Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki. Bo nigdy takiego dziwnego nie miałam, że skurczowe wysokie a rozkurczowe niskie. Z reguły oba są albo niskie albo wysokie. A najczęściej mam książkowe 120/80. Ale czuję się jak dupa dziś :(

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze mówią ze ciśnienie perfekt , a ostatnio miałam jakoś 120/70

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 15:39

201703012752.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, wybacz kochana :P
    W ogóle jak tak patrze na forum to zastanawiam się czy jelitówka może się drogą elektroniczną przenosić bo ostatnio coraz więcej ma problemy z żołądkiem albo mdłości :P
    U mnie jest lepiej tylko jak jem same bułki i to w małych ilosciach. Piję tylko herbatę albo wodę z czajnika. Tzn boli mnie i tak, ale do zniesienia. Do kibleka już tyle nie latam. Obstawiam, że już nie bardzo mam z czym.
    Wczoraj po południu podjęłam próbę zjedzenia parówki na ciepło. To był błąd :P
    Dziś mam w planach na obiad suchy ryż albo makaron. A mąż idzie na grilla jeść pyszne kiełbaski :( Najgorsze, że marzy mi się jakieś mięcho, ale nie mam pomysłu co mogłabym zjeść żeby tego nie odpokutować.

Migotka22 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io a moze jakies ugotowane miesko?? (Chociaz ja nie lubie takiego) w takiej delikatnej formie :) a i sprobuj kisielku moze wzmocni oslone zoladka i bedzie tylko lepiej :)

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Stardust, wybacz kochana :P
    W ogóle jak tak patrze na forum to zastanawiam się czy jelitówka może się drogą elektroniczną przenosić bo ostatnio coraz więcej ma problemy z żołądkiem albo mdłości :P
    U mnie jest lepiej tylko jak jem same bułki i to w małych ilosciach. Piję tylko herbatę albo wodę z czajnika. Tzn boli mnie i tak, ale do zniesienia. Do kibleka już tyle nie latam. Obstawiam, że już nie bardzo mam z czym.
    Wczoraj po południu podjęłam próbę zjedzenia parówki na ciepło. To był błąd :P
    Dziś mam w planach na obiad suchy ryż albo makaron. A mąż idzie na grilla jeść pyszne kiełbaski :( Najgorsze, że marzy mi się jakieś mięcho, ale nie mam pomysłu co mogłabym zjeść żeby tego nie odpokutować.

lo,ale Ci wspolczuje kobietko...
    Ja dziś już zaliczylam kibelek...tak mnie ruszylo... No a mdlosci to codziennosc teraz..

Io lubi tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io ja też polecam Ci kisiel, mi kiedyś bardzo pomógł :)

Ja ciśnienie mam zawsze niskie w granicach 80/50 albo 90/60.

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało akurat babcia zadzwoniła że krokiety smaży więc już jesteśmy po. Murzyn-ek sobie stygnie

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo może spróbuj gotowane mięso tylko bez przypraw, biedactwo.
    Mnie dopadaja mdłości ale tylko wieczorami a myślałam że do końca ciąży już nie będzie

Io lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ta zgaga tak męczy. Nie potrzebnie jadłam te tosty i tego loda. a mam do odgrzania na obiad spaghetti czyli kolejna porcja dla zgagi :P

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co z mezem Heli, pojechal w koncu do tej Chorwacji? Wiecie cos?

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis miałam spagetti :) pierwszy obiad jaki zjadłam od 4 dni, jeśli kilka widelców mozna nazwac obiadem :D

Io lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zaserwował na obiad makaron z tuńczykiem na gorąco. Jak zjadłam to tak mi się gorąco zrobiło, zlałam się potem, myślałam , że odlecę. Szybko pod zimny prysznic. Ehh, jedzenie w takie upały powinno jednak mieć temperaturę pokojową, a najlepiej zimne!

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Mój mąż zaserwował na obiad makaron z tuńczykiem na gorąco. Jak zjadłam to tak mi się gorąco zrobiło, zlałam się potem, myślałam , że odlecę. Szybko pod zimny prysznic. Ehh, jedzenie w takie upały powinno jednak mieć temperaturę pokojową, a najlepiej zimne!

dokladnie..tylko znow co gotować..chyba,ze na samych salatkach

• Io Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie dziewczyny :)
    Fanką kisielu nie jestem ale namówiłyście mnie i wysłałam męza do sklepu. Za ugotowanym mięsem nie przepadam, ale jutro chyba zrobię sobie rosół na piersi z kurczaka. Będę miała mięso i chudą zupkę.
    Ogólnie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo waga spada a głodna nie chodzę, bo jem co 3 godziny.
    W ogóle wydaje mi się, że to sprawka młodego. Mam wrażenie, że bardoz urósł ostatnio bo ciągle mi jego pupa wystaje pod biustem. Główkę w trakcie czkawki czuję przy pochwie więc musi być już spory i pewnie coś tam uciska.

Patu - dajesz mi nadzieję, że to w końcu przjedzie :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama miala racje...torturujecie mnie tym zarelkiem :/

Wiecie co mialam na obiad? Ogorkowa z ryzem...rozgotowane ziemniaki z kotletem mielonym i buraczkami, a wszystko bylo bez soli chyba

Stardust ja zazwyczaj mam 98/58, ale juz na tym etapie mam mega duzy puls bo okolo 100 zazwyczaj

relganlikx65a1ud.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka - ja bym sie chetnie zamienila na obiad :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 17:11

Migotka22 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dzięki za wsparcie dziewczyny :)
    Fanką kisielu nie jestem ale namówiłyście mnie i wysłałam męza do sklepu. Za ugotowanym mięsem nie przepadam, ale jutro chyba zrobię sobie rosół na piersi z kurczaka. Będę miała mięso i chudą zupkę.
    Ogólnie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo waga spada a głodna nie chodzę, bo jem co 3 godziny.
    W ogóle wydaje mi się, że to sprawka młodego. Mam wrażenie, że bardoz urósł ostatnio bo ciągle mi jego pupa wystaje pod biustem. Główkę w trakcie czkawki czuję przy pochwie więc musi być już spory i pewnie coś tam uciska.

Patu - dajesz mi nadzieję, że to w końcu przjedzie :)
    ja właśnie marzę o rosołku, bo od porannej kanapki jestem na samej wodzie :| ale sama w domu cały dzień jestem, do najbliższego sklepu jakieś 8km a ja zakaz jazdy samochodem. Dziś i tak bym chyba nie dała rady. Chyba żołądek w kibelku zostawiła - i to nie górą :( A mąż pewnie przed 23 nie wróci, więc z jedzenia dziś dupa. Nawet kisielu nie mam w domu :|

Matko, ale ja dzisiaj marudzę! Sorry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 17:24

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny ale sie meczycie babki :/ moze od tych upalow jakas bakteria wisi w powietrzu :/
    U nas dzis kilkanascie stopni i deszcz :( masakra. Szlag by trafil taka pogode.
    Dobrze ze dzis znajomi przychodza to czlowiek sie rozerwie.
    A moj Misiek wlasnie robi salatke z lososiem, pomidorkami koktajlowymi, jajkiem, fasolka szparagowa, bobem itp... :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Jeny ale sie meczycie babki :/ moze od tych upalow jakas bakteria wisi w powietrzu :/
    U nas dzis kilkanascie stopni i deszcz :( masakra. Szlag by trafil taka pogode.
    Dobrze ze dzis znajomi przychodza to czlowiek sie rozerwie.
    A moj Misiek wlasnie robi salatke z lososiem, pomidorkami koktajlowymi, jajkiem, fasolka szparagowa, bobem itp... :)
    Paula, a mógłby przyjść i mi też coś zrobić do jedzenia?..

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Satysfakcjonuje cie taka oto salatka???
    Aktualnie sprzata kuchnie ale jak skonczy to zapytam ;)

sgmuyh.jpg

Io, nick nieaktualny, anulka81, nick nieaktualny, Tysia87, betina89, Ewi25, ofcooo, stardust87, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ