X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie całe popołudnie męczyły skurcze, regularne choć nie tak częste jak wczoraj. brzuch twardy jak kamień. Teraz przeszły, ale wykończona nimi jestem więc spać idę. Miłego wieczoru dziewuszki :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, jak to dobrze slyszec, ze Ci lepiej, a do tego ze szpital ludzki! Taka jedna nam tu.doniosla, ze dobry humor Cie nie opuszcza ;)

Nelus, trafilas na porzadnego faceta po prostu! A teraz po slubie nadal nie bedziesz mogla pracowac? (w sensie jak Livka podrosnie)?

Stardust, moje skurcze tez szaleja dzisiaj, wiekszosc dnia przelezalam, a i tak jeden za drugim. Mati sie jakos wzdluz mojego prawego boku ulozyl caly, wiec przy skurczu moj brzuch wyglada upiornie :/ Jestem bardzo ciekawa jaka sila skurczow mi wyjdzie na ktg w poniedzialek...

Fipsik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepłakałam w kiblu dwie noce, wystarczy. Dostałam jeszcze zjebki, że od razu nie przyjechałam, tylko się całą dobę męczyłam. Nic tylko tu zamieszkać :) Jedzenie liche, jak to szpitalne, ale kurczę wolę to niż menu przy łóżku a chuj... opiekę. Oby tylko młoda żadnym moim narządem się nie bawiła do terminu cc.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że maksymalnie w ciągu pół roku będę znała odpowiedz czy przyznano mi rezydenta, wynajelismy do tego adwokata który przez rok się ociagal i gromadził dokumenty ale powiedział ze daje mi 100% szans bo nasz związek to nie ściema i mamy na to dowody! A więc pozostaje tylko czekać, chciałabym zacząć pracować za rok ale gdzie co i jak to jeszcze nie wiem :p może najpierw skończę jakiś kurs charakteryzacji do filmów czy teatrow i gdzieś w tej branży się zakręcie bo to mi sprawia przyjemnosc

betinka lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki:) ja dzis tez mialam skurcze, nawet dzwonilam do lekarki do polski sie doradzic, kazala brac nospe 3 razy dziennie i 3X2 magnez i powinno puscic.Ciesze sie ze w razie czego nawet zadzwonic do niej moge, chodzilam do niej do konca 6 miesiaca, potem wyjechalam do UK, tak sie z nia polubilam jak z dobra kolezanka, pisze mi smsy jak sie czuje itd., w ogole takiej lekarki ze swieca szukac wiec gdyby ktoras kiedys z krakowa byla zinteresowana to dam namiar:) pytalam tez czy gdyby moja mala chciala jednak wyjsc wczesniej to czy bedzie zdrowa, powiedziala ze juz teraz jest bezpieczna (33 t) ale na tej nospie powinnam dotrwac 37 t. ja juz dzis wszytsko wyprasowalam w razie czego, maz wlasnie sklada komode, tylko zastanawiam sie nad lozeczkiem czy zlozyc , czy poczekac jeszcze..Wy juz macie zlozone?

• betinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowita kobitka z Ciebie, Fipsik! Az zazdroszcze Twojej coreczce,ze bedzie miala taka mame!

Fipsik lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Myślę że maksymalnie w ciągu pół roku będę znała odpowiedz czy przyznano mi rezydenta, wynajelismy do tego adwokata który przez rok się ociagal i gromadził dokumenty ale powiedział ze daje mi 100% szans bo nasz związek to nie ściema i mamy na to dowody! A więc pozostaje tylko czekać, chciałabym zacząć pracować za rok ale gdzie co i jak to jeszcze nie wiem :p może najpierw skończę jakiś kurs charakteryzacji do filmów czy teatrow i gdzieś w tej branży się zakręcie bo to mi sprawia przyjemnosc

Z rok to juz na pewno bedzie wszystko jak trzeba! A kurs swietna sprawa, tez zawsze o tym marzylam uwielbiam robic makijaz i czesac. Kiedys sie tak na halloween zrobilam, ze mnie nikt nie poznal jak weszlam na impreze :D Az odpale kompa i poszukam zdjecia, zeby Ci pokazac.

Karolcia, Twoj lekarz to wymarly gatunek! A lozeczka nawet jeszcze nie kupilam :D

Nelus lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Niesamowita kobitka z Ciebie, Fipsik! Az zazdroszcze Twojej coreczce,ze bedzie miala taka mame!

i tam, ostre zapalenia trzustki mijają po leczeniu w ciagu 2-3 dni wiec to zadna moja silna wola ;p

ja mam zlozone i wszystko poprane, ale za kare chyba je rozloze i jak sie urodzi bedzie spala w psim poslaniu. za zabawe moimi narzadami!

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, 4 U :D
    5ee35h.jpg

Fipsik, Tysia87, ofcooo, Nelus, JagoodkaK, afrykanka, akuszerka89, Gosia19, Ewi25, K_A_M_A, stardust87 lubią tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka jak synek nie będzie mógł spać to mu pokaż to zdjęcie. Usnie w moment:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Betinka jak synek nie będzie mógł spać to mu pokaż to zdjęcie. Usnie w moment:-)

Powieszę mu nad łóżkiem :D

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola co to za babka z Krakowa??? Ja jestem z okolic ;)
    Lozeczko mam juz rozlozone i materac tez. Wietrza sie bo walily taka nowoscia :/
    Pranie zaczynam od pon.

Fipsik zajefajnie ze sie odezwalas!!! Uhh ta cora twoja daje ci w dupe :P charakterna jak mamusia :P super ze humor cie nie opuszcza :)

Betinka wypas fota haha :)

Ja na dzien dzisiejszy mam z T ustalone ze zostaje w domu z dzieckiem :) nie wracam do pracy :) nie bede plakac z tego powodu. Mozliwe ze za jakis czas otworze jakas dzialalnosc i tym sie bede zajmowac ale jeiszcze zobaczymy :)

Hmm ja mialam na studiach wizaż i stylizacje ale jakos mnie to nie zakrecilo ;) ale jak ktos lubi to fajne zajecie :)

Fipsik lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Ja na dzien dzisiejszy mam z T ustalone ze zostaje w domu z dzieckiem :) nie wracam do pracy :) nie bede plakac z tego powodu. Mozliwe ze za jakis czas otworze jakas dzialalnosc i tym sie bede zajmowac ale jeiszcze zobaczymy :)

Kochana, jak ja bym tak chciała! Do czasu wyjścia tej naszej masakrycznej sprawy cały czas była wersja, że nie wracam do pracy, tylko robię stroje do samby, zakładam swoją rewię samby brazylijskiej i uczę tańczyć. A teraz chyba nie mam wyboru, chociaż jedno z nas musi mieć stałe źródło dochodów ;(

• Nelus Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany betinka!!! Ale straszysz, świetna charakteryzacja :D

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia u mnie juz ubrane lozeczko ale przykryte kocem zeby sie nie kurzyło ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki.
    padam na pysk po calym dniu latania po mieście, imieninach i spacerach z psem.
    Zycie nawet 2 dni bez T jest juz trudne :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz,,, u nas wyglada to tak ze jesli chcieli bysmy nianie do malego to cala moja pensja na to by szla. Dac do zlobka to samo albo i drozej...
    A moj T powiedzial ze jak mamy sie mijac pracujac na przeciwne zmiany to on pierd** takie zycie bo nie po to rodzine zakladal zeby jej nie widziec.
    Rownie dobrze mozna wtedy wracac do Pl i oddac dziecko babciom i tyrac w pracy.
    Zobaczymy jak to w praniu wyjdzie...
    Poki co ja dostaje macierzynski, ktory odkladamy. Przed tym tez bylismy 1,5 mies oonad bez dochodu z mojej strony i bylo ok.
    Wiec mam nadzieje ze damy spokojnie rade.
    Jeszcże jak kuoimy ten dom to spadna nam oplaty :)

betinka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mnie właśnie wizaż najbardziej kręcił ale jeśli nie to, to również biorę pod uwagę farmacje tylko ze to juz cięższy orzech do zgryzienia szczególnie w innym języku! Na studiach uwielbialam robić kremy, perfumy, maści ... super sprawa!

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg farmacja!!!! Aaaa. Tez to mialam na studiach...
    Farmakologia, biochemia, technologia kosmetykow.... Matko jak sobie przypomne... :P
    Ale zajecia praktyczne tez lubilam :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ci że niby my mielismy po polsku wyklady ale coz z tego jak wszystkich mazw trzeba sie bylo po lacinie uczyc ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1444 1445 1446 1447 1448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ