X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów dziecka to mój mały ma ADHD od początku jak zaczęłam czuć ruchy, wczoraj to miałam może 5minut spokoju a tak to cały czas go czułam. A dziś jakiś taki spokojny nawetsie zaczęłam zastanawiać czy wszystko jest ok. I tak gadam do niego ej Szymek odezwij się bo zaczynam się martwić i po chwili leciutki kopniaczek był, także myślę że po prostu dziś mały odpoczywa. W końcu moje żebra tez muszą odpocząć bo juz mnie bolą przy najmniejszym dotyku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 10:59

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dba dzieki za radę:-) we wtorek zadzwonię i zobacze co mi powiedza i wtedy zdecyduje czy wypozyczyc odkurzacz czy faceta z odkurzaczem:-) M.sie uparl, że chce sam więc dam mu wolną rękę.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu... Ale mi się wymiotować chce. Nie wiem co się dzieje, całą ciążę tylko raz wymiotowałam, może z 6 razy było mi niedobrze, a dziś od rana jest masakra. Piję co chwilę wodę, bo inaczej już bym w ubikacji była :/

Też mam tak z brzuchem - jak stoję to mam koszykarską piłkę, a jak się położę to takie maleństwo i tylko widać wypchane plecki Kajtka :)

Dziewczyny, czy wy wiecie ile macie płynu owodniowego? Bo mi nigdy nikt nie mówił (zawsze słyszałam, że jest ok jak się pytałam), a tu na wypisie mam wpisane wartości i chciałam sobie z wami porównać :D

• dba Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia fajnie, że Twój facet chce to zrobić, mój by tego nie zrobił, a ja nie zamierzałam się z tym męczyć :)
    Kark ja mam napisane, że wody są w normie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 11:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Jezu... Ale mi się wymiotować chce. Nie wiem co się dzieje, całą ciążę tylko raz wymiotowałam, może z 6 razy było mi niedobrze, a dziś od rana jest masakra. Piję co chwilę wodę, bo inaczej już bym w ubikacji była :/

Też mam tak z brzuchem - jak stoję to mam koszykarską piłkę, a jak się położę to takie maleństwo i tylko widać wypchane plecki Kajtka :)

Dziewczyny, czy wy wiecie ile macie płynu owodniowego? Bo mi nigdy nikt nie mówił (zawsze słyszałam, że jest ok jak się pytałam), a tu na wypisie mam wpisane wartości i chciałam sobie z wami porównać :D

ja też nie wiem...:( na takiej normalnej wizycie bez USG (USG miała 3 ) to lekarz prócz tego, że bada tętno dziecka to nic więcej mi nie mówi...
    No i w sumie tylko 2 razy dowiedziałam ile dziecko moze wazyć

a mnie zgaga złapała po tostach i mnie mdli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 11:02

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no na taki jak miałam wcześniej brzusio to teraz dla mnie jest olbrzymi :) i jak tak dalej bede tyła to nadrobie wszystkie :)
    ciekawe kiedy mi się ta linia pojawi bo jeszcze nawet zaczątków nie widać :)
    Ale mi znowu zaczyna być gorąco :/

Migotka22 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy mi się musi zawsze po śniadaniu chcieć spać???

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, u mnie teściowie głównie piorą odkurzaczem tylko dywany, bo reszta tak jak mówi dba im długo schnie. Ale z drugiej strony oni mają już trochę stary, bo kupili go chyba 10 lat temu (Rainbow :)), więc może te nowsze jakoś lepiej sobie z tym radzą :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez po tostach niedobrze az sie polozylam ale to nic nie daje cholera ale zle :(

• nenka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    A czy mi się musi zawsze po śniadaniu chcieć spać???
    spiaczka pokarmowa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    spiaczka pokarmowa :)

niestety tak mam.naprawdę.. jak się najem, trochę posiedzę i oczy same za chwile zamykają :) chyba idę się walnąć i siły nabrać bo tak być nie może ;)

nenka lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy nie macie co robić.nocą? ;)

Wiecie co, kobiecie w ciąży się nie dogodzi. Zawsze narzekałam mężowi ze spać nie mogę bo mała tak kopie mocno pecherz uciska kręgosłup boli i się budze. A dzis ani razu z łóżka nie wstałam! I pierwsze co to czy na pewno z mała ok ze tyle jej nie czułam :D ale popukalam do niej i dała znać ze wszystko ok ;)

Ewi przy Tobie to mój brzuch ogromny! A ciążą młodsza. Wogóle wydaje mi się ze trochę się obniżył. Oddycha się jakoś łatwiej. Ale pewnie tylko panikuje ;)

Pierwszy raz od tygodnia wyszłam z domu bo nie było nic na obiad i do jedzenia ogółem. Zakupy pół godziny a brzuch boli jakbym nie wiem co zrobiła.

Mała chyba uwielbia kąpiel w wannie bo dawno tak nie skakala po całym brzuchu ;) poszła wmamusie ;)

Majeczka dom cudowny ale fakt sprzątania to nie zazdroszczę... No i dziewczyny mają rację jedno dziecko to za mało na taki metraż :D

A laktator kupiłam tańszy a elektryczny ;) jak nie przyda się teraz to przy drugim. Tak naprawdę wielkiej różnicy nie było w cenie jak kupiłam taki zwyklejszy z canpol

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie jakie podkłady poporodowe kupiłyście lub kupujecie? bo ja kupiłam bella mama ale to nie jest to co bym chciała bo to sa takie wielkie podpaski, i wiem że to nie zda egzaminu przynajmniej nie w pierwszych dwóch dniach. Jak miałam operacje to mi dali w szpitalu taki jakby wielki pampers i to było super bo nie było opcji żeby cos przeciekło ale nigdzie nie moge tego znaleźć, koleżanka która rodziła w tym szpitalu co ja też mi odradzała te bella mama bo mówiła że są do niczego i żebym właśnie kupiła te duże Ona miała bo w szpitalu pracuje jej znajoma i jej przyniosła także nie kupowała i nie wie jak to sie nazywa. Może któraś z Was wie o co mi chodzi.

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ja na poczatku mialam plynu 18 a na wizycie 4tygodnie temu juz 14scie ciekawa jestem ile bede miala w poniedzialek

kark lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde tez mam bella mamma nie pomoge a mowisz ze tamte lepsze

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam coś takiego i wydaje mi sie juz z samego wyglądu że lepsze od bella mama
    http://www.aptekagemini.pl/canpol-wysoko-chlonne-podklady-poporodowe-10-sztuk.html

ale jeszcze będę szukała tego co mi dali po operacji w szpitalu.

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    no na taki jak miałam wcześniej brzusio to teraz dla mnie jest olbrzymi :) i jak tak dalej bede tyła to nadrobie wszystkie :)
    ciekawe kiedy mi się ta linia pojawi bo jeszcze nawet zaczątków nie widać :)
    Ale mi znowu zaczyna być gorąco :/
    Ewi nie kazdej brzuchatce pojawia się linia i nie każdej wystaje pępek. To kompletnie o niczym nie świadczy:-) ja już około 5 miesiaca miałam, z miesiąca na miesiac coraz dłuższą

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi poleciła koleżanka właśnie te bella i je kupiłam. A kiedyś coś ala pampers rzuciło mi się w oczy w rossmannie ale się nie przyglądałam i nie wiem czy o to chodzi

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytajcie to porównanie:

http://inspiracjeonline.pl/podklady-poporodowe-porownanie-dwoch-marek/

• betina89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynyyy!!! no co tu wejdę, to więcej do czytania...szczerze?? - Nadrabiam Was od wczoraj od 17 i byłam ciekawa na której stronie skończyłyście. Lato, ciepło a Wy przed tymi komputerami i komórkami;p Ja tak nie umiem, ciągle ta budowa, tam nie mam neta, dziś zrobiłam sobie odpoczynek, bez kurierów, bez listonoszy, tak już dziennie od 7 na nogach i sru jeden kurier za drugim, na szczęście już wszystko kupione, spodziewam się od poniedziałku do ok. środy jeszcze kurierów ale nie po 4-5 dziennie jak to było przez ostatnie 2 tygodnie!!! Jestem wykończona. Bo to nie sami kurierzy mnie wykańczają, ale dzwonią też ludzie, że nam przyjadą z gruzem i chyba nie wiedzą, że niektórzy mogą jeszcze o 6 spać!!! Chcę już koniec, a gdzie tam do końca września(jeśli się wyrobimy z tym wszystkim).
    Pisałyście o cichych dniach z mężami, ja od 2 dni też mam na mojego focha...Pierwszy raz tak długo. Ogólnie jestem osobą taką, że nie umiem się długo gniewać, ale w ciąży to chyba inaczej. Zawsze jak się pokłóciliśmy to on od razu coś śmiesznego powiedział i ja już banana na buzi miałam, teraz próbuje mnie rozśmieszyć a ja nic i wzruszam ramioonami, a on mówi, że sama sobie krzywdę robię, a ja mu :"mam z tego satysfakcję" hahaha.
    Co do tematu częstego siedzenia na forum, ja w ostatnim czasie mało siedzę, ale wcześniej ciągle włączone belly i mąż jak teraz włączę liliową stronkę, to on od razu " ZAŚ TE BRZUCHY?? " ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 11:49

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ