozpuści za wczasu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 22:01

• betina89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam podobnie. Jak mieszkałam z rodzicami, to też wiecznie o coś pretensje i też jak to w życiu sobie nie poradzę. Ale dzień ślubu zmienił wszystko, widac było jak mama nie chce abym wyfrunęła z gniazda, ja też nie chciałam się wyprowadzić no ale życie polega na kompromisach. Teraz wiem, że tak musiało być, może własnie dla poprawy tych relacji z rodzicami. Mama teraz co przyjade mówi, że cieszy się że przyjeżdżam, pyta kiedy znowu wpadnę, czasami jak telepatia w tym samym czasie próbujemy do siebie się dodzwonić. Teraz nawet nie krzyczy, kiedy coś się jej nie podoba, o dziwo przytakuje, no chyba że zmądrzałam i nie ma powodów do tego by z czymś się miała nie zgadzać. Jedynie co widzę ciągle ją trapi i ma obawy, że nie będę karmić piersią, ciągle ten temat rozpoczyna i mnie nim denerwuje ;p;p Ale nie wyobrażam sobie tygodnia bez spotkania z nią.
    Paula55 wrote:
    Haha :) tysia wspolczuje przyszlej synowej ;)
    Ja tez tak daleko nie wybiegam w przyszlosc :) wazne jest tu i teraz...
    Ale powiem wam ze czasem rozlaka z rodzicami poprawia kontakty. U mnie tak bylo. Cale zycie sie z mama zarlam :/ nigdy nie mialysmy dobrego kontaktu :( wiecznie fochy, klutnie...
    Od kad sie wyprowadzilam ( mialam ledwo 20 lat) to wszystko sie zmienilo.
    A pamietam slowa mamy... " przeciez ty sobie nie poradzisz i jeszcze z placzem przyjdziesz".. :)
    Szybko zmienila zdanie widzac jak wszystko ogarnelam i to ja jej pokazalam ze pracujac,studiujac mozna jeszcze obiady na dwa dania gotowac i dom utrzymac w porzadku :)
    Od tego czasu mamy swietny kontakt!!! :)
    Juz sie nie moge doczekac jej przyjazdu :)

Paula55 lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy to łóżeczko i one sa do skręcania, więc spokojnie się zmieści nawet w "maluchu" ;D
    http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/00248529/

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, to łóżeczko to jest to samo co my mamy;)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    Majeczka, to łóżeczko to jest to samo co my mamy;)

zauważyłam :) w sumie zauroczyłam się od pierwszego ujrzenia :)
    no mam nadzieję , że się zmieści :) autko trochę większe niż maluch hehe :)

betina89 lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dzięki za to, że poradziłyście mi ten kisiel. Faktycznie jest lepiej. No albo to efekt placebo ale i tak się cieszę :P
    Szkoda, że wczoraj nie poleciałam po niego od razu jak mi pisałyście o tym.

Stardust - a Ty jak się czujesz? Lepiej trochę?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też innego nie brałam pod uwagę;D
    Dacie radę;D My w BMW zmieściliśmy ale na siedzenia, bo do bagażnika się nie zmieściło. zobaczcie,czy na 125cm zmieści Wam się w aucie. Bo opakowanie cienkie, jedynie długość.

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    Ja też innego nie brałam pod uwagę;D
    Dacie radę;D My w BMW zmieściliśmy ale na siedzenia, bo do bagażnika się nie zmieściło. zobaczcie,czy na 125cm zmieści Wam się w aucie. Bo opakowanie cienkie, jedynie długość.

mój T przyjechał moim Puntem, a mógł wziąć swojego Mercedesa(jest większy i dłuższy) a Punciak krótszy,ale może jakoś damy radę :)
    nie pomyślałam w ogóle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 22:18

• betina89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A punto ma z tyłu drzwi??? Jak ma to nie powinno być problemu.

Patii22 lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    ja pisalam o tym kilka stron wczesniej, cale popoludnie mam skurcze w pochwie , to samo mialam 3 dni temu ale przeszlo. Te skurcze bola ;(
    oj, moze przeoczyłam - czasem tak ciężko wszystko nadrobić ;)

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    A punto ma z tyłu drzwi??? Jak ma to nie powinno być problemu.

no właśnie nie ma, mam w Puncie 2 drzwi (prócz bagażnika)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo- to dobrze, że już lepiej :)

Io lubi tę wiadomość

• betina89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie jedyna opcja to przesunąc troszkę siedzenia do przodu aby było miejsce miedzy tylnymi siedzeniami a przednimi i pomiędzy włożyć tą skrzynię z łóżeczkiem, bo naprawdę jest to cienkie. Chyba, że da się złożyć tylną kanapę...

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    To w takim razie jedyna opcja to przesunąc troszkę siedzenia do przodu aby było miejsce miedzy tylnymi siedzeniami a przednimi i pomiędzy włożyć tą skrzynię z łóżeczkiem, bo naprawdę jest to cienkie. Chyba, że da się złożyć tylną kanapę...

będziemy jutro kombinować :) ale dzięki za rady :)
    wezmę to pod uwagę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 22:36

betina89 lubi tę wiadomość

‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ