X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę na małe zakupy, moze jakąś szybką sałatkę zrobię i jakąś babeczkę :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)

Pochwalę sie nowym nabytkiem: firaneczki dla naszej córeczki z motywem króliczki grającej w kosza z Looney Tunes :D

2vjadrr.jpg

29wwum9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 10:26

nenka, Majeczka2014, Kaarolina, justyna14, K_A_M_A, betinka, anulka81 lubią tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam.
    Coś mam dzisiaj humor do dupy. Tak analizuję tą wczorajszą moją wizytę i mam mieszane uczucia. Wolałabym nie brać nospy tak zapobiegawczo, bo żadnych skurczy nie czuję. Szyjka się lekko skróciła ale skurczy żadnych nie było :/ Chyba że ja po prostu skurczy nie czuję? Co prawda raz na jakiś czas zakłuje mnie szyjka więc to może to? A no i jeszcze ta waga! Rano miałam 75,9kg a wieczorem na wizycie 77,9kg :O I lekarz i położna, że z wagą przesadziłam! Noż kur... chyba wagę mają zepsutą, bo dziś na mojej wadze 76,3 :)
    Badań żadnych poza tym USG szyjki, na które idę 22 sierpnia mi nie zlecił. Jak powiedziałam, że do szpitala potrzebuję badania to powiedział, że on wie jakie badania potrzebuję i tylko za 2 tyg do innego gina kazał mi iść na GBS, a o reszcie nie wspomniał. A ja muszę mieć oryginały i specjalnie je sobie zamawiać po wyniku, żeby je z archiwum wyciągnęli. Boję się, że nie zdążę, bo kolejna wizyta u mojego gina 4 września (dokładnie 37+0)

No dobra wyżaliłam się z rana, może teraz będzie mi lepiej :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Ja też się witam.
    Coś mam dzisiaj humor do dupy. Tak analizuję tą wczorajszą moją wizytę i mam mieszane uczucia. Wolałabym nie brać nospy tak zapobiegawczo, bo żadnych skurczy nie czuję. Szyjka się lekko skróciła ale skurczy żadnych nie było :/ Chyba że ja po prostu skurczy nie czuję? Co prawda raz na jakiś czas zakłuje mnie szyjka więc to może to? A no i jeszcze ta waga! Rano miałam 75,9kg a wieczorem na wizycie 77,9kg :O I lekarz i położna, że z wagą przesadziłam! Noż kur... chyba wagę mają zepsutą, bo dziś na mojej wadze 76,3 :)
    Badań żadnych poza tym USG szyjki, na które idę 22 sierpnia mi nie zlecił. Jak powiedziałam, że do szpitala potrzebuję badania to powiedział, że on wie jakie badania potrzebuję i tylko za 2 tyg do innego gina kazał mi iść na GBS, a o reszcie nie wspomniał. A ja muszę mieć oryginały i specjalnie je sobie zamawiać po wyniku, żeby je z archiwum wyciągnęli. Boję się, że nie zdążę, bo kolejna wizyta u mojego gina 4 września (dokładnie 37+0)

No dobra wyżaliłam się z rana, może teraz będzie mi lepiej :)

Diabla, żal się ile wlezie ;)

Co do wagi to ona zawsze rano jest niższa, wieczorem wyższa więc miała prawo się wahać.. no tak myślę, chyba że jest inaczej to niech któraś mnie poprawi ;)

Mi gin.2 razy walił aluzją :P tzn, dietka lekkostrawna, owocki,warzywa... mniej słodyczy bo zaparcia...aha :) łatwo mu mówić ;)

Edit: A i powiem Ci, że ja wizytą 2 tyg temu też jakoś zawiedziona i zła byłam. Jakoś tak za mało szczegółów...albo może za dużó wymagam. Zobaczymy co 27 sierpnia będzie miał do powiedzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 10:33

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    [...]Noż kur... chyba wagę mają zepsutą, bo dziś na mojej wadze 76,3 :) [...]
    oo ja dziś też tyle samo :) a zaczynałąm z wagą 62,5kg hihi

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki. Ja się dziś wyspałam jak dawno nie spałam. A rano kurier jeszcze przywiózł zestaw do pobrania krwi pępowinowej więc jestem super happy, bo bałam się, że nie zdążę tego załatwić przed porodem. A teraz nadrabiam.

Betinka – też jestem ciekawa jakie Ci wyjdą na tym KTG, bo mi aż się nie chce wierzyć, że moja poza wykres wychodziły. Możliwe, żeby to KTG coś za wrażliwe było?..

karolcia;))) - ja mam łóżeczko już chyba ze 2 miesiące złożone, a jakiś tydzień temu już ubraną pościel :P Tak na wszelki wypadek :)

Fipsik – a mówili coś o tym, że Cie wypuszczą czy będziesz tam do końca siedzieć?..

jagoodka – biedaku :| Ale już bliżej końca niż dalej. Dasz radę!

Nescafe – no wreszcie się odezwałaś. Napisz chociaż czasem „hej” jak masz zamiar znikać na tak długo :P List gończy prawie za Tobą poszedł.. Rzeczywiście Twoje KTG płaskie :| Moje za to było bardzo wyboiste :P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/34c619d57564.jpg

Współczuję Wam dziewczyny tych pachwin, mnie na szczęście poza skurczami nic nie boli. Chociaż od tygodnia bolą mnie piersi, ale to pikuś w porównaniu z Wami.

A co do czkawki, to moje dziecię już przestało właściwie czkać. Kiedyś miało czkawki po 5-8 razy dziennie, a teraz ma może 2-3 na tydzień. Ciekawe czemu tak..

A mam jeszcze pytanie do tych z rozwarciem - czy mimo rozwarcia macie jeszcze czopy? Jak to jest? Czy jak się szyjka rozwiera to czop wypada od razu?..

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    oo ja dziś też tyle samo :) a zaczynałąm z wagą 62,5kg hihi

Ja zaczęłam z 63 więc idziemy równo :)

ofcooo lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust-ale góry i doliny!!! :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżałam godzinę pod ktg, jeden mały skurcz, ale nie porodowy. Zapis "piękny", także puszczają mnie do domu. W razie jakby cokolwiek się działo mam wracać. Także po obiadku się zwijam. Nie mogę się doczekać wypisu, aż zobaczę datę cc :)
    Przez tydzień prania ;p szyjka jest jaka była, rozwarcie jest jakie było. Nic się nie zmieniło, więc odstawiają mi luteinę i mogę chodzić. Dla nich rozwarcie 2cm i szyjka 25mm w 34 tygodniu to norma i mam się nie przejmować. Bez skurczy nagle się nie rozewrze nie wiadomo ile. Także jak zwykle - z małą wszystko ok, tylko mój organizm dostał po dupie. Ehh, co jeszcze przez miesiąc ta paskuda wymyśli?

edit: stardust ja mam czop nadal. A mój wykres ktg bez pojedynczych skoków płaski..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 10:47

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Leżałam godzinę pod ktg, jeden mały skurcz, ale nie porodowy. Zapis "piękny", także puszczają mnie do domu. W razie jakby cokolwiek się działo mam wracać. Także po obiadku się zwijam. Nie mogę się doczekać wypisu, aż zobaczę datę cc :)
    Przez tydzień prania ;p szyjka jest jaka była, rozwarcie jest jakie było. Nic się nie zmieniło, więc odstawiają mi luteinę i mogę chodzić. Dla nich rozwarcie 2cm i szyjka 25mm w 34 tygodniu to norma i mam się nie przejmować. Bez skurczy nagle się nie rozewrze nie wiadomo ile. Także jak zwykle - z małą wszystko ok, tylko mój organizm dostał po dupie. Ehh, co jeszcze przez miesiąc ta paskuda wymyśli?
    na bank jeszcze wpadnie na jakiś pomysł :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

ja się zaraz uduszę, tak ciężko mi się oddycha, czuję, że nie mogę złapać porządnego oddechu bo mam juz tak mało miejsca w brzuchu :( :( :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    19 stopni na dworze, pobudka bez oblanego potu, świeże powietrze
    ahh, czego chcieć więcej :D
    u mnie deeeszcz i mega ochłodzenie może z 16stopni jest :D

stardust ja mimo to że o rozwarciu wiem już od jakiegoś czasu ;) to mój czop wypadł chyba bo nawet nie jestem pewna że to był on w 100% jakieś 3 dni temu ;) (takie galaretowate 3 glutki o nieznanym kolorze ;) )

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Ja sie tylko przywitam bo pospalisny do 9 :) teraz sniadanko, szykowanko i jedziemy po zakupy i ogladac domek :)

Fipsik super ze wychodzisz!!!! Tylko nie przesadzaj z tym chodzeniem ;)

Wszystkim milego dnia. Wracam po poludniu do was :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam oj tam, trzustka nie zając. :P

Z resztą we wtorek mam wizytę u mojej gin, więc się okaże czy po spacerach coś się zmieniło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 11:03

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ja z tych mało odzywających się, ale czytam Was codziennie i zawsze trzymam kciuki za te z Was które mają akurat szpitalne przygody.
    Fipsik, super że dziś wychodzisz.
    Lo, Doti, co tam u Was?
    Lo, chyba miałaś też dziś wychodzić do domu?

Ja się nadal melduję w dwupaku. Moje KTG też takie jakieś płaskie :P a skurcze to miałam chyba tylko raz, w nocy, jak poszłam do toalety, wpadłam na zamknięte drzwi łazienki i uderzyłam w nie brzuchem. Ale po 1h i 2 magnezach wszystko przeszło, więc nawet na IP nie jechałam.

U mnie trochę zmian... dostałam wskazanie na cesarkę (ze względu na moje choroby), w przyszłym tygodniu idę się umówić na termin.
    Po cichu liczyłam że dam radę sn, ale lekarz mi uświadomił, że jest bardzo duże ryzyko że to się skończy poważnym niedotlenieniem synka, więc lepiej dla niego będzie ciąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 11:04

v50lkjv.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ja w czwartek byłam badana- nie było rozwarcia tylko skrócona szyjka i czop siedział na swoim miejscu, w niedzielę czop wypadł a w następny czwartek miałam już rozwarcie na półtora palca.
    Belly pokazuje że jutro mam ciążę donoszoną i że zaczynam 38 tydzień:) Szok! Liście malin idą w ruch, no i męża muszę na powrót zacząć eksploatować ;) Będzie... będzie się działo ;) hehe... Od braku seksu już do łba dostawałam, więc może i humor mi się poprawi:)

Miłego Wam dnia dziewczynki!

verynice, stardust87, kark lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś na poprawę humoru:
    http://demotywatory.pl/4375052/31-rzeczy-ktore-zna-kazda-mama

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja:) u mnie też dziś zdecydowane ochłodzenie, w związku z tym pościel się już pierze, pranie poprasowane, właśnie był kurier z pieluszkami tetrowymi i humor mi się od razu poprawił. Teraz jakaś senność mnie łapie , moze zrobie sobię małą drzemkę?

Fipsik super że już cię wypuszczają, tylko nie przesadzaj z tymi spacerami :)

Lo co tam u Ciebie?

Fipsik lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    My dzisiaj wizytujemy, więc zaraz zabieram się za obiad i może przed wizytą odwiedzimy H&M :)

Gosia19 lubi tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik super wieści :)
    Ja kolejna noc nie przespalam, małemu ewidentnie spieszy się na świat :/ i zawsze wybiera do tego porę nocną ;) my jesteśmy w Opolu, czekam na męża więc pisze z telefonu, nudzi mi się ;)

‹‹ 1447 1448 1449 1450 1451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ