Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula55 wrote:OMG one rodzily naturalnie????
No tak. W sumie polozna mowila ze dawniej na sile dzieci sn sie rodzilo.
Teraz mi powiedziala ze w razie W jak sie nie obruci to zaproponuja reczne obracanie a jak nie to ccchyba sie zabije
Moja szefowa rodziła pośladkowo trzecie dziecko jakieś 7 lat temu. Jak się szybko toczy akcja to mogą nie zdążyć z cc. -
betina89 wrote:Ja mam za tydzień wizytę i dowiem się jak tam ustawiona jest, bo raz się jej udało być główka w dół ale chyba było jej niewygodnie;/ i poszła w górę, ale też mi gin. mówiła że jak 2 tyg. przed porodem nie będzie główką w dół, to będziemy się umawiać na cc, ale wolę cc niż ręczne obracanie!!!! AAAAłaaaa!!!
Ja czuje malego caly czas tak samiutko wiec jeszvze sie nie obrocil
Za tydz w pon mam wizyte w szpitalu i polozna powiedziala ze tam jeszcze spr i zdecyduje lekarz co dalej.
Napewno mi zaproponuja obracanie bo taka jest procedura ale nie ma opcji!!!! W zyciu Hitlera sie nie zgodze. Glupia nie jestem.
To juz wiem dlaczego polozna powiedziala ze nie ustala mi wizyty bo zobaczymy co lekarz zdecyduje...
A powiedzcie mi... Czy ZAWSZE planowane cc robi sie przed terminem??? Nie mozna w terminie zrobic?Magdas lubi tę wiadomość
-
Hej kobietki!
No Justyna-faktycznie nikt Cię nie pobije z newsemNo i gratuluję-ja zawsze chciałam pierwszą dziewczynkę i żyłam długo tą nadzieją, ale odkąd wiem że to syn to nie wyobrażam sobie teraz dziewczynki
Przecież codziennie zwracam się do niego po imieniu, nie mam nic typowo żeńskiego i cieszę się z chłopaka
Mycha trzymajcie się, trzymamy kciuki za Was!
U mnie spanie też nie za fajne, bo faktycznie jak się przewracam z boku na bok to tak jakbym obracała worek z cementem
Dowiedziałam się, że ciotka chce przesłać jakieś ciuszki i moja sterta już się automatycznie podwoiła-pół przedszkola bym ubrała w to... Ale lepiej za dużo niż za mało
No i muszę się pochwalić jaki mąż mi prezent kupił na urodziny-samochód!!Co prawda nie jakiś wypasiony, bo to golf 3 (i trzeba wymienić hamulce
) ale 2 auto nam się przyda-szczególnie jak już pojawi się synek. Takiego prezentu się nie spodziewałam
betinka, Paula55, kark, justyna14, Tysia87, betina89, Mika 28, akuszerka89, madiiiii lubią tę wiadomość
-
iwo_na wrote:Ooooooooooooooooooooooo matko !!!!!!!!!!!!! Przeczytałam
Wracając jeszcze do mojego ciasta cytrynowego, wiem, że któraś robiła, nie pamiętam która i bardzo sie dzwię, że nie smakowało. U mnie to ciasto znika w ciągu chwili. No ale o gustach sie nie dyskutuje. Dla mnie to najlepsze ciasto i mój Czarek po nim fika, a jedzeniem go sie nie da zazwyczaj przekupic
)
To ja robiłam, nam nie smakowało, oddałam teściom i oni byli zachwyceni, że takie pyszneSą gusta i guściki
-
Paula55 wrote:Ja czuje malego caly czas tak samiutko wiec jeszvze sie nie obrocil
Za tydz w pon mam wizyte w szpitalu i polozna powiedziala ze tam jeszcze spr i zdecyduje lekarz co dalej.
Napewno mi zaproponuja obracanie bo taka jest procedura ale nie ma opcji!!!! W zyciu Hitlera sie nie zgodze. Glupia nie jestem.
To juz wiem dlaczego polozna powiedziala ze nie ustala mi wizyty bo zobaczymy co lekarz zdecyduje...
A powiedzcie mi... Czy ZAWSZE planowane cc robi sie przed terminem??? Nie mozna w terminie zrobic?[/QUOTE
Mi ostatnio gin powiedział ze chciałby mi zrobić cc w 39 tc, ale jeszcze będziemy to ustalać na wizycie 21.08Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 10:17
Paula55 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
akuszerka89 wrote:Betina obrot zewnetrzny dziecka niejest bolesny. Polega na tym, ze w donoszonej ciazy (a najlepiej w terminie porodu) jak dziecko nie jest bardzo duze, a powloki brzuszne nie sa mocno napiete to pod kontrola USG odpowiednio uciska sie brzuch zeby zmusic malca do zmiany polozenia. Przez brzch lekarz go obraca i tyle:-) ale to jest nie zawsze skuteczne, moze wywolac porod, a maluchy nawet jak sie obruca to i tak pozniej moga znow przekrecic sie posladkowo bo tak im wygodnie:-P
Akuszerka a mailas to robione??? Mojej kolezance zaczeli obracac (po podaniu zastrzyku) i myslala ze sie zesra z bolu!!! Oczywiscie powiedziala koniec i miala cc..
To jest BARDZO bolesne. Nawet jak filmik ogladalam to baba prawie wlasne zeby zjadla....
Po drugie to jest ogromne zagrozenie dla dziecka. Nie dosc ze sie moze okrcic pepowina to moz dojsc do oderwania lozyska i krwotoku,,, NO WAY!!!
betina89 lubi tę wiadomość
-
Witam się z kuchni, smażąc naleśniki na śniadanko
Mycha, nastraszyłaś mnie konkretOdezwij się jak tylko będziesz mogła!!!
Kama, prezent normalnie czad! Ale fajnie
Dzisiejszym wizytującym życzę satysfakcjonujących wizyt!
A wiecie co mi się dzisiaj śniło? Że zaczęłam rodzić, dojechałam do szpitala, a tam Akuszerka odbiera mój poródK_A_M_A, stardust87, akuszerka89 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Dzieki za pomoc laseczki!!!
Ja sie wogole nie nastawiam na cc bo do choinki sama go obroce hehe ale wolala bym sie orientowac co i jak
Byle do pon i zobaczymy co to bedzie
Jestem optymistycznie nastawiona
Kama no twoj maz przeszedl samego siebie hahateraz mozesz mowic phi...co tam kwiaty.. Maz mi auto kupil!!!
A co do golfa 3 to jedno z "lepszych" autek jakimi jezdzilamtez dostalam od bylego bo on mial dwa inne swoje i slozbowy i to auto jest nie zniszczalne
Choc ja mialam stluczke hahakopa mialo ze hoho. Raz sie z gowniarzami na swiatlach scigalam to im kopary opadly
betina89 lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Dzieki za pomoc laseczki!!!
Ja sie wogole nie nastawiam na cc bo do choinki sama go obroce hehe ale wolala bym sie orientowac co i jak
Byle do pon i zobaczymy co to bedzie
Jestem optymistycznie nastawiona
Kama no twoj maz przeszedl samego siebie hahateraz mozesz mowic phi...co tam kwiaty.. Maz mi auto kupil!!!
A co do golfa 3 to jedno z "lepszych" autek jakimi jezdzilamtez dostalam od bylego bo on mial dwa inne swoje i slozbowy i to auto jest nie zniszczalne
Choc ja mialam stluczke hahakopa mialo ze hoho. Raz sie z gowniarzami na swiatlach scigalam to im kopary opadly
Dorwał za małe pieniądze a podobno najlepszy silnik (ale jaki to nie wiem bo się nie znam) no i diesel
Już miałam 3 ale na początku ciąży sprzedaliśmy bo zarobiliśmy na nim nieźle no i widać mi pisane bo powróciło
hehe. Dla mnie najważniejsze, że będę miała czym jeździć z bąblem
-
Witam i ja. Noc zarzygana. Ryczałam na podłodze w łazience, jak pomyślałam, że teraz już będzie tak do końca - tak jak pierwsze 4 miesiące
A tym razem żadne leki, kisielki nie pomogą bo to przez ucisk małej na żołądek
U mnie lepiej, żeby Jagoda nie okazała się Bananem, bo również mamy naklejki na ścianie. Ubranka w 80% kolor i biel, a nie róż, ale sukienkę już uszyłam.. jagodową..
Mam nadzieję, że po waszych paskudnych płatnych wizytach moja za tydzień na fundusz nie okaże się jeszcze gorszaNa szczęście mam super babkę
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:A powiedzcie mi... Czy ZAWSZE planowane cc robi sie przed terminem??? Nie mozna w terminie zrobic?
Ja mam mieć 38+6
U mnie młody długo siedział na tyłku (dopiero jakieś 4 dni przed szpitalem się obracał) i też jak czytałam i przeglądałam internet to stwierdziłam, że nigdy w życiu nie zgodzę się na zewnętrzny obrót. Bo przecież może być coś, jak np. ta krótka pępowina, przez co maluszek jest w danej pozycji. Dlatego ja wtedy bardziej brałam opcję cc jak się nie obróci.
Paula, jak jest dużo wód to dziecko ma całkiem spore szanse na obrócenie przed porodem, gorzej jak jest mały brzuszek i mało wód. -
nick nieaktualnyFipsik wrote:Mam nadzieję, że po waszych paskudnych płatnych wizytach moja za tydzień na fundusz nie okaże się jeszcze gorsza
Na szczęście mam super babkę
-
Paula55 ja też mam taki problem ze mała siedzi głową do góry, przynajmniej jeszcze 3 tygodnie temu tak było, jutro mam wizytę i mam nadzieję że się obróciła bo szczerze to bo tych akrobacjach jakie wykonuje w brzuchu to nie mam pojęcia jak ona teraz siedzi.
-
A oto słonica w 34 tyg:
waga stoi od miesiąca, +10kg od początku ciąży. W centymetrach za to urosłam - cycki 100, brzuch 100. Jakieś takie równe liczby się porobiły
kark, K_A_M_A, nenka, Majeczka2014, anulka81, akuszerka89, Kaarolina, Gosia19, Ewi25, ofcooo, Io lubią tę wiadomość
-
Fipsik wrote:A oto słonica w 34 tyg:
waga stoi od miesiąca, +10kg od początku ciąży. W centymetrach za to urosłam - cycki 100, brzuch 100. Jakieś takie równe liczby się porobiły
Ja tak wyglądałam po świętach, jak więcej pojadłamŚliczny brzuszek i ja tu żadnej słonicy nie widzę.
Fipsik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co, zostało mi 28 dni... Kurcze, przecież Kajtek nawet nie ma gdzie spać na daną chwilę
Mi się śniło, że Karolina urodziła, wstawiła zdjęcia Krzysia i był taki śliczny, okrąglutki, z czarną czuprynką
Aha, słuchajcie, jak robicie ogórki kiszone? Bo ja w zeszłym roku robiłam pierwszy raz sama, wg przepisu z jakiejś mojej książki i z 8 słoików tylko 4 się ukisiły i nie zepsuły... Jakiej wody używanie i czy potem pasteryzujecie czy nie?Kaarolina lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja w dzisiejszym dniu
Justyna, dobrze że dowiedziałaś się o zmianie płci jeszcze przed porodem, bo moja koleżanka całą ciążę była przekonana że będzie miała Krzysia a wyszła ZosiaTo był dopiero szok!
Madiiii a gdzie chodzisz na Szkołę Rodzenia?justyna14 lubi tę wiadomość