Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie kończyłas kosmetologie? :)
    Mi się podobały zajęcia praktyczne ale teoria tez nie była gorsza, wolałam to niż np anatomie :-O

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krakowie na prywatnej uczelni :)
    Krakowska wyzsza szkola promocji zdrowia. Jak ja zaczynalam to nie bylo takiego wyboru jak teraz :/ ten temat dopiero raczkowal...

Nelus lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Karola co to za babka z Krakowa??? Ja jestem z okolic ;)
    Lozeczko mam juz rozlozone i materac tez. Wietrza sie bo walily taka nowoscia :/
    Pranie zaczynam od pon.

Fipsik zajefajnie ze sie odezwalas!!! Uhh ta cora twoja daje ci w dupe :P charakterna jak mamusia :P super ze humor cie nie opuszcza :)

Betinka wypas fota haha :)

Ja na dzien dzisiejszy mam z T ustalone ze zostaje w domu z dzieckiem :) nie wracam do pracy :) nie bede plakac z tego powodu. Mozliwe ze za jakis czas otworze jakas dzialalnosc i tym sie bede zajmowac ale jeiszcze zobaczymy :)

Hmm ja mialam na studiach wizaż i stylizacje ale jakos mnie to nie zakrecilo ;) ale jak ktos lubi to fajne zajecie :)

tak , z Krakowa, nazywa sie Kinga Janosz i przyjmuje w Klinice Krakowskiej na ul Mechoffera. Mloda babeczka, ma ok 35 lat , dusza czlowiek, wspaniale podejscie do pacjentek w ogole ciezko to opisac bo jak sie zegnalam z nia to sie poryczalam :)a teraz jestesmy na telefonie i gadamy jak dobre kolezanki:)
    Polecam szczerze

Paula55 lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    A gdzie kończyłas kosmetologie? :)
    Mi się podobały zajęcia praktyczne ale teoria tez nie była gorsza, wolałam to niż np anatomie :-O
    Mmmmatko, anatomia <3 Piateczke mialam z egzaminu, a w prosektorium jak ryba w wodzie sie czulam jak juz znalazlam patent na dodatkowe zabezpieczenie nosa w postaci chusteczki wlozonej w maseczke :)

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dziekuje. Moze sie jeszcże kiedys przyda ;)

Hmm ja mialam tylko podstawy anatomii z owczesnym dziekanem ktory slinil sie na mlode laski :)
    Ciezko mu bylo skupic sie na wykladzie majac na sali prawie same hot 20 hahaha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe nas do prosektorium na szczęście nie brali, wystarczyło mi oglądanie stóp ludzi w domu starców i oglądanie chorób skórnych na dermatologii w szpitalu, chyba za miękka jestem :p
    Szkoda ze ja anatomii nie polubiłam bo mogłabym iść w kierunku fizjoterapii, to bardzo opłacalny kierunek!

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjoterapeutow w Pl teraz jak mrowkow :/ tak samo jak dietetykow, kosmetologow, tych po zarzadzaniach i innych takich pierdolach. A robic nie ma gdzie.
    Moze za granica fizjoterapia to jakas przyszlosc bo nie w Pl :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nigdy nie wybacze, ze poszlam na medycyne. Zaluje tego kazdego dnia mojego zycia. Po prostu wiem, ze to jest to, co powinnam robic. Po prostu z gory stwierdzilam, ze nie zdam fizyki. Glupie dziecko!

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze poszlas czy ze NIE poszlas?? Bo nie moge sie polapac :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ze poszlas czy ze NIE poszlas?? Bo nie moge sie polapac :P

Ze NIE poszlam. Chyba zjadlam najwazniejsze slowo ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego, zadna nie powiedziala, że te bole w pachwinach są tak kur...sko dokuczliwe i lzy wciskają :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dlaczego, zadna nie powiedziala, że te bole w pachwinach są tak kur...sko dokuczliwe i lzy wciskają :(

Ja mowilam! ;) Ze nawet z boku na plecy sie przewrocic to koszmar i chodzenie szpagatem. Ale na szcze to raz lapie silniej, raz slabiej, a czasem puszcza.

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka oby szybko przechodzilo bo umre

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to zmienia postac rzeczy betinka ;)

Czlowiek zawsze madry po szkodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 00:07

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Betinka oby szybko przechodzilo bo umre

U mnie byly hardkorowe 3 dni, potem puscilo, teraz tak cmi. Ale w te najgorsze dni nie moglam wstac bez pomocy meza.

Paula, fakt. Ale wolalabym sie uczyc na bledach innych ;)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak snu podczas kolejnej nocy sprawia, ze zamieniam sie w zombie ; (

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczynki brawa dla mnie!
    Przez głupotę, zmęczenie bądź cokolwiek to jest zaliczyłam rzyganko...
    tabletki na pusty żołądek :/

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie :)

Betinka a ja nigdy nie wybacze mojej matce ze prze*****a pieniadze odlozone wlasnie na moje medyczne studia i przez nia jest jak jest teraz.. ja od zawsze marzylam o tym zeby zostac albo kardiochirurgiem albo neurochirurgiem.. i tak o to skonczyly sie moje marzenia ze wieku 18stu lat zostalam sama jak palec z ogromnymi dlugami na dodatek ktore do tej pory sie ciagna ale na szczescie juz coraz blizej niz dalej konca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 07:28

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    a któraś wie o tam z Nescafe bo ona też gdzieś w tłoku zagineła a może już urodziła ?:) i nic się nie pochwaliła mam nadzieję ze dziewczyny które się nie odzywają to chociaz coś naklikają tu że dobrze się czują i że mają ciąże jak marzenie :)
    Dziś przeglądałam naszą tabelkę :)no i jest kilka dziewuszek nie odzywających się

Hej ;) Czytam was, czytam. Ale tak lecicie z pisaniem i ciezko nadazyc.

U mnie w 36 tygodniu ciazy mala 3250g i glowka 34 ;) Nieeee... jeszcze nie urodzilam. Od maja co 2 tygodonie mam usg i malutka rosnie, a rosnie. Skurczybykow na ktg zero :/ Nigdy nie bralam nospy magnezu itd. Nic sie nie dzieje, zero czopa, zero skurczy przepowiadajacych itd. :/ Jezdze na rowerze, jestem mega aktywna, a na porod sie nie zapowiada :D Mimo masazow szyjki przy pierwszym porodzie, czy lyzeczkowania rok temu. Jeszcze pewnie sie przeterminuje i urodze znowu pewnie klopsika powyzej 4kg z glowka 38 ;) Tyle u mnie :D

Wie moze ktoras czemu lozysko sie nie starzeje i co to oznacza?? Chyba sie powinno starzec?? Moje jak bylo, tak jest 0 w skali Grannuma.

Edit. Mam juz podpisane papiery na znieczujlenie do krzyza podczas porodu. Moga ze mna robic co chca i wkluwac gdzie chca, byle by tylko tego na zywca nie przechodzic, bo sie boje jak se przypomne porod pierwszy ;)

Pozdrowka dla was baby :* i nie rodzic tam jeszcze!! No chyba, ze ktoras tez ma juz takie duze dziecko itd. ;);)

xoigsm.jpg
    jb5il2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 08:39

nick nieaktualny, K_A_M_A lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Mam to samo nad jezioro po co jedziecie będzie Ci gorąco do marketu po co ktos Cię w brzuch uderzy nawet mój P stwierdził że do bratowej nie powinnam isc bo mieszkaja na 3 pietrze a dopiero byłam w szpitalu tylko że ilość wód plodowych nie maleje z powodu chodzenia mam dosc brakuję mi koleżanek a nawet pracy czuję sie samotna pierwszy raz od początku ciąży chce żeby juz był koniec...

Chyba każda z nas już odczuwa takie "zmęczenie materiału", mi akurat nikt nic nie mówi, ale też jestem całe dnie sama i już wyczerpały mi się pomysły czym zabijać czas. Dobrze, że to już faktycznie końcówka. Dziś też wstałam, 8 rano, a ja nie mam co robić :( Dobrze, że już piątek, kolejny tydzień z głowy.

Witam się pięknym deszczowym porankiem :D i nadrabiam dalej :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 1445 1446 1447 1448 1449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ