Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tak sobie myślę, że z takim małym czlowiekiem, który pojawi się w moim domu to i 5 osób miałoby co robić. I myślę, że ani Michał ani tym bardziej ja się nudzić nie będziemy. To nasze pierwsze szczęście,więc samo takie przystosowanie się do nowej sytuacji i nauka wszystkiego od podstaw to minimum miesiąc:-)
A teraz Wam pokaze jaką mąż zrobił zapiekanke z kabaczka, mieska, pomidorow i sera:-) a ja leżę i rozkazuje;-)Kaarolina, anulka81, verynice, BlackLuna, Ewi25, betina89, Majeczka2014, kark, stardust87, Io, nenka, K_A_M_A, rabarbarka, Gosia19 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Uhh jestesmy spwrotem
Widze ze u nas laktatory z canpol krolujaja sie na niego zdecydowalam bo elektryczny a za male pieniadze
Podklady mam bella mama, canpol i te duze seni na lozko
Kraolcia pokoik sliczny. Taki mega kolorowy
A sowy widze ze tez u nas motyw przewodni hehe
Ja to nie wiem ile mam wod bo u nas tego ńie badajaale jak sie poloze to brzuch ni chu chu nie znika
Betina super zakupy i masz szczescie ze mama ci tak finansowo pomaga
A my bylismy na sr. Szkoda ze to ostatnie zajecia bo mi si spodobalodzis nas bylo po kilka par na sale tylko i bardzo dobrze. Polozna nam opowiadala wszystko jak wygladaja procedury jesli dziecko jest odwrocone (taj jak u mńie). Jak wyglada cesarka. Jakie mamy dostepne formy znieczulenia. Nawet miala wszystkie przyzady laczńie z kroplowka zeby pokazac jak soe to wszystko stosuje. Na jednym z panow pokazala jak wplowadzane jest ZOP. Jak wygladaja kleszcze i proznociag. Czuje sie naprawde poinformowana i naprawde bezpiecznie.
No i najwazniesze,... Ogladalismy oddzial bo akurat bylo PUSTO. Padlam i wstac nie moge. Pokoj basenowy- wypas. Ogromna wanna tylko i wylacznie do dyspozycji rodzacej i partnera. Ogromny pokoj z radyjkiem, materacem, prywatna lazienka z prysznicem i bidetem.
Sale do porodu nie zagrozonego jak w hotelu. Sale jedńorodzinne. Wieksze niz nasz salon hhahaha. Do dyspozycji materac porodowy, pilka, worek sako. Szafki jak w domu. Drabinka przy oknie zeby (jak to polozna mowila) podziwiac widoki naszego miasta i zieleńi. Wieza zeby swoja muzyke wlaczyc. Przeogromna lazienka z duza wanna, umywalka, kibelek, bidet. Tylko ja i partner a potem dzidziawogole sie nie czulam jak w szpitalu. Jestem mega zaskoczona
To sa sale jesli porod przebiega naturalńie i bez komplikacji. A jesli sie okaze ze musze byc caly czas podlaczona pod urzadzenia to leze na innym pietrze gdzie sale podobno wygladaja tak samo tyle ze aparatury jest wiecej. Ale mam nadzieje ze tam nie trafimyteraz pertraktuje z synem zeby sie obracal szybko bo dostaniemy wypas pokoj :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 13:52
betina89, Nelus, Io lubią tę wiadomość
-
Kurcze, właściwie masz rację. Mogłabym jej dać coś tak bez okazji, a nie tylko brać.
dba wrote:Betina89 masz cudowną mamęzazdroszczę
ja wszystko sama kupuję, pewnie też dlatego z wielu rzeczy rezygnuję. Nie myślałaś żeby jej jakieś np kwiatki dać, tak bez okazji
Podoba mi się kolor przewijaka i ręcznika
Też proszę o małą ilość postów, bo z działki nie dam rady cały czas nadrabiać -
a ja trochę pojęcze, że mi gorąco to tak jak każdej, ale mam mega zgagę, żołądek mnie jakoś pobolewa i trochę będzie to niedyskretne ale mam wzdęcia takie mega śmierdzące jak od żołądka, mam nadzieje że rozwolnienie mnie nie złapie. W sumie wczoraj skusiłąm się na chipsy i chyba przedobrzyłam bo tak to nie jem bo mi nie smakują za bardzo
-
No własnie i mama mi też kupiła ten leżaczek bujaczek z fisher price, tylko że z metalowymi nóżkami. Wózek zakupili nam rodzice z teściową na pół.
Ja skończyłam obiadek, bo mąż za pół godziny wraca , a w między czasie lecę na budowę, bo słyszałam jak ktoś znów gruz wysypał. Zobaczę znów ten bajzel jak po Czarnobylu. Pewnie jak wrócę, zaś będę miała sporo stron do nadrabiania. -
Nudzić w sensie tęsknić za pracą.. Mój to robotny jest ;]
stąd rozkmina, czy lepiej cały miesiąc od razu wolne, czy podzielić na dwa razy po 2 tyg. na szczescie ma prace, ze bierze wolne kiedy chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 14:10
-
nick nieaktualnyBetinka, pozazdrościć mamy
i w ogóle mamy...
Ja oczywiście musiałam iść na drzemkę!! Wstałam bo tak nagle zachciało mi się loda ... :o, więc szyzbciutko do zamrażalkiteraz zdycham bo po słodkim niestety mam zgagę, a ledwo co przeszła mi po śniadaniu..ehh
Co do podkładów to kupiłam 3 paczki Belli a na łóżko Seni.
Dosłownie 30 minut temu dostałam wiadomość na fb od kuzynki, która rodziła 22 lipca. Napisała mi, że położna poleciła Belli jak najbardziej. Ona miała jakieś inne i się średnio sprawdziły. Zużyła 2,5 paczki na początku.
Kosmetyków dla dziecka żadnych mam nie brać, prócz chusteczek, pampersów i linomagu. Oni resztę mają i się zajmują dzidzią.
No i koszulę porodową można mieć szpitalną albo swoją. Więc ja akurat wybiorę tę szpitalną, żeby swojej nie marnowaćtyle wiem narazie, może uda mi się więcej dowiedzieć jeszcze przed moim rozwiązaniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 14:13
betina89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Was, cholery nadrobić to nielada wyczyn! Miałam chyba z 15 stron do nadrobienia od wczoraj...
U nas także skwar ale całe szczęście zjedliśmy obiadek i mykamy z mężem zamoczyć tyłki w naszym ogrodowym basenieJest w sam raz bo jak się usiądzie na dnie to ma się wodę po ramiona
Generalnie to basen mojej 11 letniej siostry, ale że teraz jej nie ma bo jest w Turcji na wakacjach z rodzicami, to my sobie z mężem pokorzystamy, a co!
Majeczka2014 lubi tę wiadomość
-
anulka81 wrote:Właśnie też tak myślę, przejdę się do apteki i zapytam czy maja jak nie to zamówię przez internet.
-
Dobrnelam do końca! Zajęło mi to cała godzinę :p
Betinka super zakupy i kochana mama! Taka sama jak moja, wszystko oddalaby dzieciom!
Paula ty chyba cos pomyliłas i zamiast szpitala to hotel zwiedzalas hehe nie no wypas, tak mozna rodzic
Ja wczoraj kupiłam podpaski always największe, tutaj nie mogłam znalezc zadnych poporodowychmam nadzieje ze takie zwykle wystarcza! A co do tych podkładów na łóżko to kupiłam dwa takie dla starszych ludzi którzy pod siebie sikają, tez nie wiem czy to jest to o czym wy piszecie! Tutaj cholera nic mi nie mówią co potrzebne, jak pytam o szpital to tylko słyszę ze cos do ubrania dla siebie i małej na wyjście!
Skrecilismy przewijak i jest pieknyteraz nasza sypialnia ma zawalony każdy kat, nie ma gdzie włożyć palca!
ehh jakoś trzeba wytrzymać przez pierwsze mies! Przydałoby sie majeczce podebrac jakiś mały pokoik :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 14:49
Majeczka2014, betina89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNelus wrote:Dobrnelam do końca! Zajęło mi to cała godzinę :p
Betinka super zakupy i kochana mama! Taka sama jak moja, wszystko oddalaby dzieciom!
Paula ty chyba cos pomyliłas i zamiast szpitala to hotel zwiedzalas hehe nie no wypas, tak mozna rodzic
Ja wczoraj kupiłam podpaski always największe, tutaj nie mogłam znalezc zadnych poporodowychmam nadzieje ze takie zwykle wystarcza! A co do tych podkładów na łóżko to kupiłam dwa takie dla starszych ludzi którzy pod siebie sikają, tez nie wiem czy to jest to o czym wy piszecie! Tutaj cholera nic mi nie mówią co potrzebne, jak pytam o szpital to tylko słyszę ze cos do ubrania dla siebie i małej na wyjście!
Skrecilismy przewijak i jest pieknyteraz nasza sypialnia ma zawalony każdy kat, nie ma gdzie włożyć palca!
ehh jakoś trzeba wytrzymać przez pierwsze mies! Przydałoby sie majeczce podebrac jakiś mały pokoik :p
Neluś, wariatko
a może nic nie mówią bo Twój szpital zapewnia takie rzeczy? No bo niby skąd masz wiedziec co Ci potrzebne a co nie -
Kurczę moze zapewnia, moze nie. Tutaj wszystko jest inaczej niz w Polsce. Mam wrażenie ze oni nie przykładają do niczego wagi i boje sie ze jak nic do tego szpitala nie wezmę to okaże sie ze oni tam tego nie maja bo niepotrzebne! Ale moze sie mylę
-
nick nieaktualny