WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    OMG one rodzily naturalnie????
    No tak. W sumie polozna mowila ze dawniej na sile dzieci sn sie rodzilo.
    Teraz mi powiedziala ze w razie W jak sie nie obruci to zaproponuja reczne obracanie a jak nie to cc :( chyba sie zabije :(

Moja szefowa rodziła pośladkowo trzecie dziecko jakieś 7 lat temu. Jak się szybko toczy akcja to mogą nie zdążyć z cc.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    Ja mam za tydzień wizytę i dowiem się jak tam ustawiona jest, bo raz się jej udało być główka w dół ale chyba było jej niewygodnie;/ i poszła w górę, ale też mi gin. mówiła że jak 2 tyg. przed porodem nie będzie główką w dół, to będziemy się umawiać na cc, ale wolę cc niż ręczne obracanie!!!! AAAAłaaaa!!!

Ja czuje malego caly czas tak samiutko wiec jeszvze sie nie obrocil :(
    Za tydz w pon mam wizyte w szpitalu i polozna powiedziala ze tam jeszcze spr i zdecyduje lekarz co dalej.
    Napewno mi zaproponuja obracanie bo taka jest procedura ale nie ma opcji!!!! W zyciu Hitlera sie nie zgodze. Glupia nie jestem.
    To juz wiem dlaczego polozna powiedziala ze nie ustala mi wizyty bo zobaczymy co lekarz zdecyduje...
    A powiedzcie mi... Czy ZAWSZE planowane cc robi sie przed terminem??? Nie mozna w terminie zrobic? :P

Magdas lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!
    No Justyna-faktycznie nikt Cię nie pobije z newsem :D No i gratuluję-ja zawsze chciałam pierwszą dziewczynkę i żyłam długo tą nadzieją, ale odkąd wiem że to syn to nie wyobrażam sobie teraz dziewczynki :) Przecież codziennie zwracam się do niego po imieniu, nie mam nic typowo żeńskiego i cieszę się z chłopaka :D

Mycha trzymajcie się, trzymamy kciuki za Was! :)

U mnie spanie też nie za fajne, bo faktycznie jak się przewracam z boku na bok to tak jakbym obracała worek z cementem :P

Dowiedziałam się, że ciotka chce przesłać jakieś ciuszki i moja sterta już się automatycznie podwoiła-pół przedszkola bym ubrała w to... Ale lepiej za dużo niż za mało :P

No i muszę się pochwalić jaki mąż mi prezent kupił na urodziny-samochód!! :P Co prawda nie jakiś wypasiony, bo to golf 3 (i trzeba wymienić hamulce ;) ) ale 2 auto nam się przyda-szczególnie jak już pojawi się synek. Takiego prezentu się nie spodziewałam :D

betinka, Paula55, kark, justyna14, Tysia87, betina89, Mika 28, akuszerka89, madiiiii lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Ooooooooooooooooooooooo matko !!!!!!!!!!!!! Przeczytałam :)

Wracając jeszcze do mojego ciasta cytrynowego, wiem, że któraś robiła, nie pamiętam która i bardzo sie dzwię, że nie smakowało. U mnie to ciasto znika w ciągu chwili. No ale o gustach sie nie dyskutuje. Dla mnie to najlepsze ciasto i mój Czarek po nim fika, a jedzeniem go sie nie da zazwyczaj przekupic :)
    )

To ja robiłam, nam nie smakowało, oddałam teściom i oni byli zachwyceni, że takie pyszne :) Są gusta i guściki :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja czuje malego caly czas tak samiutko wiec jeszvze sie nie obrocil :(
    Za tydz w pon mam wizyte w szpitalu i polozna powiedziala ze tam jeszcze spr i zdecyduje lekarz co dalej.
    Napewno mi zaproponuja obracanie bo taka jest procedura ale nie ma opcji!!!! W zyciu Hitlera sie nie zgodze. Glupia nie jestem.
    To juz wiem dlaczego polozna powiedziala ze nie ustala mi wizyty bo zobaczymy co lekarz zdecyduje...
    A powiedzcie mi... Czy ZAWSZE planowane cc robi sie przed terminem??? Nie mozna w terminie zrobic? :P[/QUOTE

Mi ostatnio gin powiedział ze chciałby mi zrobić cc w 39 tc, ale jeszcze będziemy to ustalać na wizycie 21.08

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 10:17

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Betina obrot zewnetrzny dziecka niejest bolesny. Polega na tym, ze w donoszonej ciazy (a najlepiej w terminie porodu) jak dziecko nie jest bardzo duze, a powloki brzuszne nie sa mocno napiete to pod kontrola USG odpowiednio uciska sie brzuch zeby zmusic malca do zmiany polozenia. Przez brzch lekarz go obraca i tyle:-) ale to jest nie zawsze skuteczne, moze wywolac porod, a maluchy nawet jak sie obruca to i tak pozniej moga znow przekrecic sie posladkowo bo tak im wygodnie:-P

Akuszerka a mailas to robione??? Mojej kolezance zaczeli obracac (po podaniu zastrzyku) i myslala ze sie zesra z bolu!!! Oczywiscie powiedziala koniec i miala cc..
    To jest BARDZO bolesne. Nawet jak filmik ogladalam to baba prawie wlasne zeby zjadla....
    Po drugie to jest ogromne zagrozenie dla dziecka. Nie dosc ze sie moze okrcic pepowina to moz dojsc do oderwania lozyska i krwotoku,,, NO WAY!!!

betina89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze planowana jest zawsze wcześniej bo skoro są wskazania ze nie można rodzic naturalnie to lekarze nie chcą dopuścić do tego żeby samo sie zaczelo.

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z kuchni, smażąc naleśniki na śniadanko :)

Mycha, nastraszyłaś mnie konkret :( Odezwij się jak tylko będziesz mogła!!!

Kama, prezent normalnie czad! Ale fajnie :)

Dzisiejszym wizytującym życzę satysfakcjonujących wizyt!

A wiecie co mi się dzisiaj śniło? Że zaczęłam rodzić, dojechałam do szpitala, a tam Akuszerka odbiera mój poród :D

K_A_M_A, stardust87, akuszerka89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pomoc laseczki!!!
    Ja sie wogole nie nastawiam na cc bo do choinki sama go obroce hehe ale wolala bym sie orientowac co i jak :)
    Byle do pon i zobaczymy co to bedzie :)
    Jestem optymistycznie nastawiona :)

Kama no twoj maz przeszedl samego siebie haha :) teraz mozesz mowic phi...co tam kwiaty.. Maz mi auto kupil!!!
    A co do golfa 3 to jedno z "lepszych" autek jakimi jezdzilam :) tez dostalam od bylego bo on mial dwa inne swoje i slozbowy i to auto jest nie zniszczalne :)
    Choc ja mialam stluczke haha :P kopa mialo ze hoho. Raz sie z gowniarzami na swiatlach scigalam to im kopary opadly ;)

betina89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taka Akuszerka u mnie też by mogła odebrać poród ;) Ale bez obracania :P heh

akuszerka89 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dzieki za pomoc laseczki!!!
    Ja sie wogole nie nastawiam na cc bo do choinki sama go obroce hehe ale wolala bym sie orientowac co i jak :)
    Byle do pon i zobaczymy co to bedzie :)
    Jestem optymistycznie nastawiona :)

Kama no twoj maz przeszedl samego siebie haha :) teraz mozesz mowic phi...co tam kwiaty.. Maz mi auto kupil!!!
    A co do golfa 3 to jedno z "lepszych" autek jakimi jezdzilam :) tez dostalam od bylego bo on mial dwa inne swoje i slozbowy i to auto jest nie zniszczalne :)
    Choc ja mialam stluczke haha :P kopa mialo ze hoho. Raz sie z gowniarzami na swiatlach scigalam to im kopary opadly ;)

Dorwał za małe pieniądze a podobno najlepszy silnik (ale jaki to nie wiem bo się nie znam :P ) no i diesel :) Już miałam 3 ale na początku ciąży sprzedaliśmy bo zarobiliśmy na nim nieźle no i widać mi pisane bo powróciło ;) hehe. Dla mnie najważniejsze, że będę miała czym jeździć z bąblem :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Noc zarzygana. Ryczałam na podłodze w łazience, jak pomyślałam, że teraz już będzie tak do końca - tak jak pierwsze 4 miesiące :( A tym razem żadne leki, kisielki nie pomogą bo to przez ucisk małej na żołądek :/

U mnie lepiej, żeby Jagoda nie okazała się Bananem, bo również mamy naklejki na ścianie. Ubranka w 80% kolor i biel, a nie róż, ale sukienkę już uszyłam.. jagodową..

Mam nadzieję, że po waszych paskudnych płatnych wizytach moja za tydzień na fundusz nie okaże się jeszcze gorsza :P Na szczęście mam super babkę :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    A powiedzcie mi... Czy ZAWSZE planowane cc robi sie przed terminem??? Nie mozna w terminie zrobic? :P
    Jeżeli są wskazania zdrowotne to robi się wcześniej, ale jeśli nie, to często mówi się matce, że jak się zacznie to ma przyjechać i wtedy będzie cc :)
    Ja mam mieć 38+6 :)

U mnie młody długo siedział na tyłku (dopiero jakieś 4 dni przed szpitalem się obracał) i też jak czytałam i przeglądałam internet to stwierdziłam, że nigdy w życiu nie zgodzę się na zewnętrzny obrót. Bo przecież może być coś, jak np. ta krótka pępowina, przez co maluszek jest w danej pozycji. Dlatego ja wtedy bardziej brałam opcję cc jak się nie obróci.

Paula, jak jest dużo wód to dziecko ma całkiem spore szanse na obrócenie przed porodem, gorzej jak jest mały brzuszek i mało wód.

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik biedna :( Jeszcze trochę-dasz radę! Porozmawiaj kulturalnie z Jagodą-niech się opamięta ;)

Ja całe szczęście też mam na fundusz, bo jakbym miała płacić za coś takiego to chyba bym się przekręciła :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Mam nadzieję, że po waszych paskudnych płatnych wizytach moja za tydzień na fundusz nie okaże się jeszcze gorsza :P Na szczęście mam super babkę :)
    No to podpisz z nią jakąś umowę lojalnościową, że nie opuści gabinetu przez kilka lat, bo dorwać dobrego gina na NFZ to niezłe wyzwanie ;)

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 ja też mam taki problem ze mała siedzi głową do góry, przynajmniej jeszcze 3 tygodnie temu tak było, jutro mam wizytę i mam nadzieję że się obróciła bo szczerze to bo tych akrobacjach jakie wykonuje w brzuchu to nie mam pojęcia jak ona teraz siedzi.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto słonica w 34 tyg:
    waga stoi od miesiąca, +10kg od początku ciąży. W centymetrach za to urosłam - cycki 100, brzuch 100. Jakieś takie równe liczby się porobiły :)

2m61i4y.jpg
    29cmlxy.jpg

kark, K_A_M_A, nenka, Majeczka2014, anulka81, akuszerka89, Kaarolina, Gosia19, Ewi25, ofcooo, Io lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A oto słonica w 34 tyg:
    waga stoi od miesiąca, +10kg od początku ciąży. W centymetrach za to urosłam - cycki 100, brzuch 100. Jakieś takie równe liczby się porobiły :)

2m61i4y.jpg
    29cmlxy.jpg

Ja tak wyglądałam po świętach, jak więcej pojadłam ;) Śliczny brzuszek i ja tu żadnej słonicy nie widzę.

Fipsik lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, zostało mi 28 dni... Kurcze, przecież Kajtek nawet nie ma gdzie spać na daną chwilę :/

Mi się śniło, że Karolina urodziła, wstawiła zdjęcia Krzysia i był taki śliczny, okrąglutki, z czarną czuprynką :P

Aha, słuchajcie, jak robicie ogórki kiszone? Bo ja w zeszłym roku robiłam pierwszy raz sama, wg przepisu z jakiejś mojej książki i z 8 słoików tylko 4 się ukisiły i nie zepsuły... Jakiej wody używanie i czy potem pasteryzujecie czy nie?

Kaarolina lubi tę wiadomość

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w dzisiejszym dniu :)

Justyna, dobrze że dowiedziałaś się o zmianie płci jeszcze przed porodem, bo moja koleżanka całą ciążę była przekonana że będzie miała Krzysia a wyszła Zosia :) To był dopiero szok!

Madiiii a gdzie chodzisz na Szkołę Rodzenia?

justyna14 lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ