X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie kończyłas kosmetologie? :)
    Mi się podobały zajęcia praktyczne ale teoria tez nie była gorsza, wolałam to niż np anatomie :-O

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Krakowie na prywatnej uczelni :)
    Krakowska wyzsza szkola promocji zdrowia. Jak ja zaczynalam to nie bylo takiego wyboru jak teraz :/ ten temat dopiero raczkowal...

Nelus lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Karola co to za babka z Krakowa??? Ja jestem z okolic ;)
    Lozeczko mam juz rozlozone i materac tez. Wietrza sie bo walily taka nowoscia :/
    Pranie zaczynam od pon.

Fipsik zajefajnie ze sie odezwalas!!! Uhh ta cora twoja daje ci w dupe :P charakterna jak mamusia :P super ze humor cie nie opuszcza :)

Betinka wypas fota haha :)

Ja na dzien dzisiejszy mam z T ustalone ze zostaje w domu z dzieckiem :) nie wracam do pracy :) nie bede plakac z tego powodu. Mozliwe ze za jakis czas otworze jakas dzialalnosc i tym sie bede zajmowac ale jeiszcze zobaczymy :)

Hmm ja mialam na studiach wizaż i stylizacje ale jakos mnie to nie zakrecilo ;) ale jak ktos lubi to fajne zajecie :)

tak , z Krakowa, nazywa sie Kinga Janosz i przyjmuje w Klinice Krakowskiej na ul Mechoffera. Mloda babeczka, ma ok 35 lat , dusza czlowiek, wspaniale podejscie do pacjentek w ogole ciezko to opisac bo jak sie zegnalam z nia to sie poryczalam :)a teraz jestesmy na telefonie i gadamy jak dobre kolezanki:)
    Polecam szczerze

Paula55 lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    A gdzie kończyłas kosmetologie? :)
    Mi się podobały zajęcia praktyczne ale teoria tez nie była gorsza, wolałam to niż np anatomie :-O
    Mmmmatko, anatomia <3 Piateczke mialam z egzaminu, a w prosektorium jak ryba w wodzie sie czulam jak juz znalazlam patent na dodatkowe zabezpieczenie nosa w postaci chusteczki wlozonej w maseczke :)

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dziekuje. Moze sie jeszcże kiedys przyda ;)

Hmm ja mialam tylko podstawy anatomii z owczesnym dziekanem ktory slinil sie na mlode laski :)
    Ciezko mu bylo skupic sie na wykladzie majac na sali prawie same hot 20 hahaha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe nas do prosektorium na szczęście nie brali, wystarczyło mi oglądanie stóp ludzi w domu starców i oglądanie chorób skórnych na dermatologii w szpitalu, chyba za miękka jestem :p
    Szkoda ze ja anatomii nie polubiłam bo mogłabym iść w kierunku fizjoterapii, to bardzo opłacalny kierunek!

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjoterapeutow w Pl teraz jak mrowkow :/ tak samo jak dietetykow, kosmetologow, tych po zarzadzaniach i innych takich pierdolach. A robic nie ma gdzie.
    Moze za granica fizjoterapia to jakas przyszlosc bo nie w Pl :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nigdy nie wybacze, ze poszlam na medycyne. Zaluje tego kazdego dnia mojego zycia. Po prostu wiem, ze to jest to, co powinnam robic. Po prostu z gory stwierdzilam, ze nie zdam fizyki. Glupie dziecko!

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze poszlas czy ze NIE poszlas?? Bo nie moge sie polapac :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ze poszlas czy ze NIE poszlas?? Bo nie moge sie polapac :P

Ze NIE poszlam. Chyba zjadlam najwazniejsze slowo ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego, zadna nie powiedziala, że te bole w pachwinach są tak kur...sko dokuczliwe i lzy wciskają :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dlaczego, zadna nie powiedziala, że te bole w pachwinach są tak kur...sko dokuczliwe i lzy wciskają :(

Ja mowilam! ;) Ze nawet z boku na plecy sie przewrocic to koszmar i chodzenie szpagatem. Ale na szcze to raz lapie silniej, raz slabiej, a czasem puszcza.

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka oby szybko przechodzilo bo umre

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa to zmienia postac rzeczy betinka ;)

Czlowiek zawsze madry po szkodzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 00:07

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Betinka oby szybko przechodzilo bo umre

U mnie byly hardkorowe 3 dni, potem puscilo, teraz tak cmi. Ale w te najgorsze dni nie moglam wstac bez pomocy meza.

Paula, fakt. Ale wolalabym sie uczyc na bledach innych ;)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak snu podczas kolejnej nocy sprawia, ze zamieniam sie w zombie ; (

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczynki brawa dla mnie!
    Przez głupotę, zmęczenie bądź cokolwiek to jest zaliczyłam rzyganko...
    tabletki na pusty żołądek :/

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie :)

Betinka a ja nigdy nie wybacze mojej matce ze prze*****a pieniadze odlozone wlasnie na moje medyczne studia i przez nia jest jak jest teraz.. ja od zawsze marzylam o tym zeby zostac albo kardiochirurgiem albo neurochirurgiem.. i tak o to skonczyly sie moje marzenia ze wieku 18stu lat zostalam sama jak palec z ogromnymi dlugami na dodatek ktore do tej pory sie ciagna ale na szczescie juz coraz blizej niz dalej konca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 07:28

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    a któraś wie o tam z Nescafe bo ona też gdzieś w tłoku zagineła a może już urodziła ?:) i nic się nie pochwaliła mam nadzieję ze dziewczyny które się nie odzywają to chociaz coś naklikają tu że dobrze się czują i że mają ciąże jak marzenie :)
    Dziś przeglądałam naszą tabelkę :)no i jest kilka dziewuszek nie odzywających się

Hej ;) Czytam was, czytam. Ale tak lecicie z pisaniem i ciezko nadazyc.

U mnie w 36 tygodniu ciazy mala 3250g i glowka 34 ;) Nieeee... jeszcze nie urodzilam. Od maja co 2 tygodonie mam usg i malutka rosnie, a rosnie. Skurczybykow na ktg zero :/ Nigdy nie bralam nospy magnezu itd. Nic sie nie dzieje, zero czopa, zero skurczy przepowiadajacych itd. :/ Jezdze na rowerze, jestem mega aktywna, a na porod sie nie zapowiada :D Mimo masazow szyjki przy pierwszym porodzie, czy lyzeczkowania rok temu. Jeszcze pewnie sie przeterminuje i urodze znowu pewnie klopsika powyzej 4kg z glowka 38 ;) Tyle u mnie :D

Wie moze ktoras czemu lozysko sie nie starzeje i co to oznacza?? Chyba sie powinno starzec?? Moje jak bylo, tak jest 0 w skali Grannuma.

Edit. Mam juz podpisane papiery na znieczujlenie do krzyza podczas porodu. Moga ze mna robic co chca i wkluwac gdzie chca, byle by tylko tego na zywca nie przechodzic, bo sie boje jak se przypomne porod pierwszy ;)

Pozdrowka dla was baby :* i nie rodzic tam jeszcze!! No chyba, ze ktoras tez ma juz takie duze dziecko itd. ;);)

xoigsm.jpg
    jb5il2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 08:39

kark, K_A_M_A lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Mam to samo nad jezioro po co jedziecie będzie Ci gorąco do marketu po co ktos Cię w brzuch uderzy nawet mój P stwierdził że do bratowej nie powinnam isc bo mieszkaja na 3 pietrze a dopiero byłam w szpitalu tylko że ilość wód plodowych nie maleje z powodu chodzenia mam dosc brakuję mi koleżanek a nawet pracy czuję sie samotna pierwszy raz od początku ciąży chce żeby juz był koniec...

Chyba każda z nas już odczuwa takie "zmęczenie materiału", mi akurat nikt nic nie mówi, ale też jestem całe dnie sama i już wyczerpały mi się pomysły czym zabijać czas. Dobrze, że to już faktycznie końcówka. Dziś też wstałam, 8 rano, a ja nie mam co robić :( Dobrze, że już piątek, kolejny tydzień z głowy.

Witam się pięknym deszczowym porankiem :D i nadrabiam dalej :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 1445 1446 1447 1448 1449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ