Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dzień dobry. 36 tydzień. I 9 miesiąc wg belly (wg mnie dopiero za tydzień). +6,9kg na plusie (0,5kg w tydzień!
) A w ogóle to zły humor mam od rana więc nie będę dziś Was zanudzać. Miłego dnia brzuchatki.
Kaarolina, Aleksandra84 lubią tę wiadomość
-
kark wrote:Ewi masz mini brzuszek, moja teściowa ma milion razy większy
Powiem wam, że ja się strasznie poczułam jak czytałam mój wypis ze szpitala wczoraj... Wszędzie tylko "wypisana na własne żądanie, wbrew zaleceniom lekarskim", "pomimo wyraźnych zaleceń wypisana na własne żądanie", "nie zastosowała się do wskazań lekarskich i odpuściła oddział na własne żądanie".
A najlepsze jest to, że w szpitalu wszyscy mówili, żebym szła do domu, bo tu i tak leżę i biorę leki, a to samo mogę w domu mieć, bez stresu i we własnym łóżku.
Wiem, że oni tak muszą napisać, ale normalnie się czuję jak jakaś wyrodna, głupia debilka, która nie dba o siebie ani o dziecko
Kark nie przejmuj sie tak tym wpisem ja też taki miałam tylko to było z okulistyki, jeden ordynator chciał mi na siłe zrobic jeszcze ze dwie operacje wszyscy lekarze sprzeciwiali sie mu i mi mówili że to nie ma sensu żebym sie wypisała do domu, ordynator sie wkurzył nie chciał mnie puścić bo przecież on jest alfa i omega i on chce poeksperymentować, no ale wyszło na moje i mam identyczne wpisy, co mi jakoś nie przeszkadza a jak jakiś lekarz pyta dlaczego to opowiadam i stoją po stronie wiekszości i uważają że głupi ten ordynator ;Pkark lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
K_A_M_A wrote:Ewi jak na ten tydzień to naprawdę zgrabny i mały brzuszek
Ja też się nudzę bez forumMiałabym co robić, ale już w takim momencie ciąży szczerze nie mam ochoty na nic, jeszcze jak są upały to mogłabym leżeć tylko, a tak przynajmniej jest zajęcie i można się wiele przydatnych rzeczy dowiedzieć
Szonka zmartwiłaś mnie tym ciastem-ale ja się nie poddam i i tak zrobię, ale może dopiero jutro bo w sumie w pon 2 rocznica a we wtorek moje urodzinki to jeszcze torta chciałabym walnąćAle nie mam pomysłu jakiego... Trzeba coś wykombinować
Powiem ci że samo ciasto nie byłoby takie złe, ale ten lukier na górze jak dla mnie okropny. Ja poprostu wolę proste smaki, albo słodko, albo kwaśnoa taki mix mi nie podszedł. Za to moim teściom podobno bardzo smakowało
-
Kark daj se na luz! Jak ta bardzo Cie denerwuje ten wpis to tego wypisu nikomu nie pokazuj i tyle. A jakby sie ktos pytal to powiedz ze pies Ci zjadl, albo dziecko, albo ze cyganka ukrada, cokolwiek. Nie ma i juz:-)
Karola wypij na szybko szklanke zimnej wody albo coli (tylko koniecznie zimnej zeby Ci w zoladku bylo zimno) i maluch powinien sie odezwac.kark lubi tę wiadomość
-
Karolaaa91 wrote:Dziewczyny boje sie. Czekam i czekam odkąd sie obudziłam czyli koło 7 az moj maluch zacznie sie ruszac ale nadal nic.... Cisza
Dawaj coś słodkiego i na bokWiesz, że moje dziecko ma już całkiem inne ruchy, już się tak często nie rusza jak dotychczas, w ogóle ruchy są słabsze i już czuję że ma malutko miejsca, może i u Ciebie ten etap nastąpił?
-
nick nieaktualnyhej brzuchatki
ja po śniadanku,ale chyba mi mało..
nocka w miarę przespana no i jeszcze troszkę chłodniej jest,ale pewnie się rozkręci jak zapowiadają ponad 30 st.
Karolaaa może maluch sobie śpia jak nie to zrób tak jak dziewczyny piszą.. rozbudź go
Stardust, pisz , wal śmiało... po to jesteśmyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 09:39
stardust87 lubi tę wiadomość
-
Oj tak Szymus wrocil na forum
a swoja droga to Szymkow u nas najwiecej chyba
A jak mowa o ciastach to ja w zyciyu nie pieklam...po prrostu nie umiem...a ostatnio dorwalam przepis na 3bita i upieklamciasto wyszlo meeega pyszne
Szkoda tylko ze moglam malusii kawaleczek...anulka81 lubi tę wiadomość
-
Jenyyyy w koncu dobronelam do konca
Dzien dobrywy to juz przeginacie zeby w nocy taka produkcja szla
potem czlowiek siedzi i nadrabia Bog wie ile a potem wez sie jeszcze odnies do tego haha
Tysia idziemy leb w leb z tygodniami
Ja wyspana
Majeczka no chata robi wrazenie. Piekńie to wyglada. I ten basen... Mi tam tylko zieleni brakuje bo wtedy to juz bajka
Zaczarowana ja mam elektryczny laktator z canpolnie byl drogi a nie bede sie meczyc recznie
Karolinko fajnie ze wyszliscie sobie ze znajomymii tobie i Krzysiowi dobrze to zrobi
Buu i znow nie oamietam co mialam pisac
My zaraz zjemy sniadanie a na 10.30 idziemy na ostatnie zajecia sr. Kurde w sumie idziemy tylko dlatego ze moze bedzie szansa oddzial zobaczycTysia87, Kaarolina, Zaczarowana lubią tę wiadomość
-
Też chciałam dać Szymek, ale mój T się nie zgodził, bo jego kolegi syn ma tak na imię...
A Migotka, teraz niestety masz przechlapane-ja Ci szpitala nie życzę za karę, ale że karę musisz ponieść to będziesz bombardowana zdjęciami tych wszystkich obiadków, ciast, piwek itpZobaczysz jak się tu dziewczyny rozkręcą a ktoś rzuci np hasło obiad to nie ma zmiłuj
Migotka22 lubi tę wiadomość
-
Witamy z rana.narazie chlodno, ale ma być upał i juz mi gorąco na samą myśl.
Paula55 ja już sama nie wiem czy jestem w 35 tygdoniu czy w 34.34 tydzien+0dni to dla belly 35.ale według tych innych kalkulatorów internetowych to jeszxze 34....szczerze to wolalabym 35bo jeszcze 2 tygodnie i dzidzius bezpiecznie może wychodzić
Kark byłabym wdzięczna jakbyś spytała o ten proszek dk odkurzacza:-)
Ewi25 gabarytowo mamy podobne brzuszki.tylko ja mam wypukły pępek i ciemny paseczek:-) ale to już od jakiegoś 5 miesiaca
Czytalam gdzieś, że ten paseczek oznacza długość dziecka i dla żartów wczoraj zmierzylam.jest 46cm więc możliwe ze coś w tym m jest:-)
Dziewczyny dawajcie te zdjęcia w kokach, sukniach, makijazach.ja od rana w dresie i samym staniku.przyda mi się zobaczyć jakąś odpicowana brzuchatkęhttps://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Tysia u mnie pilozna to wogole liczy mi tak jak by 3 dni do przodu
dziwnie jakos...
Ja tam sie trzymam suwaczka
No wlasnie. Betinka i Justyna czekamy na odpicowane foty
Ja nie mam tej kreski... Pepek niby calkiem splycony ale tez nie wystajacyTysia87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny, co do tych kresek..to ja nie mam na brzuchu a wiecie gdzie mi się zrobiła? Na pipce,a raczej wzdłóż ? Jak to możliwe?
Tysia, nie jestes sama..ja dziś chodzę w samych gaciach i koszulcea co mi tam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 10:01
-
Ewi brzus oczywiscie sliczniutki
Paula nowy tydzien widzewiec gratki.
Kama bo wy nie znacie litosci... Ja i tak na tej diecie to cierpie katusze, a jeszcze to szpitalne jedzenie...masakrai tutaj daja trzy posilki a ja juz sie przyzwyczailam do 7 i tym oto sposobem caly czas jestem glodna
Majeczka moja kreska wlasnie zaczyna sie bardzo nisko na ci*ce i idzie dalej, do pepka jest taka prosciutka a nad pepkiem troche zbacza w bokWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 10:04
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Tysia87 wrote:Majeczka2014 piszesz od 2dwoch tyg.i naprodukowalas ponad800 postów?szalona kobieto:-)
Mam takie bardzo ciążowa-dzieciowe pytanie.chce wypożyczyć odkurzacz piorący i jakby wypożyczanie jest za darmo.tylko ten proszek kosztuje.mam do wyprania naroznik, dywan w sypialni i maly chodniczek taki.z tym, że to nie jest brudne, bo kupilismy wszystko w marcu ale chcę odświeżyć przed urodzeniem synka.czy któraś z Was kobitek wie ile powinnam tych proszków kupić? Jeden starczy? Bo wiadomo jak spytam w firmie to powiedzą ze i 3 nie starcza żeby zarobić:-)Dziękuję za przeczytanie spamu -
Zaczarowana ja mam laktator baby ono elektryczny, wybrałam taki ze względu na cc bo podobno ręcznym to strasznie ciężko rozkręcić laktacje, moja siostra mi mówiła że strasznie sie męczyła bo jednak trochę trzeba się napompować
Zaczarowana lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
A moj ginekolog liczy termin porodu tak:pierwszy dzień ostatniej miesiączki+10 dni i mówi, że w każdej szkole medycznej tak uczą. Okres był 7.12 więc teoretycznie poród 17.09.Ale z usg zawsze wychodzi 13.09 i na wszystkich kalkulatorach internetowych tak samo i w karcie ciąży mam napisane 13.09 . każdy ginekolog liczy jakoś inaczej.https://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
nick nieaktualny