X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :)

po pierwsze fipsik kochana wybacz ślepemu, bryle nosze i wczoraj jeszcze źle doczytałam :/ błędnie zrozumiałam że chodzi o te pierwsze tygodnie po porodzie w domu, co do szpitala jak komu wygodniej babcia chce to niech pomaga, ale decyzje zostawiłabym mężowi :)

Migotka!!!! ty małpico jedna tyle czasu nas olewać i trzymać w niepewności, poczekam aż urodzisz a potem ci tyłek skopie zobaczysz!!

rabarbarka trzymaj się tam dzielnie, wszystko ma swój limit teraz już musi być tylko lepiej.

Majeczka, 800m...ło matko...to ja już sie nie mogę doczekać tej imprezki :D oczywiście po szczęśliwym porodzie i przeprowadzce :)

Migotka22, rabarbarka lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark dlatego ja pewnie mam taki bemben nie chowajacy sie bo tyle mam tych wod :P
    Ja chce juz poniedzialek i chce zobaczyc swojego Kluska :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackluna dla mnie najlepiej jakby i mama była i mąż wziął urlop :P Ale pomarzyć można hehe. Z początku chciałam żeby po szpitalu wziął opiekę 2 tyg , a potem 2 tyg ojcowskiego urlopu i miesiąc by był z nami. Ale czy się nie zanudzi? Może warto ten ojcowski odłożyć na wiosnę/lato i gdzieś wyjechać? Ehh, nie wiadomo co tu robić.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj powiem Wam, ze wcale nie chce mi sie tego wesela :/ posprzatałam i padam na pysk :(

7w3d 💔
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama w to nie wierze ale udało mi się Was nadrobić!
    Rozwaliła mnie historia z błyszczącą cipką na fotelu- popłakaliśmy się z moim małżem ze śmiechu:)
    Majeczka chata pierwsza klasa, ale sprzątania, to ja Ci współczuję:)

Pisałyście o podkładach, ja kupiłam belle, podobno najlepsze i najtańsze:)

Tyle miałam do napisania, a teraz już nie wiem co miałam komu napisać - za dużo tego było:) Tak więc miłego dnia kochane:) A ja dzisiaj zaczęłam 37 tydzień! :D Coraz bliżej do przytulenia mojej księżniczki:) A wczoraj wieczorem kuzynka mojego M, która miała termin na 20.08 urodziła synka:) Słodki berbeć:) Poród szybki i sprawny - takie wieści z rana to ja rozumiem :)

Migotka22, betina89, Kaarolina, Tysia87, kark, afrykanka, stardust87 lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Dziewczyny boje sie. Czekam i czekam odkąd sie obudziłam czyli koło 7 az moj maluch zacznie sie ruszac ale nadal nic.... Cisza :-(

jak tam sytuacja cos sie zmienilo ?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no super, 4 godz do slubu a u mnie znów biegunka :/ kur....

7w3d 💔
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Rabarbarka 37tydzien...gratuluje :)

rabarbarka lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide jaki obiad ogarnac jeszcze muszynka mi sie zachcialo

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ciasta zachciało i już się piecze odwrócone ciasto ananasowe

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra ma ślub 9 września, od razu powiedzieliśmy że nie przyjedziemy. Miałam mieć wtedy termin porodu, ale wiem, że urodzę wcześniej. Teraz też bym na ślub już nie poszła - źle się czuję, no i leżeć muszę dużo, żeby małego donosić chociaż do tego 38tyg.

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero wróciłam ze szpitala, a że telefon mi padł to nawet nie miałam jak do was napisac. Pojechalismy przed 10ta na ktg, ja jeszcze bym poczekała ale mój mąż świrował więc w auto i heja. Poryczałam sie jak usłyszałam serduszko, bo już różne mysli miałam. Nasz mały łobuz nas tylko nastraszył!

Także wszystko okey, nie wyraziłam zgody na badanie ginekologiczne i na pozostanie na patologii ciazy, nie rozumiem nawet po co miałabym ta zostac?! Chyba tylko po to zeby kase dostali. Później dwie godziny czekania na lekarza, który wypisze karte, a ze był sam a trzy porody od rana i pełen oddział ciezarnych to tyle musielismy czekac;-/

Najwazniejsze ze mały jest aktywniejszy juz, we wtorek mam wizyte u mojego lekarza to obejrzy go dokładniej.

Stanowczo za duzo produkujcie!:-)

kark, nenka lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja to jednak mam kochaną mamę. Co ze mną gdzieś jedzie i tak sobie rozmawiamy i mówie jej,że to musze kupić dla małej, to tamto, a ona do mnie to ja Ci dam na to pieniądze. I tak sobie siedzę i myślę, że większość rzeczy jakie kupiłam sa za jej pieniądze. Aż mi głupio. Teraz dała mi 100zł na kosmetyki dla dziecka i powiedziała, że jak mi tego braknie to mi jeszcze da.
    Ostatnio wybrałam sobie przewijak i ręcznik. Ochraniacz na łóżeczko, becik i smoczek dawno zakupiłam i to chyba jedyne rzecz za moje pieniądze. Resztę pokażę w innym poście:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb1a5fb4b099.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9b7c34c8722.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ae611270b39.jpg

smoczek jest koloru różowego, nie czerwonego.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43f5ce1fc995.jpg

Io, Quatriona, Kaarolina, justyna14, anulka81, Ewi25, BlackLuna, verynice, kark, Majeczka2014, afrykanka, Nelus, stardust87, nenka, K_A_M_A, Zaczarowana, JagoodkaK, Gosia19 lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki bardzo Was proszę o małe produkowanie, bo za chwilę przyjeżdża do nas na weekend brat mojego męża z żoną i moją 2-letnią chrześniaczką Mają :)
    Postaram się podczytywać, żeby nie mieć za dużo do nadrabiania ale nie wiem czy mi się uda :)
    Weselnym dziewczynom życzę miłej zabawy, a pozostałym miłego weekendu :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Was trochę zaspamuję :D

To mały kawałek kącika Naszego Bąbla jak wszystko będzie już skończone (tzn posprzątane) to zrobię fotorelację :D

c6b4daba4737f558med.jpg

betina89, justyna14, anulka81, Ewi25, BlackLuna, Migotka22, verynice, kark, Majeczka2014, Quatriona, afrykanka, Nelus, aleksa.wawa, stardust87, Io, nenka, K_A_M_A, Zaczarowana, ofcooo, JagoodkaK, Gosia19, betinka lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tutaj łóżeczko z przybliżenia :D

40f7a1b3e2048e18med.jpg

bba9b8620b4f30e0med.jpg

betina89, dba, anulka81, Ewi25, Tysia87, BlackLuna, Migotka22, kark, afrykanka, Nelus, Io, nenka, K_A_M_A, Zaczarowana, JagoodkaK, Gosia19 lubią tę wiadomość

• betina89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twój mąż ma talent!!! Ja oczywiście będę malowac sowy na drzewie, już wcześniej któraś też pokazywała własnie swoje dzieło ze sowami. Uprzedziła mnie:))

Kaarolina lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina89 masz cudowną mamę :) zazdroszczę :) ja wszystko sama kupuję, pewnie też dlatego z wielu rzeczy rezygnuję. Nie myślałaś żeby jej jakieś np kwiatki dać, tak bez okazji :) Podoba mi się kolor przewijaka i ręcznika :)
    Też proszę o małą ilość postów, bo z działki nie dam rady cały czas nadrabiać :P

betina89 lubi tę wiadomość

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Blackluna dla mnie najlepiej jakby i mama była i mąż wziął urlop :P Ale pomarzyć można hehe. Z początku chciałam żeby po szpitalu wziął opiekę 2 tyg , a potem 2 tyg ojcowskiego urlopu i miesiąc by był z nami. Ale czy się nie zanudzi? Może warto ten ojcowski odłożyć na wiosnę/lato i gdzieś wyjechać? Ehh, nie wiadomo co tu robić.

no my tez tak własnie się zastanawialiśmy nad ta opcja bo teraz miałby wszystko pod tę opcje własnie przygotowane..a prawda taka, że prawdopodobnie jak sie tego nie wykorzysta od razu to potem wiecznie będzie cos co nam w tym przeszkodzi u nas to będzie pewno praca mojego K bo jako jeden z 2 głównych programistów w firmie ma wiele projektów, które potrafią sie namnożyć z dnia na dzień i nie raz było tak ze w wakacje o urlopie mogli tylko pomarzyć i dopiero gdzieś tam przed świętami dostał tydzień lub po nowym roku w lutym kolejny :/ zależny też jaki poród i jak szybo dojdę do siebie żeby w 100% radzić sobie sama tym bardziej ze mam córę w wieku szkolnym i jej tez trzeba trochę czasu poświecić :)ale to już akurat u każdego kwestia osobna w zależności od możliwości i chęci nowego tatusia :) a znudzić na pewno się nie znudzi co najwyżej pojmie jaka to "ciężka praca" i ze jak wróci do pracy a ty będziesz się opiekować córcia w domu to wakacjami tego nazwać nie będzie mozna i być może skutkiem tego będzie większy szacunek do ciebie i tego jak sobie świetnie z tym radzisz :) czego oczywiście życzę i bez przedłużonego urlopu :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z męzem też wszystyko sami kupiliśmy aby na wózek dla małego dostaliśmy pieniązki od moich rodziców. I moja mama co rusz mi jakieś ubranka kupuje :).Ostatnio taką podusię dla małego dostałam też od mojej mamy :):
    ajo7yf.jpg
    A to przedwczoraj mi przyszło kurierem bo zamawiałam sobie na allegro :):
    2e0ploo.jpg
    Jak już kiedyś pisałam łóżeczko mieliśmy dostać od rodziców mojego męża ale w ostateczności nie dostaliśmy i jego mama żebyśmy sobie turystyczne kupili, myślałam że ją zachlastam :/... Powiedziałąm sobie że już nic nie od nich. Najpierw obiecują a jak przyszło co do czego po remoncie to kupcie sobie sami. No cóż są ludzie i ludziska :).

Kaarolina, anulka81, BlackLuna, betina89, Majeczka2014, afrykanka, kark, stardust87, Io, nenka, K_A_M_A, Zaczarowana, Gosia19 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ