Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do ruchów dziecka to mój mały ma ADHD od początku jak zaczęłam czuć ruchy, wczoraj to miałam może 5minut spokoju a tak to cały czas go czułam. A dziś jakiś taki spokojny nawetsie zaczęłam zastanawiać czy wszystko jest ok. I tak gadam do niego ej Szymek odezwij się bo zaczynam się martwić i po chwili leciutki kopniaczek był, także myślę że po prostu dziś mały odpoczywa. W końcu moje żebra tez muszą odpocząć bo juz mnie bolą przy najmniejszym dotyku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 10:59
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
nick nieaktualnyJezu... Ale mi się wymiotować chce. Nie wiem co się dzieje, całą ciążę tylko raz wymiotowałam, może z 6 razy było mi niedobrze, a dziś od rana jest masakra. Piję co chwilę wodę, bo inaczej już bym w ubikacji była
Też mam tak z brzuchem - jak stoję to mam koszykarską piłkę, a jak się położę to takie maleństwo i tylko widać wypchane plecki Kajtka
Dziewczyny, czy wy wiecie ile macie płynu owodniowego? Bo mi nigdy nikt nie mówił (zawsze słyszałam, że jest ok jak się pytałam), a tu na wypisie mam wpisane wartości i chciałam sobie z wami porównać -
nick nieaktualnykark wrote:Jezu... Ale mi się wymiotować chce. Nie wiem co się dzieje, całą ciążę tylko raz wymiotowałam, może z 6 razy było mi niedobrze, a dziś od rana jest masakra. Piję co chwilę wodę, bo inaczej już bym w ubikacji była
Też mam tak z brzuchem - jak stoję to mam koszykarską piłkę, a jak się położę to takie maleństwo i tylko widać wypchane plecki Kajtka
Dziewczyny, czy wy wiecie ile macie płynu owodniowego? Bo mi nigdy nikt nie mówił (zawsze słyszałam, że jest ok jak się pytałam), a tu na wypisie mam wpisane wartości i chciałam sobie z wami porównać
ja też nie wiem...na takiej normalnej wizycie bez USG (USG miała 3 ) to lekarz prócz tego, że bada tętno dziecka to nic więcej mi nie mówi...
No i w sumie tylko 2 razy dowiedziałam ile dziecko moze wazyć
a mnie zgaga złapała po tostach i mnie mdli...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 11:02
-
no na taki jak miałam wcześniej brzusio to teraz dla mnie jest olbrzymi
i jak tak dalej bede tyła to nadrobie wszystkie
ciekawe kiedy mi się ta linia pojawi bo jeszcze nawet zaczątków nie widać
Ale mi znowu zaczyna być gorącoMigotka22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTysia, u mnie teściowie głównie piorą odkurzaczem tylko dywany, bo reszta tak jak mówi dba im długo schnie. Ale z drugiej strony oni mają już trochę stary, bo kupili go chyba 10 lat temu (Rainbow
), więc może te nowsze jakoś lepiej sobie z tym radzą
Tysia87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czy wy nie macie co robić.nocą?
Wiecie co, kobiecie w ciąży się nie dogodzi. Zawsze narzekałam mężowi ze spać nie mogę bo mała tak kopie mocno pecherz uciska kręgosłup boli i się budze. A dzis ani razu z łóżka nie wstałam! I pierwsze co to czy na pewno z mała ok ze tyle jej nie czułamale popukalam do niej i dała znać ze wszystko ok
Ewi przy Tobie to mój brzuch ogromny! A ciążą młodsza. Wogóle wydaje mi się ze trochę się obniżył. Oddycha się jakoś łatwiej. Ale pewnie tylko panikuje
Pierwszy raz od tygodnia wyszłam z domu bo nie było nic na obiad i do jedzenia ogółem. Zakupy pół godziny a brzuch boli jakbym nie wiem co zrobiła.
Mała chyba uwielbia kąpiel w wannie bo dawno tak nie skakala po całym brzuchuposzła wmamusie
Majeczka dom cudowny ale fakt sprzątania to nie zazdroszczę... No i dziewczyny mają rację jedno dziecko to za mało na taki metraż
A laktator kupiłam tańszy a elektrycznyjak nie przyda się teraz to przy drugim. Tak naprawdę wielkiej różnicy nie było w cenie jak kupiłam taki zwyklejszy z canpol
-
Dziewczyny mam do Was pytanie jakie podkłady poporodowe kupiłyście lub kupujecie? bo ja kupiłam bella mama ale to nie jest to co bym chciała bo to sa takie wielkie podpaski, i wiem że to nie zda egzaminu przynajmniej nie w pierwszych dwóch dniach. Jak miałam operacje to mi dali w szpitalu taki jakby wielki pampers i to było super bo nie było opcji żeby cos przeciekło ale nigdzie nie moge tego znaleźć, koleżanka która rodziła w tym szpitalu co ja też mi odradzała te bella mama bo mówiła że są do niczego i żebym właśnie kupiła te duże Ona miała bo w szpitalu pracuje jej znajoma i jej przyniosła także nie kupowała i nie wie jak to sie nazywa. Może któraś z Was wie o co mi chodzi.https://www.maluchy.pl/li-69207.png
-
znalazłam coś takiego i wydaje mi sie juz z samego wyglądu że lepsze od bella mama
http://www.aptekagemini.pl/canpol-wysoko-chlonne-podklady-poporodowe-10-sztuk.html
ale jeszcze będę szukała tego co mi dali po operacji w szpitalu.https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Ewi25 wrote:no na taki jak miałam wcześniej brzusio to teraz dla mnie jest olbrzymi
i jak tak dalej bede tyła to nadrobie wszystkie
ciekawe kiedy mi się ta linia pojawi bo jeszcze nawet zaczątków nie widać
Ale mi znowu zaczyna być gorącohttps://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Dziewczynyyy!!! no co tu wejdę, to więcej do czytania...szczerze?? - Nadrabiam Was od wczoraj od 17 i byłam ciekawa na której stronie skończyłyście. Lato, ciepło a Wy przed tymi komputerami i komórkami;p Ja tak nie umiem, ciągle ta budowa, tam nie mam neta, dziś zrobiłam sobie odpoczynek, bez kurierów, bez listonoszy, tak już dziennie od 7 na nogach i sru jeden kurier za drugim, na szczęście już wszystko kupione, spodziewam się od poniedziałku do ok. środy jeszcze kurierów ale nie po 4-5 dziennie jak to było przez ostatnie 2 tygodnie!!! Jestem wykończona. Bo to nie sami kurierzy mnie wykańczają, ale dzwonią też ludzie, że nam przyjadą z gruzem i chyba nie wiedzą, że niektórzy mogą jeszcze o 6 spać!!! Chcę już koniec, a gdzie tam do końca września(jeśli się wyrobimy z tym wszystkim).
Pisałyście o cichych dniach z mężami, ja od 2 dni też mam na mojego focha...Pierwszy raz tak długo. Ogólnie jestem osobą taką, że nie umiem się długo gniewać, ale w ciąży to chyba inaczej. Zawsze jak się pokłóciliśmy to on od razu coś śmiesznego powiedział i ja już banana na buzi miałam, teraz próbuje mnie rozśmieszyć a ja nic i wzruszam ramioonami, a on mówi, że sama sobie krzywdę robię, a ja mu :"mam z tego satysfakcję" hahaha.
Co do tematu częstego siedzenia na forum, ja w ostatnim czasie mało siedzę, ale wcześniej ciągle włączone belly i mąż jak teraz włączę liliową stronkę, to on od razu " ZAŚ TE BRZUCHY?? " ....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 11:49