Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie wczesnie porannie
Ale naprodukowalyscie...noca
Ja juz wykapana, przebrana i czekam na sniadanie, ktore bedzie za poltorej godziny
I mam takie dziwne wrazenie, ze odkad jestem w szpitalu moje skurcze staly sie czestsze i bardziej odczuwalne...no i maly tak daje czadu jak jeszcze nigdy (mam tylko nadzieje, ze nie dlatego ze mu sie tu podoba)
Majeczka dom przepiekny i jak najbardziej parapetowa wskazana -
Hej!
Fipsik, ja też proszę o przesłanie artykułu, jeśli to nie kłopot. Mój mail [email protected]
K_A_M_A wrote:Tysia superelegancki brzuszekI tak -by the way- to kieca fajna-chyba miętowa
Uwielbiam miętowy kolor! Sprawiłam sobie taką spódnicę rok temu i tak dobrze mi się w niej chodziło, no po prostu kocham ją! Na upały, do pracy, ze szpilkami, z japonkami - była idealna
Myślałam, że dam radę chodzić w niej w ciąży, ale niestety, brzuszek trochę uciska
Co do lewatywy - ja właśnie muszę zapytać na wizycie ginekologa, czy tutaj ją robią, czy zalecają itp. Nie mam wielkiego problemu z tym, że podczas parcia zrobię kupęale myśl o tym, że potem przez kilka dni nie będę bała się "usiąść na tronie" jest co najmniej kusząca
A domyślam się jaki to może być stres.
Majeczka2014, dom przepiękny!
Imię Liliana bardzo ładne
Ja zastanawiam się właśnie nad drugim imieniem dla Julki. Mąż niezbyt chce żeby miała drugie imię bo uważa, że to tylko przeszkadza, ja z kolei mam i nigdy mi ono nie przeszkadzało, a wręcz przeciwnie - pomagało. Dał mi wolną rękę niby. I tak się zastanawiam jakie wybrać, myślę o Lenie...
Zdołowałam się dziś trochę. Okazało się, że poza opłaceniem samego porodu, czeka nas jeszcze opłacenie pokoju za każdy dzień pobytu, bo ubezpieczenie z pracy Męża jednak nie pokryje mi tych kosztów. Stawka 2000$ za pokój 4 osobowyNormalnie jak to usłyszałam, to wszystkiego mi się odechciało. Niby nie kasa w życiu jest najważniejsza, ale bez niej jest strasznie ciężko, a my tyle musimy w tym głupim kraju wydać na mój poród, że mnie to po prostu przeraża jak myślę o kwocie w $ a co dopiero o kwocie w zł...
Jeszcze ten rarytas za taką kwotę jak pokój 4 osobowy... chyba za tę kwotę to miałabym super wypas pokój w hotelu, ech, no mówię Wam, wszystkiego mi się dziś odechciało po tej informacji. Jak to niektórzy fajnie potrafią dorabiać się na czyimś nieszczęściu, szkoda tylko, że szpitale.
Tak czy siak, jakoś się zebrałam i pojechaliśmy na zakupy z Mężem. W końcu kupiliśmy wanienkę, nianię z kamerką, drugi zestaw ręczników kąpielowych, myjki, pokrowiec na przewijak i zamieniliśmy podgrzewacz. Kupiliśmy jednak tommee tippee i był nawet tańszy od aventu.
Powiedzcie mi, bo ja już zaczynam głupiećJakie kupujecie lub posiadacie laktatory ? Elektryczne czy ręczne ? Miałam dziś kupić, ale różnica cenowa jest spora i już sama nie wiem jaki będzie lepszy. Bardzo chciałabym karmić piersią. Trochę boję się, że nie będę umiała ręcznego używać we właściwy sposób i że cyce będą mnie po nim bolały
znowu z drugiej strony nie wiem czy laktator będzie mi aż tak potrzebny, żeby wydawać na niego tylę kasy co na elektryczny.
Noi powiedzcie mi czy kupowałyście pieluszki newborny czy od razu "1" ? Bo ja nie potrafię zdecydować. W ogóle w temacie pieluch jednorazowych jestem bardziej niż zielonaNie mogę się odnaleźć w tych cenach, rodzajach. Przeglądam te durne ulotki reklamowe i nic nie wiem hahaha
Zmykam spać.
-
I ja sie witam z rana
Mimo chrapania mojego P udalo mi sie zasnac
Zaczarowana ja mam newborn 1 z pampersa 86szT i wiecej jedynek kupowac nie bede bo to bez sensu odrazu mam juz kupiona gigant pake 2jekhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Wstalam o 6 i do tej pory Was nadrabialam, no masakra ile Wy piszecie:-P
Moj M to jest normalnie o Was zazdrosny i mowi ze dziwnie sie zachowuje jak smieje sie do telefonu:-D
A tak a propo martwienia sie o dziewczyny - co z aleksa? Pojechala na jakis urlop czy cos?
No i witam sie weekendowo, u mnie 20 st na plusie, mioooodzio:-)Nelus lubi tę wiadomość
-
Zaczarowana imię Lenka bardzo ładne!
Jej jak ja ci współczuje tych kosztów! Az mnie zatkało ze tyle dodatkowo trzeba wydać za pokój! Dziękuje Bogu ze ja juz mam opiekę zdrowotna za darmo bo inaczej to przez rok byśmy musieli spłacać kartę kredytowa! Właśnie powiedziałam mojemu mężowi ile was kosztuje poród to zrobił wielkie oczy i stwierdził ze Kanada jest tylko przyjazna dla Kanadyjczyków i az strach tu przyjeżdżać bo tak drogo!no ale pociesze cie ze na pewno prędzej czy pózniej to spłacicie. Ja tez na samym poczatku leżałam tu w szpitalu i miałam kilkutysięczny rachunek do zapłaty ale bam rozlozyli na raty i nie było az tak zle
Ja juz kiedyś pisałam ale nie wiem czy widziałaś- mam laktator elektryczny podwójny firmy ameda! Czytałam opinie i podobno jest bardzo dobry choć ma delikatniejsza sile ssania od madeli no ale tez cena jest przystępna bo kosztował 170$ w promocji w babiesrus
My kupilismy dwie paczki 88 pampers "N" ! W dragmart sa teraz bardzo tanie 22$! Koleżanka która ma kilkumiesięczne dziecko mówi ze tańszych to jeszcze nie widziałaZaczarowana lubi tę wiadomość
-
Migotka22 wrote:Kaarolina jak tam u ciebie i Krzysia?
Bo z tego co pamietam ostatnio troche lezakowalas w szputalu...a no lezalo mi sie ostatnio ale teraz juz tylko na porod mam zamiar tam wrocic
Migotka22 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Dzień dobry
Wczoraj padłam o 22 po poprzednio nieprzespanej nocy a tu na forum produkcja pełną parądziś synek dał mi pospać rano dźgnął mnie w żebro że pora wstać i coś zjeść ale noc była w miarę spokojna.
Majeczka dom cudny też bym taki chciała no może w trochę mniejszym rozmiarze
KAMA ja mam wynik GBS tylko ja mam na karcie wypisowej ze szpitala i tam pisze tak: wymaz z pochwy: wyhodowano następujące bakterie: i pisze ten strep...coś tam bo u mnie niestety bakteria jest nie wiem jak to wygląda na zwykłych wynikach.
Co do forum to ze mnie mąż też sie śmieje i sie dziwi jak można np o kupkach pisaćale w sumie jak opowiadam jakieś historie z forum to tez sie dopytuje jak sie skończyło, czy wszystko ok. i nawet pamięta nicki z forum
Majeczka przyszłyśmy na forum chyba tego samego dnia albo Ty dzień później ale to było wiecej niż dwa tygodnie temu stąd masz tyle postów ;P, ja dołaczyłam 30 czerwca, jak ten czas szybko mija
Miłego dnia:)https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
nick nieaktualnyPamiętam jak wreszcie mnie z porodówki na ginekologię zwieźli, ja wyciągam telefon, żeby wam chociaż krótko napisać co i jak, a on zdziwiony co ja robię
Bo dla mnie to też już było takie naturalne, że muszę do was napisać, tak jak do kuzynki, czy kogoś innego
Ale mój M też jest zazdrosny
Tysia, moi teściowie mają taki piorący, zapytam ich jutro o te proszki, bo chyba pojedziemy na obiad niedzielny do nich
Zaczarowana, a u was wszystko w porządku ze zdrowiem? Bo jak tak to może byłaby opcja urodzić w domu? Wtedy opłacisz tylko położną na poród, a potem to już na kontrole do szpitala z maluszkiem, które chyba nie byłyby płatne. Chociaż nie bardzo mogę się wypowiadać, bo nie mam pojęcia czy taka opcja w Kanadzie w ogóle wchodzi w grę.
Oj co do domu...
Powiem wam, że do 14 roku życia mieszkałam ja+rodzice+3 braci w bloku na 75m2. Potem rodzice kupili stary dom do remontu - 200m piwnica, 200m parter, 200m piętro i 200m poddasze, czyli zależy jak liczyć 600/800m2. Na szczęście udało im się oddzielić parter i wynajmują, ale kurcze wcześniej to sprzątać, remontować to była tragedia!
Teraz jesteśmy z M w mieszkanku 70m2, mojemu mężowi marzył się dom 200/300m2, ale mu powiedziałam, że absolutnie! Bo jednak taka przestrzeń, szczególnie jak już dzieci wylecą z gniazda, strasznie mnie przeraża... -
nick nieaktualnyMnie wczoraj mąż stwierdził, że wyciągnie na mały spacer, skoro już jestem poza domem (u kardiologa) i wziął mnie do castoramy (ech, jaki on romantyczny)
I kurcze pochodziłam może ze 3 minuty, nawet 0,5 kilometra nie zrobiliśmy, a tak mi się brzuch zaczął stawiać
Kurcze, masakra, chyba się już za bardzo zależałam w tym łóżku... No i waga mi idzie strasznie w górę! Ale co się dziwić, skoro leżę, jem, oglądam tv, siedzę na forum i czasem postawię obiad albo rozwieszę pranie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 08:23
-
witam, produkcja nocna pełną parą
Majeczka po zdjęciu to nie powiedziałąbym, że ten dom aż taki duży, nie wygląda, może jakoś ogarniesz. W każdym razie dzieci możesz mieć masę, wszystkie się zmieszczą i pomoc będzie
Betinka będzie fotka jak już wrócę od fryzjera i umaluję sięswoją drogą mogłaś się wczoraj w tych wałkach pokazać
Kaarolina super że się wyrwałaś na chwilę z domu, i odpoczęłaś chociaż psychicznie, to też bardzo ważne, żeby na chwilę zapomnieć, pośmiać się z głupot. Dobry pomysł !
a u mnie dziś kolejna marna noc, 5Xsiku od godz. 1 do 7, o 7 obudziły mnie piejące kury (kto kur...a z sąsiadów ma kury? WTF???) a o 4 obudził mnie telefon mojego T bo jakiś alarm przypadkiem ustawił. No super po prostu. Już od akcji z kurami nie usnęłam, ciekawe jak przetrwam to wesele - niewyspanana szczęście na razie panuje miły chłodek i da się żyć
lo też jestem zdania, że na liste wpisujemy tylko te dziewczyny które chcą i się udzielają. Nie oszukujmy się, było nas dużo więcej na początku, częśćsię wykrószyła, częśćna fb,więc w sumie został całkiem zgrany skład.
Tak patrze że tylko spadam w dół na tej liścieIo lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
i ja już zaczynam 35 tydzień, jak ten czas leci
(rosnę i tyje na wadze teraz ekspresowo
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 17:55
justyna14, K_A_M_A, kark, anulka81, Migotka22, Tysia87, Kaarolina, Io, nenka, betina89, afrykanka, verynice lubią tę wiadomość
-
Hej, hej
To forum uzależnia...
Anulka dzięki za odpPrzejrzałam te wyniki wzdłuż i wszerz, a to dwie kartki i nigdzie się nie mogę doczytać tego gbs czyli pewnie nie wydali, a już raz miałam taką sytuację i trzeba było znowu podjechać. No nic w pon zadzwonię i zapytam czemu nie dali. Wkurza mnie tylko to, że mówią np w czwartek wynik do odbioru-i tak odbierał T dzień później a oni nawet nie powiedzą, że czegoś nie ma jeszcze tylko siedzę i lukam w tą kartkę i dalej nic nie wiem. A nie sory-wiem że nie mam hiv'a
juuuuupi
heheh
anulka81 lubi tę wiadomość
-
Ewi gdzie ten Twoj brzuch? To jakis wyprysk maly a nie brzuch:-P
Ciekawa jestem tez brzucha Fipsik, pisala ze ma taaaaki wielki, ciekawe jak ro ma sie w rzeczywistosci:-)Ewi25, Fipsik lubią tę wiadomość
-
Witam z rana
Takiej produkcji jak wczoraj to chyba jeszcze nie byłoCzytam i czytam, a jeszcze sporo do nadrobienia
Migotka!! No wreszcie jesteśwszystkie się o ciebie martwiłyśmy, cieszę się że u was wszystko w porządku
Co do gazików jałowych ja kupiłam na razie 10 szt 5x5 cm i 20 opakować soli fiz. Jak będzie potrzeba to się dokupi na bierząco, w końcu w buszu nie mieszkamy
Ja też się od forum uzależniłam, powiem wam, że gdyby nie wy i nasze forum to chyba umarłabym z samotności (jestem na zwolnieniu od początku lutego).
Zrobiłam wczoraj to ciasto cytrynowe i powiem wam, że to nie mój smak, zjadłam wczoraj kawałek i mnie strasznie zemdliło, dzieciom też nie podeszło, mąż zjadł kawałek na 2 razy, chyba tylko żeby mi przykrości nie zrobić. Wielki kawał córka zaniosła teściom i kawałek mi został w lodówce, jak mąż go nie zmęczy to chyba wyrzucę
Nie wiem co jeszcze komu miałam odpisać, bo za dużo piszeciei z głowy mi wyleciało.
Wracam do nadrabianiaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 09:00
Migotka22 lubi tę wiadomość
-
Majeczka2014 wrote:niestety się nie pomyliłam
dom ma 800m2 , jest przeogromny.
Muszę się jakoś przestawić. z 36m2, na 800 to jednak trochę różnicy.
WIele oddałabym za mały domek,ale nie mogę wybrzedzać. Jak jest to jestnajwzniejsze,ze jest dach nad głową
Majeczka to taki wielki dom musicie teraz zaludnić :)Na taki metraż to jeden maluszek to mała, przydałaby się co najmniej piątka :p -
Ewi jak na ten tydzień to naprawdę zgrabny i mały brzuszek
Ja też się nudzę bez forumMiałabym co robić, ale już w takim momencie ciąży szczerze nie mam ochoty na nic, jeszcze jak są upały to mogłabym leżeć tylko, a tak przynajmniej jest zajęcie i można się wiele przydatnych rzeczy dowiedzieć
Szonka zmartwiłaś mnie tym ciastem-ale ja się nie poddam i i tak zrobię, ale może dopiero jutro bo w sumie w pon 2 rocznica a we wtorek moje urodzinki to jeszcze torta chciałabym walnąćAle nie mam pomysłu jakiego... Trzeba coś wykombinować
-
nick nieaktualnyEwi masz mini brzuszek, moja teściowa ma milion razy większy
Powiem wam, że ja się strasznie poczułam jak czytałam mój wypis ze szpitala wczoraj... Wszędzie tylko "wypisana na własne żądanie, wbrew zaleceniom lekarskim", "pomimo wyraźnych zaleceń wypisana na własne żądanie", "nie zastosowała się do wskazań lekarskich i odpuściła oddział na własne żądanie".
A najlepsze jest to, że w szpitalu wszyscy mówili, żebym szła do domu, bo tu i tak leżę i biorę leki, a to samo mogę w domu mieć, bez stresu i we własnym łóżku.
Wiem, że oni tak muszą napisać, ale normalnie się czuję jak jakaś wyrodna, głupia debilka, która nie dba o siebie ani o dziecko