X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    mną to się nikt nie interesuje i nie kontroluje. Niech by tylko coś teściowa powiedziała to ode mnie by od razu usłyszała :P nie można dać sobie wejść na głowę bo po porodzie będzie gorzej z ich strony...

Mi na szczęście też nikt nic nie mówi, ale u mnie już wszyscy wiedzą, że nie toleruję takiego wtrącania ;) Cóż lata doceirania się już za mną, ale przy pierwszym dziecku dużo dobrych rad słyszałam. Teraz mam spokój ;)Co najwyżej pada pytanie jak się czuję i tyle :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    ojej..verynic,e żeby tylko wkurzało to mało powiedziane!!!!
    Mi siostra tak na nerwy działa i psyche... kiedy ja cieszę i też czasami powiem, że brakuje zajęcia, że mogłaby mała już być to by było inaczej to ta z takimi tekstami...ogólnie, że nie wiem o czym mówie :| tak mnie to wkurza.... i właśnie chodzi o to , że ja sobie zdaje sprawę że będzie przy dziecku i obowiązkach domowych niezły zapiernicz i nie raz będę klnąć ,wkur....się i pewnie nie raz się poryczę, ale to nie znczy że w ogóle najlepiej dzieci nie mieć... oj oj..aż cisnienie samo podnosi ;)

Zresztą nie każde dziecko tylko płacze. Moja pierwsza córka była bardzo spokojnym dzieckiem, w ogóle nie płakała, cały czas od początku uśmiechnięta. Dużo spała w dzień i bywało tak, że ona spała, a ja się nudziłam ;) Do tej pory zresztą jest spokojną ą i mało absorbującą dziewczynką.

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka może za dużo jednak pochodziłaś wczoraj? Leż i odpoczywaj :*

Ja wpadłam na genialny pomysł, jeśli mnie wypuszczą ze szpitala to się zabiorę z mężem jutro na psie zawody... on oczywiście nie chce tego słuchać :>

JagoodkaK lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    https://www.facebook.com/poliklinika/photos/a.199357140087765.45802.195274897162656/199357180087761/?type=1&theater - zobaczcie tą galerię...ciekawe ile kosztuje poród w takich warunkach...

na pewno majątek :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Witam się po bezsennej nocy. Mój synek przestał tolerować mojego spania na boku jedyna pozycja w której jest spokojny to jak stoję. Jak tylko usiade to tak strasznie kopie, przeciąga się i podchodzi mi pod żołądek ze mam łzy w oczach :-( pół nocy chodzilam. Masakra mam nadzieje ze jednak w ciągu dnia zechce zasnąć na chwile i da mi się zdrzemnac.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdobry dziewczyny :) chłodny dziś poranek, chce tak częściej :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nescafe, dobrze, że wreszcie się odezwałaś :)

U mnie mąż teraz kracze, że skoro córka była aniołkiem i w ogóle nie płakała to pewnie teraz syn da nam w dupe...

Aż zobaczyłam na stronę tej polikliniki:
    http://www.arciszewski.pl/
    i... "W Poliklinice wszystkie zabiegi i operacje ginekologiczne oraz porody są refundowane przez Narodowy Fundusz Zdrowia " O.o
    Cholera, chyba się przeprowadzę na tydzeń do Białegostoku :D :P

verynice lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :)
    Ależ ja mam głupie sny-tak ogólnie to wczoraj prałam pieluszki tetrowe, troszkę za dużo płynu mi się wlało i było dużo piany-aż fotę koleżance pokazałam :P No i co? I dziś śniło mi się, że wstawiłam pranie i było tyyyyle piany, że aż się pralka wyłączyła i ta piana zaczęła się ewakuować ;)
    W ogóle to siedzę przed lapkiem a wkoło mnie małe stoski ciuszków z wczorajszego prasowania :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)
    U mnie humor do dupy bo znowu cukier mi skacze a ja nie wiem od czego :(
    Dzisiaj zjadłam dwie kromeczki razowego chlebka z samym masłem i wypiłam szklankę gorzkiej herbaty, a cukier 140! :(
    Boję się, że mogę zaszkodzić małemu ;(

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Nas obudziła czkawka o 6, ale przeczekaliśmy ją, teraz już 2 więc wstałam i konsumujemy śniadanie :)

Widzę, że coraz więcej z Was ma już ustalony termin porodu... troszkę Wam zazdroszczę, że już wiecie i możecie się jakoś przygotować :P

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Naaaaas dzisiaj mega ochlodzenie ! Chwilo trwaj :D

justyna14, betinka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nas też czkawka obudziła teraz są szaleństwa idę śniadanie jakieś zjeść
    Dzisiaj wizyta trochę się stresuje trzymać kciuki prosimy
    :-)

Gosia19, justyna14, betinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Dzisiaj zjadłam dwie kromeczki razowego chlebka z samym masłem i wypiłam szklankę gorzkiej herbaty, a cukier 140! :(
    Boję się, że mogę zaszkodzić małemu ;(
    Migotka, ekspertem nie jestem, ale wg mnie jakbyś miała cały czas cukier na poziomie 180 i nawet o tym nie wiedziała i nic z tym nie robiła to byłoby źle, a tak raz za czas może się zdarzyć i trudno, maluszek na pewno przez to bardzo nie ucierpi :)

No mnie dziś łobuz obudził o 5, jak tatuś wychodził do pracy :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    A u Naaaaas dzisiaj mega ochlodzenie ! Chwilo trwaj :D

19 stopni na dworze, pobudka bez oblanego potu, świeże powietrze
    ahh, czego chcieć więcej :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka kciuki za wizytę zaciśnięte! :)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Migotka, ekspertem nie jestem, ale wg mnie jakbyś miała cały czas cukier na poziomie 180 i nawet o tym nie wiedziała i nic z tym nie robiła to byłoby źle, a tak raz za czas może się zdarzyć i trudno, maluszek na pewno przez to bardzo nie ucierpi :)

No mnie dziś łobuz obudził o 5, jak tatuś wychodził do pracy :)

Dziękuję, takie słowa otuchy naprawdę potrafią wiele zdziałać.

relganlikx65a1ud.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka kciukasy są :) Może ktoś jeszcze dziś wizytuje?
    Swoją drogą to im dalej jesteśmy w ciąży to te wizyty coraz bardziej stresujące ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak Kama a muszę poczekać aż mąż po nocce wstanie bo zawsze ze mną jeździ

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U Was ochłodzenie a tu upały :( nic tylko spadać nad jezioro i moczyć nogi w chłodnej wodzie :)

thiki0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    No dziś jest czym oddychać :)
    Nocka tak sobie, burzowo u mnie było i lało jak cholera...
    MNie znów łapią ostre bóle pachwinowe, więc wierciłąm się z boku na bok, ale za to wstałam przed 10! :)

‹‹ 1446 1447 1448 1449 1450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ