X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak sobie myślę, że z takim małym czlowiekiem, który pojawi się w moim domu to i 5 osób miałoby co robić. I myślę, że ani Michał ani tym bardziej ja się nudzić nie będziemy. To nasze pierwsze szczęście,więc samo takie przystosowanie się do nowej sytuacji i nauka wszystkiego od podstaw to minimum miesiąc:-)
    A teraz Wam pokaze jaką mąż zrobił zapiekanke z kabaczka, mieska, pomidorow i sera:-) a ja leżę i rozkazuje;-)2n8one1.jpg

Kaarolina, anulka81, verynice, BlackLuna, Ewi25, betina89, Majeczka2014, kark, stardust87, Io, nenka, K_A_M_A, rabarbarka, Gosia19 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh jestesmy spwrotem :)

Widze ze u nas laktatory z canpol kroluja :) ja sie na niego zdecydowalam bo elektryczny a za male pieniadze :)
    Podklady mam bella mama, canpol i te duze seni na lozko :)

Kraolcia pokoik sliczny. Taki mega kolorowy :)
    A sowy widze ze tez u nas motyw przewodni hehe :)

Ja to nie wiem ile mam wod bo u nas tego ńie badaja :) ale jak sie poloze to brzuch ni chu chu nie znika :P
    Betina super zakupy i masz szczescie ze mama ci tak finansowo pomaga :)

A my bylismy na sr. Szkoda ze to ostatnie zajecia bo mi si spodobalo :) dzis nas bylo po kilka par na sale tylko i bardzo dobrze. Polozna nam opowiadala wszystko jak wygladaja procedury jesli dziecko jest odwrocone (taj jak u mńie). Jak wyglada cesarka. Jakie mamy dostepne formy znieczulenia. Nawet miala wszystkie przyzady laczńie z kroplowka zeby pokazac jak soe to wszystko stosuje. Na jednym z panow pokazala jak wplowadzane jest ZOP. Jak wygladaja kleszcze i proznociag. Czuje sie naprawde poinformowana i naprawde bezpiecznie.

No i najwazniesze,... Ogladalismy oddzial bo akurat bylo PUSTO. Padlam i wstac nie moge. Pokoj basenowy- wypas. Ogromna wanna tylko i wylacznie do dyspozycji rodzacej i partnera. Ogromny pokoj z radyjkiem, materacem, prywatna lazienka z prysznicem i bidetem.
    Sale do porodu nie zagrozonego jak w hotelu. Sale jedńorodzinne. Wieksze niz nasz salon hhahaha. Do dyspozycji materac porodowy, pilka, worek sako. Szafki jak w domu. Drabinka przy oknie zeby (jak to polozna mowila) podziwiac widoki naszego miasta i zieleńi. Wieza zeby swoja muzyke wlaczyc. Przeogromna lazienka z duza wanna, umywalka, kibelek, bidet. Tylko ja i partner a potem dzidzia :) wogole sie nie czulam jak w szpitalu. Jestem mega zaskoczona :)

To sa sale jesli porod przebiega naturalńie i bez komplikacji. A jesli sie okaze ze musze byc caly czas podlaczona pod urzadzenia to leze na innym pietrze gdzie sale podobno wygladaja tak samo tyle ze aparatury jest wiecej. Ale mam nadzieje ze tam nie trafimy :) teraz pertraktuje z synem zeby sie obracal szybko bo dostaniemy wypas pokoj :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 13:52

betina89, Nelus, Io lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betina89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, właściwie masz rację. Mogłabym jej dać coś tak bez okazji, a nie tylko brać.
    dba wrote:
    Betina89 masz cudowną mamę :) zazdroszczę :) ja wszystko sama kupuję, pewnie też dlatego z wielu rzeczy rezygnuję. Nie myślałaś żeby jej jakieś np kwiatki dać, tak bez okazji :) Podoba mi się kolor przewijaka i ręcznika :)
    Też proszę o małą ilość postów, bo z działki nie dam rady cały czas nadrabiać :P

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja trochę pojęcze, że mi gorąco to tak jak każdej, ale mam mega zgagę, żołądek mnie jakoś pobolewa i trochę będzie to niedyskretne ale mam wzdęcia takie mega śmierdzące jak od żołądka, mam nadzieje że rozwolnienie mnie nie złapie. W sumie wczoraj skusiłąm się na chipsy i chyba przedobrzyłam bo tak to nie jem bo mi nie smakują za bardzo :/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie i mama mi też kupiła ten leżaczek bujaczek z fisher price, tylko że z metalowymi nóżkami. Wózek zakupili nam rodzice z teściową na pół.
    Ja skończyłam obiadek, bo mąż za pół godziny wraca , a w między czasie lecę na budowę, bo słyszałam jak ktoś znów gruz wysypał. Zobaczę znów ten bajzel jak po Czarnobylu. Pewnie jak wrócę, zaś będę miała sporo stron do nadrabiania.

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nudzić w sensie tęsknić za pracą.. Mój to robotny jest ;]

stąd rozkmina, czy lepiej cały miesiąc od razu wolne, czy podzielić na dwa razy po 2 tyg. na szczescie ma prace, ze bierze wolne kiedy chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 14:10

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, pozazdrościć mamy :) i w ogóle mamy...

Ja oczywiście musiałam iść na drzemkę!! Wstałam bo tak nagle zachciało mi się loda ... :o, więc szyzbciutko do zamrażalki :) teraz zdycham bo po słodkim niestety mam zgagę, a ledwo co przeszła mi po śniadaniu..ehh :P

Co do podkładów to kupiłam 3 paczki Belli a na łóżko Seni.
    Dosłownie 30 minut temu dostałam wiadomość na fb od kuzynki, która rodziła 22 lipca. Napisała mi, że położna poleciła Belli jak najbardziej. Ona miała jakieś inne i się średnio sprawdziły. Zużyła 2,5 paczki na początku.
    Kosmetyków dla dziecka żadnych mam nie brać, prócz chusteczek, pampersów i linomagu. Oni resztę mają i się zajmują dzidzią.
    No i koszulę porodową można mieć szpitalną albo swoją. Więc ja akurat wybiorę tę szpitalną, żeby swojej nie marnować :) tyle wiem narazie, może uda mi się więcej dowiedzieć jeszcze przed moim rozwiązaniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 14:13

betina89 lubi tę wiadomość

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeee tam od razu tęsknic za praca, wasza pociecha dostarczy mu tyle "rozrywki" ze tęsknota za praca nie wchodzi w grę :P co do możliwości urlopów męża zazdroszczę ...też bym tak chciała :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do dziewczyn z Wawy i okolic:
    Ikea w Warszawie znajduje się na ul.Malborskiej 51 Targówek/ Marki i Ikea Janki. Czy coś zmieniło?

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że jest w markach i jankach

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Was, cholery nadrobić to nielada wyczyn! Miałam chyba z 15 stron do nadrobienia od wczoraj...

U nas także skwar ale całe szczęście zjedliśmy obiadek i mykamy z mężem zamoczyć tyłki w naszym ogrodowym basenie ;) Jest w sam raz bo jak się usiądzie na dnie to ma się wodę po ramiona :) :) Generalnie to basen mojej 11 letniej siostry, ale że teraz jej nie ma bo jest w Turcji na wakacjach z rodzicami, to my sobie z mężem pokorzystamy, a co! :D

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to najfajniejszy bodziak z 5paka z biedronki
    2rwuv88.jpg

Nelus, Majeczka2014, stardust87, Kaarolina, verynice, Ewi25, betina89, Io, anulka81, nenka, K_A_M_A, ofcooo, Gosia19 lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Właśnie też tak myślę, przejdę się do apteki i zapytam czy maja jak nie to zamówię przez internet.
    ja mam 2 paczki bella mama i 2 paczki tych z canpolu. Bella mama Straaaaaaaaaaaasznie grube więc dobrze, że canpolowe mam, bo są i wyprofilowane trochę i cieńsze. Ale zobaczymy w praktyce które lepsze.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrnelam do końca! Zajęło mi to cała godzinę :p

Betinka super zakupy i kochana mama! Taka sama jak moja, wszystko oddalaby dzieciom!

Paula ty chyba cos pomyliłas i zamiast szpitala to hotel zwiedzalas hehe nie no wypas, tak mozna rodzic ;)

Ja wczoraj kupiłam podpaski always największe, tutaj nie mogłam znalezc zadnych poporodowych :/ mam nadzieje ze takie zwykle wystarcza! A co do tych podkładów na łóżko to kupiłam dwa takie dla starszych ludzi którzy pod siebie sikają, tez nie wiem czy to jest to o czym wy piszecie! Tutaj cholera nic mi nie mówią co potrzebne, jak pytam o szpital to tylko słyszę ze cos do ubrania dla siebie i małej na wyjście!

Skrecilismy przewijak i jest piekny :) teraz nasza sypialnia ma zawalony każdy kat, nie ma gdzie włożyć palca!:/ ehh jakoś trzeba wytrzymać przez pierwsze mies! Przydałoby sie majeczce podebrac jakiś mały pokoik :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 14:49

Majeczka2014, betina89 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dobrnelam do końca! Zajęło mi to cała godzinę :p

Betinka super zakupy i kochana mama! Taka sama jak moja, wszystko oddalaby dzieciom!

Paula ty chyba cos pomyliłas i zamiast szpitala to hotel zwiedzalas hehe nie no wypas, tak mozna rodzic ;)

Ja wczoraj kupiłam podpaski always największe, tutaj nie mogłam znalezc zadnych poporodowych :/ mam nadzieje ze takie zwykle wystarcza! A co do tych podkładów na łóżko to kupiłam dwa takie dla starszych ludzi którzy pod siebie sikają, tez nie wiem czy to jest to o czym wy piszecie! Tutaj cholera nic mi nie mówią co potrzebne, jak pytam o szpital to tylko słyszę ze cos do ubrania dla siebie i małej na wyjście!

Skrecilismy przewijak i jest piekny :) teraz nasza sypialnia ma zawalony każdy kat, nie ma gdzie włożyć palca!:/ ehh jakoś trzeba wytrzymać przez pierwsze mies! Przydałoby sie majeczce podebrac jakiś mały pokoik :p

Neluś, wariatko ;)
    a może nic nie mówią bo Twój szpital zapewnia takie rzeczy? No bo niby skąd masz wiedziec co Ci potrzebne a co nie :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo, żyjesz? Zaraziłaś mnie cholero! :P Od rana w toalecie siedzę :( umrę zaraz chyba...

• Nelus Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę moze zapewnia, moze nie. Tutaj wszystko jest inaczej niz w Polsce. Mam wrażenie ze oni nie przykładają do niczego wagi i boje sie ze jak nic do tego szpitala nie wezmę to okaże sie ze oni tam tego nie maja bo niepotrzebne! Ale moze sie mylę

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi, ciśnienie 137/67 - martwić się, że rozkurczowe takie niskie?..

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardus nie ma sie czym martwic czesto mam takie (po tabletkach) i gin mowi ze.dobre cisnienie a czasami te drugie mam ok 50 nawet :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam dziewczyny, że ja na ciśnieniu za bardzo się nie znam :)
    ostatnio miałam 134/85 i położna nic nie mówiła. Na każdej wizycie mam inne,albo podobne. A jak nic nie mówi to chyba raczej ok.

‹‹ 1375 1376 1377 1378 1379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ