X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki. Bo nigdy takiego dziwnego nie miałam, że skurczowe wysokie a rozkurczowe niskie. Z reguły oba są albo niskie albo wysokie. A najczęściej mam książkowe 120/80. Ale czuję się jak dupa dziś :(

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze mówią ze ciśnienie perfekt , a ostatnio miałam jakoś 120/70

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 15:39

201703012752.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, wybacz kochana :P
    W ogóle jak tak patrze na forum to zastanawiam się czy jelitówka może się drogą elektroniczną przenosić bo ostatnio coraz więcej ma problemy z żołądkiem albo mdłości :P
    U mnie jest lepiej tylko jak jem same bułki i to w małych ilosciach. Piję tylko herbatę albo wodę z czajnika. Tzn boli mnie i tak, ale do zniesienia. Do kibleka już tyle nie latam. Obstawiam, że już nie bardzo mam z czym.
    Wczoraj po południu podjęłam próbę zjedzenia parówki na ciepło. To był błąd :P
    Dziś mam w planach na obiad suchy ryż albo makaron. A mąż idzie na grilla jeść pyszne kiełbaski :( Najgorsze, że marzy mi się jakieś mięcho, ale nie mam pomysłu co mogłabym zjeść żeby tego nie odpokutować.

Migotka22 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io a moze jakies ugotowane miesko?? (Chociaz ja nie lubie takiego) w takiej delikatnej formie :) a i sprobuj kisielku moze wzmocni oslone zoladka i bedzie tylko lepiej :)

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Stardust, wybacz kochana :P
    W ogóle jak tak patrze na forum to zastanawiam się czy jelitówka może się drogą elektroniczną przenosić bo ostatnio coraz więcej ma problemy z żołądkiem albo mdłości :P
    U mnie jest lepiej tylko jak jem same bułki i to w małych ilosciach. Piję tylko herbatę albo wodę z czajnika. Tzn boli mnie i tak, ale do zniesienia. Do kibleka już tyle nie latam. Obstawiam, że już nie bardzo mam z czym.
    Wczoraj po południu podjęłam próbę zjedzenia parówki na ciepło. To był błąd :P
    Dziś mam w planach na obiad suchy ryż albo makaron. A mąż idzie na grilla jeść pyszne kiełbaski :( Najgorsze, że marzy mi się jakieś mięcho, ale nie mam pomysłu co mogłabym zjeść żeby tego nie odpokutować.

lo,ale Ci wspolczuje kobietko...
    Ja dziś już zaliczylam kibelek...tak mnie ruszylo... No a mdlosci to codziennosc teraz..

Io lubi tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io ja też polecam Ci kisiel, mi kiedyś bardzo pomógł :)

Ja ciśnienie mam zawsze niskie w granicach 80/50 albo 90/60.

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało akurat babcia zadzwoniła że krokiety smaży więc już jesteśmy po. Murzyn-ek sobie stygnie

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo może spróbuj gotowane mięso tylko bez przypraw, biedactwo.
    Mnie dopadaja mdłości ale tylko wieczorami a myślałam że do końca ciąży już nie będzie

Io lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ta zgaga tak męczy. Nie potrzebnie jadłam te tosty i tego loda. a mam do odgrzania na obiad spaghetti czyli kolejna porcja dla zgagi :P

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co z mezem Heli, pojechal w koncu do tej Chorwacji? Wiecie cos?

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis miałam spagetti :) pierwszy obiad jaki zjadłam od 4 dni, jeśli kilka widelców mozna nazwac obiadem :D

Io lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zaserwował na obiad makaron z tuńczykiem na gorąco. Jak zjadłam to tak mi się gorąco zrobiło, zlałam się potem, myślałam , że odlecę. Szybko pod zimny prysznic. Ehh, jedzenie w takie upały powinno jednak mieć temperaturę pokojową, a najlepiej zimne!

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Mój mąż zaserwował na obiad makaron z tuńczykiem na gorąco. Jak zjadłam to tak mi się gorąco zrobiło, zlałam się potem, myślałam , że odlecę. Szybko pod zimny prysznic. Ehh, jedzenie w takie upały powinno jednak mieć temperaturę pokojową, a najlepiej zimne!

dokladnie..tylko znow co gotować..chyba,ze na samych salatkach

• Io Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie dziewczyny :)
    Fanką kisielu nie jestem ale namówiłyście mnie i wysłałam męza do sklepu. Za ugotowanym mięsem nie przepadam, ale jutro chyba zrobię sobie rosół na piersi z kurczaka. Będę miała mięso i chudą zupkę.
    Ogólnie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo waga spada a głodna nie chodzę, bo jem co 3 godziny.
    W ogóle wydaje mi się, że to sprawka młodego. Mam wrażenie, że bardoz urósł ostatnio bo ciągle mi jego pupa wystaje pod biustem. Główkę w trakcie czkawki czuję przy pochwie więc musi być już spory i pewnie coś tam uciska.

Patu - dajesz mi nadzieję, że to w końcu przjedzie :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama miala racje...torturujecie mnie tym zarelkiem :/

Wiecie co mialam na obiad? Ogorkowa z ryzem...rozgotowane ziemniaki z kotletem mielonym i buraczkami, a wszystko bylo bez soli chyba

Stardust ja zazwyczaj mam 98/58, ale juz na tym etapie mam mega duzy puls bo okolo 100 zazwyczaj

relganlikx65a1ud.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka - ja bym sie chetnie zamienila na obiad :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 17:11

Migotka22 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dzięki za wsparcie dziewczyny :)
    Fanką kisielu nie jestem ale namówiłyście mnie i wysłałam męza do sklepu. Za ugotowanym mięsem nie przepadam, ale jutro chyba zrobię sobie rosół na piersi z kurczaka. Będę miała mięso i chudą zupkę.
    Ogólnie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo waga spada a głodna nie chodzę, bo jem co 3 godziny.
    W ogóle wydaje mi się, że to sprawka młodego. Mam wrażenie, że bardoz urósł ostatnio bo ciągle mi jego pupa wystaje pod biustem. Główkę w trakcie czkawki czuję przy pochwie więc musi być już spory i pewnie coś tam uciska.

Patu - dajesz mi nadzieję, że to w końcu przjedzie :)
    ja właśnie marzę o rosołku, bo od porannej kanapki jestem na samej wodzie :| ale sama w domu cały dzień jestem, do najbliższego sklepu jakieś 8km a ja zakaz jazdy samochodem. Dziś i tak bym chyba nie dała rady. Chyba żołądek w kibelku zostawiła - i to nie górą :( A mąż pewnie przed 23 nie wróci, więc z jedzenia dziś dupa. Nawet kisielu nie mam w domu :|

Matko, ale ja dzisiaj marudzę! Sorry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 17:24

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny ale sie meczycie babki :/ moze od tych upalow jakas bakteria wisi w powietrzu :/
    U nas dzis kilkanascie stopni i deszcz :( masakra. Szlag by trafil taka pogode.
    Dobrze ze dzis znajomi przychodza to czlowiek sie rozerwie.
    A moj Misiek wlasnie robi salatke z lososiem, pomidorkami koktajlowymi, jajkiem, fasolka szparagowa, bobem itp... :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Jeny ale sie meczycie babki :/ moze od tych upalow jakas bakteria wisi w powietrzu :/
    U nas dzis kilkanascie stopni i deszcz :( masakra. Szlag by trafil taka pogode.
    Dobrze ze dzis znajomi przychodza to czlowiek sie rozerwie.
    A moj Misiek wlasnie robi salatke z lososiem, pomidorkami koktajlowymi, jajkiem, fasolka szparagowa, bobem itp... :)
    Paula, a mógłby przyjść i mi też coś zrobić do jedzenia?..

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Satysfakcjonuje cie taka oto salatka???
    Aktualnie sprzata kuchnie ale jak skonczy to zapytam ;)

sgmuyh.jpg

Io, Majeczka2014, anulka81, karolcia:)))), Tysia87, betina89, Ewi25, ofcooo, stardust87, Gosia19 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ