X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    mną to się nikt nie interesuje i nie kontroluje. Niech by tylko coś teściowa powiedziała to ode mnie by od razu usłyszała :P nie można dać sobie wejść na głowę bo po porodzie będzie gorzej z ich strony...

Mi na szczęście też nikt nic nie mówi, ale u mnie już wszyscy wiedzą, że nie toleruję takiego wtrącania ;) Cóż lata doceirania się już za mną, ale przy pierwszym dziecku dużo dobrych rad słyszałam. Teraz mam spokój ;)Co najwyżej pada pytanie jak się czuję i tyle :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    ojej..verynic,e żeby tylko wkurzało to mało powiedziane!!!!
    Mi siostra tak na nerwy działa i psyche... kiedy ja cieszę i też czasami powiem, że brakuje zajęcia, że mogłaby mała już być to by było inaczej to ta z takimi tekstami...ogólnie, że nie wiem o czym mówie :| tak mnie to wkurza.... i właśnie chodzi o to , że ja sobie zdaje sprawę że będzie przy dziecku i obowiązkach domowych niezły zapiernicz i nie raz będę klnąć ,wkur....się i pewnie nie raz się poryczę, ale to nie znczy że w ogóle najlepiej dzieci nie mieć... oj oj..aż cisnienie samo podnosi ;)

Zresztą nie każde dziecko tylko płacze. Moja pierwsza córka była bardzo spokojnym dzieckiem, w ogóle nie płakała, cały czas od początku uśmiechnięta. Dużo spała w dzień i bywało tak, że ona spała, a ja się nudziłam ;) Do tej pory zresztą jest spokojną ą i mało absorbującą dziewczynką.

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka może za dużo jednak pochodziłaś wczoraj? Leż i odpoczywaj :*

Ja wpadłam na genialny pomysł, jeśli mnie wypuszczą ze szpitala to się zabiorę z mężem jutro na psie zawody... on oczywiście nie chce tego słuchać :>

JagoodkaK lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    https://www.facebook.com/poliklinika/photos/a.199357140087765.45802.195274897162656/199357180087761/?type=1&theater - zobaczcie tą galerię...ciekawe ile kosztuje poród w takich warunkach...

na pewno majątek :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Witam się po bezsennej nocy. Mój synek przestał tolerować mojego spania na boku jedyna pozycja w której jest spokojny to jak stoję. Jak tylko usiade to tak strasznie kopie, przeciąga się i podchodzi mi pod żołądek ze mam łzy w oczach :-( pół nocy chodzilam. Masakra mam nadzieje ze jednak w ciągu dnia zechce zasnąć na chwile i da mi się zdrzemnac.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdobry dziewczyny :) chłodny dziś poranek, chce tak częściej :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nescafe, dobrze, że wreszcie się odezwałaś :)

U mnie mąż teraz kracze, że skoro córka była aniołkiem i w ogóle nie płakała to pewnie teraz syn da nam w dupe...

Aż zobaczyłam na stronę tej polikliniki:
    http://www.arciszewski.pl/
    i... "W Poliklinice wszystkie zabiegi i operacje ginekologiczne oraz porody są refundowane przez Narodowy Fundusz Zdrowia " O.o
    Cholera, chyba się przeprowadzę na tydzeń do Białegostoku :D :P

verynice lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :)
    Ależ ja mam głupie sny-tak ogólnie to wczoraj prałam pieluszki tetrowe, troszkę za dużo płynu mi się wlało i było dużo piany-aż fotę koleżance pokazałam :P No i co? I dziś śniło mi się, że wstawiłam pranie i było tyyyyle piany, że aż się pralka wyłączyła i ta piana zaczęła się ewakuować ;)
    W ogóle to siedzę przed lapkiem a wkoło mnie małe stoski ciuszków z wczorajszego prasowania :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)
    U mnie humor do dupy bo znowu cukier mi skacze a ja nie wiem od czego :(
    Dzisiaj zjadłam dwie kromeczki razowego chlebka z samym masłem i wypiłam szklankę gorzkiej herbaty, a cukier 140! :(
    Boję się, że mogę zaszkodzić małemu ;(

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Nas obudziła czkawka o 6, ale przeczekaliśmy ją, teraz już 2 więc wstałam i konsumujemy śniadanie :)

Widzę, że coraz więcej z Was ma już ustalony termin porodu... troszkę Wam zazdroszczę, że już wiecie i możecie się jakoś przygotować :P

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Naaaaas dzisiaj mega ochlodzenie ! Chwilo trwaj :D

justyna14, betinka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nas też czkawka obudziła teraz są szaleństwa idę śniadanie jakieś zjeść
    Dzisiaj wizyta trochę się stresuje trzymać kciuki prosimy
    :-)

Gosia19, justyna14, betinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Dzisiaj zjadłam dwie kromeczki razowego chlebka z samym masłem i wypiłam szklankę gorzkiej herbaty, a cukier 140! :(
    Boję się, że mogę zaszkodzić małemu ;(
    Migotka, ekspertem nie jestem, ale wg mnie jakbyś miała cały czas cukier na poziomie 180 i nawet o tym nie wiedziała i nic z tym nie robiła to byłoby źle, a tak raz za czas może się zdarzyć i trudno, maluszek na pewno przez to bardzo nie ucierpi :)

No mnie dziś łobuz obudził o 5, jak tatuś wychodził do pracy :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    A u Naaaaas dzisiaj mega ochlodzenie ! Chwilo trwaj :D

19 stopni na dworze, pobudka bez oblanego potu, świeże powietrze
    ahh, czego chcieć więcej :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka kciuki za wizytę zaciśnięte! :)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Migotka, ekspertem nie jestem, ale wg mnie jakbyś miała cały czas cukier na poziomie 180 i nawet o tym nie wiedziała i nic z tym nie robiła to byłoby źle, a tak raz za czas może się zdarzyć i trudno, maluszek na pewno przez to bardzo nie ucierpi :)

No mnie dziś łobuz obudził o 5, jak tatuś wychodził do pracy :)

Dziękuję, takie słowa otuchy naprawdę potrafią wiele zdziałać.

relganlikx65a1ud.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka kciukasy są :) Może ktoś jeszcze dziś wizytuje?
    Swoją drogą to im dalej jesteśmy w ciąży to te wizyty coraz bardziej stresujące ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak Kama a muszę poczekać aż mąż po nocce wstanie bo zawsze ze mną jeździ

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U Was ochłodzenie a tu upały :( nic tylko spadać nad jezioro i moczyć nogi w chłodnej wodzie :)

thiki0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    No dziś jest czym oddychać :)
    Nocka tak sobie, burzowo u mnie było i lało jak cholera...
    MNie znów łapią ostre bóle pachwinowe, więc wierciłąm się z boku na bok, ale za to wstałam przed 10! :)

‹‹ 1446 1447 1448 1449 1450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ